PDA

Επιστροφή στο Forum : επίμονο ich


harris
19-12-02, 20:31
στο ενυδρείο παρουσιάστηκε ich. ΄πήρα λοιπον φαρμακο της sera (δεν μπορεσα να βρω aq. pharmacauticals) ανέβασα την θερμοκρασ'ια στους 28 και ακολούθησα την αγωγή. το φάρμακο έλεγε για 2 ημέρες εγώ έκανα και τρίτη ημέρα θεραπεία. σήμερα που γύρισα όμως σε δύο-τρία ψαράκια οι κόκοι ζάχαρης παραμένουν. τι κάνω, συνεχίζω θεραπεία? διακόπτω τώρα για να μην κουράσω τον οργανισμ'ο των ψαριών και την επαναλαβάνω από την αρχή? αν το έχετε αντιμετωπισει στο παρελθόν παρακαλώ βοηθήστε.

sijohn
19-12-02, 23:22
Γειά σου Χάρη, βρήκα ένα άρθρο στο περιοδικό TROPICAL FISH HOBBYIST Νοεμβρίου 2002 σελίδα 26 έχει μιά αναφορά κάποιου, που έχανε συννέχεια κλόουν απο ich, είχε δοκιμάσει όλα τα φάρμακα,αλάτια, μάταια .Σώθηκε βάζοντας ultraviolet sterilizer εν σειρά με το φίλτρο.

koulio
20-12-02, 11:55
η θεραπεια θα πρεπει να συνεχιστει χαρη για παραπανω
απο 48 ωρες ακομη και αν εχουν εξαφανιστει τα συμπτωματα
ποσο μαλλον εσενα

εχει αναφερθει παλιοτερα εδω οτι πρεπει να συνεχισουμε την θεραπεια γυρω στις 10-15 μερες διοτι παρολο που τα συπτωματα
φυγουν το παρασητο παραμενει στο νερο .

αυξησε την θερμοκρασια 1-2 βαθμους ακομη αν μπορεις οπως
και να εχεις καλο εξαερισμο (αεραντλια)

ελπιζω να εχεις βγαλει τον ανθρακα (αν εχεις) μεσα απο το
φιλτρο τωρα που κανεις θεραπεια

αλλιως τσαμπα κοπος

Odoiporos
20-12-02, 12:11
Το Ich ειναι απο τις πιο κλασσικες ασθενειες που μπορουν να παρουσιασουν τα ψαρια, μην σε πιανει πανικος, βασικο. Πρεπει να βρεις το Super Ich Cure της aq. pharmacauticals. ειχα το ιδιο προβλημα πριν απο αρκετο καιρο και το φαρμακο αυτο ειναι τρομερο!!! ηρεμησα σε μια βδομαδα μια και για παντα. ανεβασα τη θερμοκρασια στους 29 βαθμους και μετα ολα πηρα το δρομο τους.

harris
20-12-02, 12:38
δεν έχω πρόβλημα να συνεχίσω την θεραπία απλώς επειδή το φάρμακο λέει μόνο για δύο ημέρες και την δεύτερη την μιση ποσοτητα φοβάμαι μην προκαλέσω προβλήματα συνεχίζοντας. διαφορετικά δεν με πιάνει πανικός από την ίδια την αρώστια γιατί παρουσιάστηκε σε μερικά ψάρια μόνο και στα περισσότερα έχει ήδη υποχωρήσει. (γνωρίζω βέβαια ότι παραμένει στο ενυδρείο κ αν δεν επιμείνω θα καταβάλει όλα τα ψάρια). ανθρακα δεν χρησιμοποιώ γενικότερα, όσο για το super ich cure ήτανε η πρώτη μου επιλογή αλλά δεν μπορώ να το βρώ (το είδε κανείς πουθενά?). για u.v. sterilizers θα κάνω μια έρευνα στο internet.

BILAS
20-12-02, 12:56
Εχει ο Σταυρος(αββυσος)
Και δεν συνεχιζεις στο καπακι , μετα απο 3-4 μερουλες παλι.
Δεν θυμαμαι το συστατικο που εχει , μπορεις ομως να το βρεις και σε φαρμακειο σκετο και να κανεις θεραπια.Ριξε μια ματια στο MCH το γραφει στην φαρμακολογια με τις σχετικες οδηγιες.



Χαπια οποιος θελει κατι περισσευει :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Giorgos
20-12-02, 16:53
Το λέω, το έχω πει στο παρελθόν και θα συνεχίσω να το λέω. Η θεραπεία για το ΙCH πρέπει να συνεχίζεται για τουλάχιτον μια εβδομάδα (μην πω 2 εβομάδες) παρ'όλα αυτά που γράφουν οι οδηγίες φαρμάκων, αυτά που λένε οι μαγαζάτορες και άλλοι χομπίστες. Αυτό γιατί το παράσιτο του ICH έχει κύκλο ζωής στους 28-29 C περίπου 5-7 ημέρες.

3-4 μέρες είναι πολύ. Εγώ λέω να κάνεις μία αλλαγή νερού 30% και να συνεχίσεις επί τόπου την θεραπεία για μια εβδομάδα.

Δεν μας είπες τι ψάρια έχεις στο ενυδρείο. Από αυτά εξαρτάται και η δοσολογία του φαρμάκου.

harris
20-12-02, 23:05
σχεδόν έχουν΄χαθεί τα σημάδια της ασθένειας. αυτό που λέει ο Βασίλης το καταλαβαίνω αλλά μια που τώρα η παρουσία του παρασίτου είναι μικρότερη θα επαναλάβω την θεραπεία με το super ich cure (πήγα abyssos και το βρήκα - ωραίο μαγαζί). οι οδηγίες λένε 4 ημέρες οπότε 4+4, 8 συνολικά μέρες θεραπείας. στο ενυδρείο υπάρχουν scalare, cory, rams, cardinals - τα τελευταία ίσως να έχουν πρόβλημα αλλά καλύτερα να καθαρίσω με το ick μια κ καλή. αλλαγή νερου 30 %, οκ.

Giorgos
21-12-02, 02:53
Προσοχή! Τα corydoras και τα cardinals είναι πολύ ευαίσθητα στο δραστικό συστατικό (malachite green) που περιέχουν τα φάρμακα κατά του ICH. Θα πρέπει η δοσολογία του φαρμάκου να είναι η μισή.

Από τη στιγμή που έστω και ένα ψάρι έχει εξωτερικά σημάδια ICH, να είσαι σίγουρος πως και όλα τα υπόλοιπα έχουν τις ίδιες πιθανότητες να το αποκτήσουν.