Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Δημιουργια ενυδρειου malawi

gouts0unin
10-10-10, 13:00
Καλησπερα!
Χτες ξεκινησα να στηνω το 120αρι μου που προωριζεται για λαμπιδοχρωμιδες.
Πηρα μπολικες πετρες, αλλα τωρα που τις εβαλα στο ενυδρειο μου πολυ λιγες μου φαινονται.

Σας ανεβαζω φωτογραφιες να μου πειτε πως να το κανω καλυτερο αισθητικα γιατι μου φαινεται ψιλοχαλια.

(Προς το παρον φιλοξενει τα γκαπυ απο το μικρο μου λογω αλλαγης setup- οσον αφορα τον εξοπλισμο του μεγαλου θα βαλω εξωτερικο φιλτρο, αλλη αεραντλια και κυκλοφορητη)

Φωτογραφιες:
34873

34874

34875

34876

34877

gouts0unin
10-10-10, 13:02
Επισης.
34878

vag0s
10-10-10, 13:50
Απλά βάλε τις διπλάσιες πέτρες.
Ότι πέτρα βρεις, από βουνό, θάλασσα δεν έχει σημασία. Σε όλα τα μεγέθη. Για να βελτιωθεί σου προτείνω να μην το στήνεις τόσο φτιαχτά. Άρχισε με τις μεγαλύτερες πέτρες κάτω για βάση και σιγά σιγά ανέβα.
:)

Οι καφέ λάβες που αγόρασες από pet shop έτσι όπως τις έχεις βάλει χαλάνε την εικόνα. Στη θέση σου θα τις έσπαγα για πιο φυσικά σχήματα και θα τις έβαζα μαζί με άλλες σε έναν μεγάλο λόφο, δεξιά ή αριστερά.

gouts0unin
10-10-10, 14:46
Δηλαδη να βαλω κιαλλα βοτσαλα και να φτιαξω 2 βουνα;

vag0s
10-10-10, 14:49
Ναι.
Δεν χρειάζεται να φτιάξεις 2 βουνά. Αν θες καλο αισθητικό αποτέλεσμα φτιάξε ένα, το οποίο θα ξεκινάει από τη μία άκρη του ενυδρείου και θα το κάνεις να σβήνει ομαλά στην άλλη άκρη. Δώστου αρκετό ύψος και χρησιμοποίησε πέτρες σε όλα τα μεγέθη.

gouts0unin
10-10-10, 14:51
Τις πετρες με τις τρυπες να μην τις βαλω; Γιατι διαβασα οτι αυτα τα ψαρακια θελουν σπηλιες για να κρυβονται.

vag0s
10-10-10, 15:06
Τις πετρες με τις τρυπες να μην τις βαλω; Γιατι διαβασα οτι αυτα τα ψαρακια θελουν σπηλιες για να κρυβονται.

Αφού τις έχεις να τις βάλεις. Πολύ σωστά διάβασες. Οι πέτρες αυτές παρέχουν περάσματα όμως, όχι τόσο σπηλιές. Για την δημιουργία σωστών σπηλιών, θα πρέπει να τοποθετήσεις πέτρες να ακουμπάνε μεταξύ τους ακονιστά.