PDA

Επιστροφή στο Forum : diy πυροσβεστηρας co2??????

mpampi19
18-09-10, 11:09
αποτι διαβαζω καπιοι συνχομπιστες εχουν πατενταρει
την μπουκαλα του πυροσβεστηρα αλλα χωρις να
βγαλουν το χερουλι (κλυστρο) που τον ενεργοποιη
απλα το δενουν και το κρατανε πατημενο.
τα μανομετρα που μπαινουν? και την εξοδο
που πεταει τον αφρο πως την κλεινουμε?
αν ξερει καπιος θα βοηθουσε πολυ.
ευχαρηστω που με ακουσατε.

johnsin
18-09-10, 11:46
Δεν θα το συνιστούσα αν δεν ξέρεις πόσο πίεση αντέχει.Πάντα πρώτα η ασφάλεια

aquaman
18-09-10, 13:06
Επίσης προσοχή: Αν απλά αγοράσεις έναν πυροσβεστήρα CO2 θα έχει σιφώνι εσωτερικά, το οποίο ΔΕΝ πρέπει να το έχεις όταν συνδέσεις σε μανόμετρο.

mpampi19
18-09-10, 13:17
οκ καταλαβα τα πειραματα θα
πρεπει να γηνουν στην εξοχη
και γω να φοραω πανοπληα
μπας και γινει καμια εκρηξη.
αρα δεν γινετε.:confused:

harris samos
18-09-10, 14:29
υπαρχει πyροσβεστηρας co2 αλλα παμε στα ιδια λευτα με μια μπουκαλα για co2
εγω που ρωτησα σε μαγαζι με πυροσβεστηρες μου ειπαν οτι αλλο το υλικο της μπουκαλας ενος απλου πυροσβεστηρα και αλλο του co2
o απλος μου ειπαν οτι δεν αντεχει την πιεση

aquaman
18-09-10, 14:45
Κοίτα, όλα γίνονται, αν τα κάνεις σωστά. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για CO2, διοξείδιο, πυροσβεστήρα, και θα βρεις αρκετά.
Συνοπτικά:

Αγοράζεις παραγγελία φιάλη διοξειδίου (από πυροσβεστικά είδη) αλλά τους λες ρητά να ΜΗΝ έχει σιφώνι από μέσα.

Μπορείς να τους πεις να σου βάλουν βιδωτή βάνα αντί για το κλασικό κλείστρο (εγώ είχα πρόσφατα προβλήματα με δαυτες...) αλλά ότι και να βάλεις καταλήγει σε σπείρωμα πάνω στο οποίο θα βιδώσεις το μανόμετρο σου

Το μανόμετρο να είναι διπλό.

Από κει και πέρα, προμηθεύεσαι σωληνάκια, μετρητές φυσαλίδων, διαχυτήρα και τα συνδέεις...

Θα χρειαστεί να συνδέσεις και μια ηλεκρομαγνητική βαλβίδα για να σταματά την παροχή σε διοξείδιο όταν θέλεις (π.χ. με βάση timer ή ph controller).
-------------------------
υπαρχει πyροσβεστηρας co2 αλλα παμε στα ιδια λευτα με μια μπουκαλα για co2
εγω που ρωτησα σε μαγαζι με πυροσβεστηρες μου ειπαν οτι αλλο το υλικο της μπουκαλας ενος απλου πυροσβεστηρα και αλλο του co2
o απλος μου ειπαν οτι δεν αντεχει την πιεση

Έτσι μου είπαν και μένα, και - γιατί ίσως δεν ήμουν ξεκάθαρος πριν - o πυροσβεστήρας/φιάλη πρέπει να γράφει ότι είναι για CO2.