PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοηθεια για επιλογες


kokos125
13-09-10, 11:47
Μαζευω πραγματα για να ξεκινησω την δικια μου αλμυρη αγαπη και χρειζομαι καποιες μικρες αλλα σημαντικες συμβουλες...Στηνω 260 λιτρα και θελω γνωμη για το υποστρωμα.Τριμμενο κοραλι ο ενας ζωντανο αραγωντη ο αλλος νεκρο αραγωνιτη ο αλλος μισο μισο ο αλλος...:confused:
Μπερδευτηκα!!!!!!Εσεις τι προτιμουσατε απο πρακτικης μεριας(καθαρισμα) οπτικης(ομορφια στο ματι ) και βιολογικης.

kwstas_original
13-09-10, 13:02
Εγω χρησιμοποιησα 2 μερη ψωφιο και 1 μερος ζωντανο.
Μεσα σε λιγους μηνες ζωντανεψε ολος.

Επισης χρησιμοποιησα sugar size, αλλα αν το ξανα εστηνα τωρα θα εβαζα λιγο μεγαλητερης κοκομετριας για να αποφυγω το χιονισμενο τοπιο αν τον ρουφηξει κανενας κυκλοφορητης!

Σε ομορφια ειναι καλος αλλα πρακτικα εμενα μου την εσπαγε!

Επισης δες και τον μαυρο αραγωνιτη...τον ανακαληψα αργοτερα και χαζεψα, τελειως αλλη ομορφια!

kokos125
13-09-10, 13:16
Δεν με εντυπωσιαζει ο μαυρος.Δεν βαζω τοσο ψιλο γιατι θελει καθε τοσο και λιγακι σιφωναρισμα.Δεν με ενδιαφερει να ζωντανεψει αμεσως.Ουτος η αλλος θα ζωντανεψει θελει δε θελει.Απλα το προβλημα μου ειναι κοραλι η αραγωνιτης?

Πάνος
13-09-10, 23:26
σαν εμφανιση δε συγκρινω τον αραγωνιτη με το σπασμενο κοραλι. προτιμω το 1ο. ο ζωντανος δεν ειναι κατι αλλο απο νεκρος αραγωνιτης που συνοδευεται με ενα σακουλακι που ριχνεις για να "ζωντανεψει".
ξεκινησα με νεκρο και μια μικρη ποσοτητα ζωντανου απο ενυδρειο φιλου (δεν ειχε προβληματα ασθενειων) σαν "μπολι". δε ξερω αν αξιζει τα χρηματα να πληρωσεις ζωντανο. με λιγη υπομονη οπως λες θα ζωντανεψει και ο νεκρος. θα προτιμουσα να τα εδινα σε ΖΒ τα χρηματα. ;)

almost
14-09-10, 07:35
Δεν με εντυπωσιαζει ο μαυρος.Δεν βαζω τοσο ψιλο γιατι θελει καθε τοσο και λιγακι σιφωναρισμα.Δεν με ενδιαφερει να ζωντανεψει αμεσως.Ουτος η αλλος θα ζωντανεψει θελει δε θελει.Απλα το προβλημα μου ειναι κοραλι η αραγωνιτης?

Και ο αραγωνίτης σπασμένο κοράλι είναι.
Άρα το ερώτημα είναι: τι κοκομετρία να έχει ο αραγωνίτης.
Και η απάντηση είναι καθαρά υποκειμενική: εκείνη που αρέσει σε εσένα.
(Sugar size for me).

sps4ever(niktso)
14-09-10, 08:46
Σπασμένο κοράλι σε καμία περίπτωση.Είναι παγίδα βρωμιάς. Πάρε αραγωνίτη.
Μικρή κοκομετρία για να μην παγιδεύει εύκολα βρωμιά. Το μεινέκτημα του sugar size είναι ότι άμα έχεις δυνατή κυκλοφορία τους πρώτους μήνες θα μετακινείται συνέχεια.

kokos125
14-09-10, 09:20
Ας πουμε αυτο καλο ειναι?
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1840