PDA

Επιστροφή στο Forum : Bolivian ram

sonic
03-10-10, 16:06
Εχω ενα ενυδρειο 72 λιτρα και εχω μεσα ενα ζευγαρι Bolivian ram η αλλιως
Mikrogeophagus altispinosus την θυλικια την εβαλα πριν 3 ημερες και δεν εχει σταματησει να την κυνηγαει και να κουναει τα φτερα του και να επιδυκνιει τα ομορφα του πτερυγια το θεμα ειναι οτι την βλεπω πολυ στρεσαρισμενη και θα ηθελα καπως να χαλαρώσει το κυνηγιτο καμια ιδέα παιδια?

Πάνος
03-10-10, 16:13
ειτε αναβαθμιση σε λιτρα (αλλα μαλλον αυτο ειναι δυσκολο), ειτε πολλες-πολλες κρυψωνες.

Raven
03-10-10, 16:31
Ειναι σιγουρα θηλυκια;.. γιατι σε αυτο το ειδος συχνα ειναι δυσκολο να διαχωριστουν με σιγουρια τα γενη.

sonic
03-10-10, 16:35
ειναι θυλικια τα πτεριγια της ειναι μικρα και τα γενετικα τους οργανα το ιδιο διαφορετικα απο οσο εψαξα στο ιντερνετ και στα πετ ειναι θυλικια..
το θεμα ειναι οτι να συνεχιστει αυτο θα την σκοτώσει στο τελος σκευτομαι να βαλω αλλη μια για να μην προλαβαινει να ασχολειται και με τις δυο τι αλλο να καν ω θα βαλω και αλλα φυτα και κανενα ξυλο η καμια πέτρα δεν μπορω να την βοηθησω αλλο ρε παιδια αμα ριξω την θερμοκρασια στους 23η24 λέτε να ελατωθεί το κυνηγητο?Οχι τιποτα αλλο αλλα δεν την αφήνει ουτε να φαει

Giorgos
03-10-10, 18:41
Μια φωτογραφια και των δυο ψαριων θα βοηθουσε.
ΜΗ μειωσεις την θερμοκρασια και ΜΗ βαλεις αλλη θηλυκια (ειναι λιγα τα λιτρα και πιθανως να κυνηγιουνται οι δυο θηλυκες). Προχωρα προσθετοντας περισσοτερα φυτα και κρυψωνες σε "εξυπνα" σημεια ωστε να μπορει να "χανεται" η θηλυκια.

Λες λοιπον οτι δεν την αφηνει ο αρσενικος στην ησυχια της. Εκτος απο επιδειξεις και κυνηγητα, που ειναι φυσιολογικοτατα, υπαρχουν και μαχες με τσιμπηματα και χτυπηματα;

sonic
03-10-10, 20:01
face to face αν εννοεις αυτο φιλε γιοργο δεν υπαρχουν μαχες απλα οπου την βλεπει πηγαινει την σπρωχνει σαν να θελει να τις τραβηξει την προσοχη και μετα κανει τα δικά του αλλα φοβάμε απο το πολυ στρεσ θα τις δημιουργησει προβλημα.Φοτο εχω μονο απο τον αρσενικο η θυλικια ειναι μονιμος κριμένη

Giorgos
03-10-10, 22:59
Αν ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Η θηλυκια απλα χρειαζεται λιγο ακομα χρονο προσαρμογης μεχρι να δειξει τον χαρακτηρα της, να παρει περισσοτερο θαρρος και να αρχισει να τρωει και μπροστα σου. Αν εισαι και λιγο τυχερος (εφοσον πραγματι προκειται για θηλυκο) οσως προκυψει και ζευγαρι.

delta66
04-10-10, 02:16
Σε οσο μεγαλο ενυδρειο και να τα βαλεις το κυνηγι θα συνεχιστει μεχρι να ενδωσει και να γεννησει η θηλυκια.
Αν επιλεξει ενα μερος για φωλια ο αρσενικος, οταν θα περναει η θηλυκια απο το μερος αυτο, θα σταματαει το κηνυγι. Ειναι ενας τροπος ακομα δλδ για να τη φερει στη φωλια.
Αν δεν γινονται μαχες δεν πρεπει να ανησυχεις τοσο, οπως ειπωθηκε.
Φυσικα οσο πιο ανετος ο χωρος τοσο πιο ευκολα να αποσυρεται η θηλυκια και να ξεξουραζεται για λιγο.

sonic
15-10-10, 21:03
προς το παρον τιν εχω βαλει σε μια γενητουρα και την ταιζω σκουλικακια και τροφη για κιχλιδες στο ιδιο ενυδρειο με τον αρσενικο εδω και μια εβδομαδα ευτυχως τρωει παρα πολυ ηκανοποιητικα σκεφτομαι αυριο να την αφησω ελευθερη και να δοκιμασω και παλι απο την αρχη βεβαια ο αρσενικος της πιο πολλες ωρες καθεται και την κοιταει και τις ωρμαει αλλα μετα σταματαει την ξανακοιταει και πηγαινει στις πετρες και στα ξυλα τα τσιμπαει και μετα ξαναανεβαινει στην θυλικια ελπιζω να ειμαι σε καλο δρομο

Giorgos
15-10-10, 21:13
Γιατι την εβαλες σε γεννηστρα; Επραξες πολυ κακως αφου της δημιουργεις περισσοτερο στρες παρα τη βοηθας.

sonic
16-10-10, 19:07
να σου πω γιατι οταν την εβαλα μεσα ηταν παρα πολυ στρεσαρισμενη και δεν ετρωγε για μια εβδομαδα δεν την αφηνε σε υσηχια και απο το να μου ψοφησει και να ψαχνω κανενα 2μηνο παλι για θυλικια ειπα να δυναμωσει λιγακι οπως και εγινε και πλεον ελευθερη μου τρωει μια χαρα και επανηλθαν τα χρωματα τις το συνιστω σε ολους βεβαια χρησιμοποιησα και αντιστρες

sonic
19-10-10, 16:23
ο Αρσενικος αριστερα και η θυλικια δεξια η καλυτερη φωτο της γιατι κρυβεται συνεχεια.
Κατι αλλο υπαρχει περιπτωση να μην την δεχτει ποτε?

theodor72
20-10-10, 00:16
Η θυληκιά δείχνει αρκετά στρεσαρισμένη.

Εγώ νομίζω πως και το συνεχές κυνηγητό είναι λόγος ανησυχίας. Εγώ είχα κάποτε ένα αρσενικό (http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=17916&d=1223843537) και ένα θυληκό (http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=17919&d=1223843612) που δε γίναν ποτέ ζευγάρι. ο ένα ήταν στη μια άκρη του ενυδρείου (100 λίτρα καθαρά) και το άλλο στην άλλη. Το θυληκό πάντα κυνηγημένο, αλλά και τα δύο είχαν τις κρυψώνες τους. Το λυπήθηκα όμως το καημένο και τα έδωσα σε μεγαλύτερο ενυδρείο.

Το συμπέρασμα μου είναι πως αν δε σχηματίσουν ζευγάρι και τα 100 λίτρα δεν είναι αρκετά.

harris samos
20-10-10, 00:35
ρε παιδια εχω 3 και ενα ζευγαρι σε 200 λιτρα και ολα καλα
τα ψαρια τα βλεπω ειναι χαλια ουτε χρωματα ουτε τιποτα και ο αρσενικος και η θυληκια
πανε εδω και δες πως ειναι τα βολιβιαν ραμ ;) ---> http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44176
-------------------------
τι τιμες νερου εχεις ?????

theodor72
20-10-10, 00:43
Σημαντικότατο ρόλο για το χρώμα Χάρη παίζουν οι συνθήκες, αλλά ακόμα πιο σημαντικό ρόλο παίζει η προέλευση. Αν πέσεις σε πρώην ανατολικό μπλοκ, όπως είχα τύχει εγώ, ότι ph και να έχεις....

Όσο για τις φωτογραφίες : http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=486436&postcount=13

harris samos
20-10-10, 00:53
θες να μου πεις οτι τα ψαρια δεν εχουν αυτα τα χρωματα και τα φτιαξαμε με το φωτο σοπ
τα βλεπω καθε μερα τα ψαρια τα εχει ενας φιλος μου εγω τα μεγαλωσα πεζει μεγαλο ρολο η τροφη και το νερο τα δικα μου αν φαγανε κοκκινο σκουλικι 2 φωρες οσο ζουν ζητημα ειναι
-------------------------
οταν τα πηρα ηταν χειροτερα απο τα δικα σου

theodor72
20-10-10, 07:06
Δηλαδή σε τι νερό τα έχει και τι τα ταΐζει...

Για το χρώμα δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω ή λιγότερο από αυτό που λέει ο Raven.

Giorgos
20-10-10, 14:40
Κατι αλλο υπαρχει περιπτωση να μην την δεχτει ποτε?
Υπαρχει. Γι' αυτο ισως να χρειαστει να δοκιμασεις και με αλλη θηλυκια.

sonic
20-10-10, 17:10
τα ταειζω κοκκινο σκουλικακι και baby pellets για κιχλιδες απο οταν τα πειρα οι τιμες του νερου μου ειναι ph 6.5 και σκληροτητα 0 τα εχω μαζι εδω και 2 με 3 εβδομαδες περιπου λετε να παρω αλλη? Και αυτην τι να την κανω?:confused:

beat89
20-10-10, 17:14
Τι εννοεις σκληροτητα 0?Gh?
Τωρα ποσο εχεις?

harris samos
20-10-10, 17:16
Δηλαδή σε τι νερό τα έχει και τι τα ταΐζει...

Για το χρώμα δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω ή λιγότερο από αυτό που λέει ο Raven.ταιζω οτι τρωνε και οι δισκοι μου θαλασσινες τρωφες και δισκοτροφες γενικοτερα καμια φορα τα μουλιαζω σε σκορδοζουμι μονο

δηλαδη μου λες οτι αν εβγαζε ο raiven τα δικα σου φωτογραφια θα ηταν τα ιδια με τα δικα μου στο χρωμα τι να πω :smt120:smt120:smt120

αντε να τον φωναξω να με βγαλει καμια φωτο καποιο μενου θα εχει η μηχανη για να με κανει ποιο ομορφο να βρω νυφη ποιο ευκολα :smt073

sonic
20-10-10, 17:22
Τι εννοεις σκληροτητα 0?Gh?
Τωρα ποσο εχεις?

ναι GH=0 παντα 0 εχω δεν αλλαζει βαζω μονο απιονισμενο σε καθε αλλαγη 25% καθε εβδομαδα

theodor72
20-10-10, 17:31
...θες να μου πεις οτι τα ψαρια δεν εχουν αυτα τα χρωματα και τα φτιαξαμε με το φωτο σοπ...

... δηλαδη μου λες οτι αν εβγαζε ο raiven τα δικα σου φωτογραφια θα ηταν τα ιδια με τα δικα μου στο χρωμα τι να πω...

:smt033

Αυτά τα λες εσύ, όχι εγώ ...

beat89
20-10-10, 18:15
ναι GH=0 παντα 0 εχω δεν αλλαζει βαζω μονο απιονισμενο σε καθε αλλαγη 25% καθε εβδομαδα
Kh ποσο εχεις?
Δεν θα επρεπε αφου εχεις τοσο χαμηλη σκληροτητα να εχεις κ πιο χαμηλο ph?

sonic
21-10-10, 08:02
Kh ποσο εχεις?
Δεν θα επρεπε αφου εχεις τοσο χαμηλη σκληροτητα να εχεις κ πιο χαμηλο ph?

Συγνωμη παιδια ΚΗ ειναι το τεστ GH δεν εχω να σου πω λογικα κραταει τις τιμες το απιονισμενο που βάζω ολες οι αλλαγες που κανω ειναι με αυτο καθε εβδομαδα

kingrim
21-10-10, 09:07
με 0 εισαι σε πολυ κακα επιπεδα ποσο καιρο βαζεις μονο απιονισμενο στις αλλαγες?
βαζεις discus trace???
το απιονισμενο δεν ειναι καλη λυση γιατι μπορει να το εχουν πεταμενο στον ηλιο για καμια 15ρια μερες και εσυ να πας να το βαλεις στο ενυδρειο και να τα παρεις ολα στο χερι

sonic
21-10-10, 11:00
με 0 εισαι σε πολυ κακα επιπεδα ποσο καιρο βαζεις μονο απιονισμενο στις αλλαγες?
βαζεις discus trace???
το απιονισμενο δεν ειναι καλη λυση γιατι μπορει να το εχουν πεταμενο στον ηλιο για καμια 15ρια μερες και εσυ να πας να το βαλεις στο ενυδρειο και να τα παρεις ολα στο χερι

δεν βαζω discus trace βαζω black water extract απιονισμενο βαζω περιπου ενα μηνα τωρα τι να κανω?

delta66
21-10-10, 11:11
Παρε μια ΑΟ να ησυχασεις. :D

Αν βαζεις σκετο απιονισμενο ,πιθανως λειπουν καποια μεταλλα και ιχνοστοιχεια στα ψαρια.
Αν το νερο της βρυσης ειναι καθαρο χωρις τοξικα, βαζε μισο μισο. (της βρυσης τουλαχιστον θελει αντιλχωριο)
Αλλιως βαζε σκετο απιονισμενο (ή απο ΑΟ) και συμπληρωμα ηλεκτρολυτες σε καταλληλη δοσολογια αναλογα τα ψαρια σου

sonic
21-10-10, 11:27
ευκολο να το λες αλλα ακατορθοτο στην πραξη δεν γινεται απλα για α/ο με το ζορι δεχτηκε το ενυδρειο η γυναικα και ειναι και μολις 72 λιτρα που να ακουσει και για βαρελια μεσα στο σαλονι ουτε για αστειο.Την λυση απιονυσμενο την επελεξα λογο οτι τα ψαρια μου θελουν καπως ουδετερο προς οξινο νερο για το νερο βρυσης ουτε για πλακα δεν το συζηταμε διοτι μετα απο μετρηση εβγαλε ΚΗ=16 και ΡΗ=8.5

delta66
21-10-10, 11:36
ευκολο να το λες αλλα ακατορθοτο στην πραξη δεν γινεται απλα για α/ο με το ζορι δεχτηκε το ενυδρειο η γυναικα και ειναι και μολις 72 λιτρα που να ακουσει και για βαρελια μεσα στο σαλονι ουτε για αστειο
Με τα μπετονακια που γεμιζει ο κοσμος δεν την ενοχλουν?
Βαρελι για αλλαγη σε 70 λιτρο ενυδρειο δεν χρειαζεται να ειναι πανω απο 30 λιτρα. Ακομα και κατω απο το ενυδρειο μπορει να χωραει. ή σε καμια τουαλετα.

Ή μπορεις να κανεις αλλαγη κατευθειαν απο μια καπως γρηγορη ΑΟ (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858) για το ενυδρειο σου (πχ 100-150 gpd), με το σωληνακι στο ενυδρειο και να εχεις 2 μπετονακια (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20100327002b.jpg) με νερο βρυσης να συμπληρωνεις (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20100327003b.jpg) αργα (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20100327004b.jpg) τα 10 λιτρα που χρειαζεται πιστευω η μιξη.

sonic
21-10-10, 11:46
Ή μπορεις να κανεις αλλαγη κατευθειαν απο μια καπως γρηγορη ΑΟ (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858) για το ενυδρειο σου (πχ 100-150 gpd), με το σωληνακι στο ενυδρειο και να εχεις 2 μπετονακια (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20100327002b.jpg) με νερο βρυσης να συμπληρωνεις (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20100327003b.jpg) αργα (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/20100327004b.jpg) τα 10 λιτρα που χρειαζεται πιστευω η μιξη.[/QUOTE]

Συγνωμη επειδη δεν καταλαβαινω την διαδικασια μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο βημα προς βημα σου ειναι ευκολο?

bokostas
21-10-10, 11:58
ευκολο να το λες αλλα ακατορθοτο στην πραξη δεν γινεται απλα για α/ο με το ζορι δεχτηκε το ενυδρειο η γυναικα και ειναι και μολις 72 λιτρα που να ακουσει και για βαρελια μεσα στο σαλονι ουτε για αστειο
:smt044:smt044 Όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε φίλε, αλλά:
1. Το βαρελάκι της Α/Ο δεν χρειάζεται να μπει στο σαλόνι, μπαίνει στο μπαλκόνι/ταράτσα/υπόγειο/γκαράζ/αυλή/πλυσταριό/αποθήκη/κλιμακοστάσιο κλπ.
2. Για το νερό της Α/Ο χρειάζεσαι ένα μικρό βαρελάκι, ή ένα πλαστικό κουτί αποθήκευσης ή ένα μπιτόνι των 20-25 λίτρων , που δεν είναι και τόσο μεγάλο.
3. Όσο μακρυά από το ενυδρείο και να το έχεις, η μεταφορά του νερού (2 κουβάδες είναι) δεν θα είναι πιο δύσκολη από την μεταφορά του απιονισμένου.
4. Πολύ γρήγορα θα κάνεις απόσβεση του κόστους αγοράς (γύρω στα 65 ευρώ) της Α/Ο και μακροπρόθεσμα θα σου βγει πιο οικονομική από άλλες λύσεις.
5. Στο βαρελάκι θα προετοιμάζεις το νερό σου όπως θέλεις (θερμοκρασία, τύρφη, λιπάσματα κλπ) και θα σταματήσεις να τρέχεις στα σούπερ μάρκετ και
6. Όπως σου είπαν ήδη, το απιονισμένο δεν είναι και ότι το ασφαλέστερο και δεν έχει πάντοτε σταθερή ποιότητα, θα ζεις μόνιμα με τον φόβο.

sonic
21-10-10, 12:14
5. Στο βαρελάκι θα προετοιμάζεις το νερό σου όπως θέλεις (θερμοκρασία, τύρφη, λιπάσματα κλπ)

Αυτο δεν καταλαβα θα βαλω θερμοστατη μεσα στο βαρελακι:confused: λιπασματα:confused: τυρφη:confused: πως θα τα βαλω αυτα μεσα στο βαρελακη χυμα τα πεταω μεσα:confused::confused::confused::confused::confu sed::confused::confused::confused::confused::confu sed::confused::confused::confused::confused::confu sed::confused::confused::confused:

kingrim
21-10-10, 14:53
τυργη δεν θελεις αμα εχεις Α/Ο ολα τα αλλα τα πετας μεσα στο βαρελι ετσι χυμα και μετα ολα μαζι μεσα στο ενυδρειο

delta66
21-10-10, 18:28
Επεξεργασια με τυρφη δεν ειναι υποχρωτικη αφου θα μαλακωνεις το νερο με ΑΟ.
Την τυρφη την βαζουμε σε καλτσα, την καλτσα σε φιλτρο και το φιλτρο στο βαρελι. Καθε 15 μερες αλλαζεις την τυρφη.
Κανει πολυ καλο αλλα θελει τρεξιματακι σε σχεση με την ΑΟ οπου απλα μαζευεις το νερο, το μιξαρεις με τη βρυσης και απλα το βαζεις στο ενυδρειο την επομενη μερα. (οσο πιο πολυ παλιωνει το νερ στο βαρελι τοσο το καλυτερο, αλλα θελει μια αεραντλια αν μεινει πανω απο μερα ακινητο)
30 κιλα ειναι πολλα να τα σηκωσουν μερικοι γοιυατο κανονισε μπορεις να κανεις αυτο που σου ειπα πιο πανω (κατεθυειαν την ΑΟ στο ενυδρειο και οσο μπαινει το νερο της ΑΟ εχει μπετονακι με νερο βρυσης τοποθετημενο πιο ψηλα απο το ενυδρειο και το αφηνεις να πεφτει σιγα σιγα στο ενυδρειο μεσω σωληνα σιλικονης απο αεραντλια)

ΥΓ το βαρελι στο μπαλκονι δεν συμφερει γιατι θελει το νερο το χειμωνα ζεσταμα και το καλοκαιρι κρυωμα.
Πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου. Ετσι μπορουμε να το βαλουμε χωρις να το θερμανουμε.

sonic
22-10-10, 16:28
Αφηστετο παιδια πολυ περιπλοκο απιονισμενο και αγιος ο θεος δεν κανω ολη αυτη την διαδικασια με τιποτα σουπερ μαρκετ 5€ τα 40 λιτρα και απλα αδειαζεις και γεμιζεις

delta66
22-10-10, 16:48
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι σκετο απιονισμενο (και αμφιβολου ποιοτητος) ή σκετο απο ΑΟ, ειναι καταλληλο και το απαιτουν ή/και ανεχονται ελαχιστα ειδη ψαριων και γενικα ζωντανων και φυτων.
Το νερο αυτο ειναι "νεκρο" και δεν εχει καθολου θρεπτικες ουσιες (ηλεκτρολυτες, ιχνοστοιχεια).
Αν το μιξαρεις με βρυσης (και το νερο της βρυσης ειναι καλης ποιοτητας και ποσιμο), και σε σωστη αναλογια για τα συγκεκριμενα ψαρια, εχει καλως.
Αν οχι, πρεπει να ψαξεις να βρεις τροπο να το διορθωσεις αλλιως θα εχεις προβληματα που πιθανως ειναι αυτα που ηδη φαινονται στο φωτο.

Αυτη και η ουσια της συζητησης στο παρον τοπικ.
Και οχι μονο ποια μεθοδος αλλαγης νερου σε βολευει.

bokostas
22-10-10, 21:57
Ακριβώς αυτό που σου λέει ο Σπύρος είναι το πρόβλημα, τα ψάρια σου σίγουρα προτιμούν νερό από Α/Ο και όχι απιονισμένο, εσύ πάντως αποφασίζεις.

Να προσθέσω ότι με 5 ευρώ την εβδομάδα Χ 52 βδομάδες, σε 1 χρόνο θα δώσεις 260 ευρώ, δηλαδή 200 ευρώ περισσότερα απ' όσο κοστίζει η Α/Ο.
Ακόμη κι αν περιορίσεις τις αλλαγές και τις κάνεις ανά 15 μέρες, πάλι θα πληρώνεις τα διπλά από την αξία αγοράς μιας Α/Ο, κι αυτό κάθε χρόνο...:)

sonic
25-10-10, 08:31
Αυτο που θελω να πω παιδια οτι το νερο στην ροδο δεν ειναι και οτι το καλυτερο μετρησιμο ΡΗ 8.5 και ΚΗ 16 ασε που δεν πινεται εχω παθει ζημια απο το νερο μονο εμφιαλομενα πινουμε και πρεπει κατι να κανω για το ενυδρειο σκευτομαι για τυρφη και discus trace και αναγκαστικα νερο βρυσης με αντιχλωριο

beat89
25-10-10, 12:00
Discus trace βάζουμε σε σκέτο νερό αντίστροφης οσμωσης οχι σε νερό τυρφης αφου η τυρφη δεν κρατάει τους ηλεκτρολητες κ τα ιχνοστοιχεια.