Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μια βοηθεια για προβληματακι με controller

olga
01-09-10, 21:42
Καλησπερα παιδια,ζητω βοηθεια αμεση.
Εδω και 3 μερες εκανα ολες τις απαραιτητες ενεργειες για να βαλω σε λειτουργια τον PH controller,δηλαδη καλιμπραρισμα και ρυθμιση για την τιμη που θελεις.Ο κοντρολλερ ειναι αυτος http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/efdff0321c6a05de63422d47ee8f20fe/cl/details/anid/f55457442f40ac053.86160144/tpl/-/lang/1/listtype/list

Το ρυθμισα λοιπον στο 6.8 και το παρακολουθουσα αν ανοιγε την παροχη μολις ανεβαινε το PH,ολα ενταξει λειτουργουσαν ρολο'ι'.Σημερα το πρωι που ξυπνησα και ενω ηταν κλειστη η παροχη,το ph ηταν στο 6.01 ! Γιατι το αφησε και επεσε τοσο πολυ? τι πηγε στραβα? μηπως δεν εχω κανει κατι εγω σωστα στο καλιμπραρισμα και μου βγαζει οτι να 'ναι,η μπορει να εχει καποιο προβλημα το ηλεκροδιο? Αφου για 2 μερες ολα πηγαιναν καλα και ανοιγοκλεινε οποτε επρεπε..
Ο προβληματισμος μου ο αλλος τωρα ειναι οτι αυριο φευγω διακοπες:smt035 και δεν με παιρνει να το ρισκαρω,θα κλεισω τελειως το διοξειδιο,αφου ουτε λιπασματα θα μπαινουν για καμια 10αρια μερες.Θα επηρρεαστουν πολυ τα φυτα απο αυτην την αλλαγη? Επισης τωρα ο φωτισμος μου ειναι 10 και 6 ωρες η δευτερη.Να τον μειωσω λιγακι και ποσο??
Ευχαριστω πολυ και συγνωμη για το πρηξιμο:smt073

kingrim
01-09-10, 22:19
ολγα μια χαρα σου δουλευει μαλλον δεν εχεις καλη αναταραξη στην επιφανεια και εξιγω τι θελω να πω και εχω τον ιδιο κοντρολερ

ο κοντρολερ εχει την δυνατοτητα να ανοιγει μια συσκευη οταν το πχ παει σε μια τιμη που οριζουμε εμεις εαν βαλεις το διακοπτακι στο LO-A θα ανοιγει η συσκευη οταν το πχ παει κατω απο την τιμη που εχεις ορισει ενω εαν βαλεις το διακοπτακι στο HI-A θα ανοιγει μικα συσκευη οταν το Ph παει πανω απο μια τιμη που εχεις ορισει.

Τι θα κανει ο κοντρολερ ομως εαν εσυ εχεις ορισει Ph 7 και τον διακοπτη στο HI-A αλλα ειναι νυχτα και τα φυτα σου αποβαλουν co2 στο νερο και λογο μη καλης αναταραξης (για ανταλαγη αεριων) πεσει το Ph στο 6,8 η απαντηση ειναι οτι Δεν μπορει να κανει τπτ Εκτος εαν παρεις εναν ακομα κοντρολερ ο οποιος θα εχει ρυθμιση Ph 6,9 και LO-A και βαζει σε λειτουργια μια αεραντλια αλλα κατι τετοιο ειναι περιτο μπορεις απλα να αυξησεις την αναταραξη ή να βαλεις με χρονοδιακοπτη εναν εξτρα κυκλοφοριτη και με ελεγχο να βρεις την χρυση τομη

delta66
01-09-10, 22:47
Επρεπε να μειωνες σταδιακα το φωτισμο καθε μερα μεχρι να φτασεις στις 3-4 ωρες.
Αποτομα μειωση θα ειναι καπως, αλλα δεν μπορεις να κανεις κι αλλιως γιατι θα γεμισεις αλγες.
Το νερο που εχει το ενυδρειο ειναι σκετο βρυσης?
Τι kH εχεις?

olga
01-09-10, 23:47
Oχι,το νερο ειναι Α/Ο και εχω ΚΗ 6 ,GH 6..Χρησιμοποιω το mineral salt της sera

delta66
01-09-10, 23:56
Χμμμ
Ελεγχε το kH
Αυτο αν πεσει πεφτει και το πεχα εχεις δεν εχεις διοξειδιο.

olga
02-09-10, 00:32
Aυριο το πρωι θα κανω αλλαγη και καμια μετρηση και αν ειναι θα βαλω λιγο παραπανω απο τα αλατα..Πειραματιζομαι ακομα πανω στην δοση γιατι με δυσκολεψε το ζυγισμα της σκονης,ουτε μια μεζουρα ρε παιδι μου.

delta66
02-09-10, 00:36
εγω πηρα μια τετοια http://cgi.ebay.co.uk/Digital-1000g-0-1g-Jewelry-Weighing-Balance-Gem-Scales-/160458028414?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement _Equipment_ET

olga
02-09-10, 00:49
...πωπω..φυλακη θα μας πανε :smt025 :D

bokostas
02-09-10, 00:54
...πωπω..φυλακη θα μας πανε :smt025 :D

Χα χα, μην την φοβάσαι Όλγα, πήρα την ίδια από e-bay και είναι άψογη.
Και για κάθε χρήση :D(εννοώ ότι ζυγίζεις και μαχλέπι για τσουρέκια).:p