Επιστροφή στο Forum : Θέματα σχετικά με τα διάφορα χρώματα στις red cherry
Σημείωση συντονιστικής ομάδας:
Το νήμα αυτό έχει επεξεργαστεί και είναι αποτέλεσμα συνένωσης παλαιότερων θεμάτων με παρόμοιο περιεχόμενο.
Για την δημιουργία νέας συζήτησης μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα. Ευχαριστούμε.
Στο ενυδρείο μου είχα 5 γαρίδες cherry, με τον καιρό αποφάσισαν να διαιωνίσουν το είδος τους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει γεμίσει το ενυδρείο με μικροσκοπικές γαριδούλες.
Σήμερα όπως παρατηρούσα τις μικρές γαρίδες, έβλεπα τα χρώματα τους, οι περισότερες είναι κόκκινες, μερικές είναι ξεθωριασμένο κόκκινο και κάποιες σχεδόν διαφανες........ και ξαφνικα βλέπω μία μικρούλα που το χρώμα τις φέρνει προς το κίτρινο!!!!!
Πώς προέκυψε αυτό ??? δεν σας φαίνεται λιγο παράξενο ??? το ενυδρείο έχει μόνο cherry και κανένα άλλο είδος γαρίδας, οπότε δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για υβριδισμό.
ΥΓ: μερικές από νέες γαρίδες είναι διάφανες, μήπως ξέρετε καμια συνταγή-διατροφή για να έχουν όλες εκείνο το όμορφο κόκκινο χρωματακι τους ?
Υπαρχει ποικιλια κιτρινη η οποια ονομαζεται Neocaridina heteropoda "yellow", καταγονται απο τον ιδιο προγονο οπως και η red cherry και στην ουσια ειναι το ιδιο ειδος. Οποτε δεν ειναι απιθανο καποιος προγονος των γαριδων σου να προερχεται απο υβριδιο μεταξυ αυτων των 2 μορφων.
Οσο για τον χρωματισμο, το εντονο κοκκινο συνηθως το παιρνουν οι ενηλικες θηλυκιες που φερουν αυγα. Τα νεαρα ατομα, καθως και τα αρσενικα ειναι γενικα πιο αχρωμα.
Το ζεματισμενο καροτο και γενικα τροφες που περιεχουν καροτινη δινουν πιο εντονο χρωμα.
Έχω κάποιες Red Cherry στο ενυδρείο μου μαζί με μπόλικα σαλιγκάρια και γκάπυ.
Όλες οι γαρίδες μου έχουν πολύ όμορφο έντονο κόκκινο χρώμα, τουλάχιστον έτσι νόμιζα....
Χτες είδα μια γαρίδα χρώματος καφέ (αρκετά σκούρο).
Είναι μήπως κάποια ασθένεια ή έγινε έτσι μετά από αλλαγή κελύφους;
Κ εμενα 2 red cherry μου εχουν σκουρο καφε χρωμα.
Ειναι απολυτως φυσιολογικο αφου η red cherry ειναι αποτελεσμα επιλεκτικης αναπαραγωγης.Αυτο σημαινει οτι που κ που θα γεννιουνται κ καφε red cherry αφου αυτο ειναι ενα απο τα πραγματικα τους χρωματα στη φυση.
Aν είναι έτσι τότε τη συγκεκριμένη πρώτη φορά τη βλέπω....
Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να έχω πέντε, το μέγιστο που έχω δει έξω είναι τρεις. Στην αρχή πίστευα ότι πέθαναν. Μάλλον κρύβονται τον περισσότερο καιρό.
Ουτε εγω τις βλεπω συχνα.
Κοιτα το βραδυ μολις κλεισουν τα φωτα.
Συνηθως βγαινουν κ κοβουν βολτες στο ενυδρειο.
Έχω κάποιες Red Cherry στο ενυδρείο μου μαζί με μπόλικα σαλιγκάρια και γκάπυ.
Όλες οι γαρίδες μου έχουν πολύ όμορφο έντονο κόκκινο χρώμα, τουλάχιστον έτσι νόμιζα....
Χτες είδα μια γαρίδα χρώματος καφέ (αρκετά σκούρο).
Είναι μήπως κάποια ασθένεια ή έγινε έτσι μετά από αλλαγή κελύφους;
Ειναι οι περιβοητες brown cherry ! Οι πιο νοστιμες απ ολες...κανουν καταπληκτικο σαγανακι :D:D:D...[πλακα κανω]...ισχυει οτι σου ειπαν, που και που εμφανιζεται η αγρια μορφη που ειναι καφετια.
Χτες μου έδωσε ο Mimis μια αρσενική (έτσι πίστευα γιατί δε ξέρω και πολλά από γαρίδες). Είχα κάποια ερωτηματικά που λύθηκαν γρήγορα.
Λοιπόν πέντε λεπτά αφότου την άφησα ελεύθερη στο ενυδρείο μου τη βρήκα μάλλον να "συνουσιάζεται" με τη καφέ πάνω σε φύλλο ανούμπιας.....
Αυτό θα πει σωστή προσαρμογή.....
Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφία το στιγμιότυπο αλλά ήταν αδύνατη η εστίαση λόγω της πυκνής βλάστησης. Μια ήταν από κάτω μετά στο πλάι και στο τέλος από πάνω. Όλο το κάμα σούτρα σε 5 λεπτά....
Ο μάγκας θα έχει χαρέμι.
Ερώτηση: πόσο κρατά η κυοφορία στις γαρίδες;
Αυτο που ειδες δεν ηταν ζευγαρωμα. Εγω δεν το εχω δει ποτε να συμβαινει γιατι γινεται νυχτα ή σε σκοτεινες γωνιες συνηθως.
Η θηλυκια εχει τα αγονιμοποιητα αυγα για 7 μερες στην περιοχη της πλατης της και μπορει να γονιμοποιηθει απο το αρσενικο μονο την στιγμη της εκδυσης, οταν αλλαζει κελυφος.
Τοτε παιρνει τα γονιμοποιημενα αυγα στα ποδια της οπου τα κραταει περιπου 3 εβδομαδες μεχρι να εκκολαφθουν.
chemical mac
13-12-09, 00:02
το ότι γυρνάνε στην άγρια μορφή τους μπορεί να είναι και θέμα inbreeding; Ισχύει κάτι τέτοιο στα ασπόνδυλα;
Δεν γυρνανε ακριβως στην αγρια μορφη... απλως βγαινει τυχαια και καποιος αλλος χρωματισμος. Καποιοι ισχυριζονται οτι ειδαν ακομα και γαλαζιες ή σχεδον μαυρες red cherry. Καπως ετσι δημιουργηθηκε και η κοκκινη μορφη red, καθως και η yellow.
Οι βιολογοι που μελετανε τις γαριδες, λενε οτι στα αρθροποδα η ενδογαμια (inbreeding) δεν εχει την ιδια σημασια και αντικτυπο οσο στα σπονδυλωτα (ψαρια, θηλαστικα κλπ) και τελος παντων για να δημιουργηθει προβλημα εκφυλισμου στις αγριες μορφες ειναι πολυ δυσκολο και μονο σε απομονωμενες ομαδες (ετσι δημιουργουνται και τα νεα ειδη).
Στις μορφες εκτροφης οπου το γονιδιο του χρωματος δεν ειναι τοσο σταθερο, μιλαμε για εκφυλισμο, οταν τεινει να βγαινουν καποια ατομα στην αποικια, με εκτροπη απο το εντονο κοκκινο (red cherry), ή κιτρινο (yellow shrimps).
Oι πραγματικα αγριες Νeocaridina heteropoda ,ειναι διαφανες, σαν μικρες amano περιπου. Οι αρσενικες εντελως διαφανες με λιγα στιγματα και σχεδια και οι θηλυκιες παλι προς το διαφανο αλλα με διαφορους τονους του καφε και του κοκκινωπου και με ποικιλια σχεδιων και χρωματισμων αναλογα την διαθεση ,την προελευση και τον βιοτοπο.
drak7family
17-04-10, 09:41
ξερει μηπως καποιος γιατι οι γαριδουλες δεν παιρνουν χρωμα?
εχω περιπου 20 και απο αυτες οι 3-4 ειναι κοκκινες οι 2-3 λιγο ροζ και οι υπολοιπες διαφανες.
αν ειδα καλα πρεπει 1-2 να ειναι σκουρες πρως το γκρι!!!!
καμια ιδεα για βοηθεια?
Dimitris_Batman
17-04-10, 09:54
Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι τέλειοι.
Κάποιες γαρίδες έχουν να στο πω απλά "δυνατά" χαρακτηρηστικά/γονίδια και κάποιες άλλες όχι.με τον καιρό θα δείξουν τα χρώματά τους.οι θυληκές είναι συνήθως με ζωηρό κόκκινο.
ρόλο παίζουν οι συνθήκες στο ενυδρείο σου και το τι τις ταίζεις.επίσης καλό είναι να βάζεις και ενυδρειακό αλάτι για να πάρουν και χρώμα.
Εγώ είπα να δοκιμάσω αλάτι για αρτέμια και σε λίγη ώρα κάποιες πήραν ένα ζωηρό κόκκινο από αυτό που είχαν.
Οι αρσενικές είναι ανοιχτόχρωμες...το γκρι μην σε πειράζει...
drak7family
17-04-10, 09:56
αυτο που λενε με το καροτο το βραζμενο παιζει?
Dimitris_Batman
17-04-10, 10:18
ναι.σε μικρά κομματάκια και λίγο λίγο κάθε φορά να τα ταίζεις.υπολόγισε πόσο μπορούν να φάνε σε μία μέρα και να τους δίνεις μέρα παρά μέρα.
εγώ τις ταίζω και λίγο αγγούρι μία στο τόσο,όταν έχουμε σαλάτα στο σπίτι τσιμπάω ένα κομματάκι και μπλουμ...
Καλησπέρα!
Λοιπόν μια από τις γαριδούλες μου (red cherry) έχει 2 παράξενα χαρακτηριστικά. Καταρχάς είναι black cherry, μαύρη με μια λευκή-καφέ λωρίδα από πάνω και δεύτερον είναι αυγωμένη με τα αυγά στα πόδια, τα οποία είναι και αυτά "μαυριδερά"... Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε! Είναι λογικά αυτά;
Η καθαρότερη φωτογραφία που κατάφερα να τραβήξω (μιας και είναι κρυμμένη)
PS> Είναι και άλλη μια σε παρόμοια κατάσταση, άχρωμη αλλά με μαυρισμένα αυγά στα πόδια...
MIXALIS CYPRUS
21-04-10, 01:00
με τις επιλεκτικες αναπαραγωγες πλεον βγαινει σε διαφορα χρωματα η cherry
παντως ειναι ωραια η γαριδα σου !
Δημητρης89
21-04-10, 02:08
ωχ!!!!!
μολις σημερα και εγω παρατητησα μια μαυρη γαριδα μαζι με τις red chery,η οποια μαυρη εχει μια πορτοκαλι λοριδα στην ραχη της.....
ετσι νομιζα οτι ειναι bamboo shrimp,αλλα με παραξευνευε το οτι ειναι ακομα μικρη.....
η δικια σου εχει πορτοκαλι λοριδα?
Πορτοκαλί δεν το λες, είναι πιο σκούρο από άσπρο και πιο ανοιχτό από καφέ...
Συνήθως το πορτοκαλί που λες, είναι η "σέλα", αυγά δηλαδή.
Δημητρης89
21-04-10, 15:15
εννοω στην ραχη της μια λοριδα,νομιζω φαινεται και στην δικια σου...
η σελα δεν νομιζω να ειναι σε ολη την ραχη απο την μια ακρη μεχρι την αλλη,γιαυτο και αναρωτιεμαι και εγω
κι εγω εχω μια πολυ σκουρο καφε με την μπεζ ριγα....αναμεσα σε αυτη και την κοκκινη sakura εχω ολες τις ενδιαμεσες αποχρωσεις...
προσωπικα με γοητευει αυτη η ποικιλια που υπαρχει...
Μα κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την εμφάνιση, απλά μου κάνει εντύπωση το πόσο μαύρη είναι, ιδιαίτερα δε η ερώτηση αφορά τα μαύρα αυγά, αν αυτά θα μεταμορφωθούν σε γαριδάκια :D
Οι γαρίδες προέρχονται από 3 διαφορετικές "πηγές" ;)
βεβαιως και θα γινουν γαριδακια...;)
Οι red cherry λογω του συνεχους υβριδισμου και των συνεχων αναπαραγωγων στην αιχμαλωσια, εμφανιζουν πλεον σε ολο τον κοσμο, διαφορα χρωματα..
Οι πιο συνηθισμενες χρωματικες παραλλαγες ειναι αυτη του μαυρου, μπλε, καφε και ασπρου. Παντως το χρωμα δεν ειναι σταθερο και φαινεται οτι δεν το μεταδισουν απαραιτητα στους απογονους τους.
Αν καποιος ασχοληθει και απομονωσει τα παρεκκλινοντα αυτα ατομα, επειτα απο συνεχεις κλειστες σναπαραγωγες χρονων, ισως να δημιουργηθει νεα ποικιλια στο μελλον.
καλημερα
στο 60 λιτρο ενυδρειο μ εδω και κανα 20ημερο εβαλα 4 μαυρες ( καταμαυρες ...πανω στο ξυλο μονο η καφε ριγα στη ραχη τους ξεχωριζει ) red cherry ...σημερα καθως εκανα μια αλλαγη στο setup του μεγαλυτερου ενυδρειου μ , ετσι οπως αλλαζα τα ξυλα πεταχτηκε μια rc κανονικος δεινοσαυρος γυρω στα 3-3,5 εκ κατακοκκινη ( παλαιοτερα ειχα και στο μεγαλο γαριδες αλλα μετα απο ενα διαστημα νομιζα οτι πεθαναν ολες ). τελοσπαντων αφου την επιασα με τα χιλια ζορια την εβαλα στο 60αλιτρο ( red cherry - guppies ) υπαρχει περιπτωση να δω κοκκινους απογονους ή ολα τα μικρα θα βγαινουν μαυρακια???:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes :
Πιο πολυ πρεπει να σε απασχολει πως θα ανεβασεις φωτογραφιες να τις δουμε γιατι δεν γινεται μονο να τις περιγραφεις..:D
Θα βγουν και κοκκινακια αλλα να ξερεις οτι το κοκκινο θα χανεται με τον καιρο και τα καφετια/ σκουρα ατομα θα πληθαινουν. Το καφετι χρωμα ειναι πιο κυριαρχο στα γονιδια τους λογου του οτι αυτο ειναι και το φυσικο τους χρωμα.
φωτογραφια της προκοπης λιγο δυσκολο γιατι δεν εχω ψηφιακη και η φωτογραφικη του κινητου ειναι για τα μπαζα....επισης τωρα που τις ειδα προσεξα οτι σ μια γαριδα εκει που τελειωνει η ραχη της συνεχιζει ενα πραγμα σαν κακα ψαριου , το οποιο εχει το ιδιο μηκος με αυτην...μπορει να ειναι δικα της αποβλητα?αυτο το εχει βγαλει σημερα δεν το ειχε παλια.........
να μερικες θολες φωτο..στην τελευταια δεν εχω αλλαξει την φωτεινοτητα...
Η μορφη αυτη λεγεται chocοlate cherrys και βγαινει ολο και πιο συχνα στα ενυδρεια χομπιστων σε ολο τον κοσμο.
Φυσικα δεν ειναι σταθερο το γονιδιο και θα χρειαστει καιρο μεχρι καποιος να τις απομονωσει και να προσπαθησει να βγαλει μια νεα μορφη. Αυτο σημαινει οτι οι απογονοι τους θα ειναι ποικιλου χρωματισμου, απο κοκκινες εως και αχρωμες και ισως h 2η και 3η γενια να ξαναεμφανισουν το σοκολατι γονιδιο.
οκ σε ευχαριστω . Δηλαδη μπορει να δω και τις αλλες μορφες τισ cherry( μπλε )??
Οι πιθανοτητες μιας φυσικης μεταλλαξης ειναι εξαιρετικα χαμηλες αλλα γιατι οχι, αν εισαι τυχερος μπορει καποια μερα να δεις και καποια με γαλαζωπη αποχρωση.
ξερει κανεις γιατι οι γαριδες οι red οχι ολες αλλα καποιες εχουν γινει διαφανες?που οφειλεται αυτο?
dimis_george
16-10-10, 22:29
και σ εμενα γινεται αυτο φιλε,αλλα δεν ξερω το γιατι..:confused::confused:
το κοκκινο χρωμα των γαριδων δεν ειναι διαδεδομενο στη φυση...
η αγρια μορφη ειναι διαφανο-καφε....
ο ανθρωπος μεσα απο επιλεκτικες αναπαραγωγες και συνεχεις διασταυρωσεις εδωσε το εντονο κοκκινο χρωμα αυτο στις γαριδες στο οποιο οφειλουν και το εμπορικο τους ονομα.
εχοντας εναν πληθυσμο με κοκκινες γαριδες και διαφορετικης εντασης κοκκινο...θα πρεπει να επιλεγουμε και να αναπαραγουμε αυτες με το χαρακτηριστικο που μας ενδιαφερει...δηλαδη το πιο εντονο κοκκινο χρωμα ωστε να το περασουν και στους απογονους. μονο ετσι θα εχουμε μονιμως εντονα κοκκινες γαριδες...
διαφορετικα σιγα σιγα το χαρακτηριστικο εξασθενει και επιστρεφουν στην αγρια μορφη τους το διαφανο και το καφε.
Εμενα ειχαν φτασει σε σημειο να εχουν γινει ολες διαφανες.
Εκτος απο μια που ηταν πολυ σκουρο καφε.
Μια μαλιστα για λιγο καιρο ηταν μπλε.:smt120:smt120:smt120
Μετα μαλλον εγινε κ παλι διαφανης.:rolleyes:
πρεπει να επιλεξεις τις πιο κοκκινες..να τις απομονωσεις και να τις αναπαραγαγεις...απο αυτες να παρεις παλι τις πιο κοκκινες κ.ο.κ. ωστε να "επιστρεψει" το χρωμα....
Αν οι "αχρωμες" ειναι μικροτερες και δεν ειναι καμπυλωτες απο κατω στην κοιλια, τοτε ειναι αρσενικες.
Οσο πιο κοκκινες ειναι οι αρσενικες τοσο πιο κοκκινες βγαινουν οι νεες γαριδες ;)
Χωρίς να μπορώ να διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες, στη δική μου περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που μπήκαν στο ενυδρείο μου ήταν "άχρωμα" ενώ σήμερα είναι σαφώς περισσότερες οι κοκκινωπές (γιατί κατακόκκινες δεν τις λες)...
παιζει ρολο και η διατροφη. επισης μπορει λογω στρες να ηταν πιο αχρωμες (ακομη και μπλε γινονται τοτε) και αργοτεραα να επανεκτησαν το χρωμα τους. οπως και να εχει ειναι θεμα γονιδιακο και διατροφικο.
τις ειχα καλομαθημενες.. αυτη (πληρωνεις αλλα...θεωρειται κορυφη) http://www.shirakura-shop.de/en/shirakura_ebi_dama_special_shrimp_food_feed.htm και μια μαγειρεμενη απο μενα...(και καμια φορα και απο αλλες ψαροτροφες για ποικιλια...)
μια γαριδα αχρωμη μπορει να κανει γεννα με κοκκινες ;) απλα αναλογικα θα ειναι λιγοτερα τα κοκκινα μωρα τις σε σχεση με τα παιδια μιας κοκκινης γαριδας. το DNA σβηνει μετα απο πολλεςςςςςςς γεννες
Eιδικα για τις red cherry το εχω ξαναπει και το λεω μια τελευταια φορα οτι ειναι ενας συνδυασμος παραγοντων που επιρρεαζουν την ενταση και την φωτεινοτητα του κοκκινου χρωματος.
Απο το ποσο δυνατο φωτισμο εχουμε, μεχρι αν εχει ψαρια μεσα το ενυδρειο. Σε τι φαση αναπαραγωγης βρισκονται, το φυλο, η ηλικια, η διαθεση, η τροφη και πολλα αλλα..
Οσοι τα πανε καλα με τα αγγλικα ας διαβασουν εδω :http://www.crustaforum.com/board/showthread.php?1370-Discusion-about-RCS-variations-in-color.
Παιδια τι διαφορα εχουν οι red fire απο τις red chery?
Είναι το ίδιο ακριβώς. ;) Φαίνεται και εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28439).
Είναι το ίδιο ακριβώς. ;) Φαίνεται και εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28439).
και ποτε τις λεμε red fire? : ))
και ποτε τις λεμε red fire? : ))
Όταν έχουν πιο συμπαγές κόκκινο χρώμα,τις λένε red fire νομίζω.Αν δεν κάνω λάθος,υπάρχει και μια ενδιάμεση κατηγορία που λέγεται Sakura Shrimp.Ο raven ξέρει αν κάνω λάθος. ;) Είναι πάντως θέμα grade της κάθε γαρίδας.
εχω μια κατακοκκινη υπαρχει περιπτωση να βγηκε sakura απο απλη red cherry?
Ναι,φυσικα κ γινετε,οπως κ το αντιθετο.;)
Τι ενδειξη ειναι που μερικες απο τις μεγαλυτερες red cherry μου, εχουν βγαλει μια ριγα κατα μηκους του σωματος τους, λιγο πιο κιτρινη απο τη ριγα των Atyopsis moluccensis στην φωτο?
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ss294-fishtankforum_2009-atyopsis_moluccensis.jpg
Ο Αλεξανδρος που τον ειχα ρωτησει γιατι και εμενα μερικεσ ενηλικες εχουν μια εντονη κιτρινη γραμμη στο κεντρο μου ειπε πως ειναι καταλοιπο απο τους προγονους τους..εχουν μεινει καποια καταλοιπα και σε μερικους απογονους εμφανιζονται ;)
αν ξερει καποιος περισσοτερα ας το εξηγησει;)
Βαλε καμια φωτο να δουμε ... :D:D
Μαλλον αρχιζουν να ξαναγυριζουν στην "αγρια" μορφη τους ... θα πρεπει να ανανεωσεις το "αιμα" προσθετοντας και αλλες γαριδουλες !!
Γιαννης Μ5
25-10-10, 20:53
Τι ενδειξη ειναι που μερικες απο τις μεγαλυτερες red cherry μου, εχουν βγαλει μια ριγα κατα μηκους του σωματος τους, λιγο πιο κιτρινη απο τη ριγα των Atyopsis moluccensis (http://i585.photobucket.com/albums/ss294/fishtankforum_2009/Atyopsis_Moluccensis.jpg)?
Σπυρο εχουν βγαλει και καποιες δικες μου αρσενικες ομως.Εκει που ηταν κατακοκινες,αλλαξανε.
και αρκετε δικες μου ειχαν. ειτε κοκκινες ειτε καφε ειχαν μια πιο ανοιχτοχρωμη φαρδια ριγα....τα γονιδια ειναι γονιδια..:rolleyes:
dimis_george
25-10-10, 23:49
και γω εχω μερικες αλλα ειναι μαυρες με ασπρη ριγα!!
Η ανοιχτοχρωμη ριγα στη φυση εξυπηρετει κυριως το καμουφλαζ και ειναι στα γονιδια της αγριας μορφης. Πολλες red cherry το εμφανιζουν καθως και οι amano, bamboo, babaulti κλπ
Εχω παρατηρησει οτι ειναι πιο εντονο σε μερικα ενυδρεια, ενω σε αλλα το εμφανιζουν σπανιοτερα οποτε παιζουν ρολο κι αλλα πραγματα, οπως οι συγκατοικοι, ο φωτισμος, η διαθεση ..
Πιο συχνο παρατηρω να ειναι στις μεγαλυτερες σε ηλικια θηλυκιες οπως αυτη η παλιογρια εδω που την εχω γυρω στον 1μιση χρονο:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-shrimp_sticky-dsc_06.jpg
Η ανοιχτοχρωμη ριγα στη φυση εξυπηρετει κυριως το καμουφλαζ και ειναι στα γονιδια της αγριας μορφης. Πολλες red cherry το εμφανιζουν καθως και οι amano, bamboo, babaulti κλπ
Εχω παρατηρησει οτι ειναι πιο εντονο σε μερικα ενυδρεια, ενω σε αλλα το εμφανιζουν σπανιοτερα οποτε παιζουν ρολο κι αλλα πραγματα, οπως οι συγκατοικοι, ο φωτισμος, η διαθεση ..
Ααα ετσι εξηγειται που το ειδα τωρα για πρωτη φορα μετα απο 8-9 μηνες που τρεχει το γαριδαδικο.
Εβαλα πριν 3 μερες για πρωτη φορα συγκατοικους ψαρια (endlers) στο ενυδρειο και σημερα προσθεσα μια λαμπα ακομα :grin:
Το να γυριζουν στην αγρια μορφη εχει καποια επιπτωση την υγεια τους?
Εμενα σαν καλο μου ακουγεται :cool:
Οι αποικια ειναι μιξη απο γαριδες raven, psytrancer και viciouscircle, οτι καλυτερο σε γαριδαδες.
Εδω φωτο:
κλικ
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-20lt-th_imag0114edited.jpg (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20lt/IMAG0114edited.jpg)
Δεν θελω σχόλια για τη φωτο. Βγαζω καλυτερες απο του Raven. :D
ΥΓ αν φαινεται, εχει κανει παραλλαγη στο χρωμα και στα ποδια.
O psytrancer απο μενα τις ειχε παρει αν θυμαμαι καλα :D
Πολυ καλο χρωμα ! Δεν εχει καμια σημασια η ανοιχτοχρωμη ριγα, μπορει μαλιστα στην επομενη εκδυση να φυγει ή ...να γινει ακομα πιο εντονη.:rolleyes:
Και ενα προχειρο βιντεακι.
Λιγη επιείκεια για το στησιμο. Με ενδιαφερει προς το παρον μονο η καλη διαβωση. Σε λιγο θα πανε σε μεγαλυτερο και πιο ομορφα στημενο φυτεμενο για να αξιοποιησω και μια μεγαλη μπουκαλα που εχω co2 και να κανω και τα κεφια του Αλεξ που θελει φυτεμενα.
Η triangle moss ειναι φρεσκοβαλμενη, αφου εβγαλα τη Spiky που εχω και σε αλλο ενυδρειο, ενω η triangle ηταν για κανενα χρονο σε ενα ταπερακι με νερο και τη λυπομουν.
Περιμενω να μεγαλωσει γρηγορα για να βρουν κρυψωνα και οι μικρες γαριδες.
Η τοποθετηση δευτερης λαμπας και η εναρξη ελαφρας λιπανσης εγινε γιαυτο το λογο.
F6XBc-zCmrs
Eχω παρει εδω και 20 μερες 5 red-cherry για το γαριδοενυδρειο μου οι οποιες στην αρχη οταν τις αγορασα απο το πετ ηταν πολυ λιγο κοκκινες (μια γραμμουλα πανω απο την ουρα τους). Με τον καιρο καθως περνουσαν οι μερες αρχησαν να κοκκινηζουν και λεω "μπα ιδεα μου θα ειναι". Σημερα πηγα πηρα αλλες 5 και αφου τις εβαλα με τις παλιες ειδα τρελη διαφορα στα χρωματα. Αυτες που ειχα παρει πρωτα εχουν γινει κατακοκκινες (βαθη κοκκινο ολο τους το σωμα), οι καινουργιες ομως ειναι παλι ελαφρος κοκκινες πανω απο την ουρα τους. Το θεμα ειναι το οτι εχουν κοκκινησει οι παλιες ειναι καλο ή κακο? Μημπως δεν την παλευουν με το ph:7,2-7,4 επειδη ειναι κοντα στο οριο τους και σε λιγο με χαιρετησουν?
Eχω παρει εδω και 20 μερες 5 red-cherry για το γαριδοενυδρειο μου οι οποιες στην αρχη οταν τις αγορασα απο το πετ ηταν πολυ λιγο κοκκινες (μια γραμμουλα πανω απο την ουρα τους). Με τον καιρο καθως περνουσαν οι μερες αρχησαν να κοκκινηζουν και λεω "μπα ιδεα μου θα ειναι". Σημερα πηγα πηρα αλλες 5 και αφου τις εβαλα με τις παλιες ειδα τρελη διαφορα στα χρωματα. Αυτες που ειχα παρει πρωτα εχουν γινει κατακοκκινες (βαθη κοκκινο ολο τους το σωμα), οι καινουργιες ομως ειναι παλι ελαφρος κοκκινες πανω απο την ουρα τους. Το θεμα ειναι το οτι εχουν κοκκινησει οι παλιες ειναι καλο ή κακο? Μημπως δεν την παλευουν με το ph:7,2-7,4 επειδη ειναι κοντα στο οριο τους και σε λιγο με χαιρετησουν?
Στα πετ σοπ ταλαιπωρουνται πολυ γι αυτο και δεν δειχνουν τα κανονικα τους χρωματα.Στο ενυδρειο σου εχουν προσαρμοστει γι αυτο και πηραν εντονα χρωματα.Κανε υπομονη και θα δεις και τις κανουριες να κοκκινιζουν.
Εχε υποψιν σου οτι οι θηλυκες εχουν πολυ πιο εντονα χρωματα απο τις αρσενικες.
Δηλαδη ειναι φυσικο αυτο, συμβαινει συνηθως (δεν πιστευω να πηρα 5 θυλικες πρωτα και μετα 5 αρσενικες)? Παιζει ρολο και η διατροφη (δηλαδη να μην τις καλοταιζουν στα πετ)?
Σε ανησυχει που κοκκινιζουν?
Γιαυτο τις λενε red cherry ;)
Μια χαρα ειναι το 7.4 πεχα.
Το χαλκο μονο να προσεχεις. Αφηνε να τρεχει αρκετο νερο και να αδειαζουν οι σωληνες του δυκτιου απο το στασιμο νερο πριν μαζεψεις νερο για το ενυδρειο.
Οι αρσενικες ειναι σχεδον διαφανες και θα τις δεις το βραδακι να κανουν βολτες περα δωθε "χορευοντας".
Απο το ποσο κοκκινιζουν οι αρσενικες, εξαρταται το χρωμα των νεων γαριδων που θα γεννηθουν. ;)
ΥΓ γενικα τα ζωντανα στα περισσοτερα πετ τα εχουν σε μετρια εως αθλια κατασταση και δεν τα αναγωριζεις συγκριτικα με φωτο που εχει τυχει να δεις απο τα ειδη
Διάβασε εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45686&highlight=cherry
Ωραια παιδια ευχαριστω! Σημερα κιολας κοκκινησαν παραπανω και "χορευουν"!
Οπως εχω διαβασει/ακουσει καποια στιγμη οταν δεν ανανεωνεται το *αιμα* στις εν λογο γαριδουλες (και σε αλλα ειδη προφανος) καποια στιγμη βγαινουν γαριδες που ειναι αχρωμες η καποιο διαφορετικο χρωμα απο αυτο των red cherry.Mεχρι τωρα εχω δει γκριζωπες και καποια στιγμη ειδα και μια σχεδον μαυρη με κιτρινη γραμμη κατα μηκος του σωματος της.Προχτες ομως εκανε την εμφανιση της η συγκεκριμενη των (χαλια απο κινητο) φωτο που εχει γαλαζοπρασινο χρωμα και μου εκανε εντυπωση :confused:
Τι χρωματα σας εχει τυχει δειτε στο ενυδρειο σας απο red cherry?:D
Κι εμένα με παραξενεύει το θέμα το χρώματος - έχω από ανοιχτόχρωμες, μέχρι βαθύ κόκκινες και 1-2 μαύρες...
Όλες προήλθαν από καμμιά 10 κόκκινες που έβαλα παλιά.
και σε μενα το ιδιο συμβαινει μαλιστα σκεφτηκα να απομονοσω τισ πιο κοκκινες μπας και ξαναεμφανιστουν εντονο κοκκινο
Κ εγώ παλιότερα που είχα μου είχε εμφανιστεί μια καφε με μια έντονη γκρι ρίγα κ μια βαθύ μπλε.Κάπου είχα διαβάσει ότι το μπλε μπορεί να οφείλεται σε στρες.Κ φυσικά παρά πολλές αχρωμες.
ΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ! ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ 70¤ ΤΗΝ ΜΙΑ! ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΡΕΝΤ ΤΣΕΡΥ...
:p Περα απο την πλακα τώρα, εμένα μου είχε δώσει ο paco μερικες. Ηταν μια αχρωμη μια ελαφρως πρασινη, και μια που είχε ενα πολυ πολυ αχνο μπλε-πρασινο.
τα ιδια και εδω πρασινες μπλε αχρωμες κοκκινες καφε sakura fire red cherry
kostaskich
24-01-11, 20:00
τουλαχιστον υπαρχει μια ποικιλια στο χρωμα.:D:D:D
τουλαχιστον υπαρχει μια ποικιλια στο χρωμα.:D:D:D
Γιατι τις λενε red cherry ηθελα να ξερα...rainbow cherry ταιριαζει πιο πολυ:D
Εχω 3 χρονια red cherry. Καποτε εφτασα να εχω γυρω στις 1000 και ποτε δεν εμφανιστηκε ουτε μια αχρωμη ή καφε, γκρι, μαυρο, μπλε.
Μου τις ειχε χαρισει ο dinos 99 και απο τοτε δεν εβαλα γαριδα απο αλλο αιμα στην αποικια μου.
Αν τα γονιδια ειναι καθαρα και βοηθαμε και εμεις με τακτικη επιλογη τοτε πολυ σπανια να βγει καποιο αλλο χρωμα εκτος απο κοκκινο.
Η μπλε της φωτογραφιας ειναι παντως πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση :rolleyes:
Εχω 3 χρονια red cherry. Καποτε εφτασα να εχω γυρω στις 1000 και ποτε δεν εμφανιστηκε ουτε μια αχρωμη ή καφε, γκρι, μαυρο, μπλε.
Μου τις ειχε χαρισει ο dinos 99 και απο τοτε δεν εβαλα γαριδα απο αλλο αιμα στην αποικια μου.
Αν τα γονιδια ειναι καθαρα και βοηθαμε και εμεις με τακτικη επιλογη τοτε πολυ σπανια να βγει καποιο αλλο χρωμα εκτος απο κοκκινο.
Η μπλε της φωτογραφιας ειναι παντως πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση :rolleyes:
Αυτη τη στιγμη μετραω καμμια 20αρια φανερες (μαζι με καποια μωρα αλλα ποιος ξερει τι γινεται μεσα στη moss) και προηλθαν ολες απο ενα ξυλο με λιγη moss που ειχα παρει πριν 3 μηνες περιπου (τοτε ειχα μετρησει 5-6 μωρα μονο) απο ενα φιλο απο δω και ειχε ΜΟΝΟ red cherry στο ενυδρειο του.:confused:
Η συγκεκριμενη οπως και ολες οι θυληκες ειναι αυγομενη και ειναι η μονη μαζι με μια αλλη που βλεπω σε αλλο χρωμα εκτος του κοκκινου.Για να δουμε..
dimis_george
10-03-11, 01:23
γεια σε ολους,εχω αρκετες γαριδες red chery που μονο red δεν ειναι!πλεον οι πιο πολλες ειναι ξανθες,καφετιες κ μερικες μαυρες...μπορουν να κοκκινισουν οι ιδιες με τροφη ή με καποιο αλλο τροπο???ή μενουν ετσι κ οι απογονοι τους θα συνεχισουν να βγαινουν καφετιες???
εχω κ μερικες κοκκινες κ πλεον τις βγαζω για να κανω επιλεκτικη αναπαραγωγη για να το διατηρησουν το χρωμα..αλλα με τις αλλες τι κανουμε???
Δεν έχει χαθεί το χρώμα, απλά επειδή μαλλον έχεις αρκετές, και η τροφή δεν επαρκει και το χρώμα έχει ατονήσει.. Αν απομονώσεις καμια 10ρια σε άλλο ενυδρείο θα δεις οτι θα ξαναγίνουν κατακόκκινες..;)
Αραίωσε λίγο τον πληθυσμό σου, ή προσπάθησε να δίνεις διαφορετικές τροφές, και λαχανικα..
Το χρωμα ειναι θεμα γονιδιων. Οι τροφες και ο φωτισμος, οι καλες συνθηκες και οι συγκατοικοι, απλα εντεινουν το υπαρχων χρωμα. Αν δεν γεννηθουν κοκκινες, οτι και να κανεις δεν θα γινουν.
Για να καταλαβεις, ας πουμε οτι οι γαριδες σου ειναι πολυ χαμηλου grade (διαβαθμισης) και βγαζουν αχρωμες ή καφετιες , μαυρες κλπ. Μπορεις να το διορθωσεις σταδιακα οπως ειπες , με επιλεκτικη εκτροφη και εισαγωγη στην αποικια σου νεου αιματος απο καλης ποιοτητας κοκκινες cherry.
Πριν από ένα μήνα είχα ένα ενυδρειάκι 40 λίτρα με πάρα πολλές γαρίδες red cherry, εκ των οποίων οι περισσότερες (~90%) ήταν άχρωμες . Διέλυσα το ενυδρείο και μετακόμισα τις γαρίδες σε μεγαλύτερο, 80 λίτρα. Οι περισσότερες αν όχι όλες αυτή την στιγμή είναι κατακόκκινες. Τι φταίει, δεν ξέρω. Ίσως έπαιξε ρόλο το υπόστρωμα που στο νέο τους ενυδρείο είναι σκουρόχρωμο...
dimis_george
10-03-11, 12:51
...σε 180αρι τις εχω εγω,πυκνοφυτεμενο κ για υποστρωμα εχω της seachem το καφε.αλλα μαλλον ισχυει αυτο που ειπε ο raven..
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής:
Πρίν μία εβδομάδα αγόρασα από μέλος του forum καμια 20αρία γαρίδες από αγγελία. Δεν ήταν έτσι όπως τις περίμενα αφού οι μόνο 3 ήταν πάνω από 1 cm, οι πιο πολλές ήταν 5-6 χιλιοστά με αποτέλεσμα οι ροδόστομοι και τα red phandom tetra να κάνουν τρελλό πάρτυ. Τέλος πάντων δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού έχω μόνο ένα ενυδρείο.
Στην απορία μου τώρα, οι γαρίδες όταν τις πήρα ήταν όλες άχρωμες (λόγω stress υπέθεσα). Τώρα οκτώ ημέρες μετά μόνο κανα τεσσάρι γαρίδες είναι red cherry ενώ όλες οι υπόλοιπες παραμένουν ΔΙΑΦΑΝΕΣ CHERRY (καινούριο είδος ???) Μία από αυτές εχεί και αυγά στα πόδια της.
Γιατί ????
μήπως φταίει το μέγεθος ?
μήπως είναι κάτι αλλό ?
Στοιχεία του ενυδρείου
Διαστάσεις: 100*40*50,
Φωτισμός: δύο λάμπες Τ8 25 Watt,
Φίλτρανση: Eheim 2213 και Fluval 304 (γεμάτα substrat pro)
Υπόστωμα: 9 κιλά Floredepot (SERA), και 30 κιλά πολύ ψιλό χαλίκι
Θερμοκρασία: 26,5
Ph : 7 περίπου (προσπάθώ να το ρίξω με τυρφη)
Gh: 12
Kh: 4
DIY CO2 με δύο μπουκάλες 1,5 lt
Αυτή τη στιγμή το ενυδρείο φιλοξενεί :
Ψάρια :15 ροδόστομοι, 10 red phantom tetra, 2 apple snail
Φυτα : Vallisneria americana, Cryptocoryne, Hygrophila polysperma
Ευχαριστώ
Καλησπέρα φίλε μου..προφανώς είναι πολύ μικρές γιαυτό δεν έχουν πάρει χρώμα ακόμα...μην ανησυχείς...
αν ολες οι γαριδες σου ειναι ρεντ τσερι πρεπει να γνωριζεις οτι οι θυλικες ειναι μονο κοκινες οι αρσενικες ειναι διαφανες
manos_samos
09-04-11, 22:36
και εγω οταν πηρα τις δικες μου δεν ηταν και τοσο κοκκινες ολες τους αλλα με μπολικο καροτο και πολυ τροφη εγιναν κοκκινες ολλες σαν το αιμα.. την δευτερη φορα που πηρα οι περισοτερες δεν ηταν και τοσο κοκκινες, βασικα ηταν σχεδον αχρωμες αλλα με τον καιρο κοκκινιζουν ολο και περισοτερο.. ριχνε τους τριμενο καροτο και αρκετη τροφη και σε κανενα μηνα λογικα θα δεις αποτελεσματα.....
Alex_Salonica
10-04-11, 00:01
Το θέμα του χρώματος είναι γονιδιακό.
H τροφή μπορεί να ενισχύσει το χρώμα αλλά ως εκεί.
Γενικά οι ενήλικες θηλυκές έχουν εντονότερα χρώματα.
Με tetra λογικά δεν θα καταφέρεις να δεις μικρά γαριδάκια στο ενυδρείο σου εκτός και αν είναι πυκνοφυτεμένο.
με μπολικο καροτο και πολυ τροφη εγιναν κοκκινες ολλες σαν το αιμα.. ριχνε τους τριμενο καροτο και αρκετη τροφη και σε κανενα μηνα λογικα θα δεις αποτελεσματα.....
προσοχη με τα λαχανικα,πρωτα τα βραζουμε 2-3 λεπτακια και μετα τα ριχνουμε στις γαριδες.
Αααα δεν παιζω.
Εμενα βγαινουν ολες κατακοκκινες (εκτος απο τις αρσενικες, που ομως δεν ειναι και τελειως διάφανες ;)) και ξεκινησα πριν εναμιση χρονο με δυο ομαδουλες απο διαφορετικη πηγη (μια απο raven και μια απο PsyTrancer), χωρις ανανεωση απο τοτε στο αιμα.
Επειδη εχω και εγω απορια, εχω μερικες που πηρα απο ενα παιδι που ειναι σχεδον διαφανες με μια υποψια καφε-μαυρης λοριδας στην πλατη,αυτες ειναι 5-6 και ολες οι αλλες ειναι κοκκινες κανονικα απο 35-40 που εχω συνολο, υπαρχει περιπτωση να μου χαλασουν το χρωμα των αναπαραγογων, βλεπω μια απο τις αχρωμες που εχει αυγα και εχουν μπλε χρωμα τα αυγα της, τι λετε να κανω?
βλεπω μια απο τις αχρωμες που εχει αυγα και εχουν μπλε χρωμα τα αυγα της, τι λετε να κανω?
¶ρη το χρώμα των αυγών δεν υποδηλώνει το χρώμα της γαρίδας που θα βγει... πολύ πιο έμπειροι από εμάς δηλώνουν πως το χρώμα των αυγών εξαρτάτε από την τροφή και το ποσοστό της σε καροτίνες.
Πρόσφατα είχαμε μια τέτοια συζήτηση.
Στις δικές μου γαρίδες όλες οι κοπελιές αργά ή γρήγορα θα "ντραπούν και θα κοκκινίσουν" :grin: ... στα αγόρια το χρώμα τους συνήθως είναι από διαφανή έως ας το πούμε "κάτι" πιο σκούρο.
Όπως γράψανε και τα παιδιά εδώ πιο πάνω χρειάζεται εάν το ζητούμενο είναι ΚΟΚΚΙΝΕΣ γαρίδες να κάμνει κάποιος τακτική επιλογή των ποιο κόκκινων (ή άλλων παραγόντων) θηλυκών αλλά και αρσενικών… κάτι που προϋποθέτει και έξτρα γαριδοενυδρεία ;)
Κάποτε σπάνια έβλεπες κόκκινα αρσενικά τώρα υπάρχουν πολλά… αλλά δεν ξέρω εάν έχει κάποιος φίλος στην χώρα μας. Ας πούμε πως το επόμενο βήμα της Red Cherry σε καθαρό γενετικό υλικό επιλεγμένο προς το κόκκινο χρώμα είναι οι Sakura, που από όσα διαβάζω και στο φόρουμ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα :smt023
Στο εξωτερικό όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι Sakura δεν πουλούσαν αρσενικά αλλά μόνο κοπελιές. Σήμερα βλέπουμε (από χομπίστες του εξωτερικού) να παρουσιάζονται πολλές παραλλαγές της Neocaridina heteropoda (Red Cherry) (http://www.shrimpnow.com/forums/showthread.php/7722-Comparing-Cherry-Sakura-SakuraChampion) όσο αφορά το κόκκινο χρώμα όπως π.χ.
Sakura Royal Blood, Sakura Champion, Red Fire Sakura Chi Tai Lee κλπ :)
στα τρια ενυδρεια με διαφορετικα λιτρα 30 120 240 που εχω red cherry τα εξεις αποτελεσματα
στο 120 με φουλ λυπανση φως και co2 ph 6.5 και πολυ φυτο το 80% ειναι κατακοκκινες και το υπολοιπο 20% γκρι με αποχρωση κοκκινου
αυτες που βγαζω μετα απο 6 εως 8 μηνες απο τον καθαρισμο του φιλτρου
ειναι πιο σκουρο κοκκινο και καποιες μαυρες με ριγα ασπρη στη ραχη
στο 240 με λυπανση οποτε περασω απο το ενυδρειο γιατι το εχω στην αποθηκη με φουλ φυτα co2 ph7.5 εχω κοκκινες γκρι καφε πρασινωπες και που και που καμια μαυρη σαυτο το ενυδρειο ειναι και μονες τους με καμια 10ρια αμανο
στο 30 χωρις λυπανση και co2 ph7.5 με ευκολα φυτα 11w φωτισμο βγαινουν μεγαλυτερες σε μεγεθος απο τα αλλα 2 βαθυ κοκκινο και μαυρες με ριγα στη πλατη ασπρη
σε oλα κατα καιρους εχει γινει ανανεωση αιματος
τα συμπερασματα δικα σας
εγω δεν βγαζω ακρη οσο και να τις παρακολουθω
Μιας και εχω ξεκινήσει πριν λίγο καιρό με τις γαρίδες , εχω 10 ατομα απο red chery ενω όλες είναι κόκκινες εχω 2 που είναι προς το καφε με γραμές επάνω . Στην τρίτη φωτογραφία ειναι αρσενικο?
Στην τρίτη φωτογραφία ειναι αρσενικο?
Nαι;)
Οκ .
Στην πρώτη είναι red chery ?
klipitiklopos
17-10-11, 22:56
Απο οσο μπορω να δω απο την φωτογραφια, εχω μια που ειναι σχεδον ιδια, και πηρε αυτο το χρωμα οταν τις μετεφερα απο το 17λιτρο στο 80λιτρο αλλα σε μαυρο χαλικι.
Παλια ηταν διαφανη προς το γκρι.
Και ειναι και ετοιμογεννη:D
Η γνωμη μου ειναι πως ναι;)
-------------------------
Μοιαζει;
http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/80L-2011%20SHRIMP%20STUFF/2011-10-1424.jpg?t=1318620752
Ναι red cherry είναι, στην φύση την συναντάμε http://www.planetinverts.com/Neocaridina_Heteropoda.html μετά απο επιλεκτικές αναπαραγωγές εχει βγει η κόκκινη .. Ισως μερικές απο αυτές να εχουν γονίδια της ¨αγριας μορφής¨ τους .. Θα δείξει τι θα βγούνε . :D
Ναι απο οτι ειδα στις φωτο ειναι red cherry οι οποιες δημιουργουν παραλαγες χρωματων και απο το περιβαλον τους, προσαρμοζονται στους γυρω χρωματισμους εν μερη για φυσικη προστασια. Εχω δει και σε γκρι χρωματισμους να εχουν αβγα οπως και σε ζωντανο κοκκινο οποτε δεν μπορουμε να δωσουμε ακριβια για το πιες ειναι οι αρσενικες. Παντως ειναι ποιο ευσωμες οι θηλυκες απο οτι εχω παρατηρηση.
Οκ .
Στην πρώτη είναι red chery ?
φιλε ειναι αμανο...οι red cherry ειναι κοκκινες και οχι προς το καφε...μπορει να δεις red cherry διαφανες αλλα οχι καφε...καφε ειναι οι αμανο
φιλε ειναι αμανο...οι red cherry ειναι κοκκινες και οχι προς το καφε...μπορει να δεις red cherry διαφανες αλλα οχι καφε...καφε ειναι οι αμανο
Amano αποκλείεται, red cherry είναι ... Εχω αμάνο σε άλλο ενυδρείο και ειναι τεράστιες σε σχεση με αυτές. Αν δείς το λινκ http://www.planetinverts.com/Neocari...eteropoda.html (http://www.planetinverts.com/Neocaridina_Heteropoda.html) εχει μία που είναι ακριβώς ίδια.
Απλα οπως αναφέρθηκε και παραπάνω , μερικές φορές δεν βγαινουν κόκκινες ..
Καλησπερα
Ειναι red cherry αυτη σε αγρια μορφη?
Ενω και οι αρσενικες μου εχουν λιγο κοκκινιλα, δυο-τρεις ειναι ετσι διαφανες με λιγα στιγματα...
Γνωριζει κανεις?
red cherry ειναι νομιζω οτι οταν ανχωνωνται διαφανιζουν αλλα περιμενε να σου πουν οι ποιο εμπειροι γαριδακιδες εγω παντως οταν εβαλα της δικες μου ηταν πολλες διαφανες και στην πορεια κοκκινισαν ισω να ειναι και θεμα ηλικιας
Παιδιά θέλω να ρωτήσω από τι εξαρτάτε το έντονο κόκκινο χρώμα των red cherry,
Απο κληρονομικοτητα ;
Απο ηλικία;
Απο διατροφή;;
και απο τα 3 παραπάνω?
σε τι βαθμό το κάθε ένα από αυτά?
Και αν εξαρτάτε απο την διατροφή ποιες τροφές βοηθάνε σε αυτό ;;
Με εκτίμηση Βαγγέλης..
<<ειναι κυριως θεμα γονιδιων.Oι ωχρες-διαφανες γαριδες θα δωσουν αχρωμα ατομα και οι εντονες κοκκινες θα δωσουν κοκκινες ; Αν δεν γινεται επιλογη σε μεγαλες αποικιες, μακροπροθεσμα τεινει να ξεθωριαζει το κοκκινο και να επικρατουν οι αχρωμες (το αγριο γονιδιο).
Για ακομα παραπανω ενταση ομως και συμπαγες κοκκινο που βγαζει ματι, οπωσδηποτε λευκο εντονο φωτισμο, ειρηνικα ψαρια για συγκατοικοι και διατροφη με σπιρουλινα και αλγες.
Η χημεια του νερου δεν παιζει κανεναν ρολο φτανει να υπαρχει τουλαχιστον ΚΗ>1.
Το εντονο κοκκινο στις θηλυκιες που εχουν γενετικη προδιαθεση, ερχεται και κορυφωνεται μετα την 2η γεννα τους΄και γινεται ακομα πιο εντονο λιγο πριν την εκδυση οταν τα επιπεδα μελανινης ειναι στο maximum>>
Η απαντηση ειναι του Raven απο παλιοτερο θεμα και συμφωνω 1000%.
Καταλαβα ,Οποτε μονο στα γονιδια και με επιλεκτικα ζευγαροματα το καταφερουμε αυτο..
Απο τη δικη μου εμπειρια λεω οτι παιζουν ολα ρολο αλλα το σημαντικοτερο ρολο (απο τη στιγμη που δεν εχει ηδη εκφυλιστει το ειδος) παιζει η διατροφη και η καθαριοτητα του νερου.
Πολυ φαι και απ'ολα και πολλες αλλαγες ή μεγαλες (σωστες ομως) νερου.
Ισως παιζει ρολο και η θερμοκρασια, αλλα δεν εχω δοκιμασει κι αλλες για να ξερω αν μου χαλασει το χρωμα τους. Εγω τις εχω σε 21-27C (αναλογα την εποχη του χρονου) με βασικη τους 23-24C
alexnina065
04-01-14, 02:03
Απλά είναι σίγουρο ότι και σε ένα ενυδρείο που τρέχει....και δεν γίνονται κάποιες ανανεώσεις στις RCS σιγά σιγά το χρώμα τείνει προς την άγρια μορφή της γαρίδας και ξευτίζει. Αυτο βέβαια απαιτεί πολύ πολύ χρόνο για να γίνει και εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος της αποικίας.
Δεν ξερω για τις RCS, αλλα ξεκινησα μια αποικια με δυο διαφορετικες εξαδες red cherry και χωρις να εχω "ανανεωσει το αιμα" εδω και 3.5 χρονια, δεν εχω δει ουτε μια αλλο χρωμα.
Η αληθεια ειναι πως και εγω με ποικιλια τροφων εχω κοκκινες-πραγματικα κερασια - κι οσοι ερχονται και τις βλεπουν ολοι αναρωτιουνται για το πως γινετε να ειναι ετσι εντονα χρωματιστες.
;)
alexnina065
04-01-14, 10:59
αυτά είναι τα δεδομένα δλδ ποιότητα νερού-διατροφή-διάθεση (άγχος) που βοηθούν στο να υπάρχει το επιλεκτικό κόκκινο χρώμα αλλά και στην άλλη άκρη να βρίσκονται οι συνθήκες του ενυδρείου πάλι μπορεί να διατηρούνται μια χαρά, όλα είναι σχετικά. Λέμε τι υποτίθεται ότι ευνοεί το χρώμα γιατί σίγουρο δεν είναι τπτ. Το χρώμα όμως όπως είπα και ποιο πάνω με το καιρό σίγουρα προσπαθεί να επιστρέψει στην άγρια μορφή του. (RCS: Red cherry shrimp.....CRS: Crystal Red shrimp)
Μιας και η απορια μου ειναι σχετικη και καινουργιος στα γαριδακια να μην ανοιγω αλλο θεμα, οι cherry γενιουντε απευθειας με το χρωμα που θα εχουν η το αποκτουν ωριμαζοντας?
Γεννιουνται διαφανη
(για red cherry μιλαω)
γεννιουνται διαφανη και μετα σιγα σιγα παιρνουν το χρωμα τους ρνω αλλες οχι.και εγω εχω red cherry που ειναι εντονο το χρωμα τους και αλλες που ειναι σχεδον διαφανες.και εχω δει και μικρα που ειναι το ιδιο. εγω 3 χρονια που τις εχω γεννανε αβερτα . και τωρα πηρα καμια εικοσαρια απο αλλο κοπαδι για να κανω ανανεωση. τους ριχνω 4 διαφορετικες τροφες και δεν βαζω καθολου χερια μεσα στο ενυδρειο.
Καλησπερα παιδια.
Ειχα αγορασει ενα ενυδρειο και μου δωσανε μαζι και γαριδες αρκετες.(red cherries και amano μαλλον.)
Τις εβαλα ολες σε ενα ενυδρειο που ετρεχε 1 + χρονο.
Οι red cherry πολλαπλασιαστικαν.
Το ερωτημα μου ειναι αν μπορει καποιος μεσα απο τις φωτογραφιες (δεν ειναι και πολυ καθαρες) να διακρινει τι γαριδες ειναι γιατι με προβληματισε το καφε χρωμα.
Παραθετω φωτογραφιες.
63734
63735
63736
Ειναι η άγρια μορφή τους....
Αυτες που πηρες δεν ητανε καθαρες red chery.
παιδια έχω μαζι με τις άλλες red cherry και 2 που είναι σκούρες καφέ με σχεδιάκια και την άσπρη γραμμή απο πάνω , κατα μήκος του σώματος...αύριο θα προσπαθήσω να βάλω και φωτογραφία απο τις δικές μου...πάντος είναι ολόιδιες με αυτη στη φωτογραφία..είναι low grade ? ή άλλο είδος ?
Red cherry ειναι αλλα τείνουν προς τον άγριο χρωματισμό της neocaridina heteropoda.Εχει αναφερθεί ξανα παλαιότερα μετά απο πολλές γέννες εμφανιζοντουσαν και τέτοιες.
προσπάθησα τώρα να τις βγάλω με το κιν αλλα δεν βγαίνουν καλές....αυριο θα έχω φωτογραφικη..πάντως όσο τις παρατηρώ τόσο πιο πολυ μου αρέσουν ...έχουν κατι το διαφορετικό ...και το άκρο της ουράς τους είναι μαυρο η σχεδόν μαυρο..
βρήκα μια ακόμη φωτο που μοιάζει πολύ
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=59043&d=1380142523
σαν αυτή που λέει chocolate είναι..
προσπάθησα τώρα να τις βγάλω με το κιν αλλα δεν βγαίνουν καλές....αυριο θα έχω φωτογραφικη..πάντως όσο τις παρατηρώ τόσο πιο πολυ μου αρέσουν ...έχουν κατι το διαφορετικό ...και το άκρο της ουράς τους είναι μαυρο η σχεδόν μαυρο..
άλλες 2
http://www.aquadebutant.com/tuto/article%20crevettes/chocolate.jpg
http://ramonaosche.com/wp-content/uploads/2013/10/neocaridina-davidi-brown-shrimp.jpg
Καλησπέρα στο φόρουμ την παρακατω γαρίδα την πήρα από συνχομπιστα ως red cherry αλλα ειναι τελείως σκούρα με ποιο ανοιχτόχρωμη ραχοκοκκαλια ξέρει κάποιος αν μπορεί να συμβεί αυτό η αν ειναι κάποιο άλλο είδος.συγνωμη για τις φωτο δεν μπορώ να βγάλω ποιο καθαρές με το σαραβαλακι μου
υπαρχουν πολλες red cherry που ειναι ως και μαυρες :)
Όχι κατι προς το καφέ τα υπόλοιπα και μια ποιο ανοιχτόχρωμη καφέ γραμμή που ξεκινάει απο τα μάτια μέχρι την ουρά στην πλάτη της τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν απο τις red ρωτάω γιατί εχω δει red χωρίς χρωμα καφέ ποτε
Ένα είδος είναι το Neocaridina davidi, το οποιο υπάρχει σε αρκετά χρώματα. Η red cherry της φώτο έχει απλά πιο σκούρο χρώμα. Αν είναι απόχρωση του κόκκινου είσαι ο.κ. αν όμως είναι καφέ τότε όταν θα αρχίσει να γεννάει θα σου αλλάξει το χρώμα της αποικίας σου. Αν δεν το θέλεις αυτό πρέπει να την μεταφέρεις αλλού. Γενικά αν μια αποικία γαρίδων δεν είναι 100% καθαρόαιμες ως προς το χρώμα με το χρόνο θα εμφανίζονται διάφορες αποχρώσεις... βασικά το θεωρώ πολύ δύσκολο να μην συμβεί.
Έχω και εγώ 2 τέτοιες.. και η μια είναι έτοιμη να τα αμολύσει τα μικρά της..
Προσωπικά μου αρέσουν! :cool:
... και μια επανάληψη δεν βλάπτει :D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64930
Ένα είδος είναι το Neocaridina davidi, το οποιο υπάρχει σε αρκετά χρώματα. Η red cherry της φώτο έχει απλά πιο σκούρο χρώμα. Αν είναι απόχρωση του κόκκινου είσαι ο.κ. αν όμως είναι καφέ τότε όταν θα αρχίσει να γεννάει θα σου αλλάξει το χρώμα της αποικίας σου. Αν δεν το θέλεις αυτό πρέπει να την μεταφέρεις αλλού. Γενικά αν μια αποικία γαρίδων δεν είναι 100% καθαρόαιμες ως προς το χρώμα με το χρόνο θα εμφανίζονται διάφορες αποχρώσεις... βασικά το θεωρώ πολύ δύσκολο να μην συμβεί.
Να κάνω μία ερώτηση : Αν κάποιος έχει αγοράσει high grade shrimps υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό , να αλλάξει το χρώμα της αποικίας ?
Αν η απάντηση είναι μεταξύ ναι και όχι τότε... βέβαια ΝΑΙ.
Το ότι αγόρασες high grade δεν λέει κάτι, π.χ. πόσες γεννιές είναι high grade;
Συνήθως οι high grade από επαγγελματίες εκτροφείς είναι ότι πληρώσεις και γιαυτό είναι ακριβές (αν και τώρα οι τιμές είναι πολύ καλές και για αυτές, όταν πρωτο βγει ένα χρώμα είναι WOW :smt120 ).
Και ας μην ξεχνάμε τον παράγοντα ΅΅μεταλλάξεις΅΅.
Οι Neocaridina αναπαράγονται γρήγορα και όπως είναι λογικό παρατηρούνται και μεταλλάξεις.
Οπότε ναι, θα έχεις αυτό που θέλεις αγοράζοντας high grade, αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μετά από αρκετές γεννιές, που λογικά για το μέσο χομπίστα ίσως συζητάμε για μετά από χρόνια.
Αν σε αρέσουν οι γαρίδες που έχεις τότε είσαι καλά!!!
Σημείωση συντονιστικής ομάδας:
Το νήμα αυτό έχει επεξεργαστεί και είναι αποτέλεσμα συνένωσης παλαιότερων θεμάτων με παρόμοιο περιεχόμενο.
Για την δημιουργία νέας συζήτησης μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα. Ευχαριστούμε.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.