Επιστροφή στο Forum : Απαισιος θορυβος
Καλησπερα παιδια τον Αυγοστου ειχα αγορασει μια αεραντλια (Eheim air pump 200) και πριν 4 μερες που αλλαξα το setup του ενυδρειου αλλαξα και το λαστιχο της αεραντλιας και εβαλα και βαλβιδες αντεπιστροφης.Απο τοτε αρχισε ενας θορυβος ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εκνευριστικος σαν εργοστασιο...Το ακουω και στον υπνο μου(απο το σαλονι στο δωματιο..)...Τι να κανω τωρα που πεταξα το παλιο λαστιχο της eheim;
ΥΓ: Οταν κοπαναω την αεραντλια δεν κανει καθολου δηλαδη ειναι οπως παλια....
Πιθανοτατα ζοριζετε.Ελεγξε τις βαλβιδες αντεπιστροφης,πολλες ειναι βουλωμενες.(φυσα με το στομα μεσα τους) ;)
Μαλλον βουλωμενες ειναι..Τι να κανω;
Alex_Salonica
30-09-10, 12:25
Αφαίρεσε την βαλβίδα αντεπιστροφής και δοκίμασε το, αν σταματήσει ο θόρυβος τοποθέτησε την αντλία πιο ψηλά από το ενυδρείο μέχρι να βάλεις νέα βαλβίδα.
Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αλλάξεις το λάστιχο
βαζεις αλλες!
;)(δοκιμασε τες πριν τις πληρωσεις....)
Τις εβγαλα τις βαλβιδες.Την αεραντλια την εχω με εναν γαντζο πιο ψηλα απο το ενυδρειο οπως ελεγε και στις οδηγιες.Αν σταματησει ο θορυβος χωρις βαλβιδες θα εχω προβλημα;
Alex_Salonica
30-09-10, 12:33
Από την στιγμή που η αντλία βρίσκεται πάνω από την στάθμη νερού του ενυδρείου η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν είναι απαραίτητη
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Αν συνεχιστει ο θορυβος παω να παρω νεο σωληνακι αερος.
Alex_Salonica
30-09-10, 12:36
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Αν συνεχιστει ο θορυβος παω να παρω νεο σωληνακι αερος.
Προτίμησε σιλικόνης και όχι πλαστικό :smt023
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.