Επιστροφή στο Forum : Λαστιχο για sump
Καλημέρα σε όλους...
εχω sump κάτω απο το ενυδρείο και θέλω να το συνδέσω με το ενυδρείο...
το ενυδρείο το αγόρασα μεταχειρισμένο και δούλευε 1 χρόνο με το sump...
αλλα είχε σολίνα pvc και έσπασε κατα την μεταφορά, και θέλω να βάλω λάστιχο στην θέση του για να πηγαίνει κατευθείαν στο sump χωρίς να εχει 3-4 γωνίες όπως πρίν...
Αλλα το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να βρώ πουθενά τέτοιο λάστιχο είναι 1,5 ίντσα το φάρδος.
όποιος μπορεί να μου δώσει μια λύση ας απαντήσει...
Ευχαριστώ.
Γιαννης Μ5
20-09-10, 09:35
Καλημέρα σε όλους...
εχω sump κάτω απο το ενυδρείο και θέλω να το συνδέσω με το ενυδρείο...
το ενυδρείο το αγόρασα μεταχειρισμένο και δούλευε 1 χρόνο με το sump...
αλλα είχε σολίνα pvc και έσπασε κατα την μεταφορά, και θέλω να βάλω λάστιχο στην θέση του για να πηγαίνει κατευθείαν στο sump χωρίς να εχει 3-4 γωνίες όπως πρίν...
Αλλα το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να βρώ πουθενά τέτοιο λάστιχο είναι 1,5 ίντσα το φάρδος.
όποιος μπορεί να μου δώσει μια λύση ας απαντήσει...
Ευχαριστώ.
Φιλε μου καλημερα.Μηπως οι γωνιες που εκαναν οι σωληνες,εχουν καποια χρησιμοτητα και πρεπει να το ξαναφτιαξεις το ιδιο;
για δες την σωληνα απο την εξωτερικη υπερχυλειση της tunze (35ευρω) ειναι ευκαμπτη και την πας οπου θες παρε στο waterinn ενα τηλ.
υπήρχαν γιατί το έπιπλο απο πίσω εχει μία τρύπα και έπρεπε να περάσει απο εκεί ο σωλήνας για να πάει στο sump.
εκτός απο την tunze σε μαγαζί με υδραυλικά δεν θα μπορέσω να βρώ τέτοιο λάστιχο?
Δε νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλη σωλήνα σε διάμετρο (38mm).
Θα είναι και πολύ δύσκαμπτη, αν υπάρχει, γιατί θα είναι πολύ χοντρό το πλαστικό για να υποστηρίξει την πίεση του νερού από μέσα.
(Χρησιμοποιώ 19mm εσωτερικά που είναι 27mm εξωτερικά και είναι ήδη αρκετά δύσκαμπτη).
Το PVC για πιο λόγο δεν το θέλεις;
γιατι θα πρέπει να το κολλήσω σε 6-7 μέρη για να μπούν όλες οι γωνίες και φοβάμαι οτι με τόσες ενώσεις όλο και απο κόπου θα χάνει...
ενώ με ένα λάστιχο το ενώνεις στο ενυδρείο στην τρύπα για υπερχείληση και αυτό είναι όλο...
μου έχουν πει για κάποιο αλφαδολάστιχο το οποίο είναι ευκαμπτο αλλα δεν ξέρω αν βγαίνει σε 1,5 ίντσα... γνωρίζει κανείς αν υπάρχει και αν κάνει?
-------------------------
εαν κάποιος μπορεί να μου πεί εναν ευκολο τρόπο και σίγουρο για pvc ας τον πεί απλά φοβάμαι οτι θα είναι δύσκολα να το φτιάξω....
Το αλφαδολάστιχο, όταν είχα ρωτήσει εγώ, μου είχαν πει ότι έφτανε μέχρι 16mm. (Είναι ίδιο με τα λάστιχα της eheim, αλλά πιο μαλακό και διαφανές. Που σημαίνει ότι δεν έχει την ίδια αντοχή και ότι πιάνει άλγες αντίστοιχα).
Αν θέλει τόσες πολλές ενώσεις, καλύτερα να το κάνεις από την αρχή.
Υπάρχη ειδική κόλλα για PVC, βάζεις περιφερειακά στη σωλήνα και μετά τη σωλήνα μέσα στη μούφα (μούφα = κομμάτι σωλήνας που ενώνει 2 σωλήνες) και το αφήνεις για 4 λεπτά. Μετά, δεν ξεκολλάει με τίποτα. Πρέπει να το σπάσεις.
Αν σου δακρύσει (γιατί δεν το κόλλησες σωστά) μπορείς να βάλλεις εξωτερικά την ίδια κόλλα και όλα ο.κ.
Αν το φοβάσαι να το κάνεις μόνος σου, φώναξε υδραυλικό.
ριξε και μια ματια σε μαγαζι με ποτιστικα και γεωργικα προιοντα, μπορει να βρεις........... θα πρεπει να ρωτησεις ομως αν κανει και για ποσιμο νερο
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.