Επιστροφή στο Forum : siporax
καλημέρα σε όλους...Ψάχνω να βρω siporax η γενικά bio-rings, bio-balls σε οικονομική τιμή για αγορά απο internet.
εχει δει κανείς κάτι οικονομικό γιατί απο ελληνικα μαγαζιά που ρώτησα είναι αρκετά ακριβά.
Ευχαριστώ...
www.petcumulus.gr
δικό μας παιδί
www.petcumulus.gr (http://www.petcumulus.gr)
δικό μας παιδί
απο εκει πήρα 4 λιτρα...
αλλα θέλω να το γεμίσω το sump που εχω και χωραει γυρω στα 20 λίτρα ακομα siporax οπότε ξεφεύγει η τιμή...
απο εξωτερικό δεν θα τα βρώ πιο φθηνά??
βασικά εχω δεί να βάζουν και αλλα υλικά μεσα "diy" αντι για siporax... αυτά δεν κάνουν?
Κλεόβουλος
04-10-10, 08:45
Ή θα το κάνεις ή δεν θα το κάνεις ;)
απο κει και πέρα ακόμη και ούπα (βιδών)ή ρόλεϋ μαλλιών να βάλεις βιολογία θα πιάσουν:)
για 540 λιτρα ενυδρείο με κιχλίδες πόσο βιολογικό υλικό θα χρειαστώ??
4 λιτρα siporax και το υπολοιπο με (ούπα ή ρόλευ μαλλιών) φτάνουν?
το sump εχει 6 διαμερίσματα μ20 x π20 x υ40
4 λιτρα siporax γέμισε το μισο απο ενα διαμερισμα....
Μπορείς να μάς πείς τί έχεις μέσα στο sump?
Κλεόβουλος
04-10-10, 09:22
Εγώ θα έβαζα (αν είχα τέτοιο σαμπ:D) στο πρώτο και στο τελευταίο "διαμέρισμα" μπλε σφουγγάρι και στα ενδιάμεσα ότι είχα.
Όλα τα υλικά αργά ή γρήγορα γίνονται φορείς βιολογίας(ακόμη και τα τζάμια του ενυδρείου μας).Τα λεγόμενα βιολογικά υλικά έχουν το προτέρημα ότι διαθέτουν μεγάλη έκταση επιφάνειας όπου εγκαθίστανται τα χρήσιμα βακτήρια.
Αλλά και τα 4 λίτρα σιποράξ δεν είναι λίγα για 540 λίτρα (εκτός κι αν έχεις τρελή ιχθυοφόρτωση).
(τι κιχλίδες σκέφτεσαι? :))
Βιοτοπικό τανγκανικας...
αλλα δεν βρίσκω τα ψάρια που θέλω αλλα το παλεύω...
οποτε με 4 λιτρα siporax kai και το υπόλοιπο με σφουγγάρι και diy υλικά είμαι ok με την βιολογία?
αυτην την στιγμή έχει μεσα 4 λίτρα siporax και ενα σφουγγάρι αλλα δεν εχω ψαρια ακομα μεσα γιατι δεν ήξερα πόσο βιολογικο υλικό ήθελε ακομα...
file des edw: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1847
poso pio ftina apo 5 euro thes na ta vreis;
καλημέρα σε όλους...Ψάχνω να βρω siporax η γενικά bio-rings, bio-balls σε οικονομική τιμή για αγορά απο internet.
εχει δει κανείς κάτι οικονομικό γιατί απο ελληνικα μαγαζιά που ρώτησα είναι αρκετά ακριβά.
Ευχαριστώ...
απο εκει τα πηρα τα 4 λιτρα που εχω...
απlα επειδη γενικα σε ολα μεσω internet απο εξωτερικο ειναι αρκετα πιο φθηνα ελεγα μήπως έχει κατι τετοιο πιο οικονομικο γιατι μιλάμε για 30 λιτρα siporax...
drak7family
04-10-10, 10:19
file des edw: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1847
poso pio ftina apo 5 euro thes na ta vreis;
αν γινετε φιλε γραφε με ελληνικους χαρακτηρες ειναι στους κανονες του φορουμ!
και συγγνωμη που παρεμβενω στην κουβεντουλα σας!
Έχω δοκιμάσει σε εξωτερικό φίλτρο διάφορα πλαστικά γυαλιστερά και κεραμικά υλικά, αλλά μετά από πολύ καιρό ηταν πεντακάθαρα, ενώ το σιποραξ γεμάτο "μούργα". Καλύτερα πρόσθεσε 1-2 λίτρα ακόμη σιποραξ παρά 15 λίτρα άλλα υλικά, εκτός εάν βρεις κάτι πορώδες ή το βάλεις για μηχανικό φιλτράρισμα. Εννοείται ότι θα πιάσουν βιολογία απλά θα είναι πολύ μικρή σε σχεση με τα βιολογικά υλικά.
(Ελαφρόπετρα νομίζω ότι είναι ένα καλό πορώδες υλικό)
Κλεόβουλος
04-10-10, 10:37
Βιοτοπικό τανγκανικας...
αλλα δεν βρίσκω τα ψάρια που θέλω αλλα το παλεύω...πες μας τι ψάχνεις :)
οποτε με 4 λιτρα siporax kai και το υπόλοιπο με σφουγγάρι και diy υλικά είμαι ok με την βιολογία?
αυτην την στιγμή έχει μεσα 4 λίτρα siporax και ενα σφουγγάρι αλλα δεν εχω ψαρια ακομα μεσα γιατι δεν ήξερα πόσο βιολογικο υλικό ήθελε ακομα...
και ελαφρόπετρα (που λέει ο Λεωνίδας) μπορείς να βάλεις, και αραγωνίτη και λάβα και απ' αυτά που είπαμε (άφησε κι ένα διαμέρισμα να βολέψεις και τον θερμαντήρα ;))
η σειρά που θα μπουν θα ειναι πρωτα σφουγγαρι μετα ελαφροπετρα και τελος siporax?
ο αραγονίτης με ενδιαφερει περισσοτερο αλλα πως θα μπεί στο sump? πως θα περναει το νερο?
απο ψαρια ψαχνω 3-4 είδη πετρας και ενα κοχυλιων...
Κλεόβουλος
04-10-10, 10:58
Πρώτα σφουγγάρια,μετά διάφορα για μηχανικό(κυρίως) φιλτράρισμα,μετά σιποράξ,τέλος σφουγγάρια.
Απο χοντροκομμένο αραγωνίτη ή σπασμένο κοράλι(αλλά αυτά είναι και ακριβά)μια χαρά περνάει το νερό.
εχω 10 κιλα αραγωνιτη αλλα ειναι ψιλός οποτε δεν μας κανει...
ελαφροπετρα που θα βρώ? μάλλον για μικρα κομματια μιλάμε?
Σφουγγάρια, βάλε μεγάλα σφουγγάρια σαν αυτό: http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/5b0508602e9560e6c30612dff86593a9/cl/details/cnid/15243fb72d932e722.41465013/anid/s-070060/pgNr/1/Filterfoam%20plate%205%20cm%20PPI%2010%20coarse/ στην αρχή και στο τέλος
και για το ενδιάμεσο πάρε ακόμη μερικά λίτρα (όσα σε παίρνει) σιποράξ χύμα από εκεί που το πήρες (δεν θα το βρεις πιο φθηνά πουθενά).
Δες κι αυτό το άρθρο http://saltaquarium.about.com/od/filtersfiltrationsetup/ss/ssbiomaterial.htm για την ωφέλιμη (αποικίσιμη) επιφάνεια διαφόρων υλικών.
Φθηνά υλικά όπως η άμμος, το ψιλό χαλίκι, και η λάβα, έχουν καλή επιφάνεια, αλλά στομώνουν εύκολα και χρειάζονται συχνό καθάρισμα.
Δες και τα πολύ δημοφιλή στο εξωτερικό (και φθηνά) Nylon Pot Scrubbers, που καθαρίζονται εύκολα, ψάξτα στο google και στο ebay.
νομιζω πως υπερβαλεις θελοντας να βαλεις 30 λιτρα σιποραξ....το οτι το σαμπ σου εχει χωρο δε σημαινει οτι πρεπει και να το γεμισεις...
αλλα τοσα λιτρα (4) να παρεις (20 ευρω χοντρικα) και εφοσον εχεις και σφουγγαρια πιστευω οτι θα εισαι καλυμμενος.
υ.γ. 10 λιτρα σιποραξ εχω ( + σφουγγαρια) σε 800 λιτρα δισκαδικο με φουλ ιχθιοφορτωση και αμμωνια ουτε για δειγμα. και ξερεις ποσο χ**ζουν οι δισκοι εε?? :D:D
απο εκει πήρα 4 λιτρα...
αλλα θέλω να το γεμίσω το sump που εχω και χωραει γυρω στα 20 λίτρα ακομα siporax οπότε ξεφεύγει η τιμή...
απο εξωτερικό δεν θα τα βρώ πιο φθηνά??
βασικά εχω δεί να βάζουν και αλλα υλικά μεσα "diy" αντι για siporax... αυτά δεν κάνουν?
α , ok αν ειναι να το γεμίσεις 20 λίτρα με Βιολογικό υλκό,θα σου έρθει πολυ ακριβά αν το γεμίσεις με γνωστά υλικά.
πάντως οι οδηγίες της σερα, λενε 1 λίτρο σιποραξ φτάνει για τουλάχιστον 200λ, οπότε εγώ θα έβαζα 3-4 λίτρα σιποράξ,όπως έχεις βάλει και εσυ, και τα άλλα DIY οτι μπορείς
Στα οικονομικά καθενος δεν μου αρεσει να ανακατέβομαι :grin:
όμως 20 λίτρα σιποραξ 100-110 ευρω εχουν όσο ενας καλος δίσκος
αξίζει να μην βαλεις σιποραξ? ;)
καταλαβα... δεν χρειαζεται τοσο πολυ siporax...
θα βαλω αλλα 4 λιτρα για να γεμισει το ενα διαμερισμα του sump και το υπολοιπο μαλλον με κατι αλλο που θα βρω...
και κατι ακομα, τα σφουγγαρια τα απλα του μπανιου γιατι δεν τα βαζουμε? η αυτα του αυτοκινητου?? αντι για τα μπλε?
ειδα στο LEROY MERLIN εχει κατι σφουγγαρια αυτοκινητου τα οποια ειναι 15cm x 10cm x 4cm και τα εχει 1€ το ενα...! και ειναι εμφανισιακα ιδια με τα μπλε τα ενυδρειακα αλλα με λιγο πιο μικρες τρυπες..
ειδα στο LEROY MERLIN εχει κατι σφουγγαρια αυτοκινητου τα οποια ειναι 15cm x 10cm x 4cm και τα εχει 1€ το ενα...! και ειναι εμφανισιακα ιδια με τα μπλε τα ενυδρειακα αλλα με λιγο πιο μικρες τρυπες..
Τώρα τους έδωσες αφορμή να πάνε και μέσα στο μαγαζί... οι περισσότεροι έως σήμερα την βγάζαν με ένα ακουα φόρτε στον κήπο :D
Κλεόβουλος
04-10-10, 14:04
Βρε Θόδωρε μη το κουράζεις :)
πάνε στον Αζόρες και πάρε ένα σφουγγάρι σωστό.
giannisaek
04-10-10, 14:32
θα βαλω αλλα 4 λιτρα για να γεμισει το ενα διαμερισμα του sump και το υπολοιπο μαλλον με κατι αλλο που θα βρω...
και κατι ακομα, τα σφουγγαρια τα απλα του μπανιου γιατι δεν τα βαζουμε? η αυτα του αυτοκινητου?? αντι για τα μπλε?
Γιατί αυτά τα σφουγγάρια είναι κατασκευασμένα με ένα αφρώδες υλικό ώστε να δεσμεύει το νερό και να μην φεύγει εύκολα, ενώ στα ενυδρειακά κάνουν το ακριβώς αντίθετο ώστε να περνάει εύκολα το νερό.
Bio balls...
http://cgi.ebay.com/50-Black-Aquarium-Fish-Tank-Filter-Bio-Balls-Filtration-/270601807307?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f011fe5cb
Bio balls...
http://cgi.ebay.com/50-Black-Aquarium-Fish-Tank-Filter-Bio-Balls-Filtration-/270601807307?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f011fe5cb
ευχαριστώ...
50 θα φτάσουν για να το γεμίσω?
Μπαίνουν περίπου 20 στο λίτρο (αφού λέει 75 στο γαλόνι=3,78 λίτρα).
Τα 50 καλύπτουν χώρο 2,5 λίτρων.
οχι δεν καταλαβες καλά λέω οτι αξιζουν τα 100 ευρω για 20 λιτρα σιποραξ
και οτι δεν πρεπει να κανεις οικονομια στο βιολογικο υλικο που στοιχιζει μονο οσο ενας δισκος
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.