Επιστροφή στο Forum : ph 8
mitsos1975
18-10-10, 11:19
τα έχω κάνει ψαρόσουπα. κάποιοι έχετε δεί το ενυδρείο στις παρουσιάσεις.
Τέλος πάντων, έχω σκαλάρια χωρίς Α/Ο και αύριο θα κοιτάξω να βρώ τύρφη.
μέτρησα όμως το ph σήμερα και το βρήκα 8+.
Πρέπει να το ρίξω.Πώς? (κοντά στους 2 μήνες τρέχει το ενυδρείο).
:confused::confused:
manthos333
18-10-10, 11:35
καπου διαβασα οτι αλαγες με απιονισμενο νερο (αυτο που βαζουν στα ατμοσιδερα αν δεν κανω λαθος) ριχνουν το ph αλλα και εγω αρχαριος ειμαι ψαχτο λιγο
Κοιτα τα ψαρια αν ηταν ακομα στο πετ σοπ κατα ενα 99% θα ηταν σε νερο βρυσης . Οποτε για μια μερα ακομα δεν θα παθουν κατι ουτοσι αν εχουν παθει κατι θα το δεις στην πορεια. Θα σου ελεγα buffer αλλα δεν το ακουω συχνα οποτε δεν στο προτεινω , αρα :
1. βαλε τυρφη αυριο .
2. Πες μας τι αντικειμενα εχεις μεσα στο ενυδρειο (ισως καποιο να ανεβαζει το ph ) απο χαλικι εως διακοσμητικα ..
3. Βαλε ξυλα .
4. Βαλε στο προγραμμα μεγαλυτερο ενυδρειο & Α.Ο !!!
-----------------------
Ναι με το απιονισμενο πεφτει το ph ..αλλα.. σε συμφερει καθε 2-3 μερες για αρχη και μετα καθε βδομαδα να δινεις 5 ευρω για απιονισμενο;;; ενω με μια μικρη Α.Ο ~90-100ε εχεις το κεφαλι σου ησυχο !
Με την τυρφη.
Βαλε λίγη μέσα σε ένα τούλι κ βαλε την μέσα στο ενυδρείο στην έξοδο του φίλτρου ή προετοίμασε το νερό σε ένα άλλο δοχείο κ κανε αλλαγές.
Σιγά σιγα,θα πέσει το ph.
mitsos1975
18-10-10, 13:00
έβγαλα φώτο, από τα αντικείμενα του ενυδρείου. όλα τα έχω από pet
Δεν ειναι αναγκαιο να υπαρχει κατι που να σου ανεβαζει το ph.
Τοσο μπορει να ειναι της βρυσης σου.;)
αμμο και πετρα απο που ;;
mitsos1975
18-10-10, 13:26
όλα από pet (αμαζ..) πέτρα, άμμος, ξύλα.
μπορεί το νερό της βρύσης να έχει τόσο?
Άνετα.
Στην Θεσσαλονίκη μετράω μέχρι και 8,5!
Φυσικα κ μπορει.
Εμενα εχει 7.8 κ πριν λιγες μερες που αγορασα ενα ψαρι,ο πετσοπας το ειχε σε βρυσης κ ηταν 8.3
Δυστυχώς για τους μποστανάδες και ευτυχώς για τους νταμαρτζήδες στην Ελλάδα έχουμε σκληρό και αλκαλικό νερό
mitsos1975
18-10-10, 21:18
θα ρίξω το ph με τύρφη ή με απιονισμένο νερό.
αλλά την πέτρα από το pet να την εμπιστευτώ ή να τη βγάλω να της ρίξω aquaforte????:confused:
Δοκίμασε την για να είσαι σίγουρος.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.