PDA

Επιστροφή στο Forum : Στα προσεχώς....

panos1972
07-09-10, 11:06
Το 4ο ετοιμάζεται.... 60Χ30Χ30, 2Χ24W, EHEIM 2213. Βυθός Seachem Flourite. Μάλλον πάμε για φυτεμένο Ασία πλευρά...
Γαρίδες, CPD ( ;;;;; Οψόμεθα!)
Να δούμε πότε θα στηθεί...

Σε αναμονή λοιπόν....

achisael
07-09-10, 11:28
Καμια φωτο να δουμε? :)

panos1972
07-09-10, 11:31

Κρυστάλλινη σφαίρα διαβάζεις; :D:D:D

neos
07-09-10, 11:32
Από τις πιο όμορφες στιγμές στο χόμπι... Συγκέντρωση πληροφοριών, σχεδιασμός και υλοποίηση... Σε ζηλεύω που βρήκες χώρο για ένα ακόμα.. Στον εξοπλισμό που αναφέρεις σα να ξέχασες το διοξείδιο ... Είσαι στο 1 βατ/λίτρο και με υπόστρωμα, σκέφτεσαι να τη βγάλεις μόνο με εξέλ; Από ψαράκια ο RAVEN εκτός από τα CPD, έχει παρουσιάσει κάτι ασιάτικα μπιζουδάκια πολύ ενδιαφέροντα... Καλή συνέχεια!

bokostas
07-09-10, 11:43
Aντε Πάνο γερά, κατά τη γνώμη μου ιδανικό για γαρίδες και έντλερς.:)

kingrim
07-09-10, 11:53
πο πο θα εχεις φαει τρελες φαπες για το 4ρτο ελπιζω να το αξιζει :) :) :) :)

theodor72
07-09-10, 11:57
Μπράβο βρε Πάνο, χαρά στο κουράγιο σου !

bokostas
07-09-10, 11:58

Φωτό δική σου εννοεί ο Αχιλλέας, για να δούμε πώς σε κατάντησε από το ξύλο.:D

Αλέξης6
07-09-10, 12:00
Φωτό δική σου εννοεί ο Αχιλλέας, για να δούμε πώς σε κατάντησε από το ξύλο.:D

Χα χα χα καλά αυτό το τελευταίο καλό...

Αλλα αφού ο Πάνος είπε για Ασία, τι γυρεύουν τα εντλερ?? :D:D:D

Χα χα χα...

kingrim
07-09-10, 12:02
κωστα μολις γυρισα απο τον Panos1972 δες φωτο

[URL=http://img409.imageshack.us/i/hero3cp468x606.jpg]http://a.imageshack.us/img409/7234/hero3cp468x606.jpg

bokostas
07-09-10, 12:04
Αλλα αφού ο Πάνος είπε για Ασία, τι γυρεύουν τα εντλερ?? :D:D:D

Σταμάτα βρε προβοκάτορα, αφού έντλερς έχουμε τώρα για δώσιμο, μήπως θα καταλάβει τίποτε ο Πάνος?:D

ΥΓ: Υπάρχουν και ξιφοφόροι Μαλαισίας.:D

Τώρα είδα την φωτό,:smt044:smt044:smt044, κομπρέσες με Μελαφιξ και αφέψημα ροτάλας.

panos1972
07-09-10, 14:55
Από τις πιο όμορφες στιγμές στο χόμπι...

Έτσι είναι! Σαν τα πρώτα βήματα μιας σχέσης... Προσμονή και ανυπομονησία, χαρά και αβεβαιότητα....:smt060 Ένας νέος έρωτας ανατέλει... (γεροντοκαψούρα! :D )

Συγκέντρωση πληροφοριών, σχεδιασμός και υλοποίηση...

Μια ζωή στην υλοποίηση τα σκατ.... τα χαλάω! Μου λείπει το Raven-ίσιο (ή το Σταυρίσιο) χέρι! Ρεβανίσιο χέρι μπορεί και να έχω.... http://www.toarkoudi.gr/uploads/33319-127-1%281%29.jpg

Σε ζηλεύω που βρήκες χώρο για ένα ακόμα..

Αυτό είναι το θέμα μας!!! Που θα στηθεί δεν ξέρω.... Βλέπω το 22άρι να το τρώει η μαρμάγκα....

Στον εξοπλισμό που αναφέρεις σα να ξέχασες το διοξείδιο ... Είσαι στο 1 βατ/λίτρο και με υπόστρωμα, σκέφτεσαι να τη βγάλεις μόνο με εξέλ;

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.... Εξελάκι και ο Θεός βοηθός!!!

Από ψαράκια ο RAVEN εκτός από τα CPD, έχει παρουσιάσει κάτι ασιάτικα μπιζουδάκια πολύ ενδιαφέροντα... Καλή συνέχεια!

Τα λιγουρεύτηκα πολλάκις αλλά απ΄οτι έχω ψάξει είναι κομματάκι ευαίσθητα και θέλουν πολύ σταθερές συνθήκες.... Δε θα ήθελα να ξεπαστρέψω κανένα επειδή έτυχε να πάει πίσω η αλλαγή νερου μια βδομάδα!!!

......
Ευχαριστώ Θοδωρή!
........
bokosta, kingrim
Αλήτες!!!! Πάλι με τα όνειρά μου παίζετε!!!!!
Δε θα βγώ από το νοσοκομείο; Θα σας δείξω εγώ!!!!

olga
15-09-10, 12:27
Πανο μη μασας....το αποτελεσμα μετραει,χαλαλι το μαυρισμενο ματι :D:D:D

panos1972
15-09-10, 12:49
Μου λείπει λίγο Seachem Flourite (±2,5 κιλά) και με έχει πιάσει η τσιγκουνιά (λόγω αφραγκιάς) να μη δώσω +30€ για όλο το σακουλάκι....

Το άλλο θέμα είναι το χωροταξικό....
Δεν έχω καταλήξει, εάν τελικά το βάλω σε βάση δίπλα στο μεγάλο ή θα "στείλω" το μικρό...
Η τροπολογία δεν πέρασε ακόμα από το "ΥΠΕΧΩΔΕ", παρα μόνο από το "Υπουργειο Οικονομικών" (χώρια τα "κρυφά κονδήλια").

Θα το κάνω όμως!

bokostas
15-09-10, 13:53
Αν δεν βρεις λίγο ακόμη Flourite, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 30 ευρώ για 2,5 κιλά, μπορείς να προσθέσεις απλό χαλικάκι, να ανακατέψεις καλά
και είσαι έτοιμος, το γράφει άλλωστε και η Seachem στις οδηγίες του Flourite ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο ή αναμεμιγμένο με χαλίκι.
Περίπου την ίδια δουλειά θα σου κάνει, αφού το 75% με 80% του μίγματος θα είναι Flourite κι ακόμη καλύτερα αν προσθέσεις στρωμένο και
"ώριμο" χαλίκι από το μικρό (στην απευκταία περίπτωση που το καταργήσεις), το οποίο είναι μπολιασμένο με σάπια φυτά και περιτώματα.

nikosm1
15-09-10, 14:06
"....... κονδήλια").

κονδύλια + καντήλια = κονδήλια!!!!! (Λεξικό εκδόσεων Panos1972)

panos1972
15-09-10, 14:25
Αν δεν βρεις λίγο ακόμη Flourite, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 30 ευρώ για 2,5 κιλά, μπορείς να προσθέσεις απλό χαλικάκι, να ανακατέψεις καλά
και είσαι έτοιμος, το γράφει άλλωστε και η Seachem στις οδηγίες του Flourite ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο ή αναμεμιγμένο με χαλίκι.
Περίπου την ίδια δουλειά θα σου κάνει, αφού το 75% με 80% του μίγματος θα είναι Flourite κι ακόμη καλύτερα αν προσθέσεις στρωμένο και
"ώριμο" χαλίκι από το μικρό (στην απευκταία περίπτωση που το καταργήσεις), το οποίο είναι μπολιασμένο με σάπια φυτά και περιτώματα.

Το θέμα είναι η κοκκινωπή του απόχρωση!
Δεν είναι και το ευκολότερο να πετύχεις τέτοια πετραδάκια.
Το μικρό έχει μπέζ - γκρι χαλαζιακή άμμο και δεν κολλάει....
-------------------------
κονδύλια + καντήλια = κονδήλια!!!!! (Λεξικό εκδόσεων Panos1972)

Γράφε κι εσύ τσάτρα πάτρα με το μυαλό σου μη σε δεί το"αφεντικό" και σου λέω μετά για ορθογραφίες. Καλά που πληκτρολογούμε και ε γράφουμε (λέμε! ) με το χέρι γιατί ούτε που θα διαβάζονταν....

panos1972
01-10-10, 13:51
Λοιπόν με προτροπή του lion πήρα ηφαιστήτη με €14 το 7κιλο, που ταιριάζει αισθητικά με το λατεριτη της flourish.

Το 54άρι Ασιατικό θα στηθεί σε νέα βάση. Για να την κάνω έπρεπε να τάξω κάτι παραπάνω οπότε μάλλον πάμε σε διαχωριστικό κουζίνας-τραπεζαρίας με 4 ψηλά ντουλάπια (το ένα για τα "σπάχνα" του ενυδρείου) και τάβλα από πάνω... Βέβαια πίσω έχει η αχλάδα την ουρά γιατί το φτιάχνω με προδιαγραφές να σηκώσει τουλάχιστον νταμαρίσιο 120άρι :D....

Το 22άρι θα βγεί στη σύνταξη και θα αναλάβει να το γηροκομίσει κομπλέ, ο ....μαραγκός.

Οπότε περιμένω την οικονομική έγκριση και το μαραγκό να στρώσει τον ποπό του....

Όλα τα υπόλοιπα, πλήν των έμβιων, απλά περιμένουν να στηθούν!!!!

bokostas
01-10-10, 17:57
Το 54άρι Ασιατικό θα στηθεί σε νέα βάση. Για να την κάνω έπρεπε να τάξω κάτι παραπάνω οπότε μάλλον πάμε σε διαχωριστικό κουζίνας-τραπεζαρίας με 4 ψηλά ντουλάπια (το ένα για τα "σπάχνα" του ενυδρείου) και τάβλα από πάνω... Βέβαια πίσω έχει η αχλάδα την ουρά γιατί το φτιάχνω με προδιαγραφές να σηκώσει τουλάχιστον νταμαρίσιο 120άρι :D....:smt041:smt041:smt041Μπράβο πονηρέ!!!

Το 22άρι θα βγεί στη σύνταξη και θα αναλάβει να το γηροκομίσει κομπλέ, ο ....μαραγκός.:confused::confused: Ποιός είναι ο Μαραγκός???

Οπότε περιμένω την οικονομική έγκριση και το μαραγκό να στρώσει τον ποπό του....

Όλα τα υπόλοιπα, πλήν των έμβιων, απλά περιμένουν να στηθούν!!!!

Αποφάσισες τι ψάρια θα βάλεις τελικά??

panos1972
06-10-10, 13:11
Αποφάσισες τι ψάρια θα βάλεις τελικά??

Κώστα αυτό θα είναι το τελευταίο...

Οι γαρίδες (bee) και τα ψάρια όταν γίνουν όόόόόόλα τα υπόλοιπα...

panos1972
29-10-10, 09:12
Το Σάββατο στήνω!

:smt020

kingrim
29-10-10, 12:56
Αντε με το καλο.........:)

bokostas
29-10-10, 13:55
Καλό στήσιμο (αν σε αφήσουν ήσυχο δηλαδή).:)

panos1972
29-10-10, 14:17
Καλό στήσιμο (αν σε αφήσουν ήσυχο δηλαδή).:)

Θα με αφήσουν!!!
:smt070:smt068:smt067:smt071:smt072zw
Για το καλό τους.....

nikosm1
30-10-10, 18:42
Το Σάββατο στήνω!

:smt020

Σάββατο 31-10-2010
?????????????????????????????

panos1972
01-11-10, 10:03
Στήθηκε!
Φωτογραφίες μαζί με όλο το ιστορικό μόλις πάρω το pc από το μάστορα! Κάηκε το τροφοδοτικό...
Από τη δουλειά αδύνατον....

kingrim
01-11-10, 12:03
καμια καταρα του κωστα θα επιασε :ρ

zipo
24-12-10, 00:42
Τί έγινε με το πισι?Ακόμα? :D

kingrim
24-12-10, 00:53
καλα ρε Δημητρη κανεις κατι ανασκαφες :)

zipo
24-12-10, 00:57
Ε μα έχει μείνει κάτω-κάτω στα θέματα που παρακολουθώ και λέω εντάξει,κάποτε θα τον φτιάξει τον υπολογιστή ο τεχνίτης!Δε γίνεται να το έχω 2 χρόνια στα θέματα που παρακολουθώ! :D:D:D

Πάντως,κάνω πυκνά-συχνά αναζήτηση για διάφορα πράγματα και βρίσκω μερικά ημιτελή θέματα σαν και αυτό που και που,αλλά λέω άσε μην τα αναστήσω όλα εγώ γιατί θα μου βγει το όνομα στο τέλος!

kingrim
24-12-10, 00:59
Ζιπο ο εκσκαφεας

panos1972
24-12-10, 09:21
Επίτηδες δεν έκανα παρουσίαση γιατί το "κατέβασα" (χωρίς αξιώσεις όμως) στο διαγωνισμό οπότε δεν το θεώρησα δίκαιο μέχρι τη λήξη του να ολοκληρώσω την παρουσίαση.

Το απόγευμα θα αναβάσω τη λίστα των φυτών και των ζωντανών, μαζί με τις παραμέτρους. Φωτογραφίες μαλλον θα περιμένω το τέλος του διαγωνισμού...

Αλέξης6
24-12-10, 19:52
Κακώς δεν το έκανες παρουσίαση Πάνο. Και άλλοι που κατέβασαν στο διαγωνισμό, πριν ή μετά τα κάνανε παρουσιάσεις.... όποτε δεν τίθειται πλέον θέμα δικαίου και αδίκου...

bokostas
24-12-10, 19:56
Nτρεπότανε βρε, αφού και στον διαγωνισμό το κατέβασε με το ψευδώνυμο "Ρέϊβεν", μπας και κλέψει κανα ψηφαλάκι.:D

Alex_Salonica
24-12-10, 19:58
Απαιτώ άμεση παρουσίαση με φωτογραφίες αλλιώς έρχομαι και παίρνω το ενυδρεάκι μου πίσω! :smt066

panos1972
27-12-10, 00:50
Διαστασεις: 60Χ30Χ30
Λιτρα: 54
Βιοτοπος: Ασιατικής προσέγγισης
Χρονος λειτουργιας: Από 15/11/2010
Ρουτινα-αλλαγες νερου: 30% εβδομαδιαία

Φωτισμος: 2Χ24W (fresh water + plant growth) 8 ώρες την ημέρα
Φιλτρανση: Eheim 2213
Θερμοκρασια: 25 C
Xρηση CO2: όχι
Διακοσμητικα υλικα: red moor, drift wood με microsorum pteropus, ξυλόπετρες.
Βυθος και υποστρωμα: Seachem Flourite 85% + 15% ηφαιστήτης.
Λιπανση: Seachem Flourish, Seachem Potassium, Seachem Nitrate.
ΡΗ: 6,3
Gh:8
Kh:6

Λιστα φυτων: Aponogeton crispus, Cryptocoryne parva, Cryptocoryne x willisii, Hygrophila corymbosa var angustifolia, Hygrophila corymbosa var siamensis, Hygrophila difformis, Limnophila aromatica, Vallisneria spiralis "Marmor", microsorum pteropus, java moss.
Λιστα ψαριων και ασπονδυλων: Clea helena snails, Red cherry shrimps, 4 ζευγάρια iriatherina werneri

bokostas
27-12-10, 00:56
Όχι που να πάρει, ένα τέτοιο νομίζω ψήφισα.:D:D

panos1972
05-01-11, 21:55
Να και οι φωτογραφίες...
Από τη συμμετοχή μέχρι τώρα προόδευσαν τα φυτά μαζί με την πράσινη τριχοειδή.

Άγουρο ακόμα και οι ιριαθερίνες δεν παλουκώνονται με τίποτα για να τις αποθανατίσω....

kingrim
05-01-11, 21:59
ομορφο φιλε να ερθεις να σου δωσω μαρσιλεα για μπροστα ;)

panos1972
05-01-11, 22:08
ομορφο φιλε να ερθεις να σου δωσω μαρσιλεα για μπροστα ;)

Ευχαριστώ! Θα το κανονίσουμε!
Ποιό είναι; Το τριφυλλάκι; Απαιτήσεις;

kingrim
05-01-11, 22:18
τριφυλλακι απαιτησεις σχετικα χαμηλες αυτο το φυτο ή σε παει ή δεν σε παει αυτο εχω καταλαβει...

O Raven που μου το εδωσε λεει οτι ειναι αργο φυτο σε μενα παει σφαιρα και τα δυο ενυδρεια ειναι φουλ φως λιπασματα co2 οποτε τι να σου πω ελα παρε και πες μου εσυ

giannisqq
κουκλι πανο!!!αστραφτει!!:D

Πάνος
ααα...κι αναρωτιομουν ποιανου να ειναι αυτο το ενυδρειο....:rolleyes:
δε στο σχολιαζω...το εχω κανει ηδη... :D

olga
05-01-11, 23:01
Eπιτελους Πανο!:smt041:smt041
Παρα πολυ ομορφο το μικρο,σουπερ και τα φυτακια..
Καλα,αυτο το νερο της Περαιας ειναι μαγικο τελικα!

Alex_Salonica
05-01-11, 23:57
Πανέμορφο το έκανες το ενυδρειάκι Πάνο, χαλάλι σου :D

Raven
06-01-11, 00:50
O Raven που μου το εδωσε λεει οτι ειναι αργο φυτο σε μενα παει σφαιρα και τα δυο ενυδρεια ειναι φουλ φως λιπασματα co2 οποτε τι να σου πω ελα παρε και πες μου εσυ Η Marsilea ειναι αργη στην αναπτυξη σε σχεση με τα αλλα γρασιδια οπως το tenellus, glossostigma και cuba. Οσο μπρος και να παρει την ταχυτητα και την πυκνοτητα αυτων οταν παρουν μπρος δεν την φτανει ,και αρα θελει την σχετικη υπομονη.
Εχει ομως ενα μεγαλο προσον..αναπτυσσεται και επιβιωνει μια χαρα και στην σκια ή σε ενυδρεια χαμηλου φωτισμου. Μονο που εκει γινεται ακομα πιο αργη και αραιη η αναπτυξη της.

Πανο μου αρεσει πολυ το ενυδρειο σου !:smt023

zipo
06-01-11, 03:38
Επιτέλους φωτογραφίες!Πανέμορφο το ενυδρείο,ένα στολίδι!Μπράβο! :smt041

panos1972
06-01-11, 16:45
Ευχαριστώ ρε παιδιά!
Βλέπετε είναι η πρώτη μου (κουλή) προσπάθεια σε τέτοιο στύλ.
Σχεδόν μέχρι χθές ήμουν του ιδεολογίας:
"Α! ένα κενό! Δε βάζω ένα (οποιοδήποτε) φυτό; "
Eπιτελους Πανο!:smt041:smt041
Παρα πολυ ομορφο το μικρο,σουπερ και τα φυτακια..
Καλα,αυτο το νερο της Περαιας ειναι μαγικο τελικα!

Το απιονισμένο νερό κάνει τα θαύματα Όλγα! ;)
τριφυλλακι απαιτησεις σχετικα χαμηλες αυτο το φυτο ή σε παει ή δεν σε παει αυτο εχω καταλαβει...

O Raven που μου το εδωσε λεει οτι ειναι αργο φυτο σε μενα παει σφαιρα και τα δυο ενυδρεια ειναι φουλ φως λιπασματα co2 οποτε τι να σου πω ελα παρε και πες μου εσυ

Σε αυτό το υπόστρωμα; Μήπως τελικά θα το κυνηγάω στο ροή του φίλτρου;

Raven μου αρέσει η cuba άλλα όσες φορές την προσπάθησα τζίφος....

Raven
06-01-11, 18:31
Ευχαριστώ ρε παιδιά!
Βλέπετε είναι η πρώτη μου (κουλή) προσπάθεια σε τέτοιο στύλ.
Σχεδόν μέχρι χθές ήμουν του ιδεολογίας:
"Α! ένα κενό! Δε βάζω ένα (οποιοδήποτε) φυτό; "Ειπες πολυ σωστη κουβεντα !! κι εγω οταν ξεκινησα το ιδιο πραγμα εκανα και πιστευω οτι ειναι απο τους κυριους λογους που ως αρχαριοι δεν καταφερναμε να φτιαξουμε ενα aquascape της προκοπης.

Σε αυτό το υπόστρωμα; Μήπως τελικά θα το κυνηγάω στο ροή του φίλτρου;

Raven μου αρέσει η cuba άλλα όσες φορές την προσπάθησα τζίφος....
Η Μαρσιλεα φυτευεται βαθια, ειναι σκληρη σαν φυτο και αγκυρωνει ευκολα ακομα και σε χονδροκοκκο υποστρωμα. Αντιθετα η cuba θελει πιο λεπτο και αφρατο βυθο.