Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : υγρο τεστ sera

peristerigeo
07-10-10, 19:01
Καλησπερα ηθελα να ρωτησω για τα υγρα τεστ τις sera,και συγκηκριμενα γιατο τεστ ΝΟ3,υπαρχει συσκευασια που εχει μεσα 3 μπουκαλακια κοκκινα,1μπουκαλακι με σκονη,και το φιαλιδιο.Και υπαρχει αλλη συσκευασια τις
sera παλι ΝΟ3,που εχει 2 μπουκαλακια κοκκινα,1μπουκαλακι σκονη και το φιαλιδιο ξερετε γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα;

Aquablue
08-10-10, 09:08
Καλησπερα ηθελα να ρωτησω για τα υγρα τεστ τις sera,και συγκηκριμενα γιατο τεστ ΝΟ3,υπαρχει συσκευασια που εχει μεσα 3 μπουκαλακια κοκκινα,1μπουκαλακι με σκονη,και το φιαλιδιο.Και υπαρχει αλλη συσκευασια τις
sera παλι ΝΟ3,που εχει 2 μπουκαλακια κοκκινα,1μπουκαλακι σκονη και το φιαλιδιο ξερετε γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα;
Το σωστό είναι να έχει 3 μπουκαλάκια (με τις ενδείξεις 1, 2 και 4) και ένα μπουκαλάκι με σκόνη (με την ένδειξη 3) μαζί με το κόκκινο κουταλάκι και 1 φιαλίδιο. Αν διαβάσεις τις οδηγίες θα δείς ότι σε 10 ml νερού προσθέτεις 6 σταγόνεις από το μπουκαλάκι νούμερο 1, 6 σταγόνες από το μπουκαλάκι νούμερο 2, μετά 1 κουταλάκι από τη σκόνη στο μπουκαλάκι νούμερο 3, κλείνεις ακολούθως με καπάκι το φιαλίδιο και το ανακινείς δυνατά για 15 δευτερόλεπτα. Μετά βάζεις 6 σταγόνες από το μπουκαλάκι νούμερο 4 και αφού ανακινείς ελαφρά το φιαλίδιο μέχρι όλα τα υγρά να έχουν διανεμηθεί ομοιόμορφα, περιμένεις για 5 λεπτά και συγκρίνεις το χρώμα του νερού στο φιαλίδιο με τον πίνακα χρωμάτων για να βρείς την αντίστοιχη τιμή.

Αν δεν υπάρχουν και τα 4 μπουκαλάκια στη συσκευασία τότε δεν κάνεις τίποτε.

Γιαννης Μ5
08-10-10, 09:16
Αν δεν υπάρχουν και τα 4 μπουκαλάκια στη συσκευασία τότε δεν κάνεις τίποτε.

Γιατι το λες αυτο;;;;Εγω εχω αυτο με τα δυο μπουκαλακια και οταν το ειχα αγορασει το ειχα τσεκαρει με υγρο τεστ της api και δουλευε μια χαρα.Αλλωστε γιατι να το πουλανε με δυο αν δεν δουλευει;;;

Aquablue
08-10-10, 09:19
Ποια νούμερα έχουνε τα 2 μπουκαλάκια που έχεις? Νομίζω θέλει ψάξιμο το θέμα. Γίνεται να πουλάνε άλλα με 2 και άλλα με 3?
Και πώς αναφέρουν στις οδηγίες ότι χρειάζονται και τα 3 σύν αυτό με τη σκόνη? Στα πρώτα έχουνε διαφορετικές οδηγιές και στη δεύτερη περίπτωση έχουνε άλλες? Θα ρωτήσω κάποια στιγμή τoν αντιπρόσωπο της SERA. Ρίξτε και μια ματιά στο επίσημο site της SERA, στην ενότητα με τα downloads όπου μπορείτε να κατεβάσετε σε pdf τις οδηγίες όλων των προϊόντων τους, το μόνο ΝΟ3 που υπάρχει είναι αυτό με τα 3 μπουκαλάκια συν αυτό με τη σκόνη.

Γιαννης Μ5
08-10-10, 09:20
Το 1 και το 3.Το 2 αναφερεται στην σκονη.

Aquablue
08-10-10, 09:26
Το 1 και το 3.Το 2 αναφερεται στην σκονη.
http://www.sera.de/fileadmin/gbi/04510_seraNitratTest_2010-05_INT.pdf

Γιαννης Μ5
08-10-10, 09:33
Ενταξει βρε Χρηστο,αυτες ειναι οι οδηγιες για το σετ με τα 3 μπουκαλακια.Εμενα οι δικες μου οδηγιες λενε.Βαζουμε 20 ml νερο,6 σταγονες απο το αντιδραστηριο νουμερο 1,την σκονη,ανακινουμε για 15 δευτερα,μετα προσθετουμε αλλες 6 απο το αντιδραστηριο νουμερο 3(το 2 οπως σου ειπα ειναι η σκονη)και ανακινουμε παλι για 15΄.Ανοιγουμε,περιμενουμε 5 λεπτα και συγκρινουμε το χρωμα.

peristerigeo
08-10-10, 16:42
Το υγρο τεστ νο3 τις sera με τα 2 μπουκλακια ,την σκονη ,και το φυαλιδιο γραφει πανω made in germany και ημερομηνία λήξεως ειναι ο5-2011 αν βοηθαει αυτο

peristerigeo
28-10-10, 16:25
Tελικα το τεστ ΝΟ3 τις sera με τα 2 μπουκαλια +το μπουκλακι σκονη ειναι παλιότερο τεστ,εστειλα mail και μου απαντησανε,εφόσον η ημερομηνία λήξης του τεστ ειναι σωστη δεν υπαρχει προβλημα