Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα με ανουμπία
παιδιά την βοήθεια σας η ανουμπία μου έχει βγάλει κάτι μαύρες κυλίδες τι έχει?τι πρέπει να κάνω?ευχαριστώ...
MIXALIS CYPRUS
12-10-10, 22:40
Δεν πρεπει να ειναι φυτεμενες οι ριζες της ανουμπιας
Δεν πρεπει να ειναι φυτεμενες οι ριζες της ανουμπιας
έχω διαβάσει πως αν ο κύριος κορμός δεν είναι φυτεμένος δεν έχει πρόβλημα...το ξέρω πως τις δένουν αλλά αφού το είδα ότι δεν είναι απαραίτητο την άφησα έτσι.
έχω διαβάσει πως αν ο κύριος κορμός δεν είναι φυτεμένος δεν έχει πρόβλημα...το ξέρω πως τις δένουν αλλά αφού το είδα ότι δεν είναι απαραίτητο την άφησα έτσι.
Και εγω ετσι ξερω οτι πρεπει μονο ο κορμος να ειναι απ' εξω απο το υποστρωμα και οι ριζες της μεσα σ' αυτο! Μημπος θα ηθελε καποια ταμπλετα υποστρωματος για να στρωσει?
Παιδιά τα φώτα σας, αν ξέρει κάποιος τι να κάνω ή έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ας βοηθήσει...:confused:
MIXALIS CYPRUS
12-10-10, 23:16
Να σε ρωτησω κατι . Διοξιοδιο του ανθρακα βαζεις στο ενυδρειο ? Μιαζει με ενα ειδος μαυρης αλγης σαν κηλιδα .
Παιδιά τα φώτα σας, αν ξέρει κάποιος τι να κάνω ή έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ας βοηθήσει...:confused:
α βάζω και λίπασμα το ferropol γιατί μου είχε κιτρινίσει η άλλη μου αλλά τώρα μια χαρά δείχνει πάλι...
-------------------------
Να σε ρωτησω κατι . Διοξιοδιο του ανθρακα βαζεις στο ενυδρειο ? Μιαζει με ενα ειδος μαυρης αλγης σαν κηλιδα .
όχι δεν βάζω,χρειάζεται?ξέρω πως αντέχουν και πως είναι ανθεκτικές οι ανουμπίες.
για καφε αλγη μου φαινεται φιλε μου.
MIXALIS CYPRUS
12-10-10, 23:34
όχι δεν βάζω,χρειάζεται?ξέρω πως αντέχουν και πως είναι ανθεκτικές οι ανουμπίες.
Αν εβαζες διοξιδιο δεν θα ειχε αυτη την αναπτυξη η αλγη αυτη .
και εγώ στην αρχή για καφέ άλγη το πέρασα αλλά είδα φότο και δεν έμοιαζε.
-------------------------
πρόσφατα άλλαξα λάμπα γιατί αυτή που είχα ήταν 3 χρόνων και είχε χάσει την απόδοση της,αλλά η ανουμπία μου είχε ήδη αυτές τις κηλίδες περίμενα και εγώ να αρχίσει να πέρνει πίσω αλλά αυτή αυξάνεται μέρα με την μέρα!:(
αλλαγές νερού κάθε πότε κάνεις και πόσο. τιμες νερού καθόλου? φωτισμός? λίτρα? φίλτρανση? η ανούμπιες γενικά είναι από τα εύκολα και μη απαιτητικά φυτά. απότι είδα δεν έχεις σχεδόν καθόλου φυτά στο ενυδρείο σου. είναι άσκοπο να ρίξεις λίπασμα. μόνο άλγες θα σου προκαλέσει
καφε αλγη ειναι μη σκας. με το αγγιγμα και μονο απομακρυνεται. ειναι νεοστημενο το ενυδρειο σου? συνηθως κανει τον κυκλο της και φευγει. η ανουμπια σου μια χαρα ειναι φυτεμενη.
καφε αλγη ειναι μη σκας. με το αγγιγμα και μονο απομακρυνεται. ειναι νεοστημενο το ενυδρειο σου? συνηθως κανει τον κυκλο της και φευγει. η ανουμπια σου μια χαρα ειναι φυτεμενη.
το εχω και εγω αυτο πανω στις ανουμπιες μου μαλλον το ειχα. οτι λεει ο Πανος.
φευγει για πλακα με το χερι. δεν ειναι τπτ
το ενυδρείο μου λειτουργεί περίπου ένα μήνα...το έχω στρώσει με βακτήρια του εμπορίου,είναι 54 λτ,έχω χαλίκη κατω και 2 ανουμπιες μια νανο και μια απο τις αλλες τις μεγαλες, απο φιλτρο εχω ενα μεγαλο εσωτερικο 1200λτ/ωρα(τεστ το ξερω οτι επρεπε να εχω κανει αλλα ειμαι φοιτητης και δυστηχως ζωριζομαι πολυ οικονομικα):( αλλαγες κανω καθε βδομαδα 30%...δοκιμασα να την καθαρισω με το χερι οπως εχω διαβασει αλλα δεν φευγει δεν ειναι μαλλον αλγη,σαν να ειναι μεσα στο φυλωμα και οχι επιφανειακες μου φενεται.
αν δε φευγει με το χερι τοτε σιγουρα δεν ειναι καφε αλγη οσο και να μοιαζει....:confused:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.