Επιστροφή στο Forum : μικρό ενυδρείο
Καλησπέρα(και καλή μου αρχή!)
εχω μικρό χώρο και έτσι έχω αρχίσει διστακτικά με ενα ενυδρείο όμορφο αλλά μολις 8 λίτρων...έχω βάλει μέσα 3 guppy και θέλω να βάλω και 2-3 ακόμα!!
το ενυδρείο το έχω περιποιηθεί(νερό φίλτρα τεστ και τέτοια) αλλα θέλω να ρωτήσω..... το ότι έχω τα ψάρια σε 8 lt τα ταλαιπωρώ ή αν βάλω μονο 4-5 θα νιώθουν άνετα??
Ευχαριστώ!
Χρειάζεσαι μεγαλύτερο, γύρω στα 60 λίτρα για τα 5-6 που θες να βάλεις
gouts0unin
03-09-10, 19:41
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Λυπάμαι ποπυ θα σε στενοχωρήσω, αλλα όπως σου είπαν και παραπάνω, τα λίτρα σου είναι υπερβολικά λιγα.
Τα ψαράκια απλα επιβιώνουν έτσι για λίγο καιρό, και τα γκαπάκια που έβαλες θέλουν χώρο για να κολυμπάνε. Έτσι, θέλουν τουλάχιστον 50 εκ μήκος και περίπου 60 λίτρα όγκο.
Θα σου πρότεινα είτε να πάρεις ένα τέτοιο ενυδρείο (μπορείς να βρείς σε προσφορές ή μεταχειρισμένα) είτε να πάρεις ένα γύρω στα 30 λίτρα και να βάλεις μέσα μόνο ένα μονομάχο.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή τα ψάρια σου βασανίζονται, πρέπει να τα δώσεις. Μόλις ετοιμάσεις το καινούριο σου, ξανααγοράζεις ( τα γκαπάκια είναι φτηνά).
Το 8λιτρο ουσιαστικά δε χρησιμεύει για τίποτα, κάντο γλάστρα.
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Λυπάμαι ποπυ θα σε στενοχωρήσω, αλλα όπως σου είπαν και παραπάνω, τα λίτρα σου είναι υπερβολικά λιγα.
Τα ψαράκια απλα επιβιώνουν έτσι για λίγο καιρό, και τα γκαπάκια που έβαλες θέλουν χώρο για να κολυμπάνε. Έτσι, θέλουν τουλάχιστον 50 εκ μήκος και περίπου 60 λίτρα όγκο.
Θα σου πρότεινα είτε να πάρεις ένα τέτοιο ενυδρείο (μπορείς να βρείς σε προσφορές ή μεταχειρισμένα) είτε να πάρεις ένα γύρω στα 30 λίτρα και να βάλεις μέσα μόνο ένα μονομάχο.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή τα ψάρια σου βασανίζονται, πρέπει να τα δώσεις. Μόλις ετοιμάσεις το καινούριο σου, ξανααγοράζεις ( τα γκαπάκια είναι φτηνά).
Το 8λιτρο ουσιαστικά δε χρησιμεύει για τίποτα, κάντο γλάστρα.
θα συμφωνησω με 1000000000000000! το ενυδριακι που εχεις τωρα, δεν κανει για τιποτα....:smt084:smt084:smt084
μαλιστα θα το ψαξω να δω τι μπορω να αγορασω αλλα δυστυχως μαλλον τα μαγαζια για να κανουν την δουλεια τους σου πουλάνε λάθος πράγματα και δεν σε προειδοποιούνε..... :smt084
εδω μεσα φιλε μου, υπαρχουνε οι ανθρωποι και η ορεξη πανω απο ολα για να γινει κατι καλο και σωστο!!! οτιδηποτε θες θα σε βοηθησουνε οι παλαιωτεροι!!!
μην μασας και προπαντον μην ακους τους πετ σοπαδες!! ;););)
πηγαινεπισω τα ψαρακια για αρχη.. καιμετα κοιτα τι μπορεις να κανεις με ενυδριο!!!!
πρωτα παρε το ενυδριο και μετα ολα τα αλλα εδω μεσα θα τα βρεις!!!
αν κανουν και γεννες τα γκαπι αστα να πανε... εναν μονομαχο ή γαριδουλες ή σαλιγγαρακια με προσοχη κατι μπορει να γινει
βαλε κανα φυτακι μεσα και σαλιγγαρακια αν θες να τα κρατησεις τα 8λτ.
Αγορασε ενα 50λτ ή και παραπανω και βαλε γκαπακια μεσα. :rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.