Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : nitrite

DaltonGR
29-09-10, 07:59
Καλημέρα,
Χτές πήγα λίγο νερό απο το ενυδρείο μου σε ένα πετ σοπ να κάνει το τεστ αμμωνίας και νιτρίτη;; σωστά το λέω;; Αμμωνία δεν βρέθηκε αλλα ο νιτρίτης απο ότι μου είπε ήταν στα ύψη. Τι μπορώ να κάνω; Αυτός μου είπε αλλαγή νερού πάνω απο το μισο και να μήν ταίσω τα ψάρια για μερικές μέρες. Μού είπε επίσης να περάσω μετά απο 2-3 μέρες να το ξαναδεί το νερό...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

syphon
29-09-10, 08:05
Καλημέρα,
Χτές πήγα λίγο νερό απο το ενυδρείο μου σε ένα πετ σοπ να κάνει το τεστ αμμωνίας και νιτρίτη;; σωστά το λέω;; Αμμωνία δεν βρέθηκε αλλα ο νιτρίτης απο ότι μου είπε ήταν στα ύψη. Τι μπορώ να κάνω; Αυτός μου είπε αλλαγή νερού πάνω απο το μισο και να μήν ταίσω τα ψάρια για μερικές μέρες. Μού είπε επίσης να περάσω μετά απο 2-3 μέρες να το ξαναδεί το νερό...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλά σου είπε
+ ότι πρέπει να βρεις μπόλι, τα νιτρώδη είναι δηλητήριο

Giorgos
29-09-10, 08:31
Πες μας ομως μερικα πραγματα:
- ποσο καιρο "τρεχει" το ενυδρειο;
- ποσα λιτρα ειναι;
- ποσα ψαρια εχει μεσα;
- ποσες μερες μετα το στησιμο εβαλες τα ψαρια σου; τα εβαλες ολα μαζι ή σταδιακα;
- ακολουθησες καποιον τροπο στρωσιματος;
- τι φιλτρο εχει το ενυδρειο σου;

DaltonGR
29-09-10, 08:37
Το ενυδρείο τρέχει 3 εβδομάδες. Είχα μπολιάσει με το προηγούμενο φίλτρο αλλά μάλλον δεν έπιασε. Και με τις απεργίες των μεταφορέων δεν βρίσκω τεστάκια και υποχρεώθηκα στον πετσοπά να κάνει...
54 λίτρα είναι το ενυδρείο,
3 γκάππυ και ένα πλάτυ,
σταδιακά έβαλα τα ψαρια αλλα δεν υπολόγισα ότι δεν έπιασε το μπόλι,
έχει το juwel bioflow εωτερικό με το κλασικό μπλέ σφουγγάρι.

syphon
29-09-10, 08:40
Το ενυδρείο τρέχει 3 εβδομάδες. Είχα μπολιάσει με το προηγούμενο φίλτρο αλλά μάλλον δεν έπιασε. Και με τις απεργίες των μεταφορέων δεν βρίσκω τεστάκια και υποχρεώθηκα στον πετσοπά να κάνει...
54 λίτρα είναι το ενυδρείο,
3 γκάππυ και ένα πλάτυ,
σταδιακά έβαλα τα ψαρια αλλα δεν υπολόγισα ότι δεν έπιασε το μπόλι,
έχει το juwel bioflow εωτερικό με το κλασικό μπλέ σφουγγάρι.

Κάποιο βιολογικό υλικό δεν έχει?
Κάνε ότι σου είπε ο πετσοπάς και ολική αλλαγή άμα μπορείς, αφού μιλάμε για μικρό ενυδρείο, για να μην έχουν πρόβλημα τα ψάρια άμεσα.

DaltonGR
29-09-10, 08:45
τίποτα άλλο δεν περιέχει το φίλτρο. είχα κάνει ερώτηση σε άλλο ποστ για το αν χρειάζεται να βάλω κάποιο άλλο πρόσθετο υλικό στο φίλτρο και δεν χρειαζόταν. Οπότε θα κάνω ολική αλλαγή το απόγευμα μετα απο την δουλεία να δώ πως θα παει.. κάτι αλλο μπορώ να κάνω;έβαλα και κάποα φυτά επιπλέον μέσα να βοηθήσουν την κατάσταση(κερατόφυλλα,ανούμπιες και ένα καφέ(δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή την ονομασία)..

Giorgos
29-09-10, 09:03
Οταν σου ειπε οτι τα νιτρωδη ειναι στα υψη, σου ειπε τουλαχιστον το νουμερο;

Το φιλτρο ειναι μια χαρα για τα ψαρια και τα λιτρα σου (προτιμοτερο βεβαια αν εχει λιγο χωρο να βαλεις λιγο siporax ή substrat pro) οποτε προχωρας με καθημερινες, μεγαλες αλλαγες νερου (50% αφου δεν ξερουμε ποσα νιτρωδη εχεις) και ταιζεις τα ψαρια σου μερα παρα μερα ελαχιστη τροφη.

Αν μπορεις, ξαναμπολιασε το φιλτρο σου.
Δεν πιστευω να το καθαριζεις σχολαστικα χρησιμοποιωντας νερο βρυσης;

DaltonGR
29-09-10, 09:11
ακριβώς νούμερο δεν μου είπε, είδα όμως ότι το χρώμα ήταν μώβ. Κακό αυτό; θα αγοράσω λίγο siporax(αυτό το βάζω μάνω απο το σφουγκαράκι; στο τελευταίο στάδιο; χρειάζεται επίσης να βάλω ενυδρειακό βαμβάκι; το φίλτρο το καθαρίζω μια στο τόσο με νερό απο το ενυδρείο.. κάτι που κάνω σωστα :)..

Giorgos
29-09-10, 09:25
Σωστα. Το βαζεις σαν τελευταιο σταδιο. Ενυδρειακο βαμβακι δεν χρειαζεσαι. Μπορεις βεβαια, αν εχει αρκετο χωρο το φιλτρο, να το βαλεις σαν μηχανικο φιλτρο στο πρωτο σταδιο για να μενουν πιο καθαρα τα υπολοιπα υλικα σου.

thanasisg
29-09-10, 09:51
Παιδιά, ο φίλος μας δεν θυμάται αν του είπε για νιτρικά ή νιτρώδη. Γιατί μιλάτε όλοι για νιτρώδη?

halvas69
29-09-10, 09:55
Γιατί λέει νιτρίτη, στα αγγλικά τα νιτρώδη λέγονται Nitrite (Νιτράιτ προφέρετε) αλλά το διαβάζουν εδώ και χρόνια σε greeklish τα pet-shops.
Το ίδιο κάνουν και με τα Νιτρικά (Nitrate) μάντεψε πως τα λένε, ναι, Νιτράτη !!!

DaltonGR
29-09-10, 09:59
αν θυμάμαι καλά γιατί τα αγγλικά του πετσοπά ήταν λίγο άθλια έιπε nitrite αλλα θυμάμαι ότι το τεστάκι ήταν σε κόκκινη συσκευασία και έγραφε πάνω nitrite..

aquaman
29-09-10, 12:05
Γιατί λέει νιτρίτη, στα αγγλικά τα νιτρώδη λέγονται Nitrite (Νιτράιτ προφέρετε) !!!

Νάιτραιτ, όχι Νιτράιτ...

halvas69
29-09-10, 13:17
Ουστ Μπαμπινιώτη :)

thanasisg
29-09-10, 13:44
Μάλιστα, γηράσκω αει διδασκόμενος!!!!

DaltonGR
29-09-10, 13:54
για αυτό τον λόγο χρησιμοποιώ αγγλική ορολογία, για τυχών λάθος ερμηνείας. Σας ευχαριστώ όλους για τις απααντήσεις, θα κάνω τις παραπάνω ενέργειες και θα δώ αν έχει αποτέλεσμα...

Πάνος
29-09-10, 15:05
παντως πρεπει να ξεκαθαρισει αν προκειται για ΝΟ3 ή ΝΟ2. ρωτησε τον ποιον χημικο τυπο αναγραφει η συσκευασια του τεστ.

aquaman
29-09-10, 15:21
Nitrite=NO2=νιτρώδη
Nitrate=NO3=νιτρικά
οπότε αφού λεει ότι το κουτάκι έγραφε nitrite, μάλλον εννοεί ΝΟ2...