PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατασκευη ξυλινου ενυδρειου...

Σελίδες : [1] 2

thanasis76
10-09-10, 19:57
καλησπερα σε ολους!!!
μετα απο την καλοκαιρινη δουλεια ηρεμησαμε και πιασαμε παλι τα μαστορεματα...:D:D
οπως ειπα και στο αλλο θεμα μου η κατασκευη που ξεκινησα για ενυδρειο με σιδερενιο σκελετο δεν επρεπε να συνεχιστει για πολλους λογους οποτε και θα το φτιαξω χωρις την σιδερενια κατασκευη...
το ενυδρειο θα γινει 175χ60χ85 θα ειναι ξυλινο λιγο διαφορετικο και με μερικες προσθηκες...:D:D:D
πηρα τα υλικα και ξεκινησα αυτες τις 2 μερες λιγη δουλιτσα και σας την παρουσιαζω....
στις 3 πρωτες φωτο ειναι τα υλικα και στις υπολοιπες οι εργασιες... τις οποιες οτι αποριες εχετε θα σας τις λυσω...:D:D

thanasis76
10-09-10, 20:03
συνεχιζουμε...
σε αυτες τις φωτο βλεπετε τις ηλιστρογγυλες γωνιες που εβαλα με μια πολυ καλη κολλα... βλεπετε πως φουσκωνει και οταν ξεραθει γινετε το τελικο καθαρισμα με το γυαλοχαρτο και ειναι οκ.... καθαρο καθαρο ξανα...
:D:D

Κλεόβουλος
10-09-10, 21:11
Καλή επιτυχία Θανάση!!

Stefan0s
10-09-10, 21:18
Καλή συνέχεια.
Φαίνεται να το έχεις ψάξει αρκετά το θέμα αλλα εγώ καλού κακού θα ρωτήσω αν έχεις υπολογίσει αν το μέρος που θα εδράσεις το χιλιόκιλο θηριάκι σου αντέχει τις φορτίσεις.
Φιλικά
Στέφανος

6981giwrgos
10-09-10, 21:25
πολυ ωραια κατασκευη...καλη συνεχεια ..!!!
τι παχος εχουν τα ξυλα και τι ξυλο ειναι? ΜΤΦ θαλασσης?
θα το περασεις καποιο υλικο για να το στεγανοποιησεις?
θα του βαλεις κοντρες ή θα το αφεισεις ετσι?
το τζαμι πως θα το στιριξεις?
το ξερω ειναι πολες οι ερωτησεις αλλα ετσι για να παρουμε μια ιδεα.

thanasis76
10-09-10, 21:30
Καλή επιτυχία Θανάση!!

σε ευχαριστω φιλε μου!!! να σαι καλα...
-------------------------
Καλή συνέχεια.
Φαίνεται να το έχεις ψάξει αρκετά το θέμα αλλα εγώ καλού κακού θα ρωτήσω αν έχεις υπολογίσει αν το μέρος που θα εδράσεις το χιλιόκιλο θηριάκι σου αντέχει τις φορτίσεις.
Φιλικά
Στέφανος

κοιτα, οπως τα υπολογισα περιπου θα ειναι πανω κατω οσο ηταν και το μαλαουι στο ενυδρειο 360 λιτρων που εχω....
αντε αυτο να ειναι λιγο παραπανω, οποτε δεν θα εχω προβλημα νομιζω...:D:D:D
πολυ ωραια κατασκευη...καλη συνεχεια ..!!!
τι παχος εχουν τα ξυλα και τι ξυλο ειναι? ΜΤΦ θαλασσης?
θα το περασεις καποιο υλικο για να το στεγανοποιησεις?
θα του βαλεις κοντρες ή θα το αφεισεις ετσι?
το τζαμι πως θα το στιριξεις?
το ξερω ειναι πολες οι ερωτησεις αλλα ετσι για να παρουμε μια ιδεα.

1) τα ξυλα ειναι κοντρα πλακε θαλασσης και ειναι 15χιλιοστα
2) θα περαστει πολυεστερας και μετα μονωτικο υλικο για ποσιμο νερο
3) κοντρες δεν θα μπουν, οχι, λογο πολυεστερα.
4) στην εμπρος μερια θα μπει παλι ενα κοντρα πλακε οπως στην πλατη και μετα με την σεγα θα κοπει η οθονη...

6981giwrgos
10-09-10, 21:39
πολυ στηβαρη κατασκευη ακουγετε και πηστευω πως ειναι κοιολας..
θα περιμενω να δω την εξελιξη της..

manthos333
10-09-10, 21:51
Καλησπερα και απο εμενα

πολυ ενδιαφερουσα κατασκευη ισως να ειναι ποιο στοιβαρο αν τοποθετισεις γωνιες αλουμινιου εξωτερικα απο το ξυλο και θα ειναι και ποιο ομορφο

thanasis76
10-09-10, 21:56
Καλησπερα και απο εμενα

πολυ ενδιαφερουσα κατασκευη ισως να ειναι ποιο στοιβαρο αν τοποθετισεις γωνιες αλουμινιου εξωτερικα απο το ξυλο και θα ειναι και ποιο ομορφο

στιβαρο θα ειναι και μονο που θα περαστει πολυεστερα, ασε που η κολλα αυτη ειναι τρομερη, δεν ειμαι ξυλουργος και δεν ηξερα...
εκανα δοκιμη και οταν κολλησα 2 ξυλα, το ενα εσπασε δεν ξεκολουσε...
οποτε πιστευω οτι απο στιβαροτητα ειναι οκ...
παντος το σκεφτηκα κι εγω στην αρχη αλλα ο πολυεστερας θα κανει καλη δουλεια...

kwstas_original
11-09-10, 00:18
Αντε ρε Θαναση επιτελους προχωρησε, ολο το καλοκαιρι ενα τελαρο διπλα σε ενα mini couper βλεπαμε!:D

Χερομαι που ολα πανε καλα.
Δωσε ιδιαιτερη βαση οταν θα κολληθει το τζαμι.
Τις ενωσεις.
Εκει ειναι το ευαισθητο σημειο των ξυλινων.

Ποιον βρηκες για να κανει την πολυεστερικη κατασκευη στο εσωτερικο?

Αν θα σου ηταν ευκολο, θα ηθελα να πεις ολες τις ονομασιες και τις μαρκες απο τα προιοντα που θα χρησιμοποιησεις (κολλες, μονωτικα κτλπ)

Ευχομαι πραγματικα οτι καλητερο για αυτο το ενυδρειο και θελω να το δω γεματο συντομα!:p

thanasis76
11-09-10, 06:45
Αντε ρε Θαναση επιτελους προχωρησε, ολο το καλοκαιρι ενα τελαρο διπλα σε ενα mini couper βλεπαμε!:D

Χερομαι που ολα πανε καλα.
Δωσε ιδιαιτερη βαση οταν θα κολληθει το τζαμι.
Τις ενωσεις.
Εκει ειναι το ευαισθητο σημειο των ξυλινων.

Ποιον βρηκες για να κανει την πολυεστερικη κατασκευη στο εσωτερικο?

Αν θα σου ηταν ευκολο, θα ηθελα να πεις ολες τις ονομασιες και τις μαρκες απο τα προιοντα που θα χρησιμοποιησεις (κολλες, μονωτικα κτλπ)

Ευχομαι πραγματικα οτι καλητερο για αυτο το ενυδρειο και θελω να το δω γεματο συντομα!:p

σε ευχαριστω φιλε μου να σαι καλα!!! το καλοκαιρι πολυ δουλεια και πολυ ζεστη, δυσκολευουν πολυ τις κατασκευες....
για το τζαμι που λες θα εχει 5 εκατ. γυρο γυρο τελαρο για να πατησει καλα και με μπολικη σιλικονη...
για τα υλικα δεν εχω κατασταλαξει ακομα σε μαρκες, οταν ειναι θα σας πω... οπως εβαλα και την κολλα που εβαλα και ειναι πολυ καλη...
το πολυεστερικο ντυσιμο θα το κανω εγω εσωτερικα:grin::grin:

kwstas_original
11-09-10, 11:50
σε ευχαριστω φιλε μου να σαι καλα!!! το καλοκαιρι πολυ δουλεια και πολυ ζεστη, δυσκολευουν πολυ τις κατασκευες....
για το τζαμι που λες θα εχει 5 εκατ. γυρο γυρο τελαρο για να πατησει καλα και με μπολικη σιλικονη...
για τα υλικα δεν εχω κατασταλαξει ακομα σε μαρκες, οταν ειναι θα σας πω... οπως εβαλα και την κολλα που εβαλα και ειναι πολυ καλη...
το πολυεστερικο ντυσιμο θα το κανω εγω εσωτερικα:grin::grin:
Αν τον δουλεψεις καλα τον πολυεστερα θα ερθεις και απο δω σου δινω το λογο μου!!!:rolleyes::D

Το τζαμι 12αρι η 15αρι?

Οταν θα εφαρμοσεις τη σιλικονη για να το κολλησεις, μην το αφησεις πανω απο δυο μερες να στεγνωσει.
Θα εχει πιασει η σιλικονη, αλλα στο εσωτερικο της θα ειναι πιο νωπη απο το να το αφηνες να στεγνωσει μια βδομαδα.
Με την παροδο των 2 ημερων γεμισε το το ενυδρειο και αστο.
Με αυτον τον τροπο θα καταφερεις να το κολλησεις με τη βοηθεια του νερου...
Τι εννοω:
Η πιεση που θα ασκησει το νερο στο τζαμι, θα το αναγκασει να ερθει και να γινει σχεδον ενα με το ξυλινο τελαρο, κανωντας το να κολλησει με μεγαλη δυναμη.
Το κανουν ολοι οι ξενοι και νομιζω προκειται για το μυστικο ''τιπ'' αυτης της κατασκευης.;):cool:

thanasis76
11-09-10, 12:22
Αν τον δουλεψεις καλα τον πολυεστερα θα ερθεις και απο δω σου δινω το λογο μου!!!:rolleyes::D

Το τζαμι 12αρι η 15αρι?

Οταν θα εφαρμοσεις τη σιλικονη για να το κολλησεις, μην το αφησεις πανω απο δυο μερες να στεγνωσει.
Θα εχει πιασει η σιλικονη, αλλα στο εσωτερικο της θα ειναι πιο νωπη απο το να το αφηνες να στεγνωσει μια βδομαδα.
Με την παροδο των 2 ημερων γεμισε το το ενυδρειο και αστο.
Με αυτον τον τροπο θα καταφερεις να το κολλησεις με τη βοηθεια του νερου...
Τι εννοω:
Η πιεση που θα ασκησει το νερο στο τζαμι, θα το αναγκασει να ερθει και να γινει σχεδον ενα με το ξυλινο τελαρο, κανωντας το να κολλησει με μεγαλη δυναμη.
Το κανουν ολοι οι ξενοι και νομιζω προκειται για το μυστικο ''τιπ'' αυτης της κατασκευης.;):cool:

χαχαχα εχω ξαναδουλεψει πολυεστερα αλλα εκει δεν ερχομαι... :D:D
το τζαμι δεν εχω αποφασισει ακομα ποσο παχος θα εχει αλλα μαλλον 12αρι. τις δουλειες τις κανω μια μια, δεν εχει ερθει η ωρα του ακομη...
οσο για την πιεση του νερου που λες, καταλαβαινω το σκεπτικο ΑΛΛΑ....
ελα μετα απο 2 μερες εγω δεν βαζω μεσα 1000 λιτρα νερο που να με πληρωνεις... ασε που πιστευω οτι καλο ειναι το τζαμι να μην γινει ενα σωμα με το ξυλο αλλα να εχουν ενδιαμεσα τους ενα παχος σιλικονης...

kwstas_original
11-09-10, 13:48
χαχαχα εχω ξαναδουλεψει πολυεστερα αλλα εκει δεν ερχομαι... :D:D
το τζαμι δεν εχω αποφασισει ακομα ποσο παχος θα εχει αλλα μαλλον 12αρι. τις δουλειες τις κανω μια μια, δεν εχει ερθει η ωρα του ακομη...
οσο για την πιεση του νερου που λες, καταλαβαινω το σκεπτικο ΑΛΛΑ....
ελα μετα απο 2 μερες εγω δεν βαζω μεσα 1000 λιτρα νερο που να με πληρωνεις... ασε που πιστευω οτι καλο ειναι το τζαμι να μην γινει ενα σωμα με το ξυλο αλλα να εχουν ενδιαμεσα τους ενα παχος σιλικονης...
Μια χαρα θα ειναι το 12αρι;)

Οταν λεω ενα σωμα, δεν εννοω να ''φτυσει'' ολη τη σιλικονη, απλα θα του ασκηθει μεγαλη δυναμη.
Και με 2 μερες στεγνωμα μη νομιζεις οτι θα αλλαξουνε και πολλα.Απλα θα ειναι λιγο νωποτερη η σιλικονη.

Προτεινω να το ξανασκεφτεις και να παρεις το ρισκο.
Φυσικα το πρωτο γεμισμα δεν νομιζω να το κανεις μεσα στο σπιτι...οποτε ρισκαρε το..;)

thanasis76
11-09-10, 18:41
Μια χαρα θα ειναι το 12αρι;)

Οταν λεω ενα σωμα, δεν εννοω να ''φτυσει'' ολη τη σιλικονη, απλα θα του ασκηθει μεγαλη δυναμη.
Και με 2 μερες στεγνωμα μη νομιζεις οτι θα αλλαξουνε και πολλα.Απλα θα ειναι λιγο νωποτερη η σιλικονη.

Προτεινω να το ξανασκεφτεις και να παρεις το ρισκο.
Φυσικα το πρωτο γεμισμα δεν νομιζω να το κανεις μεσα στο σπιτι...οποτε ρισκαρε το..;)

θα το σκεφτω φιλε μου αλλα δεν νομιζω... :smt120:smt120:smt120
εγω σκεφτομουν να βαλω στο τζαμι πανω ενα κοντρα πλακε και στο κεντρο ενα αξιολογο βαρος... αν και νομιζω πως με το βαρος απο μονο του το τζαμι θα κατσει σωστα... εχω την εντυπωση πως με το νερο δεν θα κατσει σωστα, αν σκεφτουμε οτι οσο παμε στον πατο του ενυδρειου θα εχουμε πιο μεγαλη πιεση...
οταν ερθει η ωρα βλεπουμε...
σε ευχαριστω παντος...

posidwnas
11-09-10, 19:27
Καλά το πας... δες και αυτόν τι έκανε με το τζάμι

http://www.jonolavsakvarium.com/eng_diy/2200litre/2200litres.html (http://www.jonolavsakvarium.com/eng_diy/2200litre/2200litres.html)

thanasis76
11-09-10, 19:30
Καλά το πας... δες και αυτόν τι έκανε με το τζάμι

http://www.jonolavsakvarium.com/eng_diy/2200litre/2200litres.html (http://www.jonolavsakvarium.com/eng_diy/2200litre/2200litres.html)

σε ευχαριστω αλλα...:D:D:D απο εκει πηρα την ιδεα.... κοιτα αυτο..

http://www.jonolavsakvarium.com/eng_diy/tankbuilding2006/index.html

Roussaks
11-09-10, 20:06
Μια ολοκρηρωμενη παρουσιαση και κοστος θα ηταν πολυ ενδιαφερον ...

thanasis76
11-09-10, 20:17
Μια ολοκρηρωμενη παρουσιαση και κοστος θα ηταν πολυ ενδιαφερον ...

η παρουσιαση γινετε εδω βημα βημα και μαζι με τα σχολεια και τις προτασεις ολως εδω μεσα δινει την δυνατοτητα στον καθε ενα να δει και την δουλεια και να κρινει ο ιδιος τι ισως θα ηθελε να αλλαξει στην δικα του κατασκευη, γιατι ο καθενας σκεφτεται διαφορετικα, λιγο εγωιστικα... :D:D
το τελικο κοστος θα μπορεσω να το αναφερω αναλυτικα οταν τελειωσει το ενυδρειο... :rolleyes::rolleyes:

kwstas_original
11-09-10, 22:25
Επειδη σε βλεπω εχεις ορεξουλες, παρε λιγα ακομα για διαβασμα!:D

http://www.brentsmith-photography.com/plywood-aquarium-build.php

http://plywoodfishtank.com/Default.aspx?pg=Materials

http://www.anythingfish.com/Todds%20rays/Todds%20Concrete%20Tank/ToddsConcreteFishTank.htm

http://aquarium-webzine.com/poisson-eau-douce-eau-de-mer.php?69-un-bac-de-1000-litres-en-bois

http://aquarium-webzine.com/poisson-eau-douce-eau-de-mer.php?91-un-bac-malawi-de-1200-litres-en-bois-aquarium-en-bois-ctbx-contreplaque-marine-filme-resine-sablage-resinage-decors

Τα δυο τελευταια ειναι στα Γαλλικα δυστηχως..:(

thanasis76
12-09-10, 12:32
Επειδη σε βλεπω εχεις ορεξουλες, παρε λιγα ακομα για διαβασμα!:D

http://www.brentsmith-photography.com/plywood-aquarium-build.php

http://plywoodfishtank.com/Default.aspx?pg=Materials

http://www.anythingfish.com/Todds%20rays/Todds%20Concrete%20Tank/ToddsConcreteFishTank.htm

http://aquarium-webzine.com/poisson-eau-douce-eau-de-mer.php?69-un-bac-de-1000-litres-en-bois

http://aquarium-webzine.com/poisson-eau-douce-eau-de-mer.php?91-un-bac-malawi-de-1200-litres-en-bois-aquarium-en-bois-ctbx-contreplaque-marine-filme-resine-sablage-resinage-decors

Τα δυο τελευταια ειναι στα Γαλλικα δυστηχως..:(

πολυ ωραιες κατασκευες ολες, αντε να περνει ενας ενας σειρα... :D:D:D
απο το πρωτο ενυδρειο μου αρεσε η κατασκευη επανω μερος αντι για καπακι... :rolleyes::rolleyes:

thanasis76
12-09-10, 12:37
και οι εργασιες συνεχιζονται....:D:D:D

kwstas_original
12-09-10, 13:00
Καλα το πας αλλα φοβηθηκες να δωσεις 5 ποντους ακομα στο τελαρο μη χασεις οθονη?:D
Λεω εγω τωρα...καλητερα θα παταγε το τζαμι!:rolleyes:

Αντε δεν κρατιεμαι!!!!!:smt020

thanasis76
12-09-10, 13:11
Καλα το πας αλλα φοβηθηκες να δωσεις 5 ποντους ακομα στο τελαρο μη χασεις οθονη?:D
Λεω εγω τωρα...καλητερα θα παταγε το τζαμι!:rolleyes:

Αντε δεν κρατιεμαι!!!!!:smt020

βλεπεις να εχω κοψει την οθονη βρε χαμενε??? :D:D:D
στις τελευταιες φωτο ειναι το κολλημα-βιδομα της οθονης...
αλλα γιατι το λες?? λιγο ειναι 5 ποντοι...???

kwstas_original
12-09-10, 13:12
βλεπεις να εχω κοψει την οθονη βρε χαμενε??? :D:D:D
στις τελευταιες φωτο ειναι το κολλημα-βιδομα της οθονης...
αλλα γιατι το λες?? λιγο ειναι 5 ποντοι...???
Εννοω το περιπετρικο τελαρο να το εκανες λιγο φαρδυτερο...Ελληνικα μιλαω!:D

thanasis76
12-09-10, 13:15
Εννοω το περιπετρικο τελαρο να το εκανες λιγο φαρδυτερο...Ελληνικα μιλαω!:D
η εγω δεν καταλαβαινω η εσυ.... :smt120:smt120:smt120
εχεις καταλαβει που θα μπει το τζαμι???
δεν φενετε ακομη γι αυτο το λεω...

harris samos
12-09-10, 13:18
η τελευταια φωτο ειναι το καπακι σωστα ?:D

kwstas_original
12-09-10, 13:18
η εγω δεν καταλαβαινω η εσυ.... :smt120:smt120:smt120
εχεις καταλαβει που θα μπει το τζαμι???
δεν φενετε ακομη γι αυτο το λεω...
Στην πρωτη φωτογραφια δεν φενεται??
Στο 22 μηνυμα.

thanasis76
12-09-10, 13:22
η τελευταια φωτο ειναι το καπακι σωστα ?:D

ναιιιιιιι η τελευταια φωτο ειναι το καπακι, και το ξυλο που βιδωθηκε πριν θα κοπει με σεγα για να μπει εκει η οθονη....:D:D

οκ κωστακι???:smt120:smt120:smt120

kwstas_original
12-09-10, 13:25
ναιιιιιιι η τελευταια φωτο ειναι το καπακι, και το ξυλο που βιδωθηκε πριν θα κοπει με σεγα για να μπει εκει η οθονη....:D:D

οκ κωστακι???:smt120:smt120:smt120
Ταναση μου με το συμπαθειο, λαθος καταλαβα!:smt052

thanasis76
12-09-10, 13:27
Ταναση μου με το συμπαθειο, λαθος καταλαβα!:smt052

το καταλαβα....:D:D:D
παντος οπως και να εχει 5 εκατ. που θα παταει περιμετρικα το τζαμι, δεν νομιζω οτι ειναι λιγο....
αν σκεφτεις οτι θα μικρυνει κι αλλο το ενυδρειο... χαχαχαχαχ
το πεταξα δεν μπορουσα....:D:D:D:D

kwstas_original
12-09-10, 13:28
το καταλαβα....:D:D:D
παντος οπως και να εχει 5 εκατ. που θα παταει περιμετρικα το τζαμι, δεν νομιζω οτι ειναι λιγο....
αν σκεφτεις οτι θα μικρυνει κι αλλο το ενυδρειο... χαχαχαχαχ
το πεταξα δεν μπορουσα....:D:D:D:D
Ενταξει καλα ειναι.
Τι εχεις σκεφτει απο φιλτρανση?
Για ψαρια δεν ρωταω γιατι θα τσακωθουμε:D

thanasis76
12-09-10, 13:31
Ενταξει καλα ειναι.
Τι εχεις σκεφτει απο φιλτρανση?
Για ψαρια δεν ρωταω γιατι θα τσακωθουμε:D

το φιλτρο το ρωτας γιατι ειπα οτι θα μικρυνει το ενυδρειο ε??:D:D
φιλτρο θα φτιαχτει στην μια πλευρα εσωτερικα ενα σαμπ. κατι οπως τα εσωτερικα φιλτρα...
για ψαρια, αν δεν ειχα τους δισκους θα γινοταν μαλαουι...:D:D:D:D

kwstas_original
12-09-10, 13:36
το φιλτρο το ρωτας γιατι ειπα οτι θα μικρυνει το ενυδρειο ε??:D:D
φιλτρο θα φτιαχτει στην μια πλευρα εσωτερικα ενα σαμπ. κατι οπως τα εσωτερικα φιλτρα...
για ψαρια, αν δεν ειχα τους δισκους θα γινοταν μαλαουι...:D:D:D:D
Ε καλα, τι να λεμε τωρα, εχει γινει κοινοτυπο πλεον!:rolleyes:
Αυτο ακριβως ηθελα να σου προτεινω, και μπραβο γιατι εχεις διαβασει καλα το μαθημα σου!!:p
Εχεις κανει κανενα σχεδιο!?

thanasis76
12-09-10, 13:40
Ε καλα, τι να λεμε τωρα, εχει γινει κοινοτυπο πλεον!:rolleyes:
Αυτο ακριβως ηθελα να σου προτεινω, και μπραβο γιατι εχεις διαβασει καλα το μαθημα σου!!:p
Εχεις κανει κανενα σχεδιο!?

σχεδιο οχι το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα τραβαει νερο απο χαμηλα αλλα θα πεφτει απο πανω για να δημιουργει και οξυγονωση...

kwstas_original
12-09-10, 13:43
σχεδιο οχι το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα τραβαει νερο απο χαμηλα αλλα θα πεφτει απο πανω για να δημιουργει και οξυγονωση...
Στυλ Αμβουργου?:rolleyes:

thanasis76
12-09-10, 13:46
Στυλ Αμβουργου?:rolleyes:

δεν ξερω αν το λενε στυλ αμβουργου:smt120:smt120
θα πεφτει απο πανω το νερο, θα περναει απο 2-3 διαμερισματα με υλικα, και στο τελευταιο διαμερισμα θα ειναι οι αντλιες που θα στελνουν το νερο στο χωρο με τα ψαρια...
ακριβως δηλαδη οπως ενα σαμπ αλλα θα ειναι μεσα στο ενυδρειο...

Kotsos
13-09-10, 12:20
θα περαστει πολυεστερας και μετα μονωτικο υλικο για ποσιμο νεροΓιατί χρειάζονται και τα δυο? Δεν αρκει μόνο ο πολυεστέρας?

thanasis76
13-09-10, 15:24
Γιατί χρειάζονται και τα δυο? Δεν αρκει μόνο ο πολυεστέρας?

με πολυεστερα θα ειμουν μια χαρα αλλα μπορει να μου πει καποιος σιγουρα οτι ειναι 100% αδιαπεραστο απο το νερο?? ειναι 100% υδρομονωτικο??

thanasis76
13-09-10, 19:49
οι εργασιες συνεχιστηκαν και σημερα λιγο, φτιαχνοντας το φιλτρο...
:rolleyes::rolleyes:

Neoklis
13-09-10, 20:37
Να ρωτήσω κάτι? Με τις βίδες που έχεις βάλει εδωτερικα του ενυδρειου δεν θα υπάρχει πρόβλημα ή θα βγούν μήπως μετα?

thanasis76
13-09-10, 20:51
Να ρωτήσω κάτι? Με τις βίδες που έχεις βάλει εδωτερικα του ενυδρειου δεν θα υπάρχει πρόβλημα ή θα βγούν μήπως μετα?

ναι δικιο εχεις, δεν το ανεφερα, δεν ηταν βιδομενες καλα, ειχα βαλει τα ξυλα σνα αλφαδια για να πατησει το χωρισμα και να κατσει στα ισια πιο ευκολα για να το βιδωσω.... βλεπεις δεν εχω βοηθω να κραταει... :D:D:D
βγηκαν λοιπον με το που βιδωθηκε το χωρισμα...:rolleyes::rolleyes:

Neoklis
13-09-10, 21:06
ok!!!!:p;)

thanasis76
14-09-10, 21:52
κατι καναμε και σημερα....:D:D
μπηκαν οι κοντρες:rolleyes::rolleyes:

kwstas_original
14-09-10, 21:54
κατι καναμε και σημερα....:D:D
μπηκαν οι κοντρες:rolleyes::rolleyes:
Θαναση μου πως θα βαλεις το τζαμι τωρα που εβαλες τις κοντρες?:rolleyes:
Κοψε την οθονη να παρει επιτελους μορφη!!!:D

Φοβερος..:cool:;)

thanasis76
14-09-10, 22:05
Θαναση μου πως θα βαλεις το τζαμι τωρα που εβαλες τις κοντρες?:rolleyes:
Κοψε την οθονη να παρει επιτελους μορφη!!!:D

Φοβερος..:cool:;)

το σκεφτηκα κι εγω αλλα νομιζω οτι διαγωνια απο την οθονη θα μπαινει...
αυριο θα κοψω την οθονη να κανω δοκιμη με ενα κοντρα πλακε στο μεγεθος που θα ειναι το τζαμι...
αν δεν μπαινει θα βγαλω τις κοντρες και θα τις κανω να μπαινουν και να βγαινουν οποτε θελω... :D:D:D

thanasis76
15-09-10, 19:12
μιας και η εργασιες στο ενυδρειο μου συνεχιστηκαν και σημερα με ταχυ ρυθμους ανεβαζω τις φωτο....

η μια φωτο που εχω τραβιξει με το πριονι ειναι για να δειξω οτι δεν χρειαζομαστε να εχουμε μηχανηματα... ορεξη θελει και διαθεση....

thanasis76
15-09-10, 19:14
και το ενυδρειο πηρε μορφη!!!!!!!!!!!!

6981giwrgos
15-09-10, 19:39
πολυ ωραιο πηρε μορφη ...:smt041:smt041:smt041:smt041
περιμενουμε την συνεχεια..
χαρα στο κουραγιο σου που το εκοψες με το χερι...:smt120:smt120:smt120

bokostas
15-09-10, 20:34
Πολύ καλή δουλειά Θανάση, με κάνεις ν' αμφιβάλω για την αρχική εντύπωση που είχα ότι δεν θα πετύχει το εγχείρημά σου.:)

thanasis76
15-09-10, 20:47
παιδια σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
το κακο με εμενα ειναι οτι ειμαι πεισματαρης, αλλα προσεχτικος πεισματαρης...
προσεχω την κατασκευη, ( την κανω και ομορφη για την Ελλαδα ρε γαμωτο ) οποτε θα με προσεξει και αυτη να μην εχει προβληματα...:D:D

ολο το θεμα με τα ξυλινα ειναι οτι δεν τους δινουμε την απαραιτητη προσοχη... δυστυχος δεν ειναι οπως με τα τζαμια, δεν τα κολλας και τελος, τα ξυλινα εχουν δουλεια και με λιγη προσοχη σε ανταμοιβουν στο τελος...:smt041:smt041

kwstas_original
15-09-10, 20:54
Τα ξυλινα ενυδρεια ειναι....respect!
Εχει δει κανεις ιδιωτικο ενυδρειο 30.000 λιτρων γυαλινο?
Ξυλινα ομως..........

http://www.anythingfish.com/teds_posted_fish_photos/Pacu%208000%20Resin%20finish%203636.jpg

Τελεια παει!!!:D

harris samos
16-09-10, 09:41
αυτο κωστα το λενε σπιτι στο χωριο μου οχι ενυδρειο

Roussaks
16-09-10, 10:36
φανταζομαι ο τυπος θα εχει και ενοικιο , εγω εμενα σε μικροτερη γκαρσονιερα !!!

kwstas_original
16-09-10, 12:44
Στο δικο μου το χωριο το λενε παθος, αρρωστια και τρελα!!!:p

harris samos
16-09-10, 12:48
Στο δικο μου το χωριο το λενε παθος, αρρωστια και τρελα!!!:pκαι δεη και ευδαπ γιατι μετα πρεπει να γινεις μετοχος

και μ@Λ@^&* επισεις

thanasis76
16-09-10, 13:33
οποιος ξαναγραψει εδω ασχετα , θα πληρωνει παραβαση... +-8+-8
αριθμος λογιαριασμου μου.... 000000000000 :smt038:smt038

harris samos
16-09-10, 13:40
αμα μου βρεις ενα θεμα που δεν εχει γραφτει κατι ασχετο θα σου δωσο οσα θες:D:D:D

kwstas_original
16-09-10, 13:46
Δεν ειναι ασχετα, ειναι χρησιμοτατα αλλα αν θελετε τα συζηταμε.

Χαρη αν και τα ειπαμε για να γνωριζουν ολοι, 3 μαγικες λεξεις κλειδια:
Εναλλακτης θερμοτητας, τριοδος ηλεκτροβανα, ελενκτης θερμοκρασιας παροχης καυστηρα.

Και ασε τη ΔΕΗ να κουρευετε!:D
Την ΕΥΔΑΠ μην την ανακατευεις, ξενοιαζεις απο αλλαγες νερου!:rolleyes:

harris samos
16-09-10, 15:14
κατι ξεχασες καυστηρας
και κατι που δε σου ειπα ηλιακος
αλλα μη ξεχναμε οτι και αυτο εχει κοστος αρκετο θα ελεγα

thanasis76
17-09-10, 19:42
καλησπερα σε ολους. σημερα ηταν η σειρα να φτιαξω τα καπακια του ενυδρειου και βγηκαν πολυ ομορφα...:D:D
υλικα....
πιχακια 30χ10
καρφοτικο συνδετηρων
συνδετηρες
χερουλια

thanasis76
17-09-10, 19:43
.....

Giorgos
18-09-10, 00:10
Μ' αρεσεις! :smt023

Γιώργος Κ
18-09-10, 00:18
Ωραιο φαινεται ... χαρας το κουραγιο σου!! :p:smt041:smt041:smt041

Μια χαζη ερωτηση μια που δεν εχω ιδεα απο ξυλινα ενυδρεια! Το μπροστινο τζαμι -λογικα θα το εχεις απο μεσα απο οτι καταλαβαινω ... πως θα το περασεις? Απο πανω με τις κοντρες δυσκολο το βλεπω ... απο μπροστα παλι δυσκολο ... :smt120:D:smt120

Γιαννης Μ5
18-09-10, 00:21
Ωραιο φαινεται ... χαρας το κουραγιο σου!! :p:smt041:smt041:smt041

Μια χαζη ερωτηση μια που δεν εχω ιδεα απο ξυλινα ενυδρεια! Το μπροστινο τζαμι -λογικα θα το εχεις απο μεσα απο οτι καταλαβαινω ... πως θα το περασεις? Απο πανω με τις κοντρες δυσκολο το βλεπω ... απο μπροστα παλι δυσκολο ... :smt120:D:smt120

Ρε Γιωργο απο το στομα μου το πηρες.Και εγω την ιδια απορια εχω....Παντως Θαναση πολυ καλη δουλεια.:)

kwstas_original
18-09-10, 00:24
Το ρωτησα και εγω νωριτερα και επιμενει πως θα το περασει απο μπροστα!
Αφηστε τον να δουμε!!:D
Μου αρεσει που κανεις μια μια τις δουλειες ρε, τι σε πειραζε να εκανες τα καπακια μετα τον πολυεστερα και μετα το τζαμι?
Ηδη αναποδια βλεπω:D ασε που το εχεις κανει σαν πατζουρι:D:D:D

Γιώργος Κ
18-09-10, 00:35
Λογικα το τζαμι θα ειναι αρκετα μεγαλυτερο σε πλατος και μηκος ... αν ηταν 1 απο τις 2 διαστασεις να πω ενταξει ... αλλα δυσκολο το βλεπω ... :rolleyes:

Πάνος
18-09-10, 01:19
θαναααααασηηηη...εχει χαλασει το παντζουρι μου..ποτε θα ερθεις?? :D

μπραβο φιλε!!!

thanasis76
18-09-10, 06:37
ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια, και μερικα σκατοπαιδα πιο πανω!!!!
οι δουλειες μπορει να ειπα οτι πανε με την σειρα και ετσι ειναι, τωρα ειμαστε στην ξυλια... οταν θα πιασουμε τον πολυεστερα δεν θα εχω να μετραω και να κοβω ξυλα... οσο για το τζαμι, ισως και να μπει
απο πανω:D:D:D:D
δεν σας εχω πει πως κανω και μαγικα... :smt041:smt041
ασχετα με την πλακα απο εμπρως θα μπει το τζαμι...
εσυ κωστα δεν επρεπε να αναρωτιεσαι... για ξαναδες τα λινκ που μου ειχες δωσει... μαλλον δεν τα εχεις μελετησει καλα...:smt084:smt084

thanasis76
18-09-10, 12:37
τι κανετε??? ελπιζω να ειστε ολοι καλα...
Σαββατο σημερα και οι εργασιες λιγες... οχι οτι εχουν μεινει και πολλες ακομα...
σημερα εγινε ενα γενικο τσεκ απ για να δω τι εχει μεινει...
εκανα τις τρυπες για την επιστροφη του νερου απο το φιλτρο στο ενυδρειο, και την τρυπα για να βγουν τα καλλωδια και η σωλινα για τις αλλαγες νερου...:D:D:D
απο Δευτερα ξεκιναω ενα καλο τριψιμο ολο το ενυδρειο και κανω ερευνα αγορας για πολυεστερα και φως ενυδρειου...:smt041:smt041

giannisqq
18-09-10, 15:24
με λιγα λογια θαναση σημερα δεν εκανες τιποτα:D:D:Dαντε θελουμε να το δουμε γεματο!!!αυριο παλι:rolleyes::rolleyes:

POURITANOS
18-09-10, 15:57
Εγώ γιατί δεν βλέπω αρκετό χώρο ώστε να μπούνε φωτιστικά μέσα στην δεξαμενή.:confused:
Εκτός και αν μπουν Λεντάκια. :p

Τα καπάκια (κομμάτια από παντζούρι :smt040 ) έχεις υπολογίσει να έχουν κάποιο μικρό κενό ώστε να μπορέσεις να τα στρώσεις μερικά χεριά βερνίκι η τα έχεις τελειώς φιξ.:confused:

Χαρά στο κουράγιο σου.
Και καλή συνεχεία.

thanasis76
18-09-10, 16:59
με λιγα λογια θαναση σημερα δεν εκανες τιποτα:D:D:Dαντε θελουμε να το δουμε γεματο!!!αυριο παλι:rolleyes::rolleyes:

ναι σαν εργασιες εχεις δικιο, χαχαχαχα αλλα... καμια φορα το να μην κανεις τιποτα ειναι καλο, γιατι σκεφτεσαι και μελετας πιο σωστα...:D:D:D
Εγώ γιατί δεν βλέπω αρκετό χώρο ώστε να μπούνε φωτιστικά μέσα στην δεξαμενή.:confused:
Εκτός και αν μπουν Λεντάκια. :p

Τα καπάκια (κομμάτια από παντζούρι :smt040 ) έχεις υπολογίσει να έχουν κάποιο μικρό κενό ώστε να μπορέσεις να τα στρώσεις μερικά χεριά βερνίκι η τα έχεις τελειώς φιξ.:confused:

Χαρά στο κουράγιο σου.
Και καλή συνεχεία.

εχετε φαγωθει με τα πατζουρια.. χαχαχαχαχα αλλα δεν εχετε αδικο. οταν ομως βαφτουν μαυρα, θα χαθει το χρωμα του ξυλου και του πατζουριου...:D:D
για φωτισμο εχω στο μυαλο μου 2-3 λυσεις αλλα το εχω σκεφτει απο την αρχη αυτο, και η κατασκευη δεν πηγε στην τυχη ετσι...
περιμενω τιμες για λεντ, μαλλον κατι τετοια θα μπει...

Πάνος
18-09-10, 19:45
εχετε φαγωθει με τα πατζουρια.. χαχαχαχαχα αλλα δεν εχετε αδικο. οταν ομως βαφτουν μαυρα, θα χαθει το χρωμα του ξυλου και του πατζουριου....

ααα...ωραια...θα εχεις μαυρα παντζουρια!! :D

posidwnas
18-09-10, 19:59
Βάψε το ενυδρείο άσπρο και κάνε τα παντζούρια μπλε... :D :D :D

Σαν ελληνικό νησί , αααα μην ξεχάσεις τον ανεμόμυλο στη διακόσμηση

Krisos
18-09-10, 21:11
..ωραια προσπαθεια! :) :) ...μολις το βαρεθεις φερε 'το σε μενα να βαλω κανεναν κο Ψάριιιιιι! ;)

thanasis76
19-09-10, 00:08
βρε οτι και να λετε για τα πατζουρια μου, δεν με νοιαζει... :grin::grin:
μη δω μονο κανενα καπακι ιδιο... μαυρο φιδι που σας εφαγε...:D:D

Γιώργος Κ
19-09-10, 00:22
μη δω μονο κανενα καπακι ιδιο... μαυρο φιδι που σας εφαγε...:D:D
Ελπιζω στο δικο μου να μη τα κανεις ιδια :D:D:D:D:smt047:smt082

Σιγα μη μου τη γλυτωσεις ... :rolleyes:

halvas69
19-09-10, 00:28
Μπράβο Θανασάκη καλά το πας :)

Τα παντζούρια σου ρε φίλε τύφλα να έχει η Alumil !!!

thanasis76
19-09-10, 00:38
Ελπιζω στο δικο μου να μη τα κανεις ιδια :D:D:D:D:smt047:smt082

Σιγα μη μου τη γλυτωσεις ... :rolleyes:

ενυδρεια μονο με την υπογραφη μου ( που ειναι τα πατζουρια ) και αφου δεν σας αρεσει η υπογραφη μου... φτιαχτε μονοι σας...:D:D:D
Μπράβο Θανασάκη καλά το πας :)

Τα παντζούρια σου ρε φίλε τύφλα να έχει η Alumil !!!

αντε ρε φιλε αργησες... μου ελειπε κατι και ηταν
και το δικο σου σχολιο....:D:D

κωλοπαιδα ολα....:smt075:smt075:smt075

halvas69
19-09-10, 00:55
Κόπροι παιδί μου, κόπροι σου λέω.

thanasis76
21-09-10, 19:08
καλησπερα παιδια...
το ενυδρειο εχει φτασει στην φαση του πολυεστερα και καλο ειναι να δειξω τι χρειαζομαστε...
στις φωτο δεν ειναι και μια σιριγγα που χρειαζομαστε για να μετρησουμε τα γραμμ. του σκληρυντη...

thanasis76
21-09-10, 19:11
αυριο το ενυδρειο θα μεταφερθει στην εξοχη για να περαστει ο πολυεστερας...
χθες και σημερα περασα το υαλουφασμα ( δικος μου τροπος να περναω πολυεστερα :D:D)

paco
21-09-10, 19:16
Θαναση χρειαζεσαι ενα ακομη ρολακι σαν φαρδη σπειρωμα ειναι για να πατας την τριχα με τον υγρο πολυεστερα να μην μενουν φυσαλιδες
μην ξεχασεις διαλυτικο νιτρου για ξεπλυματα
καλη συνεχεια καλα το πας

thanasis76
21-09-10, 19:18
Θαναση χρειαζεσαι ενα ακομη ρολακι σαν φαρδη σπειρωμα ειναι για να πατας την τριχα με τον υγρο πολυεστερα να μην μενουν φυσαλιδες
μην ξεχασεις διαλυτικο νιτρου για ξεπλυματα
καλη συνεχεια καλα το πας

μου το ειπε στο χρωματοπολειο αλλα τις προηγουμενες φορες με το ρολο το πιεζα, λες να το παρω?? ειναι πιο ευκολο???

paco
21-09-10, 19:24
η μαστορια στον πολυεστερα ειναι οταν τον στρωνεις να μην μενει αν γινεται καθολου φυσαλιδα οποτε μονο με αυτο το ρολακι το καταφερνεις
οχι πολυ καταλυτη αν εχει θερμοκρασια 30 και πανω βαθμους το κοντρα πλακε παιρνει φωτια
μελιγοτερο καταλυτη στεγνωνει πιο αργα αλλα προλαβενεις να το δουλεψεις πιο ευκολα

thanasis76
21-09-10, 19:29
η μαστορια στον πολυεστερα ειναι οταν τον στρωνεις να μην μενει αν γινεται καθολου φυσαλιδα οποτε μονο με αυτο το ρολακι το καταφερνεις
οχι πολυ καταλυτη αν εχει θερμοκρασια 30 και πανω βαθμους το κοντρα πλακε παιρνει φωτια
μελιγοτερο καταλυτη στεγνωνει πιο αργα αλλα προλαβενεις να το δουλεψεις πιο ευκολα

ναι για τις φυσαλιδες το ξερω, εκει ειναι ολη η δουλεια, καταλυτη θελει στο κιλο 10γρμ.
στο κοντρα πλακε ανεβαζει τοσο πολυ??? δεν το ηξερα...
οποτε αυριο παω να παρω και το σιδερενιο ρολουδακι να μην παιδευομαι...:D:D

paco
21-09-10, 19:37

το καλοκαιρι εκανα μια κατασκευη στα στεγανα ενος σκαφους και εχτισα με κοντρα πλακε
ενω το ηξερα εριξα περισσοτερο καταλυτη για να στεγνωσει γρηγορα
στο 10λεπτο αρχισε και εβγαζε καπνους
απλος βουλωνα τις τρυπες που εβγαινε ο καπνος με υγρο πολυεστερα

thanasis76
21-09-10, 19:40

το καλοκαιρι εκανα μια κατασκευη στα στεγανα ενος σκαφους και εχτισα με κοντρα πλακε
ενω το ηξερα εριξα περισσοτερο καταλυτη για να στεγνωσει γρηγορα
στο 10λεπτο αρχισε και εβγαζε καπνους
απλος βουλωνα τις τρυπες που εβγαινε ο καπνος με υγρο πολυεστερα

δεν θελω να σε φανταστω να βγαζει καπνο ο πολυεστερας και να εισαι εκει... :(:(:(
ασχολεισαι με τον πολυεστερα η σαν χομπι???

paco
21-09-10, 20:14
ασχολουμε με τα πολυεστερικα σκαφοι χρονια λογο δουλειας(σχολη θαλασιων σπορ) τα διορθωνουμε μονοι μας γιατι κοβουν κολ... τα μαστορια

thanasis76
21-09-10, 20:18
ασχολουμε με τα πολυεστερικα σκαφοι χρονια λογο δουλειας(σχολη θαλασιων σπορ) τα διορθωνουμε μονοι μας γιατι κοβουν κολ... τα μαστορια

μια χαρα, οτι μπορεις μονος σου και πιανουν τα χερια σου καλα ειναι.:D:D

thanasis76
25-09-10, 17:44
καλησπερα!!! πριν λιγο γυρισα απο την εξοχη οπου μεταφερθηκε το ενυδρειο για να περαστει πολυεστερα... δεν τελειωσα δυστιχος :(:(γιατι δεν το υπολογισα καλα και με εφτασε για να περασω μονο το πρωτο χερι...οποτε το δευτερο χερι την δευτερα....
στην πρωτη φωτο το ενυδρειο στην εξοχη πριν περαστει πολυεστερα και στην δευτερη αφου εχει περαστει...
στιν τριτη φωτο πως πρεπει να ειναι :):)ο πολυεστερας μαζι με το ξυλο και στην τεταρτη πως δεν πρεπει να ειναι:smt084 μιας και εχει μεινει μεσα αερας...
πριν το δευτερο χερι πρεπει να γινει προεργασια οπου εχει μεινει αερας για να γινει σωστη δουλεια....:grin::grin:
τα νεωτερα απο δευτερας...:smt052

Crazy_Beaver
25-09-10, 18:48
:smt041:smt041:smt041:smt041Μπράβο Θανάση.Καλά το πάς.Πιστεύεις κάποιος που δεν έχει δουλέψει με πολυεστέρα ξανά θα τα βρεί σκούρα.Με τί σκοπεύεις να το περάσεις στην συνέχεια;

halvas69
25-09-10, 18:50
Πω πω τι ωραία βεράντα, τι θέα.
Μακάρι μια μέρα να σου έρθω να πιούμε καφέ εκεί.

ΥΓ Πες μου ότι χαζεύεις και ηλιοβασιλέματα από εκεί.

thanasis76
25-09-10, 19:05
:smt041:smt041:smt041:smt041Μπράβο Θανάση.Καλά το πάς.Πιστεύεις κάποιος που δεν έχει δουλέψει με πολυεστέρα ξανά θα τα βρεί σκούρα.Με τί σκοπεύεις να το περάσεις στην συνέχεια;

μην νομιζεις πως κανω κι εγω καθε μερα κατασκευες με πολυεστερα....
αν κανεις σωστα την αναλογια και διαβασεις λιγο συμβουλες πως τον περνανε πιστευω οτι θα τα καταφερεις...
το πολυ πολυ κανεις 1-2 δοκιμες σε κατι ασχετο... και βλεπεις...
στη συνεχεια μετα το δευτερο χερι θα περαστει μονωτικο υλικο
Πω πω τι ωραία βεράντα, τι θέα.
Μακάρι μια μέρα να σου έρθω να πιούμε καφέ εκεί.

ΥΓ Πες μου ότι χαζεύεις και ηλιοβασιλέματα από εκεί.

καφε να πιουμε γιατι οχι... αλλα ηλιοβασιλεμα θα σε παω αλλου....

Πάνος
25-09-10, 20:52
να τα- να τα!! θελουν και ηλιοβασιλεματα παρεα...:D

καλα για να σοβαρεψω...θαναση οντως εχεις ωραια θεα..χαρμα διακοπες θα κανω του χρονου :rolleyes:... :D

για πες γιατι επρεπε να ανεβεις "στα ορη στα αγρια βουνα" για να δουλεψεις??

thanasis76
25-09-10, 20:59

καλα για να σοβαρεψω...θαναση οντως εχεις ωραια θεα..χαρμα διακοπες θα κανω του χρονου :rolleyes:... :D

για πες γιατι επρεπε να ανεβεις "στα ορη στα αγρια βουνα" για να δουλεψεις??

γιατι αν δουλεψεις πολυεστερα σε κλειστο χωρο, θα μυριζει ενα ολοκληρο τετραγωνο ολα τα σπιτια....:D:D
το ειχα κανει πιο παλια και πηρα το μαθημα μου...:smt084:smt084
οποτε δεν μπορουσα στο μαγαζι...

halvas69
25-09-10, 22:21

Σιγά μην σε αφήσω να πας μόνος σου, θα πάω με τον Θανασάκη για scuba :) και εσύ κάτσε στο μπαλκόνι να πίνεις φραπέ.

Πάνος
25-09-10, 22:27
κι εγω κανω αυτονομη...:smt019

θα ερθω και θα κατασκευασουμε και το νεο ενυδρειο μου...:grin:

θαναση ποτε υπολογιζεις να το "τρεχεις" το ενυδρειο?

thanasis76
26-09-10, 08:14
Σιγά μην σε αφήσω να πας μόνος σου, θα πάω με τον Θανασάκη για scuba :) και εσύ κάτσε στο μπαλκόνι να πίνεις φραπέ.

φιλε μου θα σε στεναχωρισω!!!!! αν παει ο Πανουλης για αυτονομη, θα σε αφησω μονο σου να πινεις καφε , με την μαμα μου και τον μπαμπα μου...:smt120:smt120 χαχαχαχαχαχ
κι εγω κανω αυτονομη...:smt019

θα ερθω και θα κατασκευασουμε και το νεο ενυδρειο μου...:grin:

θαναση ποτε υπολογιζεις να το "τρεχεις" το ενυδρειο?

Πανο μου μαζι για καταδυση, εχουμε δουλιες εδω...
το ενυδρειο σου στο εφτιαξαν τα παιδια πανω, καλα ειναι μην μας χωνεις ολους:smt084:smt084
το ποτε θα τρεχει λιγο αγνωστο, υπολογιζω σε κανα μηνα... γιατι τωρα που παει για malawi ξεθαψα απο το μυαλο μου κατι ιδεες που ειχα κρυμενες... το βασικο ειναι να τελειωσω πολυεστερα και στεγανωμα, να μπει το γυαλι για να γεμισει νερο να μεινει ετσι, οσο θα ετοιμαζω τα υπολοιπα...

paco
26-09-10, 17:59
θαναση προτου περασεις το δευτερο χερι πολυεστερα αγριεψε λιγο την επιφανεια με ενα σαρανταρη γυαλοχαρτο και στο τελος με ενα κοπιδι χαραξε το να κανει χαρακιες απο το ξυραφι
μετα ριξε το δευτερο χερι
οταν θελουμε να μην κανουμε αυτη τη διαδικασια για το δευτερο χερι
μολις αρχιζει και στεγνωνει το πρωτο χερι και εχει κατεβει η
θερμοκρασια απο την αντιδραση που κανει με τον καταλυτη (οχι να κρυωσει τελειος)
περναμε το δευτερο χερι οταν εχει παψει να κανει αντιδρασει το καταλαβαινουμε επειδη εχει κρυωσει δημιουργει μια γυαλιστερη επειφανεια και δεν κολαει σωστα το δευτερο χερι
καλη συνεχεια

thanasis76
26-09-10, 20:11
θαναση προτου περασεις το δευτερο χερι πολυεστερα αγριεψε λιγο την επιφανεια με ενα σαρανταρη γυαλοχαρτο και στο τελος με ενα κοπιδι χαραξε το να κανει χαρακιες απο το ξυραφι
μετα ριξε το δευτερο χερι
οταν θελουμε να μην κανουμε αυτη τη διαδικασια για το δευτερο χερι
μολις αρχιζει και στεγνωνει το πρωτο χερι και εχει κατεβει η
θερμοκρασια απο την αντιδραση που κανει με τον καταλυτη (οχι να κρυωσει τελειος)
περναμε το δευτερο χερι οταν εχει παψει να κανει αντιδρασει το καταλαβαινουμε επειδη εχει κρυωσει δημιουργει μια γυαλιστερη επειφανεια και δεν κολαει σωστα το δευτερο χερι
καλη συνεχεια

φιλε μου ειχα μαζι μου κομματια για να περασω το δευτερο χερι μαζι, αλλα δεν ειχα υπολογισει τον υγρο πολυεστερα και μου τελειωσε:smt084
ναι θα το τριψω καλα με γυαλοχαρτο και θα το χαραξω...;)
πες μου κατι για πιο σιγουρα, οπου εχει κρατησει αερα ( σε 2-3 σημεια ) να τα σπασω για να το γεμισω εκει ε???
ετσι το εχω κανει αλλη μια φορα που μου κρατησε αερα...
ευχαριστω!!!!:smt052

paco
27-09-10, 18:08
sorry για την καθυστεριση ειμαι σε διακοπες
οπως το ειπες ειναι
ενας ευκολος τροπος να το φας ειναι με το τροχακι με ενα 60αρι γυαλοχαρτο
η με ξυραφι η οπως αλλιως θες
το θεμα ειναι να φυγει η φυσαλιδα
αν μπορεις μεσα στη φυσαλιδα να μην φας την τριχα πολυεστερα καλος
υπερβαλω βεβαια παντοτε στη δουλεια μου αλλα και εγω αυτη τη ροη ακολουθαω οποτε δεν μπορω να σου προτεινω κατι διαφορετικο
τελειωνε να το χαρουμε :D:smt041

thanasis76
27-09-10, 21:08
το δευτερο χερι εγινε και ολα καλα... με πηρε το βραδυ αλλα οκ, ολα καλα...
το περασα ολο ενα καλο χερι με γυαλοχαρτο 36αρι και εγινε μια χαρα... εσπασα οπου ειχε φουσκα, οχι οτι ειχε πολλες... σε μερικες που φενοταν καπος ασπρο και νομιζα οτι εχει αερα δεν ειχε...:D
τελειωσε λοιπον και το δευτερο χερι και εμεινε για αυριο το κουτι του φιλτρου....
το παχος του πολυεστερα που το υπολογισα ειναι γυρο στα 3-4 χιλ.
:D:D:D

kwstas_original
27-09-10, 22:02
Τι εννοεις χαραζεις τον πολυεστερα?:rolleyes:
Οπως κανουμε τη μπριζολα στα καρβουνα ενα πραμα!?:D

thanasis76
28-09-10, 00:53
ναιιιιιιιιιιιιιιιιιι μεσα εισαι....

giannisqq
28-09-10, 01:16
παραδειγμα που βρηκες βραδιατικα!!!!και πεινασα κιολας!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

thanasis76
01-10-10, 19:31
σημερα στο ενυδρειο τελειωσε ο πολυεστερας επιτελους!!! εγινε και το φιλτρο και περαστηκε ολο ενα χερι σκετο υγρο....
απο τριτη που γυριζω απο το ταξιδι, κατεβαινει στο μαγαζι για να περαστει μονωτικο υλικο, να παρει ομορφο χρωμα και να ξεκινησει η διακοσμιση...:smt041:smt041

Πάνος
01-10-10, 19:33
+-8 φωτο - φωτο +-8

6981giwrgos
01-10-10, 19:37
+-8 φωτο - φωτο +-8
:smt041:smt041δωσε φωτο στον λαο - δωσε φοτο στον λαο:smt041:smt041

thanasis76
01-10-10, 20:12
βρε τι παθατε σημερα??? φωτο δεν εβγαλα, γιατι την φωτογραφικη την ειχα αφησει στο μαγαζι που εφτιαχνα τις πετρες...
παντος δεν θα βλεπατε κατι παραπανω απο τις προηγουμενες φωτο που ειχα περασει πολυεστερα... απλα περασα τωρα το τελευταιο χερι..
φωτο απο τριτη που θα κατεβει στο μαγαζι για να παρει χρωμα εσωτερικα...

Crazy_Beaver
05-10-10, 21:00
θανάση τρίτη βράδυ.που είναι το update;;;;;;;Έχω ετοιμάσει ποπ κορν και περιμένω!!!!!!!!!!!!!:grin::grin::grin::grin::grin ::grin::grin::grin:

thanasis76
05-10-10, 21:04
θανάση τρίτη βράδυ.που είναι το update;;;;;;;Έχω ετοιμάσει ποπ κορν και περιμένω!!!!!!!!!!!!!:grin::grin::grin::grin::grin ::grin::grin::grin:

χαχαχαχα.... αυριο το βραδυ θα κατεβει απο την εξοχη το ενυδρειο...
ελειπα λιγες μερες και πρεπει να βγαλουμε και κανενα ευρω...
οχι μονο να χαλαμε...:smt120:smt120
και μιας και σε βρηκα και ετοιμαζεσαι για μαλαουι.... χιχιχιιχ
την λιστα την ειδες???
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44411
δεν θα την βρισκεις ευκολα τοσο μεγαλη την λιστα.... :D:D

Crazy_Beaver
05-10-10, 21:40
χαχαχαχα.... αυριο το βραδυ θα κατεβει απο την εξοχη το ενυδρειο...
ελειπα λιγες μερες και πρεπει να βγαλουμε και κανενα ευρω...
οχι μονο να χαλαμε...:smt120:smt120
και μιας και σε βρηκα και ετοιμαζεσαι για μαλαουι.... χιχιχιιχ
την λιστα την ειδες???
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44411
δεν θα την βρισκεις ευκολα τοσο μεγαλη την λιστα.... :D:D
Την έχω ήδη υπόψη μου!!Ευχαριστώ!!Βλεβαι αργώ ακόμα απλά επειδή πλέον το ότι μόνο τα γρήγοα πράγματα στα ενυδρεία μου έχει γίνει ευαγγέλιο. Θέλω να το προετοιμάσω στο μυαλό μου με κάθε λεπτομέρια πρώτα!!!!!!!!!

Keep up the good and hard work!!!!!!!:smt023:smt023:smt023:smt023

thanasis76
07-10-10, 20:22
απο χθες το ενυδρειο κατεβηκε ξανα στο μαγαζι και σημερα δουλεψα λιγο παλι...:D:D
στις 2 πρωτες φωτο βλεπετε το ενυδρει με τον πολυεστερα πριν καθαριστουν τα περισσευματα...
στις 2 επομενες φωτο ειναι το ενυδρειο αφου το εχω καθαρισει καλα καλα και το εχω περασει με υαλοχαρτο ολο...
και τελος το ενυδρειο που το εχω περασει ενα ελαφρι χερι μονωτικο υλικο για να κανω κατι σαν σταρωμα...

Τσιακιτζης Θεοδωρος
07-10-10, 20:42
καλη επιτυχια, αλλα εγω το βρισκω ριψοκινδυνο το ενχειρημα σου, ευχομαι να πανε ολα καλα.:)

thanasis76
07-10-10, 22:42
καλη επιτυχια, αλλα εγω το βρισκω ριψοκινδυνο το ενχειρημα σου, ευχομαι να πανε ολα καλα.:)

ισως ειναι λιγο αλλα δεν νομιζω οτι ειναι περισσοτερο απο το να ηταν απο μπετοφορμ μονο...
σε ευχαριστω παντος!!!!:smt052

sgiak
08-10-10, 10:03
Καταρχήν καλός σας βρήκα όλους (πρώτο μου ποστ) και κατά δεύτερον καλή επιτυχία στο ενυδρείο thanasis76 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=2695).
Τέσσερις ερωτήσεις:
- Τι μονωτικό υλικό χρησιμοποίησες?
- Ο πολυεστέρας μπήκε μέχρι την άκρη του ξύλου, εκεί που θα πατήσει το τζάμι? Πιάνει η σιλικόνη πάνω στον πολυεστέρα?
- Είναι εφικτό να περαστεί πολυεστέρας σε κάθε κομμάτι ξύλου χωριστά και να μονταριστούν τα κομμάτια στη συνέχεια -με βίδες, κόλλα ξύλου αλλά και την προσθήκη πολυεστέρα στις ενώσεις-? (Το ρωτάω διότι μένω στη Θεσσαλονίκη και δεν έχω φορτηγάκι)
- Γιατί θεωρείς το εγχείρημά σου ριψοκίνδυνο?

Και μία πέμπτη ερώτηση: ο συνδυασμός μπετοφόρμ και πολυεστέρα δεν παίζει? Δεν πιάνει με τίποτα ο πολυεστέρας πάνω στο μπετοφόρμ?

PS. Έπεσα πάνω στο νήμα για την κατασκευή σου ενώ ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το πρώτο μου γυάλινο ενυδρείο και πάγωσα τη διαδικασία. Περιμένω με ανυπομονησία να τελειώσεις για να βάλω μπρος το δικό μου. Άλλο πράγμα είναι ένα γυάλινο κουτί στο σαλόνι και άλλο ένα ξύλινο έπιπλο. Ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά στο χώρο.

thanasis76
08-10-10, 10:47
καλημερα φιλε μου!!!!

βασικα να σου πω οτι εγω δεν το θεωρω ριψοκινδυνο αλλα ολοι οι αλλοι ΝΑΙ.... :smt120:smt120 θα δειξει στο τελος ποιος εχεις δικιο....

το μονωτικο υλικο ειναι το ISOMAT-AQUAMATμε την προσθηκη ελαστικοποιητη κονιασματος...

ο πολυεστερας μπηκε ολου υπαρχει ξυλο εσωτερικα αλλα και ολος ο πολυεστερας θα περαστει με το μονωτικο υλικο οποτε η σιλικονη θα πατησει πανω στο μονωτικο υλικο...

αν το κανεις σε κομματια δεν ξερω δυστυχος να σου πω κατα ποσο θα στεγανωσει μετα αλλα μπορω να σου πω οτι ο πολυεστερας ποτε δεν θα σου βγαλει ομαλη επιφανεια... θελει τριψιμο και στοκαρισα για να γινει ομαλο...

οσο για το μπετοφρομ για βαλεις οτιδηποτε πανω του χρειαζεται τριψιμο να φυγει η αδιαβροχη επιφανεια , οποτε περνεις μια και καλη πλακε θαλασσης...
στο πλακε θαλασσης ο πολυεστερας αποροφιεται απο απο το ξυλο οποτε γινονται ολα μαζι ενα σωμα...

οσο για το φορτηγακι, αν το φτιαξεις ολο και καποιος γνωστος θα σε βοηθησει....

οτι θελεις ευχαριστω να σου πω...:smt052:smt052

thanasis76
08-10-10, 19:07
καλησπερα!!! καλα ειστε??
μιας και χθες περασα ενα σταρωμα με μονωτικο υλικο το ενυδρειο σημερα περασα ενα κανονικο χερι και την διαφορα την βλεπετε... ;);)

Γιαννης Μ5
08-10-10, 22:11
Μπραβο Θαναση.Το project προχωραει περιφημα.:)

POURITANOS
08-10-10, 22:33
Καμιά κόντρα εξωτερική δεν θα βάλεις.:confused:
Πολλά λίτρα, πολύ μεγάλο ύψους, πολύ πίεση προβλέπω.:rolleyes:

Βαλέ καμιά φωτογραφία κοντινή να δω λίγο το μονωτικό.
Τι επιφάνεια δίνει, όταν στρωθεί.
Α.. Το μονωτικό το άλειψες με πινέλο?
Β.. Αν ναι δουλεύετε εύκολα?
Γ.. Η είναι σκληρό σαν υλικό?.

Καλή συνεχεία και http://www.youtube.com/watch?v=EeGe1iLhYrE (http://www.youtube.com/watch?v=EeGe1iLhYrE) :D

Crazy_Beaver
08-10-10, 23:37
Μπράβο θανάση!!!!!!!!!!!!!

thanasis76
09-10-10, 07:00
σας ευχαριστω παιδια... να στε καλα....:smt052
Καμιά κόντρα εξωτερική δεν θα βάλεις.:confused:
Πολλά λίτρα, πολύ μεγάλο ύψους, πολύ πίεση προβλέπω.:rolleyes:

Βαλέ καμιά φωτογραφία κοντινή να δω λίγο το μονωτικό.
Τι επιφάνεια δίνει, όταν στρωθεί.
Α.. Το μονωτικό το άλειψες με πινέλο?
Β.. Αν ναι δουλεύετε εύκολα?
Γ.. Η είναι σκληρό σαν υλικό?.

Καλή συνεχεία και http://www.youtube.com/watch?v=EeGe1iLhYrE (http://www.youtube.com/watch?v=EeGe1iLhYrE) :D

καλημερα... κοντρα εξωτερικα???? δεν θα βαλω αλλα τι εννοεις???
το μονωτικο περαστικε με πινελο ναι, περνιεται ευκολα αλλα δεν ειναι υγρο, λασπη ειναι...
δεν θελει να το κανεις με το πασο σου γιατι σφιγει γρηγορα, μολις γινετε δυσκολοδουλευτο, βαζω λιγο υγρο και το αραιωνω λιγο:D:D
ειναι σκληρο και γινετε ολο μαζι ενα λαστιχοειδες σωμα...
αν το εχεις σαν φλουδα, λιγιζει, αλλα δεν σπαει...
θα σου ανεβασω φωτο κοντινη, θα σου βγαλω μια...:smt052

thanasis76
09-10-10, 12:33
παιδια μολις ηρθα σπιτι...
σημερα τελειωσε και ενα δυσκολο κομματι στο να περαστει μονωτικο υλικο... http://r27.imgfast.net/users/2713/12/45/28/smiles/499158.gif
σημερα περασα 2 χερια το φιλτρο και ειμαι οκ, για την ωρα..
στην τριτη φωτο εχω τραβιξει απο πολυ κοντα πως ειναι το μονωτικο υλικο οταν στεγνωνει...

POURITANOS
09-10-10, 20:16
κοντρα εξωτερικα???? δεν θα βαλω αλλα τι εννοεις???
θα σου ανεβασω φωτο κοντινη, θα σου βγαλω μια...:smt052

Κόντρες όπως έβαλε εδώ ο παίχτης στο λινκ.
http://www.jonolavsakvarium.com/eng_diy/2200litre/2200litres.html
Φυσικά για σενα μιλάμε για μικρότερες.

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ για την φωτογραφία+-3

thanasis76
09-10-10, 23:38
Κόντρες όπως έβαλε εδώ ο παίχτης στο λινκ.
http://www.jonolavsakvarium.com/eng_diy/2200litre/2200litres.html
Φυσικά για σενα μιλάμε για μικρότερες.

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ για την φωτογραφία+-3

η κοντρα που εχει βαλει ο φιλος εκει υπαρχει και σε εμενα... και μαλιστα 2 κοντρες εχω εγω...
αν δεις πιο πισω τις φωτο... ειναι εκει που πατανε τα καπακια...:rolleyes::rolleyes:

sgiak
18-10-10, 14:04
Δύο εβδομάδες χωρίς εξέλιξη του έργου. Ελπίζω να μη συνέβη κάτι σοβαρό.
Είμαι περίεργος να δω πως θα φτιάξεις το φίλτρο. Σκέφτομαι ότι στα ξύλινα ενυδρεία δεν είναι μονόδρομος η κατασκευή εξωτερικού φίλτρου (αφού παρά το μικρό κόστος δεν υπάρχουν περιορισμοί στις διαστάσεις και την αντοχή της δεξαμενής, ενώ επιπλέον το ξύλο μπορεί να κρύψει όλα τα υλικά χωρίς αντιαισθητικά αποτελέσματα). Η απορία όμως είναι πως θα φτιάξεις τα διαμερίσματα του φίλτρου ώστε να είναι στεγανά μεταξύ τους?

thanasis76
18-10-10, 14:56
Δύο εβδομάδες χωρίς εξέλιξη του έργου. Ελπίζω να μη συνέβη κάτι σοβαρό.
Είμαι περίεργος να δω πως θα φτιάξεις το φίλτρο. Σκέφτομαι ότι στα ξύλινα ενυδρεία δεν είναι μονόδρομος η κατασκευή εξωτερικού φίλτρου (αφού παρά το μικρό κόστος δεν υπάρχουν περιορισμοί στις διαστάσεις και την αντοχή της δεξαμενής, ενώ επιπλέον το ξύλο μπορεί να κρύψει όλα τα υλικά χωρίς αντιαισθητικά αποτελέσματα). Η απορία όμως είναι πως θα φτιάξεις τα διαμερίσματα του φίλτρου ώστε να είναι στεγανά μεταξύ τους?

καλησπερα φιλε μου!! χαιρομαι που παρακολουθεις το θεμα και σε ενδιαφερει, και ευτυχος δεν συνεβει τιποτα... απλα ασχοληθηκα λιγο παραπανω με τις πετρες, αν εχεις δει εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44157
για να τελειωνουν , γιατι εχω φαει πολυ αφρολεξ φιλε μου:(:(
ομως ειμαι χαρουμενος γιατι οσο γεμιζει το ενυδρειο πετρες, τοσο πιο ομορφο δειχνει...
αυριο τελειωνω με τις πετρες και σειρα περνει παλι το ενυδρειο και οπως καταλαβαινεις, σειρα εχει το φιλτρο...
παντος να σαν συμβουλη θα πω να μην πιανει κανεις ενα πραγμα και να προσπαθει να το τελειωσει γρηγορα, καλο ειναι να κανει διαλειμματα και να σκεφτετε το μυαλο... ετσι γλυτωνεις απο λαθη.... :smt052:smt052

thanasis76
18-10-10, 18:28
το ενυδρειο απο αυριο συνεχιζει μια και τελειωσα με τις πετρες....
εχω στοκαρει ολες τις βιδες και απο αυριο ετοιμαζω το φιτλρο και τριψιμο...

6981giwrgos
18-10-10, 18:57
πολυ ωραιο το αποτελεσμα με τις πετρες...:smt041:smt041:smt041 ανηπομονο να το δω γεμισμενο..:D:D:D

thanasis76
18-10-10, 19:00
πολυ ωραιο το αποτελεσμα με τις πετρες...:smt041:smt041:smt041 ανηπομονο να το δω γεμισμενο..:D:D:D

τις πετρες δες τις πιο καλα στο αλλο θεμα...:grin::grin::grin:
ευχαριστω παντος!!!:smt052

drbig
18-10-10, 19:10
το ενυδρειο απο αυριο συνεχιζει μια και τελειωσα με τις πετρες....
εχω στοκαρει ολες τις βιδες και απο αυριο ετοιμαζω το φιτλρο και τριψιμο...

Ελπίζω να αλλάξεις λίγο τις πέτρες γιατί βλέπουν και παιδιά.... :smt077:smt077:smt077

thanasis76
18-10-10, 19:15
Ελπίζω να αλλάξεις λίγο τις πέτρες γιατί βλέπουν και παιδιά.... :smt077:smt077:smt077

τι προσεξες εσυ παλι???
απαπαπαπαπαπαzw

Crazy_Beaver
18-10-10, 22:28
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

Πάνος
18-10-10, 23:34
τι προσεξες εσυ παλι???
απαπαπαπαπαπαzw

μα και να μη θελει καποιος να το προσεξει.....:smt120:smt120

thanasisg
19-10-10, 10:09

Πιπέρι στα μάτια!!! :D:D

drbig
19-10-10, 13:29
Μα καλά ρε παιδιά! Φάτσα κάρτα είναι να μην το προσέξω??? :D:D:D

Κλεόβουλος
19-10-10, 13:33
Θανάση οι πεινασμένες :D θα στο χαλάσουν το θέμα.

thanasis76
19-10-10, 14:27
Θανάση οι πεινασμένες :D θα στο χαλάσουν το θέμα.

αστα να πανε φιλε μου... καποιος-καποια λειπει ομως και με προβληματιζει...:D:D:D

drbig
19-10-10, 15:34
Θανάση , μόλις τελειώσεις με το δικό σου , ερχεσαι Θεσσαλονίκη να μου φτιάξεις ενα τονίσιο που θέλω. ΟΚ???

thanasis76
19-10-10, 15:42
Θανάση , μόλις τελειώσεις με το δικό σου , ερχεσαι Θεσσαλονίκη να μου φτιάξεις ενα τονίσιο που θέλω. ΟΚ???

θεσσ εχετε τα μαστορια των τζαμιων.... μια χαρα ειστε... :D:D:D

thanasis76
21-10-10, 19:23
καλησπερα!! σημερα επιτελους ηρεμησε λιγο η δουλεια στο μαγαζι και μπορεσα να φτιαξω το φιλτρο.
με τα 2 ξυλα που βλεπετε στην φωτο περασμενα με μονωτικο υλικο κανω τα χωρισματα για το φιλτρο, και στο σημειο που θα ειναι η αντλια εχω κανει 2 εξοδους, να υπαρχει και μια ρεζερβα...:D:D:D

Dream Waters
21-10-10, 20:19
Θα ταν καλυτερο να σηκωνες τα ξυλα(χωρισματα) ωστε να περναει απο κατω νερο.Ετσι θα χες καλυτερη κυκλοφορια στο φιλτραρισμα.
Δε ξερω κατα ποσο θα δουλεψει ετσι.

thanasis76
21-10-10, 22:25
Θα ταν καλυτερο να σηκωνες τα ξυλα(χωρισματα) ωστε να περναει απο κατω νερο.Ετσι θα χες καλυτερη κυκλοφορια στο φιλτραρισμα.
Δε ξερω κατα ποσο θα δουλεψει ετσι.

καλησπερα, ετσι οπως το λες ειναι!!! αλλιως πως θα δουλεψει???
απο το πρωτο χωρισμα περναει απο κατω και απο το δευτερο απο πανω...
απλα δεν μπορει να φανει στην φωτο καλα...

thanasis76
24-10-10, 15:37
οπως εχω πει καλο ειναι να μη βιαζομαστε γιατι γινονται και λαθη...
το καλο ειναι να τα προλαβαινουμε, οπως εγω τωρα, με τις σωλινες που θα στελνει η αντλια το νερο στο ενυδρειο...
ευχαριστω τον φιλο που μου το ειπε και μπορεσα να το διορθωσω... :clap: :clap:
οπως βλεπετε και στις φωτο η τρυπα μεγαλωσε και οι σωλινωσεις μαζι... :lol!: :lol!:

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/022.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-003-15.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/004-15.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/005-11.jpg

Dream Waters
24-10-10, 20:03
Θαναση καλο θα ειναι η επιστροφη να μην ειναι διπλα στην εισοδο του βρωμικου νερου προς το φιλτρο ,διοτι δε θα προλαβαινει το νερο να φιλτραρεται.Καλο θα ειναι να προεκτεινεις την επιστροφη του καθαρου νερου απο την αλλη μερια του ενυδρειου.
Για ποιο λογηο εβαλες τοσο μεγαλη διατομη στην επιστροφη??

thanasis76
24-10-10, 20:27
Θαναση καλο θα ειναι η επιστροφη να μην ειναι διπλα στην εισοδο του βρωμικου νερου προς το φιλτρο ,διοτι δε θα προλαβαινει το νερο να φιλτραρεται.Καλο θα ειναι να προεκτεινεις την επιστροφη του καθαρου νερου απο την αλλη μερια του ενυδρειου.
Για ποιο λογηο εβαλες τοσο μεγαλη διατομη στην επιστροφη??

κατσε γιατι η εγω σε εχω μπρεδεψει η εσυ μπερδευτηκες...:D:D:D
οι δυο τρυπες ειναι για εξοδο νερου απο το φιλτρο προς το ενυδρειο, η μεγαλη ειναι αυτη που θα χρησημοποιησω και η αλλη η μικρη ειναι για ρεζερβα...
το νερο θα μπεινει απο την αλλη μερα σε στυλ υπερχυλιση... αν δεις στις φωτο πιο πανω στην αντιθετη μερια το ξυλο που χωριζει το ενυδρειο με το φιλτρο εχει ενα κοψιμο...
απο εκει θα πεφτει το νερο με υπερχυλιση στο πρωτο διαμερισμα θα περναει απο κατω απο το πρωτο ξυλο-χωρισμα, και μετα απο πανω απο το αλλο ξυλο χωρισμα και θα καταληγει στο τελευταιο διαμερισμα που θα ειναι η αντλια επιστροφης....
καταλαβες η σε μπερδεψα πιο πολυ???

ARIS1983
25-10-10, 09:42
Ωραιος! Μου θυμηζει τυπου Juwel η κατασκευη του φιλτρου και μου φενεται πολυ καλη ιδεα!

thanasis76
25-10-10, 12:55
Ωραιος! Μου θυμηζει τυπου Juwel η κατασκευη του φιλτρου και μου φενεται πολυ καλη ιδεα!

ναι δικιο εχεις, αν σκεφτεις οτι ειναι περιπου 70-80 λιτρα και οτι γλυτωνεις καλωδια εξω, φιλτρα, σωλινες νερου και μπορεις να βαλεις μεσα αντιστασεις και οτι αλλο θελεις χωρις να φενεται στο ενυδρειο ειναι πολυ καλη λυση νομιζω κι εγω!!!!
παιδια καπου εδω να πω και κατι για ολους!!!! ευχαριστω μερικα παιδια που με ρωτησαν αν μπορω να τους φτιαξω ξυλινο ενυδρειο αλλα δεν γινετε...
ζητω συγνωμη αλλα δεν θα κοιμαμαι τα βραδυα αν εχω δωσει σε αλλα σπιτια τοσα λιτρα ενυδρειο...
οτι φτιαχνω το φτιαχνω και ξερω πως οτι και να γινει καλα να παθω... αλλα σε αλλους δεν μπορω....
παντος σας ευχαριστω και ειναι τιμη μου και μονο που ρωτησατε...
:smt052:smt052

thanasis76
26-10-10, 19:26
καλησπερα...
σημερα εβαλα τον φωτισμο στο ενυδρειο και σας τον παρουσιαζω αλλα αυριο θα γινουν καποιες μικρο αλλαγες γιατι δεν μου αρεσει καθολου ο τροπος στιριξης... :cry: :cry:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-001-14.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-002-15.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-003-16.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/004-17.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/005-12.jpg

naias
26-10-10, 20:42
σκοτεινιάζει λίγο στα δεξιά ή έτσι φαίνεται στην Foto; Εκτός και αν το έχεις κάνει επίτηδες για να υπάρχει και η μεριά του εφησυχασμού!

thanasis76
26-10-10, 21:05
σκοτεινιάζει λίγο στα δεξιά ή έτσι φαίνεται στην Foto; Εκτός και αν το έχεις κάνει επίτηδες για να υπάρχει και η μεριά του εφησυχασμού!

οπως το λες, θελω να υπαρχει μια σκοτεινη πλευρα για οποιο ψαρι θελει την υσηχια του και λιγο φως...:rolleyes::rolleyes:
πιστευω πως πρεπει να υπαρχει και λιγο πιο σκοτεινη πλευρα σε πολλα ενυδρεια, αν οχι σε ολα....

naias
26-10-10, 21:33
Άργησα λίγο αλλά το έπιασα έτσι; Συμφωνώ και εγώ για την σκοτεινή πλευρά !

sgiak
27-10-10, 00:58
Μερικές απορίες ακόμη (σχεδόν όλες έχουν αφετηρία το φίλτρο)

1) Στην αρχή ανέφερες το μέγεθος ενυδρείου 175χ60χ85. Να υποθέσω οι διαστάσεις αυτές αφορούν μΧπΧυ? (Πολύ ψηλό δεν είναι? Πως θα φτάνεις να καθαρίζεις?)
2) Οι διαστάσεις του φίλτρου είναι 15Χ60Χ85 ? (πιθανότατα ναι, διότι έτσι φτάνεις τα 70-80 λίτρα που ανέφερες)
3) Τα 750-800 λίτρα καθαρό ενυδρείο θα μπορέσει να τα συντηρήσει ένα φίλτρο μεγέθους 70-80 λίτρων ? (η αναλογία είναι 1 λίτρο στο φίλτρο για κάθε δέκα λίτρα στο ενυδρείου, ενώ στο φόρουμ προτείνεται για τα φίλτρα ιδιοκατασκευής η αναλογία 1 προς 4 λίτρα)
4) Τα διαχωριστικά στο φίλτρο σου τα πέρασες μόνο μονωτικό χωρίς πολυεστέρα και τα κώλυσες με απλή σιλικόνη?
5) Αντί του πολυεστέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εποξική ρητίνη ? (ώστε να τώρα που χειμώνιασε να μην τρέχουμε στην εξοχή αλλά να δουλεύουμε στα σπίτια μας)
6) αφού το μονωτικό είναι κατάλληλο για δεξαμενές νερού θα διακινδύνευες να το βάλεις μόνο του, χωρίς πολυεστέρα?

Κι άλλες απορίες έχω αλλά με το μαλακό. Μη σου χαλάσω την παρουσίαση. Πάντως πάς πολύ καλά. Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα προσεγμένη κατασκευή. Δεν πρόκειται να πάρω γυάλινο ενυδρείο με τίποτα.

Dream Waters
27-10-10, 03:09
κατσε γιατι η εγω σε εχω μπρεδεψει η εσυ μπερδευτηκες...:D:D:D
οι δυο τρυπες ειναι για εξοδο νερου απο το φιλτρο προς το ενυδρειο, η μεγαλη ειναι αυτη που θα χρησημοποιησω και η αλλη η μικρη ειναι για ρεζερβα...
το νερο θα μπεινει απο την αλλη μερα σε στυλ υπερχυλιση... αν δεις στις φωτο πιο πανω στην αντιθετη μερια το ξυλο που χωριζει το ενυδρειο με το φιλτρο εχει ενα κοψιμο...
απο εκει θα πεφτει το νερο με υπερχυλιση στο πρωτο διαμερισμα θα περναει απο κατω απο το πρωτο ξυλο-χωρισμα, και μετα απο πανω απο το αλλο ξυλο χωρισμα και θα καταληγει στο τελευταιο διαμερισμα που θα ειναι η αντλια επιστροφης....
καταλαβες η σε μπερδεψα πιο πολυ???

Bρε εγω καλα στα λεω.Δε θα εχεις καθολου καλη κυκλοφορια στην αριστερη μερια του ενυδρειου σου.Σκεψου το λιγο.
Επειδη εχεις μεγαλη τρυπα επιστροφης θα εχεις χαμηλη πιεση εξοδου νερου , αρα μη καλη κυκλοφορια στην αριστερη μερια ,αυτο εννοουσα...

thanasis76
27-10-10, 07:08
Bρε εγω καλα στα λεω.Δε θα εχεις καθολου καλη κυκλοφορια στην αριστερη μερια του ενυδρειου σου.Σκεψου το λιγο.
Επειδη εχεις μεγαλη τρυπα επιστροφης θα εχεις χαμηλη πιεση εξοδου νερου , αρα μη καλη κυκλοφορια στην αριστερη μερια ,αυτο εννοουσα...

τωρα καταλαβα τις λες, απλα πριν με ρωτουσες για τα χωρισματα και πως θα κινητε το νερο μεσα στο φιλτρο....
οι τρυπες τις επιστροφης εγιναν δυο, 1 μεγαλη και μια μικρη.... γιατι φοβηθηκα ( μου ειπε και ενα παιδι ) οτι θα εχω μεγαλη πιεση εκει και μην χτυπησει κανενα ψαρι...
οποτε εκανα την μια μεγαλη ( 35 mm ) και αφησα την αλλη
μικρη ( 24 mm ). αν δω οτι εχω χαμηλη πιεση νερου με την μεγαλη τρυπα, η την μικραινω με ενα ρακορ η βαζω την επιστροφη στην δευτερη τρυπα την 24 αρα..
με μικρη τρυπα δυσκολα την μεγαλωνεις μετα, ενω μια μεγαλη μικραινει ευκολα...
με ενδιαφερει η γνωμη σας οσο ειναι αδειο για να κανω διορθωσεις... και σας ευχαριστω ολους....
Μερικές απορίες ακόμη (σχεδόν όλες έχουν αφετηρία το φίλτρο)

1) Στην αρχή ανέφερες το μέγεθος ενυδρείου 175χ60χ85. Να υποθέσω οι διαστάσεις αυτές αφορούν μΧπΧυ? (Πολύ ψηλό δεν είναι? Πως θα φτάνεις να καθαρίζεις?)
2) Οι διαστάσεις του φίλτρου είναι 15Χ60Χ85 ? (πιθανότατα ναι, διότι έτσι φτάνεις τα 70-80 λίτρα που ανέφερες)
3) Τα 750-800 λίτρα καθαρό ενυδρείο θα μπορέσει να τα συντηρήσει ένα φίλτρο μεγέθους 70-80 λίτρων ? (η αναλογία είναι 1 λίτρο στο φίλτρο για κάθε δέκα λίτρα στο ενυδρείου, ενώ στο φόρουμ προτείνεται για τα φίλτρα ιδιοκατασκευής η αναλογία 1 προς 4 λίτρα)
4) Τα διαχωριστικά στο φίλτρο σου τα πέρασες μόνο μονωτικό χωρίς πολυεστέρα και τα κώλυσες με απλή σιλικόνη?
5) Αντί του πολυεστέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εποξική ρητίνη ? (ώστε να τώρα που χειμώνιασε να μην τρέχουμε στην εξοχή αλλά να δουλεύουμε στα σπίτια μας)
6) αφού το μονωτικό είναι κατάλληλο για δεξαμενές νερού θα διακινδύνευες να το βάλεις μόνο του, χωρίς πολυεστέρα?

Κι άλλες απορίες έχω αλλά με το μαλακό. Μη σου χαλάσω την παρουσίαση. Πάντως πάς πολύ καλά. Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα προσεγμένη κατασκευή. Δεν πρόκειται να πάρω γυάλινο ενυδρείο με τίποτα.

1) για το υψος ειναι λιγο ψηλο αλλα δεν καθαριζουμε καθε μερα, συν οτι με λιγο υψος παραπανω κερδισεις σε λιτρα χωρις να πιανει το ενυδρειο ολο το σπιτι και συν οτι φτιαχνεις οτι σετ απ θελεις και μενει και χωρος για να κολυμπαν τα ψαρια.

2) το φιλτρο ειναι οπως τα λες.

3) αυτο που λες με τα φιλτρα δεν το μετραω καθολου ετσι εγω....
εγω ξερω οτι αναλογα με το ενυδρειο πρεπει να γυρναει
το νερο του ενυδρειο 3-4 φορες την ωρα και να εχεις οσο πιο μεγαλο χωρο για βιολογικο υλικο...
να σου δωσω ενα παραδειγμα. το φιλτρο αυτο http://www.osmosisaquariums.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=115&category_id=18&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el
το δινει με καδο για υλικα 23 λιτρα και με αντλια 2400/ωρα και το δινει για 1500 λιτρα ενυδρειο. το δικο μου θα εναι με αντλια 2800/ωρα και με καδο για βιολογικο υλικο γυρο στα 40 λιτρα. δεν νομιζεις οτι θα εχω πολυ καλητερη βιολογια??
και μην ξεχναμε και την οξυγωνοση του νερου που σε εμενα γινετε καλλητερα...

4) τα χωρισματα του φιλτρου ειναι περασμενα μονο 2 χερια μονωτικο υλικο

5) αυτο δεν το ξερω, εβαλα πολυεστερα γιατι ξερω τις αντοχες του και ξερω να τον δουλευω...

6) με το μονωτικο αν γινει καλη κατασκευη στα ξυλα εισαι καλλημενος αλλα επιδη εφτιαξα πρωτη φορα τετοια κατασκευη ισως το εχω παρακανει λιγο αλλα νιοθω πιο ασφαλεια...:grin::grin:

dimitris21
27-10-10, 09:59
εγώ βλέποντας το ενυδρειο έχω μόνο μια ερώτηση.

το τζάμι από που θα μπει?

sgiak
27-10-10, 10:43
Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Παρά την έλλειψη εμπειρίας, στο θέμα των φίλτρων δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου, για τον απλό λόγο ότι κανένα εμπορικό φίλτρο (όχι μόνο το συγκεκριμένο στο λινκ που έδωσες) δεν έχει χωρητικότητα πάνω από 20-25 λίτρα. Για ενυδρεία έως 600 λίτρα η συντριπτική πλειοψηφία των φίλτρων έχει χωρητικότητα κάτω των 15 λίτρων. Όλα αυτά μαζί με τις αντλίες τους.
Στο θέμα της στεγάνωσης, η εποξική ρητίνη έχει αντικαταστήσει τον πολυεστέρα στην κατασκευή σκαφών. Επίσης χρησιμοποιείται σε δεξαμενές πόσιμου νερού, κρασιού κλπ. Συνεπώς τη θεωρώ κατάλληλη.

Και μία ακόμη ερώτηση: Πιστεύεις ότι θα έχεις αισθητή μείωση στην κατανάλωση ρεύματος από την αντλία νερού μέσα στο ενυδρείο και όχι κάτω από αυτό?

thanasis76
27-10-10, 12:09
εγώ βλέποντας το ενυδρειο έχω μόνο μια ερώτηση.

το τζάμι από που θα μπει?

ναι αυτο το ρωτανε πολλοι...:D:D:D
το τζαμι μπαινει και απο εμπρος διαγωνια και απο επανω;);)
Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Παρά την έλλειψη εμπειρίας, στο θέμα των φίλτρων δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου, για τον απλό λόγο ότι κανένα εμπορικό φίλτρο (όχι μόνο το συγκεκριμένο στο λινκ που έδωσες) δεν έχει χωρητικότητα πάνω από 20-25 λίτρα. Για ενυδρεία έως 600 λίτρα η συντριπτική πλειοψηφία των φίλτρων έχει χωρητικότητα κάτω των 15 λίτρων. Όλα αυτά μαζί με τις αντλίες τους.
Στο θέμα της στεγάνωσης, η εποξική ρητίνη έχει αντικαταστήσει τον πολυεστέρα στην κατασκευή σκαφών. Επίσης χρησιμοποιείται σε δεξαμενές πόσιμου νερού, κρασιού κλπ. Συνεπώς τη θεωρώ κατάλληλη.

Και μία ακόμη ερώτηση: Πιστεύεις ότι θα έχεις αισθητή μείωση στην κατανάλωση ρεύματος από την αντλία νερού μέσα στο ενυδρείο και όχι κάτω από αυτό?

θα εχω μεγαλη διαφορα στο ρευμα για πολλους λογους....
δεν ξερω αν απο την αντλια θα εχω οπως λες, αλλα σιγουρα εχω απο τον φωτισμο που ειναι μολις 14 watt και την πιο πολυ οικονομια θα την εχω απο τους θερμοστατες που θα ζεστενουν το νερο... ειμαι κι εγω περιεργος να δω ποσα watt θα χρειαστω...:D:D
θα ξεκινησω με την αντισταση που εχω 300 watt και θα ανεβαινω ανα 100 και να δω που θα ειμαι οκ...

dimitris21
27-10-10, 13:23
ναι αυτο το ρωτανε πολλοι...:D:D:D
το τζαμι μπαινει και απο εμπρος διαγωνια και απο επανω;);)

θα εχω μεγαλη διαφορα στο ρευμα για πολλους λογους....
δεν ξερω αν απο την αντλια θα εχω οπως λες, αλλα σιγουρα εχω απο τον φωτισμο που ειναι μολις 14 watt και την πιο πολυ οικονομια θα την εχω απο τους θερμοστατες που θα ζεστενουν το νερο... ειμαι κι εγω περιεργος να δω ποσα watt θα χρειαστω...:D:D
θα ξεκινησω με την αντισταση που εχω 300 watt και θα ανεβαινω ανα 100 και να δω που θα ειμαι οκ...

Θανάση δεν έχεις λόγο να το κάνεις αυτό. η ενέργεια που χρειάζεται για να θερμάνει το νερό είναι ίδια η 300w βάλεις η 3000w βάλεις. μικροδιαφορές υπάρχουν αλλά σίγουρα δεν είναι άξιες λόγου.
το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον 1:1 watt/λιτρο

thanasis76
27-10-10, 13:32
Θανάση δεν έχεις λόγο να το κάνεις αυτό. η ενέργεια που χρειάζεται για να θερμάνει το νερό είναι ίδια η 300w βάλεις η 3000w βάλεις. μικροδιαφορές υπάρχουν αλλά σίγουρα δεν είναι άξιες λόγου.
το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον 1:1 watt/λιτρο

ναι εχεις δικιο γιατι αν βαλω 300 βατ θα κανει 2 ωρες πχ να το θερμανει ενω με 3000 βατ θα κανει 20 λεπτα οποτε την ιδια ενεργεια στην ουσια θα χρειαστω αλλα δεν το διατυπωσα σωστα...
ηθελα να πω οτι με ξυλινο ενυδρειο κερδιζω πολυ σε θερμομονωση και θα χρειαζομαι λιγοτερη ενεργεια για να κραταω θερμοκρασια γυρω στους 26 βαθμους...
οποτε οικονομια στο ρευμα:grin:

thanasis76
30-10-10, 18:02
καλησπερα!!! το ενυδρειο σθγα σιγα φτανει στο τελος του.
εγιναν καποιες εργασιες παλι και σας τις δειχνω...
αλλαξα τα στιριγματα της λεντοταινιας, που δεν μου αρεσαν και την στιριξα μεσα σε πλαστικη ραγα που χρησημοποιουν οι ηλεκτρολογοι για να περνανε καλωδια.
μπηκε και η σωλινα για να γινονται οι αλλαγες νερου...
και περαστηκε και το πρωτο χερι χρωμα εξωτερικα... :clap: :clap:
http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/001-15.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/004-18.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/005-13.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-011-5.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/007-12.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/009-8.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/012-3.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/014-2.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-016-2.jpg

6981giwrgos
30-10-10, 18:17
νομιζω τωρα ειναι καλητερα στηριγμενη η λεντοταινια...;);)
σαν χρωμα εγω θα το περναγα με ενα σουρο βερνικι αλλα γουστα ειναι αυτα..:grin::grin::grin:

thanasis76
30-10-10, 18:20
νομιζω τωρα ειναι καλητερα στηριγμενη η λεντοταινια...;);)
σαν χρωμα εγω θα το περναγα με ενα σουρο βερνικι αλλα γουστα ειναι αυτα..:grin::grin::grin:

το χρωμα πρεπει να ταιριαξει με τα επιπλα στο σαλονι...:D:D:D

6981giwrgos
30-10-10, 18:25
το χρωμα πρεπει να ταιριαξει με τα επιπλα στο σαλονι...:D:D:D
σωστος......:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleye s:

egeorgiou
30-10-10, 18:42
Είσαι μερακλής

thanasis76
30-10-10, 20:47
σε ευχαριστω πολυ!!!! κατσε να το τελειωσω...:D:D θα εχει και διακοσμιση εξωτερικα... να σπασει λιγο η μαυριλα.....:D:D:D

sgiak
30-10-10, 21:59
Εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι ήδη ένα όμορφο έπιπλο πριν ακόμη γεμίσει νερό και μπουν μέσα ψάρια.
Και όπως πάντα ερωτήσεις (είπες εξαρχής ότι θα ενημερώνεις για τα υλικά):
Τι είδους χρώμα χρησιμοποίησες? Χρειάστηκε να τρίψεις την κόντρα πλακέ πριν βάψεις? (Πόσα χέρια βάψιμο θα περάσεις?)
Επίσης, τα σημεία στα οποία φαίνονταν οι βίδες προφανώς τα στοκάρισες, αλλά με τι είδους στόκο? Στα συγκεκριμένα σημεία η βαφή στρώνει καλά? Πως φαίνεται από κοντά?
Και κάτι που δεν μου απάντησες νωρίτερα: Τα διαχωριστικά στο φίλτρο τα κώλυσες με σιλικόνη?

PS. Ίσως έπρεπε να το ρωτήσω νωρίτερα αυτό: Υπάρχει κίνδυνος να σκίσουν οι βίδες την κόντρα πλακέ? Δεν εννοώ φυσικά αυτές που είναι βιδωμένες στην επιφάνεια αλλά αυτές που πιάνουν στα πλαϊνά των φύλλων. Έκανες πρώτα τις τρύπες με τρυπάνι ή τις βίδωσες απευθείας?

Crazy_Beaver
30-10-10, 22:09
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

thanasis76
31-10-10, 01:29
Εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι ήδη ένα όμορφο έπιπλο πριν ακόμη γεμίσει νερό και μπουν μέσα ψάρια.
Και όπως πάντα ερωτήσεις (είπες εξαρχής ότι θα ενημερώνεις για τα υλικά):
Τι είδους χρώμα χρησιμοποίησες? Χρειάστηκε να τρίψεις την κόντρα πλακέ πριν βάψεις? (Πόσα χέρια βάψιμο θα περάσεις?)
Επίσης, τα σημεία στα οποία φαίνονταν οι βίδες προφανώς τα στοκάρισες, αλλά με τι είδους στόκο? Στα συγκεκριμένα σημεία η βαφή στρώνει καλά? Πως φαίνεται από κοντά?
Και κάτι που δεν μου απάντησες νωρίτερα: Τα διαχωριστικά στο φίλτρο τα κώλυσες με σιλικόνη?

PS. Ίσως έπρεπε να το ρωτήσω νωρίτερα αυτό: Υπάρχει κίνδυνος να σκίσουν οι βίδες την κόντρα πλακέ? Δεν εννοώ φυσικά αυτές που είναι βιδωμένες στην επιφάνεια αλλά αυτές που πιάνουν στα πλαϊνά των φύλλων. Έκανες πρώτα τις τρύπες με τρυπάνι ή τις βίδωσες απευθείας?

σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια...

στις ερωτησεις σου...
το χρωμα ειναι κανονικο χρωμα μαυρο ματ για σιδερα και ξυλα.
πριν βαψω, οπου εχει βιδες και λακακια στοκαρετε με ξυλοστοκο και τριβεται ολο το ενυδρειο με ψιλο ντουκοχαρτο μεχρι αν μην εχει λακακια...
αν καπου εχει ξαναστοκαρουμε σε εκεινο το σημειο και το ξανατριβουμε.
η βαφη γινετε με μικρο ρολο και οχι με πινελο γιατι θα φαινετε ασχημα...
απο κοντα φαινετε μια χαρα και θα περαστει αλλο ενα χερι και θα ειναι ετοιμο...
τα διαχωριστικα του φιλτρου κολληθηκαν με σιλικονη και μετα περαστικαν και μονωτικο υλικο
το κοντρα πλακε δεν σκιζει. εκτως αν βαλεις πιο χοντρες βιδες...
αναλογα το παχος του πλακε βαζεις και το αναλογο παχος σε βιδα και δεν χρειαζεται να κανεις πριν τρυπες...

οτι θελετε μπορειτε αν ρωτατε, χαρα μου να βοηθησω οποιον σκεφτει να κανει κατι παρομοιο...
:smt041:smt041

Zorba_The_Freak
31-10-10, 15:59
Παρακολουθω απο την αρχη την κατασκευη και φαινεται καταπληκτικη.

Μονο μια μικρη λεπτομερεια: Τα λαστιχα που εχεις χρησιμοποιησει στο φιλτρο εχεις ελεγξει/προβλεψει να ειναι καταλληλα για ποσιμο νερό?
Μου ειχαν πει καποτε οτι αυτα τα πρασινα ειναι ακαταλληλα γιατι μπορει να βγαλουν καποιες ουσιες στο νερο. ΔΕΝ εχω ομως προσωπικη εμπειρια και δεν ξερω αν ισχυει...

Kotsos
31-10-10, 16:06
Παρακολουθω απο την αρχη την κατασκευη και φαινεται καταπληκτικη.

Μονο μια μικρη λεπτομερεια: Τα λαστιχα που εχεις χρησιμοποιησει στο φιλτρο εχεις ελεγξει/προβλεψει να ειναι καταλληλα για ποσιμο νερό?
Μου ειχαν πει καποτε οτι αυτα τα πρασινα ειναι ακαταλληλα γιατι μπορει να βγαλουν καποιες ουσιες στο νερο. ΔΕΝ εχω ομως προσωπικη εμπειρια και δεν ξερω αν ισχυει...Εγώ τα χρησιμοποιώ αρκετό καιρό στο εξωτερικό μου φίλτρο χωρίς πρόβλημα...Βέβαια αυτό που λες δεν το έχω ακούσει..

thanasis76
31-10-10, 16:18
απο οσο ξερω τα λαστιχα ειναι ενταξει και δεν εχουν κανενα προβλημα με το ποσιμο νερο...
;);)

harris samos
31-10-10, 20:35
θαναση το συγκεκριμενο καναλι παλιοτερα που το ειχα χρησιμοπιοισει ξεκολαγε οπου τραβαγε υγρασια στο λεω για να μη βρεις την ταινια μεσα ;)

thanasis76
01-11-10, 02:27
θαναση το συγκεκριμενο καναλι παλιοτερα που το ειχα χρησιμοπιοισει ξεκολαγε οπου τραβαγε υγρασια στο λεω για να μη βρεις την ταινια μεσα ;)

το ειχες κολλησει με την ταινια διπλης οψεως που ειχε μαλλον ε??
εγω το εχω κολλησει με σιλικονη και το περασα και μονωτικο υλικο...
δεν πεφτει σιγουρα...:D:D
σε ευχαριστω παντος...

Ύδωρ
01-11-10, 10:32
Θανάση φαίνεται πως έχεις κάνει πολλή δουλειά, και μόνο και μόνο γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια.
Δεν θα εξετάσω την επιλογή του υλικού (ξύλο - πολυεστέρας) με την οποία καταρχάς διαφωνώ, ο χρόνος εύχομαι να σε δικαιώσει. Ούτε για την τοποθέτηση του τζαμιού θα μιλήσω, νομίζω οι προηγούμενοι το έχουν καλύψει το θέμα. Για το καπάκι μόνο λίγες παρατηρήσεις. Τα μεταλλικά συρραπτικά τα φοβάμαι μακροχρόνια με την υγρασία (σκουριάζουν) και το όποιο βερνίκι δεν τα προστατεύει απόλυτα. Χώρο για φωτιστικά και ανεμιστήρες, έχεις προβλέψει;
Οι παρατηρήσεις μου δεν έχουν σκοπό κριτικής. Αλλά επειδή βλέπω πως έχεις κάνει ΠΟΛΛΗ δουλειά, επισημαίνω κάποιες "λεπτομέρειες" για να μην πάει η δουλειά σου στράφι.

thanasis76
01-11-10, 11:50
Θανάση φαίνεται πως έχεις κάνει πολλή δουλειά, και μόνο και μόνο γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια.
Δεν θα εξετάσω την επιλογή του υλικού (ξύλο - πολυεστέρας) με την οποία καταρχάς διαφωνώ, ο χρόνος εύχομαι να σε δικαιώσει. Ούτε για την τοποθέτηση του τζαμιού θα μιλήσω, νομίζω οι προηγούμενοι το έχουν καλύψει το θέμα. Για το καπάκι μόνο λίγες παρατηρήσεις. Τα μεταλλικά συρραπτικά τα φοβάμαι μακροχρόνια με την υγρασία (σκουριάζουν) και το όποιο βερνίκι δεν τα προστατεύει απόλυτα. Χώρο για φωτιστικά και ανεμιστήρες, έχεις προβλέψει;
Οι παρατηρήσεις μου δεν έχουν σκοπό κριτικής. Αλλά επειδή βλέπω πως έχεις κάνει ΠΟΛΛΗ δουλειά, επισημαίνω κάποιες "λεπτομέρειες" για να μην πάει η δουλειά σου στράφι.

σε ευχαριστω και χαιρομαι απο την αρχη να μου επισημενουν διαφορα πραγματα , γιατι κι εγω πρωτη φορα κανω τετοια κατασκευη...
απλα δεν την εκανα βιαστηκα και πιστευω οτι δεν εχω κανει τιποτα τρομερα λαθη...

για το φωτιστικο οπως λες, το εχω βαλει, δεν το ειδες???:confused::confused:

τα συρραπτικα δεν θα εχουν την παραμικρη επαφη με υγρασια. τα καπακια απο μεσα εχουν περαστει με το ιδιο μονωτικο που εχει περαστει ολο το ενυδρειο 3 χερια.

για ανεμηστηρες ετσι οπως ειναι τα καπακια μπαινουν πολυ ευκολα κοβοντας 2 γριλιες... απλα τωρα προσπαθω να τελειωσω για να βαλω νερο. τα ενεμηστηρακια εχω χρονο μεχρι το καλοκαιρι...:D

για την επιλογη ξυλου-πολυεστερα-μονωτικο θα ηθελα να μου πεις την αποψη σου και τους φοβους σου...
παντος την ιδεα την πηρα απο εδω
και την κατασκευη μου την εχω κανει πολυ πιο δυνατη και γερη απο οτι εκανε ο τυπος για λογους ασφαλειας...

για το τζαμι τι... ????

σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις και ειναι δεκτες, αλλιως δεν θα εβαζα την παρουσιαση... μεσα απο την παρουσιαση διορθωνομαι κι εγω!!!:smt041:smt041

Ύδωρ
01-11-10, 18:49
σε ευχαριστω και χαιρομαι απο την αρχη να μου επισημενουν διαφορα πραγματα , γιατι κι εγω πρωτη φορα κανω τετοια κατασκευη...
απλα δεν την εκανα βιαστηκα και πιστευω οτι δεν εχω κανει τιποτα τρομερα λαθη...

για το φωτιστικο οπως λες, το εχω βαλει, δεν το ειδες??? :confused::confused:
To είδα μετά, έχεις δίκιο. Πάντως εγώ δεν θα επέλεγα LEDs αλλά κάποια λάμπα Τ8 / Τ5
τα συρραπτικα δεν θα εχουν την παραμικρη επαφη με υγρασια. τα καπακια απο μεσα εχουν περαστει με το ιδιο μονωτικο που εχει περαστει ολο το ενυδρειο 3 χερια.
Αρκεί να αντέξει η επίστωση σε βάθος χρόνου...
για ανεμηστηρες ετσι οπως ειναι τα καπακια μπαινουν πολυ ευκολα κοβοντας 2 γριλιες... απλα τωρα προσπαθω να τελειωσω για να βαλω νερο. τα ενεμηστηρακια εχω χρονο μεχρι το καλοκαιρι...:D
Σωστός
για την επιλογη ξυλου-πολυεστερα-μονωτικο θα ηθελα να μου πεις την αποψη σου και τους φοβους σου...
παντος την ιδεα την πηρα απο εδω
και την κατασκευη μου την εχω κανει πολυ πιο δυνατη και γερη απο οτι εκανε ο τυπος για λογους ασφαλειας...
Εγώ προσωπικά θα επέλεγα μία γυάλα (του εμπορίου ή DIY) την οποία θα εγκιβώτιζα σε ό,τι ξύλινο κουτί ήθελα. Εγκιβωτισμός ακριβείας, σαν χερι-γάντι. Έτσι ουσιαστικά θα είχα αυτό που έκανες κι εσύ, αλλά αντί για πολυεστέρα θα είχα την πολυδοκιμασμένη σε βάθος πολλών χρόνων λύση γυαλί-σιλικόνη. Το γυαλί Θανάση αν δεν το σπάσεις από ατύχημα, αντέχει για αιώνες στο νερό... Το δικό μου ενυδρείο (αυτό που έχω τώρα) είναι μια παρόμοια κατασκευή, με γυάλα του εμπορίου και μελαμίνη. Παρόλα αυτά, αν ήταν να επιλέξω οπωσδήποτε σκέτο ξύλο, αντί για πολυεστέρα θα το πέρναγα με μία εποξική ρητίνη.
για το τζαμι τι... ????
Δεν έχω φτιάξει ακόμα DIY ενυδρείο (γυάλα), αλλά νομίζω πως στην περίπτωσή σου πας σε 1-1,5mm τουλάχιστον. Το θέμα είναι πόσο θ' αντέξει στην πίεση του νερού (καμπύλωση) χωρίς κόντρες μόνο με την περιφερική συγκόλληση, και πόσο καλά θα κολλήσει η σιλικόνη στο μονωτικό υλικό (ως ισχύς συγκόλλησης, ως στεγανότητα και ως διάρκεια του δεσμού στο χρόνο)
σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις και ειναι δεκτες, αλλιως δεν θα εβαζα την παρουσιαση... μεσα απο την παρουσιαση διορθωνομαι κι εγω!!!:smt041:smt041
Καλή επιτυχία και χαιρετισμούς στον γείτονά σου και φίλο και συνάδελφό μου, τον Γιώργο τον Βακόνδιο (οδοντίατρος).

thanasis76
01-11-10, 20:22
σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια....

να βαλω Τ8 η Τ5 το θεωρω υπερβολη γιατι σε ενα μαλαουι ο φωτισμος ειναι απλα για να βλεπουμε τα ψαρια και τα λεντ ειναι και πολυ οικονομικα και αθανατα...

το μονωτικο αντεχει απο οσο μου ειπε στο μαγαζι και δεν θα εχω προβλημα για πολλα χρονια, στην ουσια μου ειπε οτι δεν παθενει τιποτα ιδικα με τον ελαστικοποιητη που εβαλα...

εγω προσωπικα δεν θα ρισκαριζα να φτιαξω 1000λιτρα ενυδρειο με γυαλι και να το κολλησω εγω.. , μετα εχουμε το βαρος που ειναι παρα πολυ και τελος ειναι το οικονομικο που ειναι τεραστια η διαφορα...

οσο για την καμπυλοτητα στο τζαμι το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα εχω προβλημα αν σκεφτεις οτι ειναι μικρο το μηκος , χοντρο το τζαμι και με μεγαλη επιφανεια που θα ειναι κολλημενο...

ολα αυτα τα λεω χωρις να εχω πειρα, απλα με οτι βλεπω οσο το φτιαχνω και με το σκεπτικο το δικο μου....

sgiak
03-11-10, 10:06
Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά νομίζω ότι στο θέμα της χρήσης του ξύλου υπάρχει μεγάλη παρανόηση. Δεν έχω εμπειρία από ενυδρεία αλλά γνωρίζω πολύ καλά (όπως όλοι μας) ότι οι αντοχές του ξύλου στο νερό –με κατάλληλη επεξεργασία- είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ μέχρι σήμερα το ξύλο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές που απαιτούν στεγανότητα. Ενδεικτικά αναφέρω τις ξύλινες δεξαμενές νερού (http://www.google.gr/#hl=el&biw=1366&bih=576&q=wooden+water+tank&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=10951bfa4a4e2ec3), τα κοινά ξύλινα βαρέλια (http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&biw=1366&bih=576&q=wooden+barrels&aq=f&aqi=g2&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=10951bfa4a4e2ec3), τα ξύλινα σπίτια (http://www.google.gr/#hl=el&biw=1366&bih=576&q=wooden+houses&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=wooden+&gs_rfai=&fp=10951bfa4a4e2ec3) και πάνω από όλα τις ξύλινες βάρκες (http://www.google.gr/#hl=el&biw=1366&bih=576&q=wooden+boats&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=wooden+boat&gs_rfai=&fp=10951bfa4a4e2ec3).
Φυσικά έχει δίκαιο ο Ύδωρ, που επικαλείται τις αντοχές του γυαλιού στο νερό σε βάθος πολλών χρόνων, αλλά ένα γυάλινο ενυδρείο δεν έχει μόνο γυαλί. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι η σιλικόνη. Αμφιβάλω λοιπόν για το εάν ένα ενυδρείο από σκέτο γυαλί και σιλικόνη μπορεί να αντέξει περισσότερο στο χρόνο από ένα ξύλινο σαν του Θανάση.
PS. Συγνώμη εάν με την παρέμβασή μου κούρασα όσους παρακολουθούν την παρουσίαση. Κυρίως ήθελα να παροτρύνω τον Θανάση να συνεχίσει -+5

thanasis76
03-11-10, 10:16
Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά νομίζω ότι στο θέμα της χρήσης του ξύλου υπάρχει μεγάλη παρανόηση. Δεν έχω εμπειρία από ενυδρεία αλλά γνωρίζω πολύ καλά (όπως όλοι μας) ότι οι αντοχές του ξύλου στο νερό –με κατάλληλη επεξεργασία- είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ μέχρι σήμερα το ξύλο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές που απαιτούν στεγανότητα. Ενδεικτικά αναφέρω τις ξύλινες δεξαμενές νερού (http://www.google.gr/#hl=el&biw=1366&bih=576&q=wooden+water+tank&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=10951bfa4a4e2ec3), τα κοινά ξύλινα βαρέλια (http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&biw=1366&bih=576&q=wooden+barrels&aq=f&aqi=g2&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=10951bfa4a4e2ec3), τα ξύλινα σπίτια (http://www.google.gr/#hl=el&biw=1366&bih=576&q=wooden+houses&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=wooden+&gs_rfai=&fp=10951bfa4a4e2ec3) και πάνω από όλα τις ξύλινες βάρκες (http://www.google.gr/#hl=el&biw=1366&bih=576&q=wooden+boats&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=wooden+boat&gs_rfai=&fp=10951bfa4a4e2ec3).
Φυσικά έχει δίκαιο ο Ύδωρ, που επικαλείται τις αντοχές του γυαλιού στο νερό σε βάθος πολλών χρόνων, αλλά ένα γυάλινο ενυδρείο δεν έχει μόνο γυαλί. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι η σιλικόνη. Αμφιβάλω λοιπόν για το εάν ένα ενυδρείο από σκέτο γυαλί και σιλικόνη μπορεί να αντέξει περισσότερο στο χρόνο από ένα ξύλινο σαν του Θανάση.
PS. Συγνώμη εάν με την παρέμβασή μου κούρασα όσους παρακολουθούν την παρουσίαση. Κυρίως ήθελα να παροτρύνω τον Θανάση να συνεχίσει -+5

συμφωνω μαζι σου....
οτι αντοχες μπορει να εχει ενα γυαλινο ενυδρειο με κολλησεις σιλικονης 1-1,5 εκατ. αλλες τοσο μπορει να εχει και το ξυλινο και πολυ παραπανω μαλλον μιας και οι κολλησεις του τζαμιου ειναι 5 εκατ.
καλα κανεις και τα γραφεις για να παροτρυνεις κι αλλους....
εγω τελειωνω και εχει βγει σουπερ....
:smt041:smt041:smt041

georgebruno
03-11-10, 10:24
+1000
+τις αρχικές παραμέτρους δλδ οτι χρησιμοποιούμε ξύλο για να μειώσουμε το κόστος,να γινει πιο ελαφρύ,να έχει καλύτερη θερμομόνωση..

thanasis76
03-11-10, 10:41
+1000
+τις αρχικές παραμέτρους δλδ οτι χρησιμοποιούμε ξύλο για να μειώσουμε το κόστος,να γινει πιο ελαφρύ,να έχει καλύτερη θερμομόνωση..

συμφωνω.... +100000 και να προσθεσω οτι σε ενα ενυδρειο απο γυαλι που εχουμε διαρροη συνηθος χρειαζεται ξεκολλημα και ξανα απο την αρχη κολλημα...
στα ξυλινα ενυδρεια , το αδειαζεις , στεγνωνει και κανεις οτι θελεις στο σημειο που εχεις διαρροη... :smt052

στο εξωτερικο σε μεγαλα ενυδρεια κατα κυριο λογο χρησημοποιουν ξυλο....

Ύδωρ
03-11-10, 20:44
Θανάση, ξέρεις ότι σταυρώνω τα δάχτυλα για να πάνε όλα καλά με το ενυδρείο σου. Δεν μου αρέσει να γίνομαι Κασσάνδρα, ούτε ...Μητσοτάκης. Παρακολουθώ την προσπάθειά σου και εύχομαι τη μέγιστη δυνατή επιτυχία.
Υποχρεούμαι όμως να είμαι ρεαλιστής και νομίζω ότι πρέπει να επισημάνω κάποια πράγματα.1) Σε αντίθεση με ένα γυάλινο ή ακρυλικό, στο ξύλινο αν έχεις διαρροή, μέχρι να την εντοπίσεις και να το στεγνώσεις σου φούσκωσε το ξύλο και...
2) Επίσης, η διαρροή στα ξύλινα είναι ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ γιατί όσο καλά στερεωμένα και να είναι τα ξύλα, το αδύναμο σημείο είναι στις ενώσεις. Εκεί, η όποια μικροκινητικότητα συχνά οδηγεί σε ρώγμωση του μονωτικού με τις ευνόητες συνέπειες.
3) Είναι κοινός τόπος πώς σε ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τις κατασκευές, όσο λιγότερη πολυπλοκότητα υπάρχει τόσο λιγότερος είναι και ο κίνδυνος αποτυχίας. Όταν έχεις ένα σύστημα που αποτελείται από ξύλα, πολυεστέρα, μονωτικό, βίδες, κόλλες, γυαλί, σιλικόνη, κα. η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά αυξάνει επικίνδυνα.
4) Στις βάρκες που προαναφέρθηκαν, αν παρουσιαστεί διαρροή (που παρουσιάζεται) τη βγάζεις, την καλαφατίζεις και την ξαναβάζεις στο νερό. Και είναι εξίσου "εύκολο" και να τη συντηρήσεις (που κι αυτό είναι απαραίτητο να γίνεται τακτικά). Το ίδιο ισχύει και για τις δεξαμενές νερού. Ένα ενυδρείο όμως 1000lt με εξοπλισμό, ψάρια, βιολογία φίλτρου, ντεκόρ, φυτά ίσως, για να ξεστηθεί και να ξαναστηθεί (ώστε να επισκευαστεί ή να συντηρηθεί) είναι ένα μεγάλο θέμα.
5) Στο internet θα βρεις πολλές ίσως ανάλογες κατασκευές, με αναλυτικές παρουσιάσεις, συμβουλές και εντυπωσιακές φωτογραφίες. Πόσες όμως από αυτές μας λένε πώς τα πήγε το project τους μετά από 1, 2, 3, ή 5 χρόνια;
Θα μπορούσα να παραθέσω και άλλα επιχειρήματα, αλλά δε θέλω να χαλάσω τη συζήτηση του φίλου μου, ούτε τον ενθουσιασμό του για το εγχείρημά του. Είναι από τις λίγες φορές που πραγματικά εύχομαι να βγω ψεύτης. Άλλωστε, ξύλινα ενυδρεία δε συναντάς πολλά (γιατί άραγε; ) και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε (εκ του ασφαλούς) την μεγάλη προσπάθεια του Θανάση, καθώς και να ανταλλάξουμε τις όποιες απόψεις μας.

kwstas_original
03-11-10, 21:00
Θα ειμαι και εγω ρεαλιστης....
Δεν συναντας πολλα ξυλινα ενυδρεια γιατι δεν υπαρχει αναγκη για πραγματικα ΜΕΓΑΛΑ ενυδρεια.
Eπισης οι περισσοτεροι το βλεπουν οπως εσυ και δεν ρισκαρουν.εκ του ασφαλους...
Το ενυδρειο που φτιαχνει ο Θανασης απο τα μικροτερα ξυλινα που εγω εχω δει τουλαχιστον.
Με ξυλο φτιαχνονται ενυδρεια 30 και 50 χιλιαδων λιτρων....αστειευεσαι?

Αλλο οι βαρκες...οι δεξαμενες που σωστα αναφερθηκαν παραπανω που τροφοδοτουν νερο ολοκληρα χωρια ποτε αδειαζουν για να συντηρηθουν?:rolleyes:

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι το περνεις τοσο βαρια....αντε και ανοιξε (φτου φτου)
ξερεις τι ζημια θα κανουνε τα τζαμια απο ενα 1000αρι ενυδρειο?Αν εισαι μπροστα σε εκοψε φετες...(οτι τυπου τζαμι και να ειναι).Το ξυλο τι θα κανει?Τα νερα ερχονται σε δευτερη μοιρα...οποιος ανακτευετε με τα πιτουρα, τον τρωνε οι κοτες!:D

Το μεγαλο γυαλινο ενυδρειο ειναι 10 φορες πιο επικινδυνο απο το ξυλινο.
Ακομα και μεχρι να το κολλησεις.

Απλα σαν ολα τα πραγματα εχει τα ευασθητα σημεια του που αν δεν τα προσεξεις την πατησες.
Φανταζεσαι ποσα γυαλινα ενυδρεια θα ειχανε ανοιξει μεχρι να σκεφτει καποιος να βαλει κοντρες????:D
Κατι αναλογο συμβαινει και εδω...

Σε ξενιζει σαν κατασκευη γιατι δεν μπορεις να το κατανοησεις μαλλον.
Αν διαβασεις και ψαξεις λιγο για αυτου του τυπου ενυδρεια θα σταματησεις και να σταυροκοπιεσε!:smt052

thanasis76
03-11-10, 21:02
1) Σε αντίθεση με ένα γυάλινο ή ακρυλικό, στο ξύλινο αν έχεις διαρροή, μέχρι να την εντοπίσεις και να το στεγνώσεις σου φούσκωσε το ξύλο και... 2) Επίσης, η διαρροή στα ξύλινα είναι ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ γιατί όσο καλά στερεωμένα και να είναι τα ξύλα, το αδύναμο σημείο είναι στις ενώσεις. Εκεί, η όποια μικροκινητικότητα συχνά οδηγεί σε ρώγμωση του μονωτικού με τις ευνόητες συνέπειες.
3) Είναι κοινός τόπος πώς σε ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τις κατασκευές, όσο λιγότερη πολυπλοκότητα υπάρχει τόσο λιγότερος είναι και ο κίνδυνος αποτυχίας. Όταν έχεις ένα σύστημα που αποτελείται από ξύλα, πολυεστέρα, μονωτικό, βίδες, κόλλες, γυαλί, σιλικόνη, κα. η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά αυξάνει επικίνδυνα.
4) Στις βάρκες που προαναφέρθηκαν, αν παρουσιαστεί διαρροή (που παρουσιάζεται) τη βγάζεις, την καλαφατίζεις και την ξαναβάζεις στο νερό. Και είναι εξίσου "εύκολο" και να τη συντηρήσεις (που κι αυτό είναι απαραίτητο να γίνεται τακτικά). Το ίδιο ισχύει και για τις δεξαμενές νερού. Ένα ενυδρείο όμως 1000lt με εξοπλισμό, ψάρια, βιολογία φίλτρου, ντεκόρ, φυτά ίσως, για να ξεστηθεί και να ξαναστηθεί (ώστε να επισκευαστεί ή να συντηρηθεί) είναι ένα μεγάλο θέμα.
5) Στο internet θα βρεις πολλές ίσως ανάλογες κατασκευές, με αναλυτικές παρουσιάσεις, συμβουλές και εντυπωσιακές φωτογραφίες. Πόσες όμως από αυτές μας λένε πώς τα πήγε το project τους μετά από 1, 2, 3, ή 5 χρόνια;

1) αν και τα πλακε θαλασσης δεν φουσκωνουν εχεις ενα δικιο εδω.

2) εδω δεν εχει δικιο γιατι ιδικα στο δικο μου ενυδρειο ειναι σαν να εχω 3 δεξαμενες η μια μεσα στην αλλη... 1 το μονωτικο, 2 ο πολυεστερας και 3 τα ξυλα που ειναι βιδομενα...
αυτος ειναι και ο λογος που δεν το εκανα με μπετοφορμ... ( πιο οικονομικα θα μου εβγαινε ) φοβηθηκα τις ενωσεις ετσι απλα με λιγο σιλικονη και βιδες.

3) η πολυπλοκοτητα για εμενα δεν ειναι λογος για αποτυχια, και δεν βλεπω να εχω κατι πολυπλοκο, ειναι 2-3 δουλειες που εγιναν με την σειρα και η μια σιγουρευει την αλλη...

4) εδω εχεις δικιο αλλα το ιδιο ειναι ειτε εχεις ξυλινο, ειτε γυαλινο, ειτε σιδερενιο... δεν αλλαζει κατι στη διαδηκασια...:grin:

5) καλα αυτο αν πιασεις την πλειοψηφια γινετε παντου...
ποσα ενυδρεια βλεπεις γυαλινα κι εγω στο φορουμ κανουν παρουσιαση και μετα δεν τους ξαναβλεπεις να γραφουν, δεν σημενει πως εχουν διαρροη...

παντος τα ξυλινα ενυδρεια μονο στην ελλαδα τα φοβουνται, ενω στο εξωτερικο χρονια τωρα τα δουλευουν οσο και τα γυαλινα... και ιδικα σε μεγαλες δεξαμενες πιο πολυ...
γενικα το ξυλο αν δουλευτει σωστα εμενα μου δινει πιο ασφαλεια και μεγαλη διαφορα στο οικονομικο και σαν κατασκευη και στο ρευμα που χρειαζεται μετα...

χαιρομαι που μιλαμε και αλλαζουμε γνωμες, και καταλαβαινω οτι δεν εχεις κανενα λογο να μην μου παει καλα το ενυδρειο...
το σιγουρο παντος ειναι πως οσα χρονια και αν περασουν ειτε λειτουργει ειτε εχει διαρροη, θα το ξερετε...:smt052:smt052:smt052

Ύδωρ
03-11-10, 21:23
1) αν και τα πλακε θαλασσης δεν φουσκωνουν εχεις ενα δικιο εδω.
Φουσκώνουν, αλλά λιγότερο
2) εδω δεν εχει δικιο γιατι ιδικα στο δικο μου ενυδρειο ειναι σαν να εχω 3 δεξαμενες η μια μεσα στην αλλη... 1 το μονωτικο, 2 ο πολυεστερας και 3 τα ξυλα που ειναι βιδομενα...
αυτος ειναι και ο λογος που δεν το εκανα με μπετοφορμ... ( πιο οικονομικα θα μου εβγαινε ) φοβηθηκα τις ενωσεις ετσι απλα με λιγο σιλικονη και βιδες.
3 δεξαμενές ανελαστικά συνδεδεμένες μεταξύ τους
3) η πολυπλοκοτητα για εμενα δεν ειναι λογος για αποτυχια, και δεν βλεπω να εχω κατι πολυπλοκο, ειναι 2-3 δουλειες που εγιναν με την σειρα και η μια σιγουρευει την αλλη...
Δεν είναι λόγος για αποτυχία, αλλά αυξάνει πολύ τις πιθανότητες.
4) εδω εχεις δικιο αλλα το ιδιο ειναι ειτε εχεις ξυλινο, ειτε γυαλινο, ειτε σιδερενιο... δεν αλλαζει κατι στη διαδηκασια...:grin:
Όχι στη διαδικασία. Στην αναγκαιότητα συντήρησης και στην απαιτούμενη συχνότητά της. Πρακτικά, τα γυάλινα έχουν ελάχιστη συντήρηση.
5) καλα αυτο αν πιασεις την πλειοψηφια γινετε παντου...
ποσα ενυδρεια βλεπεις γυαλινα κι εγω στο φορουμ κανουν παρουσιαση και μετα δεν τους ξαναβλεπεις να γραφουν, δεν σημενει πως εχουν διαρροη...
Σύμφωνοι, με τα γυάλινα όμως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη τεχνογνωσία και τα στάδια κατασκευής είναι λίγο - πολύ στάνταρ. Το ζητούμενο είναι στατιστικά, πού έχουμε λιγότερες αποτυχίες;
παντος τα ξυλινα ενυδρεια μονο στην ελλαδα τα φοβουνται, ενω στο εξωτερικο χρονια τωρα τα δουλευουν οσο και τα γυαλινα... και ιδικα σε μεγαλες δεξαμενες πιο πολυ...
Πόσα από αυτά είναι μέσα σε σαλόνια; Εγώ δεν θα ήθελα 1 τόνο νερού χυμένο στο σαλόνι μου...
χαιρομαι που μιλαμε και αλλαζουμε γνωμες, και καταλαβαινω οτι δεν εχεις κανενα λογο να μην μου παει καλα το ενυδρειο...
το σιγουρο παντος ειναι πως οσα χρονια και αν περασουν ειτε λειτουργει ειτε εχει διαρροη, θα το ξερετε...:smt052:smt052:smt052
Μπράβο βρε Θανάση, όλοι αυτό περιμένουμε!
Είναι από τις λίγες φορές που πραγματικά εύχομαι να βγω ψεύτης
(...) εύχομαι τη μέγιστη δυνατή επιτυχία(...):p:p:p:p

thanasis76
03-11-10, 22:50
:p:p:p:p

:smt052:smt052

sgiak
03-11-10, 23:45
Αγαπητέ Υδωρ, δεν νομίζω ότι έχεις δίκαιο να θεωρείς αδύναμο σημείο των ξύλινων ενυδρείων τις ενώσεις για πολλούς λόγους. Καταρχήν διότι πολύ απλά θα μπορούσαν να γίνουν με σιλικόνη όπως ακριβώς στα γυάλινα ενυδρεία. Δηλαδή ο Θανάσης θα μπορούσε να μονώσει το κάθε κομμάτι ξύλου ξεχωριστά και να τα βιδώσει μεταξύ τους βάζοντας στις ενώσεις σιλικόνη για στεγανότητα. Αλλά όπως προανέφερα η σιλικόνη δεν είναι τόσο ανθεκτική (τη θεωρώ ένα από τα αδύνατα σημεία των γυάλινων ενυδρείων).
Αντίθετα η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Θανάσης είναι πιο σωστή. Πιστεύω ότι υπερεκτιμά τον κίνδυνο ρωγμών. Οι βάρκες για παράδειγμα πράγματι χρειάζονται συχνά επισκευή. Αλλά το πρόβλημά τους δεν είναι η εμφάνιση ρωγμών στις ενώσεις, παρά το γεγονός ότι δέχονται ασύγκριτα πιο έντονη καταπόνηση από ένα ενυδρείο (βρίσκονται συνέχεια σε κίνηση, αναβαίνει πάνω κόσμος, μεταφέρονται αντικείμενα κλπ). Τα προβλήματα στις βάρκες δημιουργούνται κυρίως από χτυπήματα.

thanasis76
04-11-10, 15:39
απλα να αναφερω αν εχει διαφυγει σε καποιον οτι ολα τα ξυλα εχουν κολληθει με μια πολυ καλη κολλα που δεν ξεκολλαει αλλα σπαει το ξυλο...
και μετα σε ολες τις ενωσεις εσωτερικα εχει μπει περιμετρικα ξυλινες γωνιες παλι με βιδες και κολλες...
το τζαμι δεν ηρθε σημερα δυστυχος...:smt084:smt084
αλλα το καλο ειναι οτι τελειωσα οτι αλλο ειχε μεινει...
εβαψα κατι για την διακοσμιση του ενυδρειου, και τα τοποθετησα...
το ενυδρειο εγινε κουκλι και οπως το ηθελα και το φανταζομουν....
το βραδακι θα ανεβασω και τις φωτο....:smt052:smt052

medico
04-11-10, 16:17
:smt041:smt041:smt041

harris samos
04-11-10, 16:40
αντε να δουμε

6981giwrgos
04-11-10, 16:51
αντε να δουμε
+1000

thanasis76
04-11-10, 16:52
να σας δωσω το τηλ του τζαμα??? :D:D:D

harris samos
04-11-10, 16:58
σε μενα :D:D:D:D να τον κανω 5 παραδες zw

thanasis76
04-11-10, 20:23
σε μενα :D:D:D:D να τον κανω 5 παραδες zw

χαχχαχα με το μαλακο Χαρουλη γιατι καλα την εχεις γλυτωσει στο αλλο ποστ εσυ... με το μαλακο σε πηραν...:D:D:D
παιδια εφερα φωτο απο τα τελειωματα του ενυδρειου!!!
τωρα περιμενω το τζαμι μονο.
οπως βλεπετε στις φωτο, πηρα ενα σπρει ασημι και εβαψα μερικες γωνιες,
τα χερουλια απο τα καπακια, και το πλαισιο της οθονης και το αποτελεσμα
ειναι αυτο που βλεπετε στις φωτο και αυτο που ειχα στο μυαλο μου!!!!
http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/01.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/02.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-03.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/04.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/05.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/06.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/07.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/08.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/09.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/10.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/11.jpg

http://i994.photobucket.com/albums/af61/thanasis76/12.jpg

6981giwrgos
04-11-10, 20:44
πο πο κουκλι εχει γινει...:o:o:o:o
πολυ καλη δουλεια....μπραβο:smt041:smt041:smt041

Πάνος
04-11-10, 21:01
βγαλτο και με τις πετρες "στημενες" :p
πολυ ομορφο!!!

thanasis76
04-11-10, 21:35
παιδια σας ευχαριστω!!!! οντως βγηκε πολυ ομορφο:rolleyes::rolleyes:
Πανο μου δυστυχος οι πετρες ειναι στο σπιτι και το ενυδρειο στο μαγαζι... οποτε υπομονη να ερθει το τζαμι...σκεφτομαι ομως μηπος το παω στο σπιτι το ενυδρειο τωρα που εχει πιο λιγο βαρος και κολλησω εκει το τζαμι...
:smt120:smt120:smt120:smt120

Ύδωρ
04-11-10, 22:34
σκεφτομαι ομως μηπος το παω στο σπιτι το ενυδρειο τωρα που εχει πιο λιγο βαρος και κολλησω εκει το τζαμι...
:smt120:smt120:smt120:smt120
:idea: :smt023

Crazy_Beaver
04-11-10, 23:01
Συγχαρητήρια θανάση.τέλειο βγήκε τέλειο.Καλά τελείωματα εύχομαι!!!Συμφωνω με το κόλημα του τζαμιού στο σπίτι!

harris samos
04-11-10, 23:05
πολυ ομορφο μπραβο ρε φιλε εισαι μερακλης

οσο για το ποστ δε μου λενε τιποτα γιατι ειναι στο δρομο το ενυδρειο και θα χαρουνε λιγο :D:D:D και μετα θα παρω παλυ τα οπλα :D:D:D

thanasis76
05-11-10, 13:39
σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια!!!! οντως βγηκε οπως το ειχα σχεδον στο μυαλο μου...:rolleyes::rolleyes:
εκτος απο κατι εξτρα που ισως φτιαχτει πιο πισω...:grin::grin:
http://r27.imgfast.net/users/2713/12/45/28/smiles/855826.gif http://r27.imgfast.net/users/2713/12/45/28/smiles/855826.gif
μιας και το τζαμι δεν ηρθε ουτε σημερα ξεκινησα την βαση για να τελειωνω....
το ενυδρειο θα παει σπιτι τωρα που ειναι πιο μικρο το βαρος και θα κολληθει εκει το τζαμι...
θα συνεχισω απο εδω την κατασκευη της βασης για να ειναι μαζι μιας και ειναι σετ....ακι.... http://illiweb.com/fa/i/smiles/lol.gif http://illiweb.com/fa/i/smiles/lol.gif

ξεκιναμε με φωτο το βραδυ...

Neoklis
05-11-10, 15:03
Πολυ καλο το τελικο αποτέλεσμα!!
Οπως σου ειχα πει παλαιότερα μ'αρεσουν πολυ οι κατασκευες σου γιατι γνωρίζεις πως κατι θα γίνει ωραίο και έχεις και την εμπειρία να το κανεις σωστα..!!

Αντε με το καλό και η βαση!! ;)

Θα γίνει από ξύλο εξ ολοκλήρου ή σιδερένια με ντύσιμο??

thanasis76
05-11-10, 20:06
Πολυ καλο το τελικο αποτέλεσμα!!
Οπως σου ειχα πει παλαιότερα μ'αρεσουν πολυ οι κατασκευες σου γιατι γνωρίζεις πως κατι θα γίνει ωραίο και έχεις και την εμπειρία να το κανεις σωστα..!!

Αντε με το καλό και η βαση!! ;)

Θα γίνει από ξύλο εξ ολοκλήρου ή σιδερένια με ντύσιμο??

σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια...:smt052:smt052
η βαση θα γινει σιδερενια, με κυλινδρικα ποδια και τετραγωνο στρατζαριστο εκει που θα παταει το ενυδρειο.
θα γινει με ενα ραφι ενδιαμεσα και θελω αν βγει καλο να μην ντυθει με ξυλο...:rolleyes::rolleyes:
οπως σας ειπα θα ξεκινησω την βαση...
στις φωτο οπως θα δειτε χρησημοποιω στρατζαριστο 3χ3 για να
πατησει το ενυδρειο.
για πιο σωστη εφαρμογη τα κοβουμε με 45 μοιρες γωνια και μετα με τα 2 μαζι
δημιουργητε 90 μοιρες ορθη γωνια και κανουμε τις κολλησεις με οξυγονοκολληση
τα ποδια γυνονται απο κυλινδρικη σωλινα Φ 57
στα ποδια μπαινουν ταπες μεταλικες για να παταει ομοιομορφα η το επιπλακι μας...

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-01-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-02-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-03-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-04-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-05-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-06-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-07-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-08-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-09-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-10-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-11-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-12-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-13.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-15.jpg

Crazy_Beaver
05-11-10, 20:28
Τώρα που έβαλες την φώτο με την βάση όρθια αρχίζει και φαίνεται περισσότερο πόσο θηρίο είναι το θηρίο!!:grin::grin::grin::grin:!!

thanasis76
05-11-10, 20:45
Τώρα που έβαλες την φώτο με την βάση όρθια αρχίζει και φαίνεται περισσότερο πόσο θηρίο είναι το θηρίο!!:grin::grin::grin::grin:!!

ναι τωρα που την προσεξα εχεις δικιο... ;);)

bokostas
05-11-10, 23:03
Πω πω ομορφιές, μπράβο Θανάση, δεν κρατιέμαι να το δω και με το τζάμι κολλημένο και ολοκληρωμένο.:)

paco
05-11-10, 23:20
Θαναση πολυ καλη η κατασκευη και με μερακι
φαινεται οτι αγαπας αυτο που κανεις και σου βγαινει
στα ποδαρια θα προτιμουσα να κολλησεις καποιο παξιμαδι και παρε ταπες με σπιρωμα για ναεχεις ευκολο το αλφαδιασμα του ενυδρειου εχει ετοιμα στα σιδηρικα

giannisqq
05-11-10, 23:36
εισαι αρχοντας!!!:smt041:smt041:smt041

thanasis76
06-11-10, 18:56
Θαναση πολυ καλη η κατασκευη και με μερακι
φαινεται οτι αγαπας αυτο που κανεις και σου βγαινει
στα ποδαρια θα προτιμουσα να κολλησεις καποιο παξιμαδι και παρε ταπες με σπιρωμα για ναεχεις ευκολο το αλφαδιασμα του ενυδρειου εχει ετοιμα στα σιδηρικα

ναι σε αυτο που λες εχεις δικιο απλα επιδη εκει που ειχα και το παλιο ενυδρειο δεν ειχα προβλημα ηταν ισια το εκανα ετσι για μεγαλητερη ασφαλεια λογο λιτρων...
αν βγαλω την κατασκευη ισια δεν θα εχω προβλημα...

και σας ευχαριστω αλλη μια φορα για τα καλα σας λογια:smt052:smt052
καλησπερα!!!
παιδια τελικα το Σαββατο αποδειχθηκε kider εκπληξη....
στο σπιτι μου πριν λιγο εφερα......
παντος παιδια πρεπει να πω οτι το τζαμι ειναι πιο βαρυ
απο ολο το ενυδρειο που εχω φτιαξει.... :smt120
θα ηταν τεραστια η διαφορα αν εφτιαχνα ενα τετοιο ενυδρειο απο τζαμι...
δεν το περιμενα τοσο....:smt120

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-001-16.jpg

6981giwrgos
06-11-10, 19:06
καλος τα δεχθικες.....:smt041:smt041:smt041
αντα καλογεμιστο....:smt041:smt041

Crazy_Beaver
06-11-10, 21:00
Θανάση τελικά extra clear ;

thanasis76
06-11-10, 21:27
Θανάση τελικά extra clear ;

οχι , οχι γιατι μου το εδεινε ακριβα και δεν ειναι οι εποχες για τετοια...:D:D

Crazy_Beaver
06-11-10, 23:27
οχι , οχι γιατι μου το εδεινε ακριβα και δεν ειναι οι εποχες για τετοια...:D:D
Δεν πειράζει, στο επόμενο το ποιό μεγάλο!!!!!!!!

Πάνος
08-11-10, 17:43
νεες φωτο??? :p

sgiak
08-11-10, 17:51
Τελικά το τζάμι τι πάχος έχει? Είναι 12άρι όπως έγγραφες στην αρχή?
Επίσης, είναι securite? (θεωρούνται καλύτερα αυτά ? ).

Και μία ερώτηση εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος (μην ανοίξουμε συζήτηση για τζάμια εδώ μέσα): μπορεί ένα τζάμι extra clear να είναι ταυτόχρονα securite και κυρίως… θα ήταν καλύτερο?

PS: Εάν υπάρχουν αναγνώστες που ήταν υποψήφιοι και εκλέχτηκαν, τα συγχαρητήριά μου. Εάν κάποιοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν, πρέπει να ξέρουν ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Στους απλούς ψηφοφόρους… συλλυπητήρια!

thanasis76
08-11-10, 19:56
το τζαμι ειναι 12αρι απλο!!!!
το securite απο οτι ξερω δεν κανει για ενυδρεια...

kwstas_original
08-11-10, 20:20
το τζαμι ειναι 12αρι απλο!!!!
το securite απο οτι ξερω δεν κανει για ενυδρεια...
Το 3.500 λιτρα του jojo νομιζω 20αρια+ securite φοραει:D

Crazy_Beaver
08-11-10, 20:57
Το 3.500 λιτρα του jojo νομιζω 20αρια+ securite φοραει:D

Η διαφορά στις 2 κατεργασίες έχει σαν αποτέλεσμα το securite να γίνεται μεν ποιο δυνατό αλλά όταν σπάει θρυματίζεται σε αντίθεση με το απλό που ραγίζει.Εξού και η χρήση τους στα ενυδρεία δεν είναι τόσο συνηθησμένη. με τα securite θα μπορούσαμε να χρησοιμοποιούμε πιο λεπτά τζάμια αλλά σε μιά κακή στιγμή θα είχαμε 100-200 500 100 λιτρα νερό να εκτοξέυονται κατευθίας εμπλπυτισμένα με θραυσματα γυαλιού.

Όχι και πολύ καλή φάση ;

¨Οταν μιλάμε για πισίνες με ψάρια όπως αναφέρει ο φίλος από πάνω εκεί αλλάζουν τα πράγματα γιατι ούτως η άλλος 25 πόντους τζάμι είναι πολύ δύσκολο να σπάσει και αν ήταν απλό ίσως να χρεαζόταν και ποιό χοντρό.

Κάπου υπάρχει ένα βίντεο στο γιουτιουμπ με κάτι τυπάδες που χοροπηδάνε πάνω σε ένα securite τζάμι που στηρίζεται στις 2 άκρες του!!!

sgiak
09-11-10, 00:13
Πάει μακριά η βαλίτσα αλλά νομίζω ότι οι γνώσεις των φίλων του ενυδρείου για τα τζάμια ασφαλείας είναι ελλιπείς (ή δεν μπόρεσα να βρώ κάποιο διαφωτιστικό κείμενο). Αγαπητέ Crazy Beaver από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι τα τζάμια ασφαλείας δεν θρυμματίζονται. Τουλάχιστο όχι αυτά που χρησιμοποιούνται στις βιτρίνες. Θέλουν πολλά, δυνατά και απανωτά χτυπήματα για να σπάσουν. Δες δύο ενδεικτικά βίντεο, αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=vYdVK3BqPfk&feature=fvw) και αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=J3tDYpaPRqM). Το δεύτερο εξηγεί ότι πρόκειται για κοινά τζάμια στα οποία έχουν προστεθεί κάποιες επιστρώσεις ανθεκτικών υλικών. Στα καταστήματα merln leroy πουλάνε σκέτες επιστρώσεις που τις βάζεις μόνος σου στα τζάμια. Δε γίνετε λοιπόν το κοινό τζάμι να ραγίζει και όταν μπουν οι επιστρώσεις να θρυμματίζεται. Ίσως υπάρχει κάποια ειδική επεξεργασία όταν για πολύ ειδικές περιπτώσεις είναι απαραίτητο να θρυμματίζονται (π.χ. κρύσταλλα στο πίσω μέρος λεωφορείων που λειτουργούν και ως έξοδοι ασφαλείας). Πάντως τα τζάμια ασφαλείας των τραπεζών και καταστημάτων ακόμη κι αν ραγίσουν εξακολουθούν να μένουν στη θέση τους και διατηρούν υψηλές αντοχές. Ενδεχομένως το πρόβλημα στα συγκεκριμένα είναι ότι μειώνεται η διαύγειά τους, γι’ αυτό ρώτησα νωρίτερα εάν υπάρχουν τζάμια extra clear που ταυτόχρονα είναι securite.

Συγνώμη αν παρασύρω τη συζήτηση εκτός θέματος

Crazy_Beaver
09-11-10, 00:42
Πάει μακριά η βαλίτσα αλλά νομίζω ότι οι γνώσεις των φίλων του ενυδρείου για τα τζάμια ασφαλείας είναι ελλιπείς (ή δεν μπόρεσα να βρώ κάποιο διαφωτιστικό κείμενο). Αγαπητέ Crazy Beaver από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι τα τζάμια ασφαλείας δεν θρυμματίζονται. Τουλάχιστο όχι αυτά που χρησιμοποιούνται στις βιτρίνες. Θέλουν πολλά, δυνατά και απανωτά χτυπήματα για να σπάσουν. Δες δύο ενδεικτικά βίντεο, αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=vYdVK3BqPfk&feature=fvw) και αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=J3tDYpaPRqM). Το δεύτερο εξηγεί ότι πρόκειται για κοινά τζάμια στα οποία έχουν προστεθεί κάποιες επιστρώσεις ανθεκτικών υλικών. Στα καταστήματα merln leroy πουλάνε σκέτες επιστρώσεις που τις βάζεις μόνος σου στα τζάμια. Δε γίνετε λοιπόν το κοινό τζάμι να ραγίζει και όταν μπουν οι επιστρώσεις να θρυμματίζεται. Ίσως υπάρχει κάποια ειδική επεξεργασία όταν για πολύ ειδικές περιπτώσεις είναι απαραίτητο να θρυμματίζονται (π.χ. κρύσταλλα στο πίσω μέρος λεωφορείων που λειτουργούν και ως έξοδοι ασφαλείας). Πάντως τα τζάμια ασφαλείας των τραπεζών και καταστημάτων ακόμη κι αν ραγίσουν εξακολουθούν να μένουν στη θέση τους και διατηρούν υψηλές αντοχές. Ενδεχομένως το πρόβλημα στα συγκεκριμένα είναι ότι μειώνεται η διαύγειά τους, γι’ αυτό ρώτησα νωρίτερα εάν υπάρχουν τζάμια extra clear που ταυτόχρονα είναι securite.

Συγνώμη αν παρασύρω τη συζήτηση εκτός θέματος

Τώρα μπερδεύτικα με μία έρυνα που είχα κάνει παλιότερα που η κατέργασία του τζαμιού γινόταν με ψήσιμο.Εν πάση περιπτώση ας μην χαλάσουμε άλλο το όμορφο θέμα του θανάση.Είδες θανάση για να μην βάζεις φωτογραφίες.ξεφεύγουμε!!!!!!:grin::grin::grin::gri n:

Προς γνώσιν και συμόρφωσιν.Αύριο θέλουμε φωτογραφικό update!!!:p:p;);)

dimitris21
09-11-10, 08:54
παίδες το θέμα ξέφυγε... και κάποιοι έχασαν την μπάλα στο θέμα securit.

εν συντομία λοιπόν

υπάρχουν τα απλά τζάμια και τα securit. τα securit από την πλευρά τους χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες. αυτά που με ψήσιμο γίνονται ποιο ανθεκτικά στο σπάσιμο και αυτά που με διάφορες επιστρώσεις η διάφορα ελαστικά φιλμ, μετά το σπάσιμο του τζαμιού δεν διαλύονται.

τα ψημένα αποκτούν μεγαλύτερη ακαμψία και όταν σπάσουν γίνονται κομμάτια.
αυτά με τα διάφορα φιλμ και επιστρώσεις σπάνε όπως ένα απλό τζάμι απλά δεν γίνονται κομμάτια.

Υ.Γ. δεν είμαι τζαμάς και κρατώ κάποιες επιφυλάξεις στο αν υπάρχουν και άλλες κατηγορίες τζαμιών ως προς τις αντοχές τους

Crazy_Beaver
09-11-10, 09:58
Τελικά όλοι δίκιο είχαμε!

Γιαννης Μ5
09-11-10, 10:29
παίδες το θέμα ξέφυγε... και κάποιοι έχασαν την μπάλα στο θέμα securit.

εν συντομία λοιπόν

υπάρχουν τα απλά τζάμια και τα securit. τα securit από την πλευρά τους χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες. αυτά που με ψήσιμο γίνονται ποιο ανθεκτικά στο σπάσιμο και αυτά που με διάφορες επιστρώσεις η διάφορα ελαστικά φιλμ, μετά το σπάσιμο του τζαμιού δεν διαλύονται.

τα ψημένα αποκτούν μεγαλύτερη ακαμψία και όταν σπάσουν γίνονται κομμάτια.
αυτά με τα διάφορα φιλμ και επιστρώσεις σπάνε όπως ένα απλό τζάμι απλά δεν γίνονται κομμάτια.

Υ.Γ. δεν είμαι τζαμάς και κρατώ κάποιες επιφυλάξεις στο αν υπάρχουν και άλλες κατηγορίες τζαμιών ως προς τις αντοχές τους

Σωστος ο Δημητρης.Υπαρχουν τα σεκιουριτ τα οποια πρωτα κοβονται στις επιθυμητες διαστασεις,ανοιγονται οι τρυπες και οτι αλλο χρειαζομαστε και μετα ψηνονται.Μετα το ψησιμο δεν μπορεις να κανεις καμια αλλη διεργασια στο τζαμι και οταν σπανε γινονται θρυψαλα.Υπαρχουν και τα λεγομενα τριπλεξ τα οποια ειναι αυτα που φορανε τα παρμπριζ αυτοκινητων κτλ,τα οποια γινονται θρυψαλα αλλα κρατιουνται απο την μεβρανη που εχουν....

Θαναση sorry για το off topic

thanasis76
09-11-10, 12:55
παιδια μην ζητατε συγνωμη!!! γινετε μια κατασκευη και καλο ειναι για το καθε υλικο να υπαρχει αν χρειαζεται μια καποια αναλυση για να μπορει ο καθενας να αποφασισει τι τον κανει πιο σιγουρο...:smt052

georgis4
09-11-10, 12:57
παιδια μην ζητατε συγνωμη!!! γινετε μια κατασκευη και καλο ειναι για το καθε υλικο να υπαρχει αν χρειαζεται μια καποια αναλυση για να μπορει ο καθενας να αποφασισει τι τον κανει πιο σιγουρο...:smt052
Επισης καλο ειναι να μπαινουν και συχνα φωτο της κατασκευης...!:D:p

thanasis76
09-11-10, 12:58
Επισης καλο ειναι να μπαινουν και συχνα φωτο της κατασκευης...!:D:p

ναι οταν προχωραει η κατασκευη... εκτος αν θελεις να τραβαω οτι βλεπω στο δρομο και να το βαζω...:D:D

georgis4
09-11-10, 13:00
ναι οταν προχωραει η κατασκευη... εκτος αν θελεις να τραβαω οτι βλεπω στο δρομο και να το βαζω...:D:D
Αν φοραει μινι γιατι οχι?χαχαχαχα :p
Αντε να το δουμε τελειωμενο!

harris samos
09-11-10, 13:11
Αν φοραει μινι γιατι οχι?χαχαχαχα :p
Αντε να το δουμε τελειωμενο!+1000000 και μαγιο :D:D:D

thanasis76
09-11-10, 21:33
καλησπερα...
σημερα τελειωσε η βαση ( σιδερα και κολληματα ) και την περασα το πρωτο χερι χρωμα...

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-001.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-002.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-003.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-005.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-008.jpg

τι αλλο θελετε, ειναι και χωρις τα ρουχα της...:grin::grin:

ARIS1983
10-11-10, 02:42
Δουλεια μπεργκετι! Μπραβο Θαναση, κοντευεις να φτασεις στο τελος ολου του project!

kingrim
10-11-10, 07:30
Πολυ καλη δουλεια !!!!!!!!!!!!!!

dimitris21
10-11-10, 08:56
το πιο εύκολο πράγμα είναι σε κάθε παρουσίαση να αρχίζουν όλοι τα μπράβο και τις χαρουλες για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας. έτσι θα έχανε όμως ο χώρος αυτός το σκοπό του.

θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με τη βάση για δυο πολύ σημαντικά πράγματα.

1ον) δεν θα μπορούσες να βρεις χειρότερη θέση να βάλεις το κεντρικό ποδαρικό. καλύτερα να μην το έβαζες καθόλου παρά εκεί που το έβαλες. αν το ποδαρικό αυτό καταλήξει να ασκήσει πίεση στο ενυδρειο, το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα. το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι ότι το ενυδρειο σου είναι ξύλινο.

2ον) με αυτά τα δεσίματα περιορίζεις πάρα πολύ τη λειτουργικότητα της βάσης. είναι προφανές βέβαια ότι το δέσιμο αυτό έγινε συναρτήσει και της λάθος θέσης του ποδαρικού (ΙΜΟ).

ελπίζω να μην σου δημιουργήσουν πρόβλημα τα δυο θεματακια αυτά. αν πιστεύεις ότι μπορεί και να δημιουργήσουν νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς να τα διορθώσεις

kingrim
10-11-10, 09:12
διαφωνω

1ον) πανω απο το επιπλο το μεταλικο εαν ηταν να μπει ενα ενυδρειο με γυαλι πρωτα θα εβαζε μια ταβλα απο παγκο κουζινας μπορει να το κανει και τωρα

2ον) Πανω σε αυτα τα δεσιματα μπορει να δημιουργισει ενα ραφι ωστε να μπορει να βαζει ολα τα ενυδρειακα πραγματα

Σε τοσο μεγαλα ενυδρεια με τοσο μεγαλο βαρος κανεις υπερβολες στο επιπλο για να μην βρεθει στο πατωμα.

Απο τα λιγα που γνωριζω για τις σιδεροκατασκευες οταν ενωνεις ενα τελαρο με ( Χ ) οπως εκανε εδω ο φιλος μας του δινεις τεραστια αντοχη αφου δεν μπορει απο καμια μερια να ανοιξουν τα εξωτερικα ποδαρικα

Τελος οτι αποτελεσμα και να βγει σε ενα DIY σε μια παρουσιαση Σωστο ειναι να πεις Μπραβο και να κανεις χαρουλες γιατι ο καθε ανθρωπος φτανει στα ορια των δυνατοτητων και για αυτο και τις αξιζει.. Φυσικα λες και γνωμες για το πως μπορει να γινει καλητερο ετσι στην επομενη κατασκευη ή και στην ιδια μπορουν να γινουν μετατροπες ωστε να υπαρξει καλητερο τελικο αποτελεσμα

thanasis76
10-11-10, 09:17
το πιο εύκολο πράγμα είναι σε κάθε παρουσίαση να αρχίζουν όλοι τα μπράβο και τις χαρουλες για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας. έτσι θα έχανε όμως ο χώρος αυτός το σκοπό του.

θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με τη βάση για δυο πολύ σημαντικά πράγματα.

1ον) δεν θα μπορούσες να βρεις χειρότερη θέση να βάλεις το κεντρικό ποδαρικό. καλύτερα να μην το έβαζες καθόλου παρά εκεί που το έβαλες. αν το ποδαρικό αυτό καταλήξει να ασκήσει πίεση στο ενυδρειο, το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα. το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι ότι το ενυδρειο σου είναι ξύλινο.

2ον) με αυτά τα δεσίματα περιορίζεις πάρα πολύ τη λειτουργικότητα της βάσης. είναι προφανές βέβαια ότι το δέσιμο αυτό έγινε συναρτήσει και της λάθος θέσης του ποδαρικού (ΙΜΟ).

ελπίζω να μην σου δημιουργήσουν πρόβλημα τα δυο θεματακια αυτά. αν πιστεύεις ότι μπορεί και να δημιουργήσουν νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς να τα διορθώσεις

σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις...
για το ποδι οπως λες στην μεση εχεις δικιο αλλα δεν νομιζω οτι θα ασκησει πιεση στο ενυδρειο στο σημειο εκει.
το ενυδρειο εχει ξυλο παχος 15mm και θα μπει αλλο ενα 15 mm στην βαση...
πιστευεις οτι θα εχω προβλημα???
τα δεσιματα τα εβαλα ετσι για να δεσω τα ποδιαρια βασικα και κατα δευτερο λογο για το σχεδιο που θα κανει το ξυλο που θα μπει για ραφακι....
στο ραφι θα μπουν τροφες, τσιμπιδες, αποχη και γενικα μικρο πραγματα...

πες μου αν νομιζεις πως θα εχω προβλημα με το μεσαιο ποδαρι... δεν ηταν να βαλω καθολου, απλα το εβαλα για καλητερο δεσιμο των αλλων ποδιων....
ευχαριστω....:smt052:smt052

bokostas
10-11-10, 11:01
Εγώ πάντως θα έβαζα 2 πόδια στη μέση των μεγάλων πλευρών και θα έκανα τα δεσίματα με τα διπλανά τους γωνιακά.

Ύδωρ
10-11-10, 11:21
Εγώ πάντως θα έβαζα 2 πόδια στη μέση των μεγάλων πλευρών και θα έκανα τα δεσίματα με τα διπλανά τους γωνιακά.
Αυτή η λύση ίσως είναι καλύτερη, αλλά δε νομίζω να έχει πρόβλημα και όπως το έκανε, γιατί α) το ενυδρείο δεν είναι γυάλινο, β) θα βάλει και 2η τάβλα (εκτός από τη βάση του ενυδρείου καθεαυτή).
Γιατί όμως δεν το έκανες στο χρώμα του αλουμινίου, όπως το πλαίσιο της οθόνης και τις γωνιές; Έτσι θα έδειχνε πιο μοντέρνο, θα έδενε οπτικά καλύτερα σαν σύνολο και θα απέφευγες και την τόση μαυρίλα.

dimitris21
10-11-10, 11:42
είναι ίσως το πιο ακατάλληλο μέρος για να αρχίσουμε μαθήματα στατικής, οπότε θα αρκεστώ σε απλές συμβουλές και διαπιστώσεις.

δεν θα διαφωνήσω με το δέσιμο "Χ" αρκεί να γνωρίζουμε που το βάζουμε και ποιες δυνάμεις είναι ικανό να αναλάβει. και κάνω δυο ερωτήσεις.
1) σε κατάσταση ηρεμίας του ενυδρείου τι δυνάμεις ασκούνται και τι συμμετοχή έχει αυτό το "Χ" ?
2) σε ένα σεισμό τι δυνάμεις ασκούνται και ποια η συμμετοχή αυτού του "Χ" ?

χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίξουμε επιστημονική συζήτηση η απάντηση και στις δυο ερωτήσεις είναι ότι το συγκεκριμένο "Χ" όπως είναι και στη θέση που είναι, είναι απλά διακοσμητικό.

σχετικά με τη θέση του ποδαρικού τώρα.
κανένα υλικό δεν είναι άκαμπτο. άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο, αλλά όλα είναι εύκαμπτα. το ερώτημα λοιπόν είναι σε ποια σημεία του ενυδρείου πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί και σε ποια μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί.
Θανάση, όχι, δεν μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι θα έχεις πρόβλημα η όχι. το σημείο όμως που βρίσκεται το ποδαρικό αυτό για μένα είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα του ενυδρείου. εδώ θα επαναλάβω όμως ότι στην περίπτωση σου το θέμα το προσπερνάω μιας και το ενυδρειο σου είναι ξύλινο.

για το θέμα λειτουργικότητας θα πω απλά ότι στη βάση σου από κάτω δεν θα μπορέσεις ποτέ να βάλεις sumb, όπως και τίποτε άλλο με λίγο παραπάνω ύψος. αναρωτιέμαι ένα κοινό εξωτερικό φίλτρο χωράει από κάτω?

kingrim
10-11-10, 11:51
Δεν γνωριζω τπτ απο θεματα στατικοτιτας απλα σε καποιες συζητησεις που ειχα με σιδερα που αναστηλωνε ενα κτηριο που ειχε παρει κληση μετα απο γκρεμισμα διπλανου κτηριου, εκανε τελαρα με σιδερα και μεσα εβαζε ενα ( Χ ) και μου ειχε πει οτι με αυτον τον τροπο μπορεις να στηριξεις οτι θελεις χωρις να υπαρχει προβλημα απο πιεση απο οποια πλευρα και αν την δεκτει.

Και οπως ειναι γνωστο στον κυκλο μου ειμαι Υπερβολικος σε τετοια θεματα οποτε ακι εγω θα το εβαζα ακομα και αν δεν χρειαζοταν ποτε.

Τωρα που το μελεταω καλητερα ισως εκανα 3 ( Χ ) ενα στην πισω μερια και δυο στα πλαινα για να αποφηγω το κεντρικο ( Χ ) που οντως ειναι θεμα για φιλτρα sub κλπ κλπ. αλλα μετα αυτο θα ηθελε να ντηθει ολη η κατασκευη με καποιο αλλο υλικο κατι που ο φιλος μας δεν το ηθελε

harris samos
10-11-10, 13:08
εγω στη θεση σου θαναση θα εκανα ενα χ στην πλατη και στα πλαινα η απλα θα το τελαρονα και απο κατω και θα εβαζα ενα μεγαλο ραφι σε περιπτοσι που στο μελλον σκεφτης σαμπ ;) μη ξεχνας δεν ειναι γυαλι ανα πασα στιγμη βαζεις σαμπ με ενα ποτιροτρυπανο και τα μονοτικα που εβαλες :D:D:D

thanasis76
10-11-10, 14:09
Γιατί όμως δεν το έκανες στο χρώμα του αλουμινίου, όπως το πλαίσιο της οθόνης και τις γωνιές; Έτσι θα έδειχνε πιο μοντέρνο, θα έδενε οπτικά καλύτερα σαν σύνολο και θα απέφευγες και την τόση μαυρίλα.

ναι εχεις δικιο!!! δεν θα μεινει ολο μαυρο. το περασα ενα καλο χερι με πινελο για να πιασει καλα το χρωμα. θα γινει τριψιμο και θα βαφτει μαυρο ματ και τα ποδια θα γινουν ασιμι οπως στο ενυδρειο...:smt052

χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίξουμε επιστημονική συζήτηση η απάντηση και στις δυο ερωτήσεις είναι ότι το συγκεκριμένο "Χ" όπως είναι και στη θέση που είναι, είναι απλά διακοσμητικό.

σχετικά με τη θέση του ποδαρικού τώρα.
Θανάση, όχι, δεν μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι θα έχεις πρόβλημα η όχι. το σημείο όμως που βρίσκεται το ποδαρικό αυτό για μένα είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα του ενυδρείου. εδώ θα επαναλάβω όμως ότι στην περίπτωση σου το θέμα το προσπερνάω μιας και το ενυδρειο σου είναι ξύλινο.

χωρις να ειμαι ξερολας:D:D ξερω οτι τα χ θα επρεπε να ειναι πολυ χαμηλα ισως να παταει και στο δαπεδο αλλα ετσι θα ηταν σαν να φτιαχνω ενα κουτι και οχι επιπλο.
αυτο δεν σημενει οτι το χ ειναι απλα διακοσμητικο εκει, δεν αποδιδει τα μεγιστα αλλα δεν ειναι και σαν να μην υπαρχει.
για το ποδαρι στην μεση ειμαι οκ οπως λες κι εσυ μιας και το ενυδρειο ειναι ξυλινο. και αν σκεφτεις οτι το ξυλο θα εχει παχος 3 εκατ. ειναι αρκετο νομιζω.

το επιπλο φτιαχτηκε για το ενυδρειο αυτο και το ραφακι για το μονο που το χρειαζομαι ειναι για τις τροφες και για αποχες, τσιμιδες και παρομοια μικρο πραγματα...
το ραφι απο κατω υψος 40 εκατ. και απο πανω 30.
δεν σκεφτηκα για σαμπ ουτε για φιλτρα γιατι νομιζω οτι 70 λιτρα σαμπ που εχει το ενυδρειο ειναι υπερ αρκετο...
αν καποια στιγμη η βαση χρειαστει για κατι αλλο μπορουν να γινουν οι απαραιτητες μετατροπες...
και παλι σε ευχαριστω για τις συμβουλες και για την γνωμη σου!!!
περιμενα να διαβασω και δεν την προχωρησα την βαση...:smt052
εγω στη θεση σου θαναση θα εκανα ενα χ στην πλατη και στα πλαινα η απλα θα το τελαρονα και απο κατω και θα εβαζα ενα μεγαλο ραφι σε περιπτοσι που στο μελλον σκεφτης σαμπ ;) μη ξεχνας δεν ειναι γυαλι ανα πασα στιγμη βαζεις σαμπ με ενα ποτιροτρυπανο και τα μονοτικα που εβαλες :D:D:D

γιατι βρε να βαλω σαμπ???? δεν εχει το ενυδρειο???? zw
να πω και κατι γενικο για ολες τις μεταλικες κατασκευες που γινονται για βασης ενυδρειων....
θεωρω οτι οποια βαση φτιαχνετε απο μεταλο με λογικο παχος κοιλοδοκων ειναι 10 φορες ανωτερες απο τις βασης που δινουν μαζι με τα ενυδρεια...
τι θελω να πω....
αν αγορασουμε ενα ενυδρειο 1000 λιτρα με την βαση που μας δινουν θα ειμαστε πιο σιγουροι απο το να βαλουμε το ενυδρειο σε μια μεταλικη βαση???
ολοι εχουμε δει πως ειναι οι βασης των ενυδρειων και ποσο ευκολα
μπορουν να γινουν ενα με το πατωμα αν κουνησεις το ενυδρειο και αλλαξει το κεντρο βαρος....:D:D
οποτε καλο ειναι να προσεχουμε οταν φτιαχνουμε κατι αλλα μην ψαχνουμε να βρουμε τιν παραμικρη λεπτομερια... και στο κατω κατω σε ενα καλο σεισμο, τι να το κανω να μεινει η βαση και το ενυδρειο και να το πλακωσουν οι τοιχοι.... γιατι απο τοιχους αλλο τιποτα... ολα τα σπιτια αντισεισμικους εχουν....:grin::grin::grin::grin:

thanasis76
10-11-10, 20:24
καλησπερα!!! σημερα εβαλα το τζαμι μεσα στο ενυδρειο και σας δειχνω πως...:D:D
δεν εχει μπει σιλικονη, θα μπει αυριο...:rolleyes::rolleyes:
και οπως βλεπετε τελικα παντου υπαρχει μια μυθος....:smt041:smt041

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-dsc07342.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-dsc07343.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-dsc07344.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-dsc07337.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-dsc07341.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af61-thanasis76-dsc07340.jpg

Πάνος
10-11-10, 21:20
χα χα...στην υγεια σου λοιπον!!
και καλογεμιστο!!

υ.γ. ποτε θα κερασεις "μυθος" στο νησι σου??...μπροστα στο ενυδρειο..;)

Ύδωρ
10-11-10, 21:44
Χα χα χα! Ελπίζω πως δεν βασίστηκες μόνο στο κουτάκι της μπύρας σαν βάρος για να κολλήσει με πίεση η σιλικόνη! :D :D :D
Καλορρίζικο!

ΥΓ: Για καλό και για κακό, πέρνα με σιλικόνη και τους αρμούς... (εγώ το χαβά μου!)

kingrim
10-11-10, 22:00
Ελπιζω την Μυθος να την ηπιες μετα το τελος των εργασιων :Ρ

thanasis76
10-11-10, 22:03
παιδια σας ευχαριστω!!!!
η αληθεια ειναι οτι με τοσο βαρος το τζαμι μονο ευκολο δεν ηταν....
αυριο θα μπει σιλικονη στο τζαμι και οπως σωστα ειπες, θα γεμισουν και οι αρμοι....

οποιος θελει μπυριτσα καλος να ερθει....:D:D

giannisqq
10-11-10, 22:04
καλα θαναση,το ενυδρειο σου-παντζουρι(οπως ειπαν πολλοι:D)εγινε ονειρο!!!!να δω τωρα τι θα λενε:D:D:D

Γιαννης Μ5
10-11-10, 22:10
Μπραβο βρε Θαναση,πολυ ωραιο εγινε.Αντε τωρα να το δουμε και γεματο.:p:p:p