Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : υποστρωμα

zapatas
06-09-10, 00:12
καλησπερα, ηρθε η ωρα να στησω το 40λιτρο μου!
φυτεμενο χαμηλων απαιτησεων με εναν μονομαχο μεσα!
η ερωτηση μου ειναι, τι υποστρομα να βαλω κατω απο το χωμα-χαλικι
για καλυτερη αναπτυξη των φυτων μου...και τι θα ειναι καλυτερο η αμμος η το ψιλο χαλικι???:D:D:D

AQUA PURA
06-09-10, 00:31
Ποια είδη φυτών σκέφτεσαι να βάλεις μέσα στο Nano? ρωτάω γιατί ανάλογα με τα φυτά (χαμηλών απαιτήσεων ) που έχεις η θα επιλέξεις… μπορεί να μην χρειαστεί να βάλεις υπόστρωμα… ;)

dinos99
06-09-10, 00:33
καλησπερα, ηρθε η ωρα να στησω το 40λιτρο μου!
φυτεμενο χαμηλων απαιτησεων με εναν μονομαχο μεσα!
η ερωτηση μου ειναι, τι υποστρομα να βαλω κατω απο το χωμα-χαλικι
για καλυτερη αναπτυξη των φυτων μου...και τι θα ειναι καλυτερο η αμμος η το ψιλο χαλικι???:D:D:Dαφου θες χαμηλων απαιτησεων θα ελεγα να βαλεις αμμο ή λεπτοκκοκο χαλαζιακο χαλικακι σκετο και να τα ενισχυσεις με ταμπλετες.αν θες να πας σε ποιο απαιτητικα φυτα στην συνεχεια ομως θα προτεινα κατι σε seachem flourite.γενικα απο την προσωπικη μου εμπειρια δεν θα συμβουλευα υποστρωματα τυπου sera floredepot καθως μακροχρονια και με τις μεταφυτευσεις που σιγουρα θα γινουν καποια στιγμη διαλυονται στην στιλη του νερου κ αναμιγνυονται με το χαλικι

zapatas
06-09-10, 00:51
ποοια ειδη συγκεκριμενα δεν μπορω να σου πω ακομα... το μονο που ξερω ειναι οτι θα ειναι χαμηλων απαιτησεων! αλλα μιλαω για υποστρομα, για να αποφυγω ταμπλετες... να ειναι πλουσιο το υποστρομα μου και να μην χρειαζεται να κανω κατι αλλο...
αντε το πολυ πολυ ενα γενικο λιπασματακι!
και μαλλον αμμο η ψιλο χαλικακι σκεφτομουνα και εγω...

johnsin
06-09-10, 17:15
ποοια ειδη συγκεκριμενα δεν μπορω να σου πω ακομα... το μονο που ξερω ειναι οτι θα ειναι χαμηλων απαιτησεων! αλλα μιλαω για υποστρομα, για να αποφυγω ταμπλετες... να ειναι πλουσιο το υποστρομα μου και να μην χρειαζεται να κανω κατι αλλο...
αντε το πολυ πολυ ενα γενικο λιπασματακι!
και μαλλον αμμο η ψιλο χαλικακι σκεφτομουνα και εγω...

Τότε βάλε αυτό http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourite.html θα σου κάνει καλή δουλειά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σκέτο η με χαλαζιακό χαλίκι από πάνω αν δεν σου αρέσει το σκούρο χρώμα,και απαιτεί καλό πλύσιμο πριν το βάλεις στο ενυδρείο.

zapatas
06-09-10, 21:35
Τότε βάλε αυτό http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourite.html θα σου κάνει καλή δουλειά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σκέτο η με χαλαζιακό χαλίκι από πάνω αν δεν σου αρέσει το σκούρο χρώμα,και απαιτεί καλό πλύσιμο πριν το βάλεις στο ενυδρείο.

αυτο φιλε μου, κανει για υποστρομα???
και δεν θα υπαρχει προβλημα με τα φυτα?

Γιαννης Μ5
06-09-10, 21:51
Αυτο ειναι υποστρωμα φιλε μου(και απο τα πιο καλα και ακριβα μαλιστα);)

zapatas
06-09-10, 21:58
Αυτο ειναι υποστρωμα φιλε μου(και απο τα πιο καλα και ακριβα μαλιστα);)

ποσα εκατοστα πρεπει να μπει??
και ποσο παει???:D

Γιαννης Μ5
06-09-10, 22:05
Πρεπει να εχεις 5 ποντους υποστρωμα,αλλα εσυ ειπες οτι θα βαλεις ευκολα φυτα και δεν θες να βαλεις υποστρωμα.Για την τιμη δεν θυμαμαι,ψαχτο λιγο.

zapatas
06-09-10, 22:15
οχι οχι!
κοιτα, εγω ειπα οτι θα βαλω υποστρωμα και απο πανω αμμο η ψιλοκκοκο χαλικακι!

Γιαννης Μ5
06-09-10, 22:36
Λοιπον με αυτο αν θες βαζεις και χαλικι(αρα θα βαλεις λιγοτερο υποστρωμα,πχ 3 ποντους και 2 ποντους χαλικι),ή αν θες το αφηνεις μονο του...

kingrim
06-09-10, 22:55
ειναι μικρο ενυδρειο αν μπορεις βαλε σκετο φλουρις

Γιαννης Μ5
06-09-10, 23:00
ειναι μικρο ενυδρειο αν μπορεις βαλε σκετο φλουρις

kingrim πες του ποσο το πληρωσες το υποτρωμα σου.

kingrim
06-09-10, 23:13
35ε τα 7κιλα αν δεν κανω λαθος

(ειναι λιγο ακριβο για αυτο εγραψα ΑΝ μπορεις)

zapatas
06-09-10, 23:32
35ε τα 7κιλα αν δεν κανω λαθος

(ειναι λιγο ακριβο για αυτο εγραψα ΑΝ μπορεις)

ενταξει ρε παιδια.... οπως το ειπατε πριν τρομαξα.... δεν ειμαι πλουσιος :D:D:D
αλλα θελω να στησω κατι καλο, οποτε αυτο θα παρω!
και να μην βαλω απο πανω αμμο η χαλικακι???
δεν θα ειναι πιο ομορφο αμα βαλώ???