PDA

Επιστροφή στο Forum : φωτισμος που,πως!!

platy
17-09-10, 15:56
καλησπερα ...τον τελευταιο καιρο κανω σχεδια για ενα 25λιτρο που εχω και σκοπευω να το κανω νανο φυτεμενο...στα χερια μου επεσε προσφατα ενας προβολεας 150W (μικρος τετραγωνος που χρησιμοποιηται για φωτισμα σε διαφορους χωρους ) και εχοντας δει και αλους συνχομπιστες να το χρησιμοποιουν θα ηθελα να ρωτησω α)τι καταναλωση θα εχει β) σε τι αποσταση πρεπει να τοποθετηθει για να μην δημιουργησει προβληματα αλγης κλπ κλπ και τι αλλο πρεπει να κανω προκειμενου να τον χρησιμοποιησω ??? ειναι εφικτο αυτο π ζητω???:rolleyes:

beat89
17-09-10, 16:00
Δεν ξερω κ πολλα απο φωτισμο αλλα φανταζομαι οτι τα 150W θα ειναι παρα,μα παρα πολλα.
Η καταναλωση θα ειναι 150W την ωρα.:D
Ισως αν το χρησιμοποιησεις αρκετα ψηλα απο το ενυδρειο να κανει αλλα παλι χλωμο μου φαινεται.
Ασε που θα πρεπει να περιορισεις το φως να πεφτει μονο πανω στο ενυδρειο για τι αλλιως ισως να ειναι ενοχλητικο.:)

andreas213
17-09-10, 18:02
εγω πιστευω οτι θα σου καψει τα φυτακια σου.ειναι πολυ το φως και δεν ξερω και αν η λαμπα εχει το σωστο φασμα.αν λες τους κοινους προβολεις δεν νομιζω να χρησιμοποιει τετοιους κανενας αυτους που βλεπεις ειναι metal halide.

tsilojohn
17-09-10, 18:43
ουτε να το σκεφτεσαι....αν εχεις απαιτητικα φυτα κανε ενα diy φωτιστκο και βαλε 3 Τ5 των 8 watt.

platy
17-09-10, 18:57
χμμ ..καταλαβα ..μαλλον κανα φοινικα θα φωτισω ... οκ παντως ευχαριστω για την διευκρινηση