Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Απιονισμενο νερο.


aNe
11-10-10, 15:39
Καλησπερα παιδια.
Σκεφτομαι να βαλω σε ενα 60αρι που εχω νεον για 3-4 μηνες που θα λειτουργει.(μετα θα παρω μεγαλυτερο και θα βαλω κιχλιδες.)Θα κανω τις αλλαγες νερου με απιονισμενο νερο.(δεν αξιζει πιστευω να παρω Α/Ο)Το ερωτημα μου ειναι, πρεπει να βαζω και νερο απο βρυση ή μονο απιονισμενο;Αν ναι ποσο απο απιονισμενο(περιπου) και ποσο απο βρυσης;Επισης ποσα θα μπορω να βαλω;
Ευχαριστω

giotiss
11-10-10, 15:44
Σε 3-4 μήνες πιο πολλά θα δώσεις στα νερά!

persival
11-10-10, 18:04
Δεν συνιστάται το απιονισμένο... Δεν ξέρεις πόσο καιρό μπορεί να είναι στη συσκευασία αλλά ούτε και λεπτομέρειες για την σύστασή του.
Μια compact Α/Ο κοστίζει πλέον γύρω στα 65 ευρώ καινούρια, νομίζω αξίζει τον κόπο...

delta66
11-10-10, 18:18
Μετα δεν θα τα βαλεις στο μεγαλο με τις κιχλιδες?
Εκει δεν θα θελουν μαλακο νερο?
Και το μεγαλο με μπετονακια απιονισμενο θα το δουλεψεις?

Εγω την ΑΟ στην αρχη την πηρα μονο για αναπληρωνω την εξατμιση το καλοκαιρι αφου υπολογισα οτι με συμφερε ακομα και γιαυτο μονο, και αφου ειχα γεμισει πρωτα το μπαλκονι με πλαστικα μπετονακια. :smt120

drak7family
11-10-10, 18:49
ειναι σωστο να μπαινει απιονισμενο νερο?
και αν ναι που βοηθαει?

delta66
11-10-10, 19:25
ειναι σωστο να μπαινει απιονισμενο νερο?
και αν ναι που βοηθαει?
Αν δεν ειναι μουφα απιονισμενο, τοτε πρεπει να εχει μηδενικες τιμες σκληροτητων gH kH και tds (http://en.wikipedia.org/wiki/Total_dissolved_solids)(ολικα διαλυτα) κατω απο 10. Οπως και το νερο της Αντιστροφης Οσμωσης.

Ειναι για ψαρια που θελουν μαλακο νερο και χαμηλο πεχα.

Αναλογα τη σκληροτητα gH (δλδ η περιεκτικοτητα του νερου σε "αλατα", ασβεστιο και μαγνησιο κυριως) που απαιτουν τα ψαρια μπορουμε να το μιξαρουμε με βρυσης (αφου εχουμε μετρησει την gH της, την περιεκτικοτητα δλδ σε αλατα) σε σωστη αναλογια για να βγει το αποτελεσμα που θελουμε.
Ή μπορουμε να το επιτυχουμε με σκετο απιονισμενο (ή νερο απο ΑΟ) και σκευασματα που περιεχουν αυτα τα αλατα ανασυστασης (ασβεστιο κλπ) σε αναλογη δοσολογια.
Ακουγονται καπως ολα αυτα, αλλα ειναι απλα και λογικα αν τα διαβασεις προσεκτικα και τα κατανοησεις.

Η ανθρακικη σκληροτητα kH ειναι αυτη που αναλογα το ποσο χαμηλη ειναι, κανει το πεχα ευκολομεταβλητο και που σε νορμαλ καταστασεις το κανει να πεφτει.

Ετσι με νερο χαμηλων gH και kH (απιονισμενο ή ΑΟ) εχουμε και αναλογικα χαμηλο πεχα υπο κανονικες συνθηκες.