PDA

Επιστροφή στο Forum : υπερβολικη υγρασια...λυσεις??

Πάνος
16-10-10, 16:07
καλησπερα.
τωρα που επεσαν οι θερμοκρασιες....λογω της διαφορας εντος και εκτος σπιτιου υγροποιουνται οι υδρατμοι στα παραθυρα αμεσως.......και αναλογιζομαι τις περσινες καταστασεις...σφουγγαριζοντας τα πατωματα...:D
τι λυσεις εχετε βρει για την υγρασια στο σπιτι απο τα open-top ιδιαιτερως ενυδρεια ??
σκεφτομαι να αγορασω ηλεκτρικο αφυγραντηρα....προτασεις?

exelix
16-10-10, 16:19
Ένας φίλος είχε στο σπίτι του δύο αφυγραντήρες, όχι ηλεκτρικούς όμως, τους κλασικούς από το Πράκτικερ και μου είχε πει ότι κάθε εβδομάδα τους άδειαζε γεμάτους. Τώρα αν θα σε βολέψουν δεν μπορώ να στο ορκιστώ!

Πάνος
16-10-10, 16:19
εχω τετοιον...δε κανει ουσιαστικα τιποτα...το νερο που εξατμιζεται ειναι πολυυυυ.

fear81
16-10-10, 16:31
Μια αποτελεσματικη λυση αλλα μαλλον αντιασθητικη ειναι οι ασβεστοπετρες (ειναι κομματια ασβεστη) τραβαν πολλη υγρασια.

Πάνος
16-10-10, 17:07
μιλαμε για λιτρα....οση υγρασια και να τραβανε λιγο δυσκολο...εχω εξατμιση αρκετα λιτρα καθημερινα..
και ως τωρα ανοιγα το σπιτι πολλες ωρες...αλλα τωρα με τα κρυα θα εχουμε show. :D
καποια πιο δραστικη λυση?? ή πληροφοριες για ηλεκτρικους αφυγραντηρες απο ατομα που τους λειτουργουν?

aquaman
16-10-10, 18:46
Πάνο είχα παλιά σε ενα υπόγειο τέτοιο πράγμα. Δυστυχώς δε θυμάμαι μάρκα. Έκανε καλή δουλειά γενικά. Μερικά έχουν και σύνδεση στο κάτω μέρος όπου μπορείς να συνδέσεις λάστιχο και να διώχνεις το νερό κατευθείαν σε καμμια υδροροή (εξαρτάται από το χώρο σου βέβαια)...

Φέτος μπορεί να βάλω κι εγώ τέτοιο, και έλεγα να δω στο πράκτικερ, γιατί η υγρασία της Θεσσαλονίκης είναι άτιμο πράμα...

panos1972
16-10-10, 19:55
Πάνο κοψε και βαλε καπάκι από πλέξι γκλας αναμεσα στο φως και το ενυδρείο! Δεν υπάρχει άλλος αξιοπιστος τρόπος....

reef
16-10-10, 20:54
εχω αφυγραντηρα σε φισρουμ και ειμαι ικανοποιημενος απο την αποδοση.αλλα εχει και αυτος την καταλωση του ..(270 watt.. )

θα συμφωνησω οτι το καλυτερο ειναι να βαλεις καπακια.οχι μονο για την υγρασια αλλα και για την απωλεια της θερμοτητας.

Πάνος
16-10-10, 22:47
το πλεξι ομως θα κοβει αρκετο φως....επισης πιανει αλατα (στο θαλασσινο) και γενικως δε τη θεωρω και την καλυτερη λυση...
το ειχα δοκιμασει παλια κι επρεπε να το καθαριζω καθε τοσο..:(

kingrim
17-10-10, 00:29
να αφησεις ενα παραθυρο ανοικτο (λιγο) θα κανεις καλο και στην υγεια σου και δεν θα εχεις υγρασιες

Raven
17-10-10, 01:27
Με 5 ενυδρεια ανοικτα στο σπιτι, δεν τολμω να κλεισω την μπαλκονοπορτα ουτε οταν εξω χιονιζει ! Μια φορα εκανα το λαθος και το πρωι βρηκα μια λιμνη μπροστα απο τα τζαμια.
Εχω λοιπον το ιδιο προβλημα με τον Πανο.

manthos333
17-10-10, 01:32
κατι αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο

φιαξε ενα κουτι σαν εσωτερικο φιλτρο αλλα ποιο μεγαλο σαν πυργο υπολογιστη παρε αυτα τα μπιλακια που εχουν συνηθως στις ηλεκτρικες συσκευες για την υγρασια (τα πουλανε με το κιλο δεν θυμαμε πως λεγονται )και γεμησε το .
ο βαρυς αερας αυτος που μεταφερει υγρασια συνηθως ειναι χαμηλα στο χωρο

οποτε πρωσαρμωσε στην κατω πλευρα του 2 3 ανεμιστηρακια
και κανε μια σχισμη στην κορυφη του

ελπηζω να βοιθεισα:D

kingrim
17-10-10, 10:23
παιδια εγω αφηνω το τζακι ανοικτο και το παραθυρο απο την τουαλετα και δεν εχω προβλημα

manos_samos
17-10-10, 10:30
η καλυτερη ανεξοδη και υγειηνη λυση ειναι να αφηνεις ενα παραθυρο λιγο ανοιχτο.....

Πάνος
17-10-10, 18:27
δεν επαρκει δυστυχως...2 μπαλκονια ανοιχτα μπρος πισω...μονο τοτε ειμαστε ενταξει...ειναι πολλα τα λιτρα...
αλλα ο χειμωνας στον εβρο δεν επιτρεπει πολλα πολλα...

Giorgos
21-10-10, 11:11
Πανο, παλαιοτερα ειχα το ιδιο προβλημα με εσενα. Μπορω να πω οτι η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις καπακια (ειτε απο plexi glass ειτε τζαμια μικρου παχους) μονο κατα την βαρυχειμωνια οπου δεν μπορεις να εχεις ανοιχτες τις πορτες. Στο θαλασσινο θα πρεπει να τα καθαριζεις απο τα αλατα αλλα αυτο δεν ειναι τιποτα σε συγκριση με τα προβληματα που θα εχεις να αντιμετωπισεις με την υγρασια στο σπιτι.

delta66
21-10-10, 11:20
Αφυγραντηρα?
http://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres-ionistes.html?page=7

vrillgr
21-10-10, 11:23
Καλημέρα σας.
Δεν ανοίγω νέο θέμα γιατί το συγκεκριμένο μου απαντάει πολλά ερωτήματα. Απλά ήθελα Πάνο να μου πεις αν θες την γνώμη σου για τον αφυγραντήρα από πράκτικερ αν θα έχει αποτέλεσμα για το ενυδρείο των 80 περίπου lt που διατηρώ (σε ρωτάω γιατί τον είχες και αν κατάλαβα καλά για τα πολλά ενυδρεία που έχεις δεν κάνει-για ένα 80λτ όμως??).

Σε ευχαριστώ

Χαραμάδας
21-10-10, 13:11
δεν επαρκει δυστυχως...2 μπαλκονια ανοιχτα μπρος πισω...μονο τοτε ειμαστε ενταξει...ειναι πολλα τα λιτρα...
αλλα ο χειμωνας στον εβρο δεν επιτρεπει πολλα πολλα...

Φίλε Πάνο η μόνη λύση στο πρόβλημα της υγρασίας σε σπίτι με πολλά ενυδρεία είναι να μην αφήνουμε το νερό να εξατμηστεί...
δηλ. σκεπάζουμε τα ανοικτα ενυδρεία.
Είχα το ίδιο πρόβλημα (μέχρι που απέκτησα και μούχλα στις γωνίες) και μιλάμε για τρία ενυδρεία στον ίδιο χώρο.Δοκίμασα με ανοιχτό παράθυρο,με αφυγραντήρα,με τζάκι,τίποτα,ειδικά όταν έχει πολύ κρύο έξω και εγώ είμαι μονοκατοικία φίλε.
Οπότε έκοψα λεπτα τζαμάκια (τα οποία δεν κάνουν κοιλιά όπως τα πλεξι γκλάς και καθαρίζουν εύκολά) έβαλα κάθετες τραβέρσες και έκλεισα τα ενυδρεία.
Μούχλα και υγρασία τελος.;).

Πάνος
22-10-10, 21:34
. Μπορω να πω οτι η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις καπακια (ειτε απο plexi glass ειτε τζαμια μικρου παχους).
δηλ. σκεπάζουμε τα ανοικτα ενυδρεία.
πηρα πλεξι λοιπον....3 κοματια και δεν κανουν κοιλια...απλα απο κατω "θολωνουν" με υδρατμους και κοβουν παρα πολυ φως...τα κοραλια σε 2 μερες αντεδρασαν αμεσως... :( και ειχα χαρει οτι βρηκα τη λυση...θα πρεπει να κλεισω το ενυδρειο πανω απο τα φωτιστικα και αυτο ειναι δυσκολο...:smt120
κανενα τιπ για να μη "θολωνουν" τα πλεξι?? :confused:

Απλά ήθελα Πάνο να μου πεις αν θες την γνώμη σου για τον αφυγραντήρα από πράκτικερ αν θα έχει αποτέλεσμα για το ενυδρείο των 80 περίπου lt που διατηρώ (σε ρωτάω γιατί τον είχες και αν κατάλαβα καλά για τα πολλά ενυδρεία που έχεις δεν κάνει-για ένα 80λτ όμως??)
αν το 80λιτρο ειναι ανοιχτο δε νομιζω οτι θα κανει τιποτα...μαζευει λιγα ml νερο τη μερα ο συγκεκριμενος...ενω απο τα ανοιχτα ενυδρεια χανουμε λιτρα!
Αφυγραντηρα?
http://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres-ionistes.html?page=7
τωρα κοιτω για μοντελα αφυγραντηρων.

paco
22-10-10, 22:14
Πανο δοκιμασες εξαερισμο με καποιο βεντιλατερ

Πάνος
22-10-10, 22:17
ειμαι στα ενοικια Βασιλη και δεν ειμαι για να τρυπαω τοιχους...:(

almost
23-10-10, 08:11
θα πρεπει να κλεισω το ενυδρειο πανω απο τα φωτιστικα και αυτο ειναι δυσκολο...:smt120

Νομίζω ότι αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στο φωτιστικό..

Χαραμάδας
23-10-10, 10:04
πηρα πλεξι λοιπον....3 κοματια και δεν κανουν κοιλια...απλα απο κατω "θολωνουν" με υδρατμους και κοβουν παρα πολυ φως...τα κοραλια σε 2 μερες αντεδρασαν αμεσως... :( και ειχα χαρει οτι βρηκα τη λυση...θα πρεπει να κλεισω το ενυδρειο πανω απο τα φωτιστικα και αυτο ειναι δυσκολο...:smt120

Τα πλέξι θόλωναν και σε ΄μενα και όπως προείπα κάνουν και κοιλιά (όχι αμέσως...σε 5-6 μέρες).Ενώ τα τζαμάκια δεν θολώνουν (βέβαια αφήνω δεξιά και αριστερά 3-4 πόντους άνοιμα και δεν το κλείνω τελείως).Αλλο το πλαστικό και άλλο το γυαλί Πάνο.Δοκίμασέ το.;).

Πάνος
23-10-10, 10:12
οκ..ισως δοκιμασω και με λεπτο τζαμι...:rolleyes:

douran_p
23-10-10, 12:21
Πάνο κοψε και βαλε καπάκι από πλέξι γκλας αναμεσα στο φως και το ενυδρείο! Δεν υπάρχει άλλος αξιοπιστος τρόπος....

αυτο εκανα και γω 15 λιτρα την βδομαδα ειχα εξατμηση......... τωρα εχω το πολυ 2!!!!! αλλα εγω εχω 2 ενυδρεια εσυ που εχεις 10 παλι πολυ 8α ειναι........χαχαχαχαχ την πατησες!!!!!

Πάνος
23-10-10, 12:35
δε θολωνει το πλεξι σε σενα Παντελη?