Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Aεραντλία

Aquablue
20-10-10, 10:40
Μια αεραντλία είναι τελικά χρήσιμη ή απλά διακοσμητική σε ένα 75λιτρο ενυδρείο με ζωοτόκα? Κάπου διάβασα ότι ίσως να ανεβάζει και το Ph. Αληθεύει αυτό? Aυξάνει όντως την οξυγόνωση του νερού, ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή?

persival
20-10-10, 10:51
Εφόσον απο την έξοδο του φίλτρου σου δημιουργείται ανατάραξη της επιφάνειας, έχεις αρκετό οξυγόνο για τα ψαράκια σου.
Θα έλεγα περισσότερο διακοσμητικός είναι ο ρόλος της, σίγουρα αυξάνει το οξυγόνο αλλά είναι περιττό, εκτός απο ιδιάζουσες περιπτώσεις.

Giwrgos P.
20-10-10, 11:07
εαν εχεις αεραντλια και co2 μαζι να ξερεις οτι η αεραντλια σου διωχνει το co2.κατι που ειναι πολυ σημαντικο για τα φυτα σου:smt041

Κλεόβουλος
20-10-10, 19:04
εαν εχεις αεραντλια και co2 μαζι να ξερεις οτι η αεραντλια σου διωχνει το co2.κατι που ειναι πολυ σημαντικο για τα φυτα σου:smt041

και ως εκ τούτου, αυξάνει και το ph ;)

Ύδωρ
20-10-10, 19:59
Άλλωστε, αν έχεις πολύ φυτεμένο (που θα έπρεπε, αφού έχεις ζωοτόκα) τα φυτά σου παράγουν αρκετό οξυγόνο για να συντηρήσει τα ψάρια. Εκτός αν έχεις πολύ μεγάλη ιχθυοφόρτιση. Και επιπλέον ισχύει και αυτό που σου γράφει ο persival, για την ανατάραξη του νερού από την έξοδο του φίλτρου. (και η ανατάραξη όμως μειώνει το CO2...)

HLIASKR
21-10-10, 08:50
Τι ειναι το πιο σωστο λοιπον να υπαρχει αεραντλια η αναταραξη μεσω του φιλτρου?

Ύδωρ
21-10-10, 09:08
Σε φυτεμένο αρκεί η ανατάραξη της επιφάνειας. Η αεραντλία είναι περιττή, μπορεί και να κάνει και κακό. Κράτα την όμως για μια μελλοντική κατάσταση ανάγκης.

HLIASKR
21-10-10, 09:14
Εχω ενα rio 240 φυτεμενο με co2 (μαγια ζαχαρη) και η μια αεραντλια sera 110 που δουλευει ασταματητα εχω ανεβασμενο ph μπορει να ειναι απο την αεραντλια?

kingrim
21-10-10, 09:16
η αεραντλια ανεβαζει το PH αφου μειωνει to Co2 το οποιο κανονικα ριχνει το PH

με λιγα λογια οσο ανεβαζεις το co2 μειωνεις το Ph και το αντιθετο

Γιαννης Μ5
21-10-10, 09:18
Για το ph τη στιγμη που εχεις diy co2 δεν φταιει η αεραντλια.Βαλε την εξοδο του φιλτρου σου να αναταρασει την επιφανεια και βγαλε την αεραντλια.Σου δεσμευει αρκετο διοξειδιο(το οποιο ειναι και λιγο επειδη ειναι diy,οποτε,βγαλε την αεραντλια....);)

HLIASKR
21-10-10, 09:30
οκ ευχαριστω!

makridelacos
13-11-10, 19:07
εγώ θα βάλω μια αεραντλία να δουλεύει όταν τα φώτα είναι κλειστά, γιατί τότε τα φυτά θέλουν οξυγόνο και βγάζουν διοξείδιο. Όχι ότι είναι απαραίτητο, απλά θέλω να σταματήσω την ανατάραξη του νερού ώστε να μην χάνω διοξείδιο όταν γίνεται ανατάραξη.

Ύδωρ
15-11-10, 18:54
:smt018 Μην το κάνεις! Με την αεραντλία χάνεις εξίσου ή μάλλον και περισσότερο διοξείδιο, παρά με την ανατάραξη (ανάλογα και με την ένταση). Οι μεγάλες διακυμάνσεις στο διοξείδιο δεν βοηθούν τα φυτά αλλά μόνο τις άλγες!

kingrim
15-11-10, 23:49
:smt018 Μην το κάνεις! Με την αεραντλία χάνεις εξίσου ή μάλλον και περισσότερο διοξείδιο, παρά με την ανατάραξη (ανάλογα και με την ένταση). Οι μεγάλες διακυμάνσεις στο διοξείδιο δεν βοηθούν τα φυτά αλλά μόνο τις άλγες!

Σωστοςςςςςςςςς