PDA

Επιστροφή στο Forum : eheim eccopro 300

ilias13
11-09-10, 23:41
το φιλτρο εχει μεσα τζιβα ανθρακοσ,διηθητικο πηλιμμα κ 3 κεσεδακια με τα εξης υλικα substratpro,biomech,mechpro. το εχω σε 100 λιτρα ενυδρειο καινουριο κ λειτουργει απο τα μεσα απριλιου περιπου χωρισ να το καθαρισω.το ενυδρειο εχει πλαστικα φυτα κ ενα γλυφτη μονο.στισ οδηγιες αναφερεται πως καθαρισμος γινεται σε τακτα χρονικα διαστηματα ξεπλενοντασ τα υλικα του φιλτρου κ μετα απο 2-3 καθαρισμους χρειαζονται αλλαγη. η ροη του φιλτρου δεν εχει μειωθει ακομη.καθε ποτε πρεπει να καθαριζω τα υλικα κ καθε ποτε πρεπει να τα αλλαζω?τον ανθρακα δεν τον εχω αφαιρεσει,πρεπει ε?

kingrim
11-09-10, 23:44
α) ανθρακας καλο ειναι να βγει
β) substratpro δεν το αλλαζεις για τα αλλα δεν ξερω
γ) το φιλτρο το καθαριζεις οταν πεσει η ροη με νερο απο το ενυδρειο ή νερο ΧΩΡΙΣ χλωριο.

ειναι λογικο μονο με ενα ψαρακι να μην εχει πεσει η ροη του

6981giwrgos
11-09-10, 23:59
α) ανθρακας καλο ειναι να βγει
β) substratpro δεν το αλλαζεις για τα αλλα δεν ξερω
γ) το φιλτρο το καθαριζεις οταν πεσει η ροη με νερο απο το ενυδρειο ή νερο ΧΩΡΙΣ χλωριο.

ειναι λογικο μονο με ενα ψαρακι να μην εχει πεσει η ροη του
συμφονω με τον kingrim στο α και στο γ στο β επιδει τα εχει ο κολητος μου στο δικο του ενυδρειο απλα τα ξεπλενεις με το νερο του ενυδρειου ή αποχλοριομενο οπως και τα σφουγκαρια και τον υαλαβαμβακα. απο οτι μου ειπαν στα πετ σοπ αυτα τα εφτιαξε η ΕΗΕΙΜ για να αντικαταστησει το μακαρονι γιατι εχει μεγαλιτερη επιφανια. παντος δεν χρειαζετε τιποτα αλλαγη.

ilias13
15-09-10, 23:38
παιδια απο το πετ σοπ που το αγορασα μου ειπαν πωσ ο ανθρακασ δεν πρεπει να βγει γιατι κανει χημικο καθαρισμο ισχυει?

delta66
15-09-10, 23:51
παιδια απο το πετ σοπ που το αγορασα μου ειπαν πωσ ο ανθρακασ δεν πρεπει να βγει γιατι κανει χημικο καθαρισμο ισχυει?

Ισχυει.
Αναλογα το ενυδρειο ομως μπορει να μη ενδεικνυται το χημικο φιλτραρισμα.

Αν χρησιμοποιεις λιπανση για φυτα ή τυρφη ή ξερα φυλλα κλπ κατακρατα τις ουσιες τους και τα βαζεις τσαμπα.
Δες εδω τις ιδιοτητες του ανθρακα http://en.wikipedia.org/wiki/Activated_carbon#Properties

Αν χρειαστει να κανεις θεραπεια πρεπει να τον αφαιρεσεις για οσο διαρκει η θεραπεια, γιατι κατακρατα και τα φαρμακα.

Επισης πρεπει να τον αντικαθιστας με καινουριο καθε μηνα περιπου (αναλογα την ποιοτητα και τις οδηγιες) γιατι μετα σταματα η δραση του και επιπλεον ισως υπαρξει περιπτωση, καποιες ουσιες που κατακρατησε, να απελευθερωθουν καποια στιγμη παλι στο νερο.

ilias13
15-09-10, 23:54
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου delta