Επιστροφή στο Forum : Ξεκινημα για νεες περιπετειες και απολαυσεις!!
Καλησπερα σας αγαπητοι φιλοι μου, μολις επέστρεψα απο τις διακοπουλες μου κ γω!!! Σας ευχομαι καλο χειμωνα γεματο ευχαριστες συγκινισεις και περιπετειες!!
Το θέμα μου είναι το εξης: Εχοντας μάθει πλεον καποια βασικα πραγματα για το "αθλημα" μετα απο πολλες αποτυχίες, στεναχωριες και πειραματα φυσικα, πηρα την αποφαση να ξεκινισω και ενα δευτερο ενυδρειο αρκετα μεγαλυτερο, το οποιο θα το στησω με υπομονη και περισσοτερο μερακι για να μπορω και γω να το απολαμβανω χωρις προβλήματα! Οποτε θα ηθελα την βοηθεια σας και την γνωμη σας, όπως παντα, για καποια θέματα που απασχολουν το μυαλουδακι μου!!:)
Λοιπόν, το ενυδρειο ,το οποίο θα το παραλαβω λογικα σε καμια βδομαδα, είναι 300λ. Αποτερος σκοπος μου ειναι να πετυχω ενα αρκετα ομορφο φυτεμενο περιβαλλον. Οπότε ειδου τα πρωτα θέματα που με απασχολουν:
1)Θερμοστατης: να βαλω τον κλασικο θερμοστατη που χρησιμοποιούμε ή θερμοστατη υποστρωματος οπως αυτον http://www.osmosisaquariums.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=609&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=en
2)Ποσο λίπασμα Seachem Flourite πιστεύτε ότι θα χρειαστώ?
3)Co2 χρεισημοποιω στο 120αρι μου με το κλασικο μειγμα μαγιας-ζαχαρης (και εχει τρελλα αποτελεσματα). Θα με καλυψει κατι τετοιο στο μεγαλο ή θα χρειαστώ φυαλη (κατι το οποιο θελω και να αποφυγω)?
Ευχαριστω!
Υ.Γ. Κατα την πορεια του στησιματος θα εμφανιστουν και και αλλες αποριες:)
Τσιόνογλου Σταύρος
01-09-10, 16:52
Καλησπερα σας αγαπητοι φιλοι μου, μολις επέστρεψα απο τις διακοπουλες μου κ γω!!! Σας ευχομαι καλο χειμωνα γεματο ευχαριστες συγκινισεις και περιπετειες!!
Το θέμα μου είναι το εξης: Εχοντας μάθει πλεον καποια βασικα πραγματα για το "αθλημα" μετα απο πολλες αποτυχίες, στεναχωριες και πειραματα φυσικα, πηρα την αποφαση να ξεκινισω και ενα δευτερο ενυδρειο αρκετα μεγαλυτερο, το οποιο θα το στησω με υπομονη και περισσοτερο μερακι για να μπορω και γω να το απολαμβανω χωρις προβλήματα! Οποτε θα ηθελα την βοηθεια σας και την γνωμη σας, όπως παντα, για καποια θέματα που απασχολουν το μυαλουδακι μου!!:)
Λοιπόν, το ενυδρειο ,το οποίο θα το παραλαβω λογικα σε καμια βδομαδα, είναι 300λ. Αποτερος σκοπος μου ειναι να πετυχω ενα αρκετα ομορφο φυτεμενο περιβαλλον. Οπότε ειδου τα πρωτα θέματα που με απασχολουν:
1)Θερμοστατης: να βαλω τον κλασικο θερμοστατη που χρησιμοποιούμε ή θερμοστατη υποστρωματος οπως αυτον http://www.osmosisaquariums.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=609&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=en
Δεν τον χρησιμοποίησα ποτε στα φυτεμένα μου ,χρησιμοποιούσα τον κλασσικό θερμοστάτη και δεν είχα ποτε πρόβλημα.
2)Ποσο λίπασμα Seachem Flourite πιστεύτε ότι θα χρειαστώ? Στο 450άρι μου πάτο 1,20 Χ 0,52 για να έχω ικανοποιητικό βάθος για να μπορώ να φυτεύω σωστα ξεκινώντας απο 7-8 εκ απο μπροστά και φτάνοντας τα 15- 18 εκ στο πίσω μέρος χρςιάστικά καμμια 70αρια κιλά δηλ. 10 7κιλες συσκευασίες,
3)Co2 χρεισημοποιω στο 120αρι μου με το κλασικο μειγμα μαγιας-ζαχαρης (και εχει τρελλα αποτελεσματα). Θα με καλυψει κατι τετοιο στο μεγαλο ή θα χρειαστώ φυαλη (κατι το οποιο θελω και να αποφυγω)?Για τόσο μεγάλο ενυδρείο και αν θες να κάνεις κάτι καλό σε φυτεμένο (που απαιτεί και σταθερή παροχή CO2) νομίζω οτι η φιάλη εχει αποδειχθεί μονόδρομος.
Ευχαριστω!
Υ.Γ. Κατα την πορεια του στησιματος θα εμφανιστουν και και αλλες αποριες:)
Ελπίζω να βοήθησα.
σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες σου, αν και αχγωθηκα λιγο με το θεμα της φυαλης γιατι δεν το κατεχω το σιγκεκριμενο κομματι και πρεπει ενημερωθω καλα για αυτο!! θα το προσπαθησω για αρχη οπως το κανω τωρα και βλεπω στην πορεια! οσο για το θεμα του θερμοστατη περισσοτερο απο θεμα ομορφιας το θελω, να μην φενεται δλδ οπως ο κλασσικος και απλα διαωβασα σε ενα αγγλικο φορουμ οτι δινει ενα μικρο πλεονεκτημα για τα φυτα!
Τσιόνογλου Σταύρος
01-09-10, 17:29
Απο θερμοστάτη μπορείς να βάλεις και τον εξωτερικό της Ferplast που κουμπώνει στο λάστιχο της εξόδου του εξωτερικού φίλτρου και δεν φαίνεται μεσα στο ενυδρείο (τον έχω 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Επειδη μου αρεσε αυτο με το θερμοστατη σου, ειναι μια καλη λυση πιστευω, σε πιο καταστημα θα βρω αυτην την εταιρια? γιατι μπηκα στην σελιδα τησ και εχει και αλλα ωραια που ισως με εξυπηρετισουν. ψαχνω για καταστημα στην ελλαδα αλλα δεν βρισκω!
Τσιόνογλου Σταύρος
01-09-10, 20:11
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=709
Σε ευχαριστω, αρκετα ενδιαφερον καταστημα! δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχουν τοση ευκολια στην ευρεση προιοντων στην θεσσαλονικη ενω εδω αθηνα ειναι ενας γολγοθας! Τελος παντων.
Κατι αλλο τωρα. υπαρχει sprau bar για διαμετρο σωληνα 16/22?
Γιαννης Μ5
01-09-10, 21:04
Σε ευχαριστω, αρκετα ενδιαφερον καταστημα! δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχουν τοση ευκολια στην ευρεση προιοντων στην θεσσαλονικη ενω εδω αθηνα ειναι ενας γολγοθας! Τελος παντων.
Κατι αλλο τωρα. υπαρχει sprau bar για διαμετρο σωληνα 16/22?
Για παρε ενα τηλεφωνο στο οσμοσις που ειναι στην γειτονια σου.Σημερα που πηγα μου φανηκε οτι ειχε.
http://www.osmosisaquariums.gr/
Για παρε ενα τηλεφωνο στο οσμοσις που ειναι στην γειτονια σου.Σημερα που πηγα μου φανηκε οτι ειχε.
http://www.osmosisaquariums.gr/
Φιλε μου γιαννη εκει πηγαινω και μου ειπε τι δεν υπαρχει spray bar 16/22. μονο μεχρι 12/16. καθομασταν να φανταστεις να βρουμε τροπο με καπια διαστολη και βαλβιδες μηπως γινει να το μετατρεψουμε και μπει στον σωληνα 16/22 αλλα τπτ!! Ειναι αρκετα εξυπιρετικοσ ο τυπος εκει. αλλα μου εκανε εντυπωση που μου ειπε με σιγουρια οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο!
Τσιόνογλου Σταύρος
01-09-10, 21:55
Υπάρχουν και παρα υπάρχουν μαλλον αυτός δεν έχει ή δεν το γνωρίζει.
σε πατο 1,2 Χ 50 εχω βαλει 2 Χ 7κιλα φλουριτ και 7 κιλα χαλαζιακη μαυρη
νομιζω πως η χρηση επιδαπεδιας θερμανσης δεν αξιζει αλλα ΔΕΝ την εχω δοκιμασει
Μπουκαλα ειναι κατι που ΠΡΕΠΕΙ να εχεις για να μην εχεις ορια σε ενα φυτεμενο
300λιτρα φυτεμενο ειναι ακριβο σπορ να το ξερεις
Γιαννης Μ5
01-09-10, 22:49
Φιλε μου γιαννη εκει πηγαινω και μου ειπε τι δεν υπαρχει spray bar 16/22. μονο μεχρι 12/16. καθομασταν να φανταστεις να βρουμε τροπο με καπια διαστολη και βαλβιδες μηπως γινει να το μετατρεψουμε και μπει στον σωληνα 16/22 αλλα τπτ!! Ειναι αρκετα εξυπιρετικοσ ο τυπος εκει. αλλα μου εκανε εντυπωση που μου ειπε με σιγουρια οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο!
Υπαρχει σιγουρα.Το 2026 pro 2 που εχω τετοιο φοραει.Για τσεκαρε το στην σελιδα της eheim
Βρηκα τελικα spray bar της JBL. Ειναι αρκετα καλο απο οτι βλεπω. Δισκορπιζει το νερο ομοιομορφα στο ενυδρειο!!
Να μαι παλι με τις αποριες μου!
Σε φυτεμενο χωρις φιλτρο και χωρις ψαρια, μπορω να το λειτουργησω για καμποσο διαστημα?
ναι αλλα θα πρεπει να βαζεις λιπασματα και να κανεις αλλαγες κανονικα
αυτο εννοειται!! σε ευχαριατω!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.