Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για φίλτρο της juwel
Καλησπέρα συνφορουμίτες! Ξέρει κανείς αν μπορώ να αντικαταστήσω μόνο την κεφαλή του εσωτερικού φίλτρου ή πρέπει να αλλάξω όλο το κουτί? Ταιριάζουν τα "πατήματα" του? Πρόκειται για το juwel rekord 800. Έχει κυκλοφορία 400λτ/ώρα http://www.juwel-aquarium.de/en/bersicht193.htm?cat=130 ( και ήθελα έστω 600 http://www.juwel-aquarium.de/en/bersicht193.htm ή και παραπάνω. Μήπως συμφέρει (από οικονομικής άποψεως) να αγοράσω εξωτερικό φίλτρο με αντίστοιχη ροή (περίπου 75 ευρω έχω δει) ?
Έπαθε κάτι ο κυκλοφορητής;
Φυσικά και αλλάζει μόνο αυτός (και τα υλικά φιλτραρίσματος) και όχι όλο το κουτί.
Το θέμα της αντικατάστασης του εσωτερικού φίλτρου είναι αισθητικό και οικονομικό.
Μιά χαρά την κάνει τη δουλειά του για επιλογές που δεν απαιτούν τρελές κυκλοφορίες. πχ. νταμαράκι με αφρικάνες...
Ευτυχώς δεν εχει πάθει κάτι, αλλά σκεφτόμουν μήπως ήταν χαμηλή κυκλοφορία για 120 λίτρα δεδομένου ότι μετά από γέννες των κριμπς, τα ψάρια αυξάνονται ολοένα και περισσότερο!
Ευτυχώς δεν εχει πάθει κάτι, αλλά σκεφτόμουν μήπως ήταν χαμηλή κυκλοφορία για 120 λίτρα δεδομένου ότι μετά από γέννες των κριμπς, τα ψάρια αυξάνονται ολοένα και περισσότερο!
Μήν αυξάνεις φίλτρανση! Αραίωσε τα ψάρια!!!!
Δεν είναι το θέμα σου η βιολογία αλλά κυρίως οι "στρεσογόνες κοινωνικές προεκτάσεις" με όποια επακόλουθα στα ψάρια σου!
Πόσα έχεις και με τι συγκάτοικους;
Είναι ένα ζευγάρι κριμπς με 6 απογόνους 8 μηνών, ένα sae, 6 zebra danios και ειχα 2 zebra snails που ψόφησαν το καλοκαίρι.. Δε νομίζω να είναι πολλά, αλλά όσο τα κριμπς μεγαλώνουν δημιουργούνται καυγάδες που και που. Η ιδέα για αλλαγή φίλτρου μου μπήκε γιατί τους 2 τεέυταιους μήνες το νερό φαίνεται σαν να κιτρινίζει, παρά τις καθιερωμέμες εβδομαδιαίες αλλαγές, και υπέθεσα ότι δεν αρκεί η φίλτρανση. Αλλά από θέμα υγιείας είναι όλα πολύ καλά χωρίς προβλήματα.
Aν εχουν το ιδιο μεγεθος μπορει να απαντησει καποιος που εχει μικρο και μεγαλο ενυδρειο της juwel, αν και εμενα που εχω μεγαλο μου φαινετε μικρος ο κυκλοφοριτης αρα λογικα θα ειναι ιδιου μεγεθους με μικροτερερη δυναμη.
Δες αν τα κριμπενσις θελουν ρευματα ή οχι γιατι αλλιως θα στρεσαρεις τα ψαρια . Καλο θα ηταν ενα εξωτερικο να υπαρχει ,κυριως για προληπτικους λογους αλλα και για να συμπληρωνει σε ογκο βιολογιας το εσωτερικο .
Και οπως ειπε και ο πανος αρχισε να αραιωνεις τα ψαρια , και κανονιζε να τα δωσεις πριν φτασουν σε ηλικια που μπορεις να τα δωσεις ... Εχω χασει ολοκληρο ενυδρειο γιατι το καθυστερουσα !
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.