PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ

HLIASKR
19-09-10, 14:53
Ενας φιλος μου εχει ενα δισκοενυδρειο και εχει το εξης προβλημα.Εκανε αλαγη τις λαμπες του ενυδρειου οι οποιες ηταν αγνωστου ονοματος με 1 brilliant daylight k 1 plant color απο την πρωτη στιγμη οι δισκοι ηταν φοβισμενοι και δεν ετρωγαν με ορεξη μετα απο μια βδομαδα τις αλαξε με 2 λαμπες tropic sun και σαν να ηρεμησαν λιγο τι πρεπει να κανει?

harris samos
19-09-10, 15:15
ειναι δυνατες οι λαμπες ?
μηπος κατι αλλο φταιει ?
για πες τιμες νερου θερμοκρασια αλλαγες νερου καθε ποτε κανει ?
ποτε εβαλε τα δισκακια στο ενυδρειο ?

HLIASKR
19-09-10, 15:30
Οι λαμπες που ειχε πριν ειχαν λευκο φως ημερας και αυτες που εχει τωρα δεν εχουν τοσο δυνατο φωτισμο.
pH:6,5
Γενική σκληρότητα (GH):4
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):1
Αμμωνία (ΝΗ4):0,25
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):25
Αλλαγές νερού:50% / 7 μέρες
Θερμοκρασία: 30
Οι δισκοι ειναι στο ενυδρειο 11 μηνες.Τους αγορασε 6εκατ και τωρα ειναι πανω απο 12εκατ.

ΧρήστοςΠ
19-09-10, 15:39
με τι τεστ μετραει ? Δεν μου κολλανε οι μετρησεις του

Μπορει μια αλλαγη στο φως να στρεσαρει τους δισκους αλλα δεν μου φαινεται οτι ειναι αυτο

Θα πρεπει να συμπληρωσεις την φορμα ασθενειας που υπαρχει για να βγαλουμε ακρη και θελω και φωτογραφια του ενυδρειου και των ψαριων

HLIASKR
19-09-10, 15:46
Πριν κανει αλαγη δν υπηρχε προβλημα απο την στιγμη που εκανε αυτη την αλαγη ειχαμε το προβλημα.Φωτογραφια λιγο δυσκολο τωρα γιατι ειναι στην δουλεια.Μηπως δεν επρεπε να κανει αυτην την αλαγη?Τι λαμπες επρπε να βαλει?

ΧρήστοςΠ
19-09-10, 15:48
αν δεν μου απαντησεις για τις μετρησεις που σε ρωτησα αλλά και να συμπληρωσεις την φορμα δεν μπορω να σε βοηθησω ;)

HLIASKR
19-09-10, 15:50
Πιστευω οτι αυριο θα εχω φωτο απο το ενυδρειο.Οι μετρησεις ειναι αυτες που ειπα παραπανω.

ΧρήστοςΠ
19-09-10, 16:00
ειναι λαθος οι μετρησεις για μενα με αμμωνια στο ενυδρειο(αν εχει) με νιτρικα 25 ενυδρειο σχεδον ενος χρονου με kh 1 δεν κραταει ph 6,5 ευκολα

Με τι μετραει θα μας πεις ? και να συμπληρωσει την φορμα στις ασθενειες

αλλιως δεν μπορει να βοηθησει κανενας ........

thanasis76
19-09-10, 16:01
Πιστευω οτι αυριο θα εχω φωτο απο το ενυδρειο.Οι μετρησεις ειναι αυτες που ειπα παραπανω.

καλησπερα κι απο εμενα...
ας κανει μια εγραφη ο φιλος σου εδω να μπορουμε να μιλαμε πιο αμεσα, θα ειναι πιο ευκολο να τον βοηθησουμε...

HLIASKR
19-09-10, 16:04
Οκ νεοτερα αυριο ευχαριστω για το ενδιαφερον.