Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για ζευγαρωμα
ποσο πρεπει να κρατησω την μονομαχινα μεσα στην γεννηστρα στο ενυδριο του ζευγαρωματος???
η μαλλον, ποσο τελος παντων μπορω να τους εχω μαζι στο ενυδριο??
εννοειται προστατευμενη η θυλικια!
Οι στιγμές της αναπαραγωγής είναι και οι μοναδικές που αυτά τα ψάρια μπορούν να μείνουν για λίγο μαζί (αφού προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία τους από το χομπίστα). Γεννούν αυγά που τα τοποθετούν σε φωλιά από φυσαλίδες που φτιάχνουν στην επιφάνεια του νερού, ανάμεσα σε φύλλα. Την ευθύνη της προσοχής των αυγών και των μικρών που θα εκκολαφθούν, αναλαμβάνει για τις πρώτες ημέρες αποκλειστικά ο αρσενικός, ο οποίος όμως θα πρέπει να απομακρυνθεί μόλις τα μικρά αρχίσουν να κολυμπούν (περίπου στις 3 ημέρες από την εκκόλαψη) γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τα αντιμετωπίσει σαν ζωντανή τροφή. Τα ψαράκια της κάθε γέννας θα πρέπει να χωρίζονται σε ατομικά ενυδρεία, περίπου στους 2-2,5 μήνες από τη γέννησή τους, για να μην τραυματίζονται από τις μεταξύ τους επιθέσεις.
Γενικά είναι εξαιρετικά δύσκολο και δεν το συνιστώ..το δοκίμασα με παρ΄ολιγον δυσχερη αποτελέσματα
ποσο πρεπει να κρατησω την μονομαχινα μεσα στην γεννηστρα στο ενυδριο του ζευγαρωματος???
η μαλλον, ποσο τελος παντων μπορω να τους εχω μαζι στο ενυδριο??
εννοειται προστατευμενη η θυλικια!
σε αυτο μπορεις να μου απαντησεις?
6981giwrgos
03-09-10, 22:31
καλσπερα φιλε μου μπορεισ να διαβασεις εδω τα λεει αναλιτικα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36882
το ξερω, το εχω διαβασει αρκετες φορες.. η συγκεκριμενη ερωτηση ειναι κατι που δεν αναγραφεται με λεπτομερεια...
και ειναι σαφης η ερωτηση μου... ποσο πρεπει να κατσουνε μαζι τα δυο ψαρακια στο ενυδριο...
6981giwrgos
03-09-10, 22:48
αυτο δεν ειναι στανταρ εξαρτατε απο τα ψαρια.
οταν δεις οτι το θυλικο εχει ολα τα σημαδια που διλωνουν οτι ειναι ετοιμη δηλ τις ΚΑΘΕΤΕΣ ριγες και το συμαδακι αναμεσα στα πτεριγεια της οπως στην φοτο απο αρθρο που σου ειπα . μπορεις να τα αφισεις ελευθερα στο ενυδρειο καλο ειναι να το κανεις αυτο μολις κλησεις τα φωτα και λογικα την αλλη μερα αν οντως ειναι ετοιμο το θυλικο θα αναπαραγοντε.
ΠΡΟΣΟΧΗ. θελει στην αρχη να τα παρατιρεισεις αν δεις και την βαραει πολυ βγαλτα και προσπαθησε ξανα μετα απο καμια εβδομαδα. και τελος κατα την προετιμασια πρεπει να ταιζεις με τροφη πλουσια σε προτεινες. ΙΜΟ προτημισε τισ κατεψυγμενες.
Αυτο είναι κάτι που εξαρτάται από το πόσο έτοιμη είναι η θηλυκιά (γιατί οι αρσενικοί είναι πάντα έτοιμοι) και πόσο προχωρημένο είναι το ovulation (δηλαδή η διαδικασία ωρίμανσης των αβγών στο σώμα της - χοντρικά). Αν η θηλυκιά έχει προετοιμαστεί σωστά με κατάλληλες τροφές και με οπτική επαφή με τον αρσενικό δε χρειάζεται πολύ χρόνο προστατευμένη. Δηλαδή σε χρονική διάρκεια μίας μέρας προτείνω το εξής που έχω δοκιμάσει:
Πρωί --> εισαγωγή της θηλυκιάς στο ενυδρείο αναπαραγωγής για να εγκλιματιστεί.
Μεσημέρι-απόγευμα --> τοποθέτηση της θηλυκιάς στο προστατευτικό (καλύτερα κύλινδρος και όχι γεννήστρα λόγω μεγέθους) και εισαγωγή του αρσενικού.
Βράδυ (λίγο πριν κλείσουν τα φώτα) --> απελευθέρωση της θηλυκιάς.
Αν όλα πάνε καλά το επόμενο χάραμα-πρωί θα ζευγαρώνουν. Αν όχι, κοιτάς αν είναι οκ η θηλυκιά, δηλαδή να έχει κρυψώνες και να μην την κυνηγάει υπερβολικά και την τσιμπάει και μπορείς να την αφήσεις μέχρι το επόμενο πρωί μήπως γίνει κάτι. Διαφορετικά τους βγάζεις και δοκιμάζεις την πρώτη διαδικασία σε μία εβδομάδα. Καλή τύχη!
ωραια μεχρι εδω... εχω κανει ακριβως αυτα που ειπες....σημερα!
10 μερες τωρα τα πρωετοιμαζα τα ψαρακια.... τα σημαδια η θυλικια τα εμφανιζει μεσα στο ενυδριο με τον αρσενικο, η πριν την βαλεις σε αυτο???
Μερικές τα εμφανίζουν και πριν τις βάλεις όταν είναι δίπλα δίπλα τα ενυδρεία. Αν είναι έτοιμη, τα εμφανίζει μέσα στο προστατευτικό και συνήθως δείχνει να θέλει να βγει από αυτό και να τον πλησιάσει χωρίς να τον φοβάται (αυτός λογικά θα κάνει περάσματα από μπροστά τής σε full flare). Ένα ακόμα σημάδι που δε θυμάμαι να το αναφέρω είναι ότι όταν είναι ετοιμη για ζευγάρωμα στέκεται με το κεφάλι χαμηλωμένο σε σχέση με το σώμα..
Giwrgos P.
03-09-10, 23:32
Μερικές τα εμφανίζουν και πριν τις βάλεις όταν είναι δίπλα δίπλα τα ενυδρεία. Αν είναι έτοιμη, τα εμφανίζει μέσα στο προστατευτικό και συνήθως δείχνει να θέλει να βγει από αυτό και να τον πλησιάσει χωρίς να τον φοβάται (αυτός λογικά θα κάνει περάσματα από μπροστά τής σε full flare). Ένα ακόμα σημάδι που δε θυμάμαι να το αναφέρω είναι ότι όταν είναι ετοιμη για ζευγάρωμα στέκεται με το κεφάλι χαμηλωμένο σε σχέση με το σώμα..
ναι θα συμφωνισω με τον maverick.οταν ειναι ετοιμη η μονομαχινα και τραβηξει την προσοχη του μονομαχου αυτος την κηνυγαει και αυτη σε καποια στιγμη αρχιζει να κατεβαζει το κεφαλι της χαμηλα και θα κατσει σε μια διαγωνιο θεση.
με το που εβαλα μεσα τον αρσενικο η θυληκια εχασε το χρωμα της... αυτο καλο δεν ειναι πιστευω ε?
αμα ειναι ετσι και το πρωι, θα τους χωρισω.... μαλλον δεν θα ειναι ετοιμη η θυληκια
Giwrgos P.
03-09-10, 23:45
τι χρωμα εχει δηλαδη.αμα εχει βγαλει εντονες ασπρες καθετες γραμμες γυρω απο την κοιλια της τοτε αστα :rolleyes:
ασπρισε και εμφανισε οριζοντιες γραμμες ειναι απο το στρεσ... με το που μπικε ο αρσενικος μεσα
Giwrgos P.
03-09-10, 23:54
χωρισε τα αμεσως και βαλτα σε διαφορετικα ενυδρεια για να αρχισουν να συνηθισουν.:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.