Επιστροφή στο Forum : κιχλιδες με σαλαμανδρες..
:confused:γεια σας , σημερα αποφασισα να αναδιαμορφοσω το ενυδρειο μου,ετσι εδωσα πισω τα περισσοτερα μου ψαρια και πηρα ντιμασονους (4) 1 αρσενικο 3 θυληκα 4 μπλου ελεκτρικ την ιδια αναλογια και το ματι μου επεσε σε 2 σαλαμανδρες οπου και τις πηρα πριν διαβασω για αυτες .Τελικα μπορουν να ζησουν μαζι με κιχλιδες?κοιταξτε πιο κατω τις φωτογραφιες..το ενυδρειο μου ειναι 500 λιτρα και περιεχει εκτος απο τα πιο πανω 2 pseudotropheus , 2 καθαριστες .εκανα βλακεια?να τις επιστρεψω? η ολα θα πανε καλα? εντωμεταξυ μεριμνισα ωστε να μπορουν να βγαινουν στην επιφανεια και να ξεκουραζονται.!
ευχαριστω
in the pond
04-09-10, 15:08
Φίλε Νίκο,
Να αναφέρω αρχικά ότι το ενυδρείο σου έιναι ότι πρέπει για μια λίμνη Μαλάουι. Μην ξεχάσεις όμως να το διαμορφώσεις με πέτρες, ώστε να μειώνουν την ένταση αργότερα, αλλά να υπάρχουν παράλληλα κρυψώνες για τα θηλυκά και τα μωρά που θα ακολουθήσουν.
Μπορείς να μας αναφέρεις τις παραμέτρους του νερού σου Νίκο? Πόσο καιρό το έχεις και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις στρώσει με κάποια μέθοδο το φίλτρο σου.
Δυστυχώς για εσένα, οι σαλαμάνδρες και οι πλέκος δεν έχουν θέση μαζί με τις κιχλίδες σου, γιατί απαιτούν πολύ διαφορετικές συνθήκες . Πρέπει να φύγουν το συντομότερο.
Αν θέλεις όμως, μπορείς να τοποθετήσεις ακόμα μια μικρή ομαδούλα από ένα άλλο είδος pseudotropheus. Θα σου πρότεινα τα labidochromis που είναι αντίθεση με τα άλλα μπλέ της παρέας.:p
kostaskich
04-09-10, 15:20
οι σαλαμανδρες θα γινουν μεζεδακι.στο λεω εκ πειρας
φιλε, το ενυδρειο το εχω καιρο και ηδη εχω γεννες απο pseudotropheus και dimasonus.τωρα δεν γινεται σε καμία περιπτωση να συζουν σαλαμανδρες και κιχλιδες?:(.....δηλαδη κινδυνευουν οι κιχλίδες μου?μπορεις να κοιταξεις το αλμπουμ μου για τις κιχλιδες και το ενυδρειο μου αν θες.αν και οπως εχω προαναφερει καποια ψαρια τα εχω αφαιρεσει και εχω κρατησει σχεδον μονο μαλαουι
-------------------------
φιλε κωστα να σου πω την αληθεια δεν φοβαμαι για τις σαλαμανδρες αλλα για τις κιχλιδες...δεν ηταν ποτε τους τοσο επιθετικες οτι και να ειχα στο παρελθον μεσα.ειλικρινα ειναι σαν γατα με το ποντικι αλλα ζουν αρμονικα..
MIXALIS CYPRUS
04-09-10, 16:17
οι σαλαμανδρες θα γινουν μεζεδακι.στο λεω εκ πειρας
Μαλλον οι κιχλιδες θα γινουν μεζεδακι :smt119
.ειλικρινα ειναι σαν γατα με το ποντικι αλλα ζουν αρμονικα..
Επειδη τις εβαλες σημερα .Κανε λιγη υπομονη :D
harris samos
04-09-10, 16:51
ελα χρηστε μου
βγαλε της σαλαμανδρες ειναι τοξικες η βλενα που εκρινουν ειναι δυλητηριο + οτι θελουν και στερια
αλλα οπως και να εχει αφου βλεπεις οτι κανουν σα τη γατα με το ποντικι γιατι δεν επεμβενεις
MIXALIS CYPRUS ειχες ποτε κιχλιδες ???????
εχεις δει να τσακωνοντε ???η να θελουν να φανε κατι ?
Κλεόβουλος
04-09-10, 17:19
Φίλε Νίνο έχεις έχεις ένα κατάλληλο ενυδρείο απο άποψη όγκου για να φιλοξενήσει κιχλίδες Malawi.
Απο τις φωτογραφίες σου όμως βλέπω ότι θέλει βελτίωση το στήσιμο του διάκοσμου και της πέτρας.Θα έλεγα να κάνεις μια παρουσίαση αναλυτική για να μπορέσουμε να πούμε κάτι περισσότερο.
Το σημαντικό πάντως για τώρα είναι να απομακρύνεις σαλαμάνδρες και πλέκο που απαιτούν διαφορετικές συνθήκες και πιθανούς συγκάτοικους.
(τα pseudotropheus demasoni είναι πολύ όμορφα ψαράκια, τα μπλου ελέκτρικ και τα pseudotropheus που ήδη έχεις ποια είναι?)
MIXALIS CYPRUS
04-09-10, 17:35
MIXALIS CYPRUS ειχες ποτε κιχλιδες ???????
εχεις δει να τσακωνοντε ???η να θελουν να φανε κατι ?
Δεν ειχα επειδη δεν με τραβουν καθολου οι κιχλιδες .
Ομως ειδα τις σαλαμανδρες που εβαλε το παιδι .Ξερω οτι αυτες ταιζοντε με χρυσοψαρα και μπορω να υπολογισω οτι οι κιχλιδες θα μειωνονται σιγα σιγα
[QUOTE=harris samos;476944]ελα χρηστε μου
βγαλε της σαλαμανδρες ειναι τοξικες η βλενα που εκρινουν ειναι δυλητηριο QUOTE]
Δεν ειναι ολες οι σαλαμανδρες δηλητηριωδης αλλα για καλο και για κακο σαπουνιζε τα χερια μετα που θα τις πιασεις μην μεινει καμια τοξινη και τρεχεις .
Κλεόβουλος
04-09-10, 17:41
Δεν ειχα επειδη δεν με τραβουν καθολου οι κιχλιδες .
Ομως ειδα τις σαλαμανδρες που εβαλε το παιδι .Ξερω οτι αυτες ταιζοντε με χρυσοψαρα και μπορω να υπολογισω οτι οι κιχλιδες θα μειωνονται σιγα σιγα
[QUOTE=harris samos;476944]ελα χρηστε μου
βγαλε της σαλαμανδρες ειναι τοξικες η βλενα που εκρινουν ειναι δυλητηριο QUOTE]
Δεν ειναι ολες οι σαλαμανδρες δηλητηριωδης αλλα για καλο και για κακο σαπουνιζε τα χερια μετα που θα τις πιασεις μην μεινει καμια τοξινη και τρεχεις .
Γνωρίζεις ποιές σαλαμάνδρες πήρε το παιδί και σε τι συνθήκες ζουν?
MIXALIS CYPRUS
04-09-10, 17:55
[QUOTE=Κλεόβουλος;476959-------------------------
Γνωρίζεις ποιές σαλαμάνδρες πήρε το παιδί και σε τι συνθήκες ζουν?[/QUOTE]
Οχι ειναι πολλα τα ειδη και δεν ασχοληθηκα ποτε με αυτα αμφιβια .Μπορω να μαθω απο Δευτερα το ονομα τους επειδη μ ειπε απο που τις ψωνησε .Αν ειναι αυτες που ειχα δει ειναι αρκετα μεγαλες σε μεγεθος και ολομαυρες .
Κλεόβουλος
04-09-10, 18:03
Όπως τα λες οι σαλαμάνδρες είναι αμφίβια,άρα δεν μπαίνουν σε ενυδρείο αλλά θέλουν παλουντάριουμ.
Καλό είναι να μάθουμε το συγκεκριμένο είδος για να δούμε σε τι συνθήκες ζει αλλά πρέπει να φύγει απο το ενυδρείο με τις αφρικάνες.
Δυστυχώς για εσένα, οι σαλαμάνδρες και οι πλέκος δεν έχουν θέση μαζί με τις κιχλίδες σου, γιατί απαιτούν πολύ διαφορετικές συνθήκες . Πρέπει να φύγουν το συντομότερο.
:smt023
Δευτέρα... παρέα με τον MIXALIS CYPRUS... αφου μάθετε το είδος, τις επιστρέφετε επώνυμα ;)
αποφαση επαρθη.απο δευτερα βγαινουν τα πλεκος και οι σαλαμανδρες και επιστρεφονται...σας ευχαριστω παιδια για τις πολυτιμες συμβουλες σας.!!!!
in the pond
04-09-10, 22:49
φίλε, αν θέλεις "καθαριστές" στο ενυδρείο με τις αφρικάνες σου, μπορείς να τοποθετήσεις σαλιγγαράκια. Όχι βέβαια ότι να'ναι, αλλά νερίτες. Τελευταία έρχονται και στην Κύπρο, είναι πολύ όμορφες, δουλευταράδες και το σημαντικότερο, το καβούκι τους καλύπτει τα σαρκώδες μέρος τους, έτσι δεν είναι άμεσος στόχος στα τσιμπήματα των pseudotropheus.
Μιχάλη, τώρα το καλοκαίρι αφαιρώ το καπάκι από πάνω από το ΡΙΟ με τις αφρικάνες μου. Πολλές φορές βρήσκω απομεινάρια μεγαλόσωμων εντόμων που πέφτουν στο νερό, όπως πόδια ακρίδων, φτερά νυκτοπεταλλούδων κ.α.
Συνήθως οι σαλαμάνδρες που πωλούνται στα πετ σοπς στην Κύπρο δεν είναι δηλητηριώδη. Μόνο και μόνο που σκέφτομαι μια σαλαμάνδρα να πλατσουρίζει στην επιφάνεια του νερού με τις αφρικάνες από κάτω, τη λυπούμαι έστω και έτσι υποθετικά.
Όταν τα ψάρια αυτά κυριαρχίσουν στο ενυδρείο που τους δίνεται, είναι κομματάκι δύσκολο να βάλεις οτιδήποτε καινούριο, αλλά παράλληλα να επιζήσει και οτιδήποτε με μέλη στο σώμα του που προεξέχουν.;)
εχω ηδη 6-7 apple snail...και ηδη μου εχουν κανει και αβγα..οι καθαριστες μου ειναι περιπου 40εκ. για αυτο λυπουμε να τους δωσω αλλα θα το κανω.εσυ μιλας για τα apple snail?για να πιασω τις σαλαμανδρες θα πρεπει να κανω το ενυδρειο ανω-κατω:(
harris samos
05-09-10, 11:24
ε αστες θα τις ποιασει αλλος :smt106:smt106:smt106
οι πλεκο θελουν οξινο νερο και δε κανουν με κιχληδες αφρικης
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.