PDA

Επιστροφή στο Forum : απορία σχετικά με τον αποχρωματισμό χρυσόψαρου

agapanthos
19-09-10, 22:41
γεία σας είμαι νέος στο χόμπι έχω ένα 20 λίτρο ενυδρείο (φίλτρο με άνθρακα) με 2 χρυσόψαρα μέσα εκ των υστέρων διαβάζοντας στο φόρουμ κατάλαβα οτι αυτό είναι λάθος ας όψετε ο πετσοπάς όμως. Εχω αποφασίσει τάχιστα να τα μεταφέρω σε ένα ενυδρείο 120 λίτρων όμως έχω παρατηρήσει σε ένα απο τα ψαράκια το πορτοκαλί μου (το ενυδρείο το έχω κοντά στο μήνα) να ξεβάφει (και να γίνεται ανοιχτό γκρί) στην περιοχή κάτω από το στόμα του και τώρα βλέπω να αρχίζει και στην ρίζα του πτερυγίου με τον κορμό του. Σχετικη φωτογραφία. Δεν έχω παρατηρήσει σαν συμπεριφορά κάτι το περίεργο όρεξη έχει κινητικό και ζωηρό είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας που θα έχω το 120 λίτρων ενυδρείο μου κάνω αλλαγές νερού κάθε βδομάδα (20%). Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω αυτό το ξέβαμα είναι σημάδι ασθένειας η είναι κάτι το φυσιολογικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

giannisaek
20-09-10, 00:00
Είναι φυσιολογικό.
Συνήθως γίνεται ή γκρι ή μαύρο.

agapanthos
20-09-10, 08:04
Ευχαριστώ πολύ φίλε γιατί είχα μια ανησυχία μήπως ήταν σημάδι κάποιας ασθένειας όπως το ξέφτισμα των πτερυγίων.

in the pond
20-09-10, 08:18
Είναι φυσιολογικό.
Συνήθως γίνεται ή γκρι ή μαύρο.

Μάλλον ανάποδα φίλε...:p Ενόσω είναι μικρά έχουν γριζόμαυρες αποχρώσεις και μεγαλώνοντας αργότερα συνήθως αποκτούν και χρώματα.

Στο συγκεκριμένο θέμα, είναι φυσιολογικό φίλε. Το ψαράκι δείχνει να είναι μικρούλι ακόμα, οπότε υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κι άλλο.;)

lucy
20-09-10, 12:35
Μέχρι 3 ετών θα αλλάζει. Μετά θα έχει το μόνιμο χρώμα - χρώματα. Αυτό μάλλον θα γίνει ασπροπορτοκαλί.
Τα δικά μου έχουν πλάκα που από μαύρα γίνονται πορτοκαλί και πριν "ξεβάψουν" τελείως έχουν μια μαύρη γραμμή στην πλάτη.