Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ελεύθερη πτώση σαλλιγκαριών

Stefan0s
08-10-10, 20:39
Καλησπέρα σας.
Έχω σε διαφορετικά ενυδρεία Apple snails και Clea Helena.Ενώ φαίνονται υγιή και τρώνε όλο τους το φαί , αρκετά συχνά την ώρα που σκαρφαλώνουν στα τζάμια πέφτουν. Μου κάνει εντύπωση γιατί τα μεν apple μπορούν και σκαρφαλώνουν πάνω στο κερατόφυλλο και τη valisneria χωρίς πρόβλημα και να μασουλάνε , τα δε helena περπατάνε ανάποδα στην επιφάνεια του νερού. Στο τζάμι φένετε να έχουν το πρόβλημα (και όχι πάντα).

Η ερώτησή μου είναι αν είναι κάποια ένδειξη ασθένειας ή αν απλώς πρόκειται για κάποια συμπεριφορά των σαλλιγκαριών που δεν υπάρχει λόγο ανυσηχίας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας
Φιλικά
Στέφανος

beat89
08-10-10, 23:21
Για τα apple snail που ξερω ειναι φυσιολογικο.Το κανουν συχνα να ανεβαινουν σε τζαμια ξυλα ή φυτα κ μετα να πηδανε.
Επισης,πολλα σαλιγκαρια επιπλεουν αναποδα.
Σαν να ερπουν στην επιφανεια.Οπως κανουν τα helena σου.;)

Stefan0s
08-10-10, 23:43
Σε ευχαριστώ πολύ.

delta66
09-10-10, 00:16
Τις βουτιες τις κανουν για γρηγορη μετακινηση ;)
Το υπτιο γινεται συνηθως για φαγητο.
Καμια φορα κλεινονται μεσα στο κέλυφος τους και με τον εγλωβισμενο αερα παραμενουν στην επιφανεια, αφηνωντας το ρευμα να τα παρασυρει σε μια αλλη περιοχη του ενυδρειου για νεες περιπετειες.

Stefan0s
09-10-10, 00:47
Dum vivis, discis.
Και 'γω που νόμιζα οτι ήταν στα τελευταία τους.

delta66
09-10-10, 01:00
Dum vivis, discis.
Και 'γω που νόμιζα οτι ήταν στα τελευταία τους.
Αν τα δεις στο βυθο να μενουν για μερες σουζα μισοβγαλμενα απο το κελυφος ειναι κακο μαντατο.

Πολλες φορες ομως (κλεισμενα ομως μεσα στο κελυφος) χωρις εμφανη λογο,
Νομιζω ομως πως αυτο το παρατηρω μετα απο γεννα και ισως γεμιζουν την μπαταρια ετσι.

Το σιγουρο ειναι οτι οταν ψοφησουν βρωμανε οικτρα και προσεξε να μη πεσει υγρο απο μεσα του, πανω σε κανενα χερι.
Καλυτερα να το κοψεις παρα να το μυρισεις :D

Προσεξε τον αριθμο τους μεσα στο ενυδρειο γιατι ειναι πιο βαρυ βιοφορτιο και απο διπλασιο σε μεγεθος ψαρι για το νερο.
Να μη πω ποσο επηρεαζει τις σκληροτητες και το πεχα.

Κρατα τις σκληροτητες ψηλα, αλλιως θα αναπτυξουν συνηθως ασχημο αλλα σιγουρα ασθενικο και που σπαει ευκολα, κελυφος

Ταιζε κανενα κοματι αγγουρακι, κολοκυθακι, καροτο ωμα πλυμενα και κομμενα στη μεση εγκαρσια, 1-2 φορες την εβδομαδα. Αφηνε το ολη μερα μεσα πιασμενο σε καμια πετρα
Αν βρεις αυτο το εξαρτημα ακομα πιο ευκολο, εγω το βολευτηκα http://shop.ebay.co.uk/opti-fish/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686

rtolis
09-10-10, 16:11
Όσον αφορά το κολύμπι στην επιφάνεια, πολλά σαλιγκάρια "μαθαίνουν" να τρώνε film strip algae...