PDA

Επιστροφή στο Forum : Νερο ενυδρειου 2 εβδομαδων.

fotis_k
10-09-10, 22:23
Εχω στησει το ενυδρειο μου εδω και 2 εβδομαδες σχεδον.Εχω μεσα μια πολυ μεγαλη ριζα και μερικα φυτα.Οταν εβαλα το νερο μεσα δεν εβαλα αντιχλωριο.Μετα απο 2 εβδομαδες δεν θα εχει εξατμιστει?Θα χρειαστω αντιχλωριο?

exelix
10-09-10, 22:37
Το χλώριο εξατμίζεται, η χλωραμίνη όχι. Μας λένε ότι βάζουν και χλωραμίνη στο νερό, οπότε...

gemen
10-09-10, 22:58
θα πρεπεη να φτιαξεις το νερο.δηλαδη να γινει σωστο για τα ψαρια που θα βαλεις μεσα.αυτο γινετε ειτε βαζοντας αγγελια απο καποιον εκει κοντα να σου δωση μπολι.η να το φτιαξεις μονος σου που θα αργιση λιγο αυτη η διαδικασια.βαλε λοιπον αγγελια για μπολι σιγουρα θα ειναι πολλα παιδια που θα σε βοηθισουν και μετα κανε μετρισεις.δηλαδη με τεστ που κυκλοφοραν στο εμποριο μπορεις να μετρισεις το νερο σου.
πρωτα η αμωνια NH3/NH4 = 0 μηδεν πρεπει να ειναι
μετα NO2 = 0 ΚΑΙ εδω μηδεν νιτρικα
και μεχρι 20 τα νιτρωδη NO3 = αναλογως τι θα εχεις μεσα φυτα σκληροτιτες τελος παντον.τα δυο πρωτα οταν ειναι στο μηδεν τοτε βαζεις ψαρια μεσα στο ενυδρειο σου.τεστ υπαρχουν πολλα να αγορασεις κανε μια ευρεση στασ μαγαζια και θα δεις αναλογα της τιμες τους.πληροφοριακα υπαρχουν api,tetra,serra και πολλα πολα αλλα.αυτα πρεπη να κανεις στην αρχη φιλε μου.ειναι ευκολο μην ανχοθεις και οτι ειναι γραψε εδω υπαρχουν πολλα παιδια που θα σου απαντισουν κατευθειαν στο προβλημα σου.
καλη αρχη στην προσπαθεια σου.
-------------------------
.......δεν προσεξα τα θεματα σου,ειπα οτι εισουν καινουργιος και δεν γνωριζες.
γραψε λαθος.συγνωμη φιλε.

Γιαννης Μ5
10-09-10, 23:21
.δηλαδη με τεστ που κυκλοφοραν στο εμποριο μπορεις να μετρισεις το νερο σου.
πρωτα η αμωνια NH3/NH4 = 0 μηδεν πρεπει να ειναι
μετα NO2 = 0 ΚΑΙ εδω μηδεν νιτρικα
και μεχρι 20 τα νιτρωδη NO3 = αναλογως τι θα εχεις μεσα φυτα σκληροτιτες τελος παντον.

ΝΟ2 ειναι τα νιτρωδη και ΝΟ3 τα νιτρικα ;)

gemen
10-09-10, 23:30
σωστος.