Επιστροφή στο Forum : Ζητούνται καρχαριάκια
Καλησπέρα σε όλους!
Παρακολουθώντας με ο φίλος μου στην προσπάθειά μου να φτιάξω το νεο μου ενυδρείο....να ψάχνω παντού σε pet και στο internet για πληροφορίες ή αντικείμενα ενυδρείου κτλ, του κόλλησα τελικά την ''τρελα'' των ενυδρείων και ενώ δεν έχει ξανασχοληθεί με ενυδρεία ποτέ του τώρα θέλει κι αυτός δικό του....μόνο που τα ''ψαράκια'' που διάλεξε πως του αρέσουν πιο πολύ είναι τα καρχαριάκια.....
δυστυχώς δε ξέρω τίποτα γι'αυτά.....και δεν ξέρω καν πως να ψάξω πληροφορίες για να ενημερωθούμε.....
Και τώρα ο λόγος αυτής της αγγελίας μου:
Στην πόλη μας, τον Βόλο, δεν πουλιούνται πουθενά καρχαριάκια......Οπότε ζητώ για άλλη μια φορά τη βοήθειά σας, πρώτα με ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ γι'αυτό το είδος....και μετά με το να μας πουλήσει αν διαθέτει κανείς απο σας καρχαριάκι.....
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε....περιμένω τις συμβουλές σας...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43958 :rolleyes:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά με συμβουλεύεις να τα αποφύγουμε ε;;;;
Δεν υπάρχουν είδη που να μην μεγαλώνουν τόσο πολύ και να κάνουν για ενυδρείο;;; Έχω δει κάποιες φορές σε ενυδρεία μικρά καρχαριάκια 15-20 εκατοστών....
peristerigeo
02-10-10, 16:33
- Red Tailed Black Shark
albino-red-fin-shark
γινονται μεχρι 15εκ
Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποιο το μηκος του?
Μονο αν ξερουμε αυτο θα μπορουσαμε να σου προτεινουμε κατι...
michael151
02-10-10, 16:59
καλησπερα κι απο εμενα και καλως ηρθες στο μαγικο χομπι μας!τα "καρχαριακια" που εχεις δει ορισμενες φορες και ειναι 15 εκατοστα ή και μικροτερα σε μεγεθος,ειναι μικρα σε σχεση με το τελικο μεγεθος που φτανουν!θα ηθελες τουλαχιστον μια μεγαλη λιμνη ωστε να τα φιλοξενησεις!!! και η αληθεια ειναι πως δεν ειναι καρχαριες!ολο αυτο ακουω απ'ολους,μα καμοια σχεση δεν εχουν τα πανεμορφα,αλλα ευμεγεθη αυτα γατοψαρα!!το ιδιο συμβαινει και σε περιπτωσεις τον πιρανχας ή και με αλλα ζωακια!το ξερω πως θελεις να κανεις ενα ενυδρειο εντυπωσιακο με εντυπωσιακα ψαρια,αλλα υπαρχουν ομορφιες σε καθε μεγεθος και για καθε ενυδρειο!ειναι κριμα να καταληξεις με αρρωστα,ψοφια ψαρια ή σε σημειο να μην ξερεις που να τα δωσεις, γιατι δε χωρανε στη δεξαμενη σου!τα παιδια σε αυτο το foroum,εχουν τρελη εμπειρια και θα σε συμβουλεψουν να παρεις το καλυτερο για σενα!:p
το ενυδρείο που σκεφτομασταν να τα βαλουμε είναι 90χ40χ60 .... περιπου δηλαδή στα 216 λιτρα....
-------------------------
μπορει να εχεις δικιο γιατι κι εμενα τρελο μου ακουγεται να ειναι οντως καρχαριες......απλα τους μοιαζουν και εκει πονταρουν όλοι....
Γιαννης Μ5
02-10-10, 17:29
Δυστηχως ειναι μικρο το ενυδρειο που σκεφτεσα να τα βαλεις(αν και για μενα ειναι μικρα τα περισσοτερα ενυδρεια για τετοια ψαρια)
Σε 90 εκατοστα ενυδρειο δεν μπορεις να βαλεις ουτε τα πιο μικροσωμα ειδη "καρχαριων".
Πανω απο 120 εκατοστα θα μπορουσες να βαλεις ισως εναν bicolor.
- Red Tailed Black Shark
albino-red-fin-shark
γινονται μεχρι 15εκ
ένα red tailed black shark είχα καποτε....άσχετη τότε μου το πουλήσαν σαν τροπικο ψαράκι φιλήσυχο και ήρεμο....
μου έφαγε όλα τα υπόλοιπα ψαράκια του ενυδρείου....και μεγαλύτερα απο αυτό σε μέγεθος.....
το είχα για 8 μέρες περίπου και το χαρισα σε εναν φίλο γιατί δεν είχα άλλο χώρο να το βάλω μόνο του και σίγουρα δεν θα μου άφηνε ούτε ενα απο τα δικά μου....
είχε επιτεθεί και σε ένα silver shark που είχα επίσης στο ιδιο ενυδρείο και το άφησε νεκρό με κομμένη ουρά....είχα τρελαθεί.... ομολογω οτι ήθελα να το ξεφορτωθώ.....και το έδωσα με μεγάλη χαρά!
Αλλά δεν ψάχνουμε κατι τέτοιο...ψάχνουμε κάτι που να μοιάζει με γκρι καρχαρία....αυτά δε μοιάζουν καθόλου....
- Red Tailed Black Shark
albino-red-fin-shark
γινονται μεχρι 15εκ
Δυστηχως ειναι μικρο το ενυδρειο που σκεφτεσα να τα βαλεις(αν και για μενα ειναι μικρα τα περισσοτερα ενυδρεια για τετοια ψαρια)
Αν καταλαβα καλα χρειάζονται πιο μακριά ενυδρεία....σε μήκος σωστά;
Γιαννης Μ5
02-10-10, 17:40
Σωστα(αλλα οχι μονο σε μηκος αλλα και σε πλατος)
Αυτα που μοιαζουν με γκρι καρχαριες (pangasius) δεν μπορουν να μπουν σε ενυδρεια "συμβατικα" διοτι μπορουν να φτασουν το ενα μετρο μηκος,ακομα και τα bala shark & colombian shark-Hexanematichthys seemanni φτανουν τα 35 εκατοστα και δεν μπορουν να μπουν σε ενυδρεια κατω των 2-2.50 μετρων.
Για κατι τετοιο
http://www.youtube.com/watch?v=KDEfNALbV6w
λέγαμε αλλα οκ καταλαβα παιδια....ή καρχαριας τελος ή πολύ μεγαλύτερο ενυδρείο.....
θα του πω να παει να γινει δυτης για να βλεπει καρχαριες απο κοντά....να γλιτώσω και την μουρμουρα....χαχα
ευχαριστώ πολύ πάντως όλους σας για τις πληροφορίες!
ως τωρα μιλουσατε για ψαρια γλυκου νερου που τα λενε (για πολυ εμπορικους λογους) καρχαριακια ενω ουδεμια σχεση εχουν με καρχαριες οπως σου ειπαν.
αυτοι στο βιντεο ομως ειναι πραγματικοι καρχαριες και μπορει ο φιλος σου να κρατησει καποιο "μικροσωμο" ειδος αλλα θελει πολυ μεγαλο ενυδρειο και θαλασσινο..δηλαδη...τρελλαααααα λεφτα!!!
Μπορει αν θελει αυτους να πεταχτει μεχρι το Ενυδρειο του Ηρακλειου να τους βλεπει οποτε θελει!:D
αυτοι ειναι πραγματικοι καρχαριες και μπορει ο φιλος οσυ να κρατησει καποιο μικροσωμο ειδη αλλα θελει πολυ μεγαλο ενυδρειο και θαλασσινο..δηλαδη...τρελλαααααα λεφτα!!!
θαλασσινό;;;;; εδώ δε ξέρει καν απο ενυδρεία....
τέλος οι καρχαρίες!!!! μόνο στο σινεμα και στην τν .... αντε και σε κανενα ντοκιμαντερ του Cousteau....
σας ευχαριστώ πολύ όλους....αν θέλετε κλείστε το θεμα....
Μπορει αν θελει αυτους να πεταχτει μεχρι το Ενυδρειο του Ηρακλειου να τους βλεπει οποτε θελει!:D
τους εχει δει μιας και ειναι κρητικός.... κι εγώ πήγα εκεί επίσης! υπέροχα ψάρια όλα! πολύ μεγάλα και πολύ εντυπωσιακά! αλλά άπιαστο όνειρο κατι τετοιο....τελος παντων...
Στην πόλη μας, τον Βόλο, δεν πουλιούνται πουθενά καρχαριάκια......
Καταρχας, να εισαι υπερηφανη για την πολη σου, που δεν πουλανε ψαρια που δεν κανουν για οικιακα ενυδρεια.
Μακαρι να γινοταν και στις αλλες πολεις αυτο.
Τα μικρα καρχαριοειδες γαταψαρα (οπως αυτο που ειχες (http://www.theaquariumwiki.com/Red_Tailed_Black_Shark)) ειναι κυριαρχικα ψαρια στην περιοχη τους (βυθος) και αν δεν εχουν αντιζηλους δεν υπαρχει προβλημα συνηθως σε ενυδρεια διαστασεων σαν του δικου σου.
Γιατι δεν το επανεξεταζεις πιο μελετημενα απο συγκατοικους?
Συμβουλη: καθισε με τον συντεκνο μπρος απ το πιτσι....βαλε και ενα καραφακι τσιπουρο.Μπες στην στηλη με παρουσιασεις ενυδρειων σε ολες τις περιοχες...αφρικη.αμερικη κτλπ... μεχρι να το πω πιειτε θα εχει ξεχασει τα καρχαριακια. :)
Συμβουλη: καθισε με τον συντεκνο μπρος απ το πιτσι....βαλε και ενα καραφακι τσιπουρο.Μπες στην στηλη με παρουσιασεις ενυδρειων σε ολες τις περιοχες...αφρικη.αμερικη κτλπ... μεχρι να το πω πιειτε θα εχει ξεχασει τα καρχαριακια. :)
χαχα λες ε; η αλήθεια είναι πως τσίπουρο δεν πινει αλλά σε ρακή δε λεει όχι ποτέ οπότε θα τον ''ποτίσω'', που έχω και πολύ καβάτζα, μπας και τα ξεχάσει....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.