Επιστροφή στο Forum : Ποσοι απο εσας εχετε Rainbow fishes στα ενυδρεια σας?
Ανοιγω αυτο το θεμα για να δω ποσοι απο την παρεα διατηρουν αυτα τα υπεροχα ψαρια (melanotaenia,pseudomugil,iriatherina,chilatherina ακομα και tetaurndina) στα ενυδρεια τους.
Ποιο ειδος εχετε και ποσα ατομα του ειδους ?
Σε τι ενυδρειο το διατηρητε ?
Με τι παραμετρους (ph,kh,gh,θερμοκρασια) ?
Πεστε δυο λογια για την εμπειρια σας με αυτα τα πανεμορφα ψαρια,τι σας αρεσει σε αυτα και τι σας εκανε να τα αποκτησετε...
Παρων ! :D με αθερινες (Iriatherina werneri).
Τι με εκανε να τα αποκτησω; χμμμ για να δω...
...μηπως αυτο;
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0078.jpg
εχω κι εγω
3 μποεσμανι.
φοβερα χρωματα.
μαλλον ομως θα τις αποχωρηστω.
αποτι μου ειπαν καπιοι πιο παλιοι απο εδω μεσα
οτι δεν τεριαζουν στην ψαροσυνθεση μου :(:(
πεχα 6.8
κη 7
θερμοκρασια 26
Τι μοικανα ειναι αυτη της αθερινας ρε Raven????? :smt020
Αποχωρησου τα αλλα και κρατα τις μελανοταινιες...Παρε και αλλες 3! :D
Αποχωρησου τα αλλα και κρατα τι μελανοταινιες...Παρε και αλλες 3! :D
εδω χανια??? κι αυτες για να βρω τις χρυσοπληρωσα!
αν εβρισκα ευχαρηστως! ειναι τα μονα που δεν κοιμουντε ΠΟΤΕ.
καλα δεν κουραζοντε????? :rolleyes:
Στελνουν και απο Αθηνα αρκετα καταστηματα...Το WI αυτη την στιγμη εχει και στελνει και παντου,θεληση να υπαρχει!
Στελνουν και απο Αθηνα αρκετα καταστηματα...Το WI αυτη την στιγμη εχει και στελνει και παντου,θεληση να υπαρχει!
απο θεληση!!! αρκετη απο χρονο απλετο (ανεργος :D) απο ευρα ειναι το προβλημα!!! ;)
Να 'μαι και γω !:smt052
Εγω εχω απο τις ψειρες..pseudomugil furcatus και pseud. gertrudae
Θερμοκρασια : 26
Ph : 6.8
Kh : 6
..ισως να εναι λιγο πιο μαλακο το νερο απ'οτι θα επρεπε για τα furcatus,αν και δεν εχω δει κατι ανυσηχητικο (οχι οτι ξερω πιο θα ηταν αυτο:( )
Ζητω τα pseudomugil :smt041
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=469684&postcount=19
Αν και οπως λες το νερο σου ειναι μαλακο για τα ψαρακια αυτα,η κατασταση τους ειναι απλα...Εξαιρετικη!
Μπραβο Ολγα!
Eυχαριστω Δημητρη,αλλα θελω καποια στιγμη να τα χωρισω και να εχει το καθενα τις καταλληλες συνθηκες,δυστυχως δεν φτανουν τα λεφτα να τα κανεις ολα μαζι,σιγα σιγα...Οταν ομως με το καλο τα χωρισω,ποιες θα ηταν οι ιδανικοτερες τιμες για τα φουρκατακια?
Ιδανικες τιμες ειναι ph 7.6 -7.8, kh 12-15,θερμοκρασια 24-26 c.
Παρόν
Νέος στα παραδεισόψαρα με iriatherina werneri κοπαδάκι 8 άτομα
Ενυδρείο φουλ φυτεμένο 100 λίτρων
ph,kh,gh βρύσης Αθηνών και θερμοκρασία στους 26
Τα έχω πολύ λίγο καιρό αλλά με έχουν καταπλήξει
Τα γνώρισα από τα άρθρα του Raven
Ετσι μπραβο...Αφου ξερω οτι ειμαστε πολλοι που εχουμε εστω ενα ειδος!
iriatherina werneri και εγω σε παρεακι των 8 κανα 20ημερο τα εχω σε 87 λιτρα ενυδριο οχι πολυ φυτεμενο! σιγα σιγα, ολα μαζι δεν γινονται!!
υ.γ. βρε ολγα που τα βρηκες τα furcatus εφαγα ολο τον κοσμο!!!
Γιαννης Μ5
01-10-10, 09:58
Mελανοταινια preacox σε φυτεμενο 120 λιτρων με ph 7,kh 5 και ειναι πανεμορφα....:):):):smt020
Παρών κι εγώ με 5 pseudomugil furcatus και 5 pseudomugil gertrudae.
Τα έχω σε 80λιτρο όλα μαζί και όχι μόνα τους:rolleyes:, έχουν παρέα 2 εναπομείναντα CPD και 2 microrasbora rubescens.
Φουλ φυτεμένο με ΡΗ 7,5 - ΚΗ 12 - GH 14 -θερμοκρασια 25 c
zapatas τα πήραμε από την 1 και μοναδική φορά που έφερε furcatus το πετσοπ Αζόρες στην Θεσσαλονίκη.
Όλγα ξέρω πως μπορείς να τα χωρίσεις εύκολα, μου δίνεις τα φουρκατάκια και παίρνεις τις γερτρούδες..:D
180 λιτρα φυτεμένο 10 pseudomugil gertrudae, 3 tateurndina ocelicuada τα έχω μαζί με 11cpd, .όλα καταπληκτικά ψαράκια, αλλά η αδυναμία μου είναι τα tateurndina, από τα οποία έχω και καμια δεκαριά μικρά μιας εβδομάδας.
ph7 kh 8 gh10, σταδιακά θα αυξήσω λίγο τις σκληρότητες.
stelios_ant
01-10-10, 13:15
είμαι και εγώ fan του είδους, έχω:
3 Glossolepis incisus και
3 melanotaenia affinis
σε ένα κοινωνικό ενυδρείο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=40439)
και είναι τα αγαπημένα μου, φοβερά χρώματα και κίνηση.
Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι ότι δεν μπορώ να αυξήσω τον πληθυσμό τους (λόγω συγκατοίκων)...
εγω εχω 3 melanotaenia preacox αν και σε λιγο καιρο θα τις βγαλω
γιατι θελω να ασχολιθω και με καποιο αλλο ειδος.
εγω εχω 3 melanotaenia preacox αν και σε λιγο καιρο θα τις βγαλω
γιατι θελω να ασχολιθω και με καποιο αλλο ειδος.
οταν το αποφασισεις να τα δωσεις τα θελωωω! :smt020
θα σε ενημεροσω οταν ειναι:)
θα σε ενημεροσω οταν ειναι:)
:smt041:smt041:smt041
Οσοι εχετε τριαδες τετραδες καντε τουλαχιστον 5-6 ατομων την ομαδα για να δειτε καλυτερες συμπεριφορες,λιγοτερο στρεσαρισμα και πιο ομορφα χρωματα.
Κωστα βλεπω σε αρεσουν πιο πολυ τα Φουρκατα απο την Γερτρουδη ε?
Οσοι εχετε τριαδες τετραδες καντε τουλαχιστον 5-6 ατομων την ομαδα για να δειτε καλυτερες συμπεριφορες,λιγοτερο στρεσαρισμα και πιο ομορφα χρωματα.
:smt023Σωστός, αυτό προσπαθώ κι εγώ, αλλά η Όλγα..:smt069
Κωστα βλεπω σε αρεσουν πιο πολυ τα Φουρκατα απο την Γερτρουδη ε?
Τι να μ' αρέσουν οι παλιο-Γερτρούδες, μόνον όταν κάνουν flaring ...βλέπονται. :p
Ενώ τα φουρκάτα είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά ψαράκια (τ' αρσενικά βέβαια);)
Που να δεις τι θα παθεις οταν παρουσιασω τα αρτιαφιχθεντα....Pseudomugil conniae!!!!:D
Aααα Κωστα,δυστυχως τυχαινει να εχουμε ακριβως τα ιδια γουστα πανω σε αυτα τα ψαρακια,οποτε...:smt020
Δημητρη θα σε παρακαλεσω να μην αναβεις φωτιες,αμαν κανουμε να βολεψουμε αυτα,η μηπως σε λαδωσε ο bokostas μπας και λυγισω και του δωσω τα φουρκατακια μου ??:smt077
-------------------------
Y.Γ. επισης τα mellis ειναι παρα πολυ ομορφα,αλλα επισης δυσκολο να τα βρεις :(
Alex_Salonica
01-10-10, 15:59
Παρών κι εγώ με 3 ζευγάρια iriatherina werneri μαζί με τις γαριδούλες μου
ειχα πριν καιρο ενα κοπαδι απο 11 marosatherina ladigesi http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://rainbowfishbg.com/gallery/1248744159-Marosaterina1.jpg&imgrefurl=http://www.rainbowfish.info/forum/viewtopic.php%3Ff%3D31%26t%3D1920&usg=__BcOKB49w_T-5MCRElWX9ucex5Rg=&h=475&w=800&sz=277&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=C9S5u8PxdS4FsM:&tbnh=109&tbnw=183&prev=/images%3Fq%3Dmarosatherina%26um%3D1%26hl%3Del%26sa %3DN%26biw%3D1419%26bih%3D715%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=219&ei=DBemTJCoJIiEswank4ilCA&oei=DBemTJCoJIiEswank4ilCA&esq=1&page=1&ndsp=26&ved=1t:429,r:5,s:0&tx=123&ty=79 αλλα λογω αλλαγων δε τα εχω πια...
γραφω απλα για να τα δουνε γιατι δεν ανεφερε καποιος αλλος και ειναι υπεροχα ψαρακια...
τα ειχα σε νερο δικτυου.
Λοιπον...
Εγω εχω αυτην την στιγμη στην κατοχη μου
Tateurndinas
Pseudomugil gertrudae
Πριν μερικους μηνες ειχα
Pseudomugil furcatus
pseudomugil signifer
Kαι στην καραντινα μου απο εχθες εχω
Pseudomugil conniae "Popondeta" F1
Melanotaenia splendida rudrostriata " Soba Village" F1
Melanotaenia parkinsoni "Orient" F2
Παρουσιαση προσεχως...
Ολοι κι ολοι εμεις ειμαστε με ουρανια τοξα?
Παρόν …:p τα δικά μου τα γνωρίζεται από αυτό το θεματάκι (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39523)αλλά δυστυχώς πριν κάτι μήνες έχασα κάποια από γερατειά και έχουν μείνει μόνο 4. 2 αρσενικά και 2 θηλυκά τελικά είχα κανείς λάθος στο post όταν έγραψα, τα ψαράκια ήταν 3 χρόνων…
Δημήτρη που τα βρίσκεις αυτά τα είδη…ζηλεύω λίγο :rolleyes: :p τα συγχαρητήρια μου για τις επιλογές…:smt041
Επίσης πριν κάποια χρόνια είχα ασχοληθεί με melanotaenia boesemani…με αρκετές πετυχημένες αναπαραγωγές ;)
Εισαγωγη τα εκανα Αντωνη...
καλά,αυτό το κατάλαβα....;) χωρίς να μου το πεις :p
Δημητρη ειναι αυτα που μου ειχες πει οτι ισως εφερνες οταν μου εδωσες τα απιστο ;
Παρον!
Με 2 rainbow shark
1 Epalzeorhynchos munense (albino red shark)
1 Epalzeorhynchos frenatum
Ενυδρειο: 120λ
Ph: 7
Dh:10
Μηκος: 9cm
Τροφη: ταμλπετες αλγης, flakes
Θυμαμαι που τα ειχα παρει στο 1/3 του μεγεθους τους και τωρα ειναι σχεδον θηρια και τηνουν να μεγαλωσουν ακομα πιο πολυ αλλα θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο. Το albino ειναι καπως επιθετικο.
Geovai,αυτα τα ψαρακια δεν ανηκουν στα ουρανια τοξα,απλα το ονομα αυτο ειναι η εμπορικη ονομασια τους λογω τον χρωματων τους.Τα συγκεκριμενα ψαρια ειναι Ασιατικα.
Τα ουρανια τοξα εχουν γεωγραφικη κατανομη στην Παπουα Νεα Γουινεα,στην Αυστραλια και μερικα ειδη της Μαδαγασχαρης.
Nικο ναι,αυτα ειναι τελικα εβγαλα ακρη με την μεταφορα και τα παρελαβα προχθες απο το αεροδρομιο.
οκ δεν το γνωριζα!
Εχεις ομως και εσυ ουρανιο τοξο.
Βλεπω στο ενυδρειο σου μια (?) μελανοταινια Boesemani (πρεπει να τις κραταμε σε κοπαδι τουλαχιστον 5 ατομων).
Εχεις ομως και εσυ ουρανιο τοξο.
Βλεπω στο ενυδρειο σου μια (?) μελανοταινια Boesemani (πρεπει να τις κραταμε σε κοπαδι τουλαχιστον 5 ατομων).
ναι αυτο το ξερω οτι ειναι rainbow αλλα δεν την εχω πλεον. την χαρισα διοτι ειχε μεγαλωσει αρκετα και ετρωγε τα μικρα των ξιφοφορων. δεν το γνωριζα οτι εξαιτιας της δεν εμενε ουτε ενα μικρο ζωντανο, μεχρι που το εμαθα απο εσας! και τωρα που δεν την εχω, εχω 3 μικρα ξιφοφορακια 1 μηνα! ειναι πολυ ωραιες οι boesemani. αυτο το κιτρινο - πορτακαλι που βγαζουν ειναι τελειο. εν το μεταξυ το βραδυ μολις εκλεινε το φως σκουρενε πολυ δερμα της και μετα απο καμια ωρα που ηταν ανοιχτο το φως ξανα επαιρνε το χρωμα της!
Μια καλησπερα και απο μενα:rolleyes:
Εγω ειμαι κατοχος
Iriatherina werneri
pseudomugil furcatus και pseud. gertrudae
tateurndina ocelicuada
Ολα σε νερακι δικτύου σε φουλ φυτεμενο ενυδρειο.
Εχεις απ ολα βλεπω!
Εδω θα πρεπει να πουμε πως,ασχετα με τις αντοχες και ανοχες που εχουν,οι Αθερινες ζουνε σε οξινα νερα προς ουδετερα,με ιδανικο μεσο ορο το 6.5 ph & 3-5 kh.
Το ιδιο συμβαινει και με τις μελανοταινιες praecox που εδω στην Ελλαδα θεωρουμε λανθασμενα οτι ειναι ιδανικα ψαρια για το νερο του δικτυου μας.
Γιαννης Μ5
02-10-10, 18:01
Εχεις απ ολα βλεπω!
Εδω θα πρεπει να πουμε πως,ασχετα με τις αντοχες και ανοχες που εχουν,οι Αθερινες ζουνε σε οξινα νερα προς ουδετερα,με ιδανικο μεσο ορο το 6.5 ph & 3-5 kh.
Το ιδιο συμβαινει και με τις μελανοταινιες praecox που εδω στην Ελλαδα θεωρουμε λανθασμενα οτι ειναι ιδανικα ψαρια για το νερο του δικτυου μας.
Δημητρη αυτο για τις preαcox ειναι σιγουρο;;(ομολογω πως ηξερα για 7+ ph).Aν ειναι να το κατεβασω.
Nαι Γιαννη,συμφωνα με το All rainbows του Haro Hieronimous που εχει εκδοθει σε συνεργασια με την International Rainbow Association IRG οπως επισης και με το Rainbowfish Mailing List (ιντερνετ),και επειδη και μενα μου ειχε κανει εντυπωση εκανα προσωπικα ερωτηση στον Adrian Tapin και μου ειχε απαντησει το ιδιο ακριβως πραγμα,οτι οι Praecox ζουν σε οξινα νερα 5.8-6.8 ph και περιστασιακα τις βρισκουν σε ρυακια με ph ανω του 7.
Γιαννης Μ5
02-10-10, 21:29
Eυχαριστω φιλε μου.:)Θα ξεκινησω σταδιακα να χαμηλωνω το ph(και να φανταστεις ηθελα να δωσω και αλλο διοξειδιο για τα φυτα και δεν το εκανα για να μην πεσει το ph κατω απο το 7).
Καλημέρα και από εμένα!
Εγώ έχω καμιά 20αριά iriatherina werneri (10 αρσενικές & 10 Θηλυκές) μαζί με διάφορες γαριδούλες...
Το νερό είναι γύρω στο 7(6.9-7.0) ph (για να συμβιώνουν ομαλά και οι γαρίδες)!
Είναι φουλ φυτεμένο το ενυδρείο και ειδικά με moss που τους αρέσει ιδιαίτερα και "βοσκάνε" όλη μέρα! χε χε χε :D
Βλεπω οι αθερινουλες κανουν θραυση στο GAB...
Πολυ ομορφα ψαρακια,δινουν χρωμα και κινηση σε ενα ενυδρειο και δεν απαιτουν πολλα λιτρα.
θελουν μαλακο ομως και το δικο μας ειναι πετρα!!!κριμα για εμας:Dγιαυτα που εβαλε ο πανος ξερει κανει τιποτα?
Τι εβαλε ο Πανος?
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://rainbowfishbg.com/gallery/1248744159-Marosaterina1.jpg&imgrefurl=http://www.rainbowfish.info/forum/viewtopic.php%3Ff%3D31%26t%3D1920&usg=__BcOKB49w_T-5MCRElWX9ucex5Rg=&h=475&w=800&sz=277&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=C9S5u8PxdS4FsM:&tbnh=109&tbnw=183&prev=/images%3Fq%3Dmarosatherina%26um%3D1%26hl%3Del%26sa %3DN%26biw%3D1419%26bih%3D715%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=219&ei=DBemTJCoJIiEswank4ilCA&oei=DBemTJCoJIiEswank4ilCA&esq=1&page=1&ndsp=26&ved=1t:429,r:5,s:0&tx=123&ty=79
-------------------------
τι νερο θελουν?μπορουν να μπουν με γαριδες?red.
A,νομιζα οτι εννοουσες οτι εβαλε τωρα...
Οι telmatherinas θελουν ουδετερο προς σκληρο νερο,οποτε απο 7 εως και βαρια - βαρια 8 εισαι οκ.
Δεν τα πανε καθολου καλα σε μαλακο νερο.
Με τις γαριδες δεν θα εχεις προβληματα.Αντε να τσιμπισουν κανα μωρο αλλα αν εχεις πολλες μος,δεν θα αντιμετωπισεις προβληματα.
υπαρχει καποιο μαγαζι που στελνει?ξερεις μηπως και τιμη??το ξερω πολλα ζηταω:D:D:D
Μεχρι προχθες ηταν διαθεσιμα στο waterinn στα 2.5 ευρω το ατομο.Στελνει επαρχια.
Παρε ενα τηλ να ενημερωθεις.
www.waterinn.eu (http://www.waterinn.eu)
george1981
27-12-10, 08:47
Έχω κι εγώ στη κατοχή μου 2 είδη απο αυτά τα πανέμορφα ''ουράνια τόξα''
3 tateurndina ocellicauda ( ελπίζω σύντομα κι αρκετά μικρά) και
8 Pseudomugil furcatus μαζί με cpd σε ένα ενυδρείο 100 λίτρων
4 ζευγάρια Iriatherina werneri
να προοσθεθω και εγω στη παρεα...λοιπον 7 αρσενικα και 4 θηλυκα απο ιριαθερινες...μετα μια αρσενικη τατεουρντινα και δυο θηλυκες...απιστευτα ψαρια!!!!!!
Ζωντανεψε για τα καλα η κατηγορια...
Και το αξιζει γιατι ειναι μια κατηγορια ψαριων που μας δινει αμετρητες επιλογες απλα με το νερο της βρυσης μας.
Απο τα ιδανικα ψαρια για τα νερα της Ελλαδας.
9 pseudomugil gertrudae σε 54αρι φουλ φυτεμενο με γαριδες red cherry.Απλα απιστευτα ψαρια!!!
Melanotaenia boesemani εχω κ ειναι πανεμορφα ψαρια.με την πρωτη ευκαιρια θα αυξησω τα ατομα,αφου πρωτα συγκαλεσω οικογενειακο συμβουλιο για το ποιος θαποχωρησει!!!
Aπο τα πιο ομορφα ουρανια τοξα.
Αν αυξησεις τον πληθυσμο σε ανω των 6 ατομων και τους δωσεις και λιτρα θα δεις τα πιο εντονα χρωματα τους.
Γεια σας και απο εμενα 5 praecox 5 boesmani και 2 goldiei απο λαθος επιλογη
Και απλα ξετρελαμενος με τα ουρανια τοξα
Σε ποσα λιτρα εχεις αυτα τα τρια ειδη?
Σε ρωταω διοτι ισως χρειαστουν καποιες διορθωσεις στον πληθυσμο.:rolleyes:
Εδω θα πεσει σιγουρα κατσαδα 125λτ μικτα (rio 125)αλλα με καλη θελω να πιστευω φιλτρανση εξωτερικο eheim 2215 παρολα αυτα ομως 80cm μηκος οπως μου ειχες συστησει μπροστα δεν το εχω κλεισει το χωρο στο ελαχιστο
Στα εχω ξαναπει...Το θυμασαι βλεπω.
Οποτε...:smt092
:smt062 Εχεις δικιο, ναι δε ξεχναω προσπαθω
Konstantin79
27-04-11, 19:29
Παρων κ εγω με 5 Neon Dwarf 3m/2f!
Yπεροχα χρωματα κ κινητικοτητα κ ελαχιστο βοσκισμα στα φυτα... :D
εχω ενα γαριδαδικο 13 λτ. περιμενω ενα 25-30 λτ απο ενα φιλο και θα μετακομισουν οι γαριδες εκει. προς το παρον εχω κοκκινα κερασια και αμανο και ψαχνω να βρω και tiger. ελεγα να βαλω ενα μονομαχο μεσα για ποικιλια αλλα σιγουρα θα θρηνησω θυματα οποτε ...
υπαρχει καποιο ειδος ουρανιο τοξο που θα μπορουσα να βαλω στα 30 με τις γαριδες? και προτασεις για αλλο ψαρι ευπροσδεκτες. το ενυδρειο θα ειναι κυβος οποτε νεον που θελουν μηκος λογικα δε θα μπορω να βαλω... οι προτασεις παρακαλω να αφορουν καποιο ειδος που θα μπορω να βρω σχετικα ευκολα εντος αττικης :)
Παρών και 'γω... Εδώ και 20 μέρες περίπου έχω την τύχη να φιλοξενώ 10 Tateurndina ocellicauda (http://diszhal.info/english/other/en_Tateurndina_ocellicauda.php) σε ένα 54 λιτρο φυτεμένο μαζί με white clouds. Τα πήρα μικρά και ήδη πλέον έχουν αρχίσει να παίρνουν πιο έντονα χρώματα.
Ανοιγω αυτο το θεμα για να δω ποσοι απο την παρεα διατηρουν αυτα τα υπεροχα ψαρια (melanotaenia,pseudomugil,iriatherina,chilatherina ακομα και tetaurndina) στα ενυδρεια τους.
Ποιο ειδος εχετε και ποσα ατομα του ειδους ?
Σε τι ενυδρειο το διατηρητε ?
Με τι παραμετρους (ph,kh,gh,θερμοκρασια) ?
Πεστε δυο λογια για την εμπειρια σας με αυτα τα πανεμορφα ψαρια,τι σας αρεσει σε αυτα και τι σας εκανε να τα αποκτησετε...
ποιος, τι, που, ποτε, γιατι!?!?!?!εδω εγω!!!καλα ποτε ανοιξε αυτο το θεμα και δεν το πηρα χαμπαρι!!!
λοιπον : για την ωρα εχω 9 melanotaenia praecox και 5 iriathrina werneri(θα γινουν 10) και θα μπουν και 10 pseudomugil furcatus!!!
σε RIO 300.
ph=7.6 , gh=7 , kh=6 , 25oC
τα ψαρια μιλανε απο μονα τους!!!:D παιζει να μεγαλωσω λιγο τις οικογενειες ή οταν βρω να προσθεσω και μια οικογενεια (των 10) με pseudomugil conniae!!!αντε dimi κανονισε :PPP
irongud
Σε μικτα 30 λιτρα δεν μπορεις να διατηρησεις επι μακρόν κανενα ουρανιο τοξο.
Thrillos
Σωστη η επιλογη και το ταιριασμα των white cloud & tateurndina αλλα σε αυτα τα λιτρα 10 ενηλικες τετερντινες ειναι πολλες,οταν ξεχωρισεις φυλο κρατησε 2 η 3 το πολυ ζευγαρια και δωσε τα υπολοιπα ψαρακια.
Ενας πολυ γενικος κανονας που ισχυει για τις τετερντινες ειναι μινιμουμ 20 εκατοστα μηκος ενυδρειου ανα ζευγαρι.
georod
Kαταρχας μπραβο που αφιερωσες τοσα λιτρα για αυτα τα υπεροχα ψαρια!
Θα σου συνιστούσα αντι για αλλο ειδος να μεγαλωνες τα κοπαδια σου.
Κανε 12-13 τις praecox και μια 10αδα τις αθερινες,αν μπορουσες κιολας με αυτα τα 2 ειδη να εριχνες το ph σου σταδιακα στο 6.6-6.9 και να πηγαινες την θερμοκρασια στους 26-27 θα εβλεπες χρωματα και συμπεριφορές που θα σε εκαναν να τα ερωτευτεις διπλα!
Thrillos
Σωστη η επιλογη και το ταιριασμα των white cloud & tateurndina αλλα σε αυτα τα λιτρα 10 ενηλικες τετερντινες ειναι πολλες,οταν ξεχωρισεις φυλο κρατησε 2 η 3 το πολυ ζευγαρια και δωσε τα υπολοιπα ψαρακια.
Ενας πολυ γενικος κανονας που ισχυει για τις τετερντινες ειναι μινιμουμ 20 εκατοστα μηκος ενυδρειου ανα ζευγαρι.
georod
Kαταρχας μπραβο που αφιερωσες τοσα λιτρα για αυτα τα υπεροχα ψαρια!
Θα σου συνιστούσα αντι για αλλο ειδος να μεγαλωνες τα κοπαδια σου.
Κανε 12-13 τις praecox και μια 10αδα τις αθερινες,αν μπορουσες κιολας με αυτα τα 2 ειδη να εριχνες το ph σου σταδιακα στο 6.6-6.9 και να πηγαινες την θερμοκρασια στους 26-27 θα εβλεπες χρωματα και συμπεριφορές που θα σε εκαναν να τα ερωτευτεις διπλα!
αντε μπραβο ρε Thrillara δωσε τα υπολοιπα σε μενα :D:D:D!!!
περα απο την πλακα οι praecox ηταν 11 στην αρχη αλλα η μια ηταν να "φυγει" και η αλλη παλι την εκανε με ελαφρα πηδηματακια(δεν ξερω γιατι!!!)μεινανε οι 9 τα πανε τωρα αποτι βλεπω πολυ καλα.οι αθερινες οπως ειπα θα γινουν ουτως η αλλως 10 απλως πηρα τωρα προχθες τις 5 και λεω να περιμενω καμμια βδομαδα να παρω τις υπολοιπες!!!το ph μου επειδη ηταν αλκαλικοτατο (8.2) το κατεβαζω σταδιακα με co2 και ελπιζω να το παω σιγα σιγα μεχρι στο 7(να ανεβει και το co2 για τα φυτα).τωρα για θερμοκρασια δεν ηξερα κατι,αλλα τωρα που το λες δεν χανω και τιποτα να το ανεβασω κανα δυο βαθμους!!!τωρα για να μην προσθεσω αλλα κοπαδια δεν εγγυουμε τιποτα γιατι ειναι πολλοι οι πειρασμοι!!!! :D:D:D
Παρων ξανα με σωστη συνθεση πλεον με Pseudomugil furcatus
Dimi σε ευχαριστω για τι συμβουλες
Παρουσιαση θελουμε......:p
χρειαζομαι macro για να την κανω :D ειναι τελειως πιτσιρικια σκεψου τριβω τα φιλαρακια για να φανε, να μεγαλωσουν με το καλο και ερχετε....
Καλησπέρααααααααααα και ας αργησααα
είμαι και εγώ κάτοχος ουράνιων τόξων
εχω αρκετές
Glossolepis incisus
Melanotaenia boesemani
Melanotaenia lacustris
σε ενα ενυδρείο αρκετα μεγάλο 1 1/2 μέτρο μήκος και 375 λιτρα νερό
Να γραψω και εγω μιας και πλεον εχω εμπλουτισει την γκαμα μου...
Μelanotaenia Sexlineata
Melanotaenia Synergos
Melanotaenia Parva
Melanotaenia Utcheensis
Melanotaenia Parkinsoni "Orient"
Tateurndina ocellicauda
Emprire Gudgeon
Aπο Σεμπτεβρη περιμενω αλλα 2 ειδη καλως εχόντων των πραγματων
Glossolepis Pseudoincisus
Melanotaenia Dubulayi
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.