Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ...
Γεια σας , λοιπόν ψάχνω να βρω φυτο -γκαζόν για μπροστα και να είναι χαμηλό, η cuba δεν μου κανει γιατι έχω χαμηλό φωτίμσο . Σκεφτόμουν το eleocharis parvula , που είναι εύκολο και γρήγορο , αυτο το φυτό κουρευτετε?
το ενυδρειο μου είναι αυτο...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43791
Προτείνετε και κάποια αλλαγη ... ;)
Θα μπορουσες να ριξεις μια ματια για καποιο lilaeopsis,εχω το novae zelandiae και εχει ομορφο αποτελεσμα,αλλα το φως σου ειναι λιγο και δεν ξερω αν θα τα παει καλα..ειναι πολυ ωραιο γρασιδακι παντως και αν και δεν εχω δοκιμασει cuba,νομιζω πως ειναι πιο ευκολο και στην συντηρηση του,δεν θα εχεις κουρεματα..
εκτος απο "χαλι" moss μπορεις να βαλεις το echinodorus tenellus. του αρκει ο φωτισμος και δεν κουρευεις...απλα αραιωνεις.
ΙΣΩΣ σου κρατησει και blyxa japonica αν εχεις γυρω στο 0.5W/Lt φωτισμο
Αυτο που ανέφερα δεν είναι έυκολο , το eleocharis parvula γιατι δεν γίνεται μεγάλο... μαλλον στο Echinodorus tenellus , απο Αθήνα γνωρίζουμε μαγάζί που να 'έχει και να στέλνει με courier στην Ροδο??
Pogostemon Helferi (http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=053H);)
Αυτό απο τι έχω δεί Τηλέμαχε γίνετε μεγάλο, τι άλλο θα μπορούσα να βάλω???
To pogostomon ειναι μικροτερο σε υψος απο το tennelus αλλα χρειαζεται περισσοτερο φωτισμο σε σχεση με αυτο,αλλιως θα αδυνατιζει και θα ψηλωνει ωστε να "βρει" φως.
Η ελεωοχαρις αν δεν εχεις καλο υποστρωμα και δυνατο φωτισμο αργει εξαιρετικα να αναπτυχθει.Το ιδιο ισχυει και με τα ειδη lilaeopsis.
Μια καλη λυση ειναι να βαλεις πολλα γλαστρακια marsilea hisruta διοτι ειναι πολυ ομορφο γρασιδακι και ευκολο αλλα εχει πολυ αργη αναπτυξη.
Το ιδιο ισχυει και για την πανεμορφη cryptocoryne parva.
Ευκολο και γρηγορο ειναι μονο το τενελους απο απο οσο ξερω αλλα δεν ειναι "χαμηλο",μπορει μερικες φορες να φτασει και τους 15 ποντους.
Ευκολο και γρηγορο ειναι μονο το τενελους απο απο οσο ξερω αλλα δεν ειναι "χαμηλο",μπορει μερικες φορες να φτασει και τους 15 ποντους.
και τους 45 :D
(και δεν ειναι sagittaria subulata που νομιζα, με τετοιο υψος που εφτασε)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.