Επιστροφή στο Forum : eheim eccopro 300
το φιλτρο εχει μεσα τζιβα ανθρακοσ,διηθητικο πηλιμμα κ 3 κεσεδακια με τα εξης υλικα substratpro,biomech,mechpro. το εχω σε 100 λιτρα ενυδρειο καινουριο κ λειτουργει απο τα μεσα απριλιου περιπου χωρισ να το καθαρισω.το ενυδρειο εχει πλαστικα φυτα κ ενα γλυφτη μονο.στισ οδηγιες αναφερεται πως καθαρισμος γινεται σε τακτα χρονικα διαστηματα ξεπλενοντασ τα υλικα του φιλτρου κ μετα απο 2-3 καθαρισμους χρειαζονται αλλαγη. η ροη του φιλτρου δεν εχει μειωθει ακομη.καθε ποτε πρεπει να καθαριζω τα υλικα κ καθε ποτε πρεπει να τα αλλαζω?τον ανθρακα δεν τον εχω αφαιρεσει,πρεπει ε?
α) ανθρακας καλο ειναι να βγει
β) substratpro δεν το αλλαζεις για τα αλλα δεν ξερω
γ) το φιλτρο το καθαριζεις οταν πεσει η ροη με νερο απο το ενυδρειο ή νερο ΧΩΡΙΣ χλωριο.
ειναι λογικο μονο με ενα ψαρακι να μην εχει πεσει η ροη του
6981giwrgos
11-09-10, 23:59
α) ανθρακας καλο ειναι να βγει
β) substratpro δεν το αλλαζεις για τα αλλα δεν ξερω
γ) το φιλτρο το καθαριζεις οταν πεσει η ροη με νερο απο το ενυδρειο ή νερο ΧΩΡΙΣ χλωριο.
ειναι λογικο μονο με ενα ψαρακι να μην εχει πεσει η ροη του
συμφονω με τον kingrim στο α και στο γ στο β επιδει τα εχει ο κολητος μου στο δικο του ενυδρειο απλα τα ξεπλενεις με το νερο του ενυδρειου ή αποχλοριομενο οπως και τα σφουγκαρια και τον υαλαβαμβακα. απο οτι μου ειπαν στα πετ σοπ αυτα τα εφτιαξε η ΕΗΕΙΜ για να αντικαταστησει το μακαρονι γιατι εχει μεγαλιτερη επιφανια. παντος δεν χρειαζετε τιποτα αλλαγη.
παιδια απο το πετ σοπ που το αγορασα μου ειπαν πωσ ο ανθρακασ δεν πρεπει να βγει γιατι κανει χημικο καθαρισμο ισχυει?
παιδια απο το πετ σοπ που το αγορασα μου ειπαν πωσ ο ανθρακασ δεν πρεπει να βγει γιατι κανει χημικο καθαρισμο ισχυει?
Ισχυει.
Αναλογα το ενυδρειο ομως μπορει να μη ενδεικνυται το χημικο φιλτραρισμα.
Αν χρησιμοποιεις λιπανση για φυτα ή τυρφη ή ξερα φυλλα κλπ κατακρατα τις ουσιες τους και τα βαζεις τσαμπα.
Δες εδω τις ιδιοτητες του ανθρακα http://en.wikipedia.org/wiki/Activated_carbon#Properties
Αν χρειαστει να κανεις θεραπεια πρεπει να τον αφαιρεσεις για οσο διαρκει η θεραπεια, γιατι κατακρατα και τα φαρμακα.
Επισης πρεπει να τον αντικαθιστας με καινουριο καθε μηνα περιπου (αναλογα την ποιοτητα και τις οδηγιες) γιατι μετα σταματα η δραση του και επιπλεον ισως υπαρξει περιπτωση, καποιες ουσιες που κατακρατησε, να απελευθερωθουν καποια στιγμη παλι στο νερο.
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου delta
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.