Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Το microsorum δεν είναι καλά!

Τηλέμαχος
31-08-10, 16:55
Γειά σας!
Το microsorum pteropus μου, που είναι δεμένο πάνω σε ρίζα, έχει λίγα φύλλα, τα περισσότερα κόπηκαν από τότε που το πήρα (4 εβδομάδες) και έχει κάπως σκουρύνει και έχει και τρύπες... Έχω ΝΟ3 12.5 θερμοκρασία για την στιγμή 27.5
και λιπαίνω με seachem flourish δύο φορές την εβδομάδα...
Τί να κάνω για να το συνεφέρω;

syphon
31-08-10, 19:18
α) Φωτογραφία
β) Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα
γ) μάλλον αναπαράγεται αλλά βάλε φώτο

drbig
31-08-10, 19:47
α) Φωτογραφία
β) Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα
γ) μάλλον αναπαράγεται αλλά βάλε φώτο

+1 και απο μένα. μην ανησυχείς. το συγκεκριμένο φυτο εχει μηδενικές απαιτήσεις.

maikl
01-09-10, 06:24
...για τις τρυπες στα φυλλα θα χρειαστεις καλιο.
Δες κι εδω να παρεις καμια ιδεα
http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html

Τηλέμαχος
01-09-10, 07:42
Κάλιο; ΟΚ
Τί ζουμί με κάλιο μου συστήνετε;
Επίσης, η ανούμπια μου κιτρινίζει στις άκρες, παρόλα αυτά τα υπόλοιπα φυτά είναι μια χαρα.

syphon
01-09-10, 09:35
...για τις τρυπες στα φυλλα θα χρειαστεις καλιο.
Δες κι εδω να παρεις καμια ιδεα
http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html

Όχι για το συγκεκριμένο
Απλά αναπαράγεται
Αλλά αν δεν βάλει φώτο τι να λέμε...
-------------------------
Κάλιο; ΟΚ
Τί ζουμί με κάλιο μου συστήνετε;
Επίσης, η ανούμπια μου κιτρινίζει στις άκρες, παρόλα αυτά τα υπόλοιπα φυτά είναι μια χαρα.
Κανένα ζουμί και άσε τα ζουμιά προς το παρόν
Βάλε φώτο!
Τις ανούμπιες αστες στην ησυχία τους.Θα συνέλθουν μόνες τους

Τηλέμαχος
01-09-10, 09:36
Μόλις γυρίσω σπίτι...
Γιατί εκνευρίζεστε;

syphon
01-09-10, 09:39
Μόλις γυρίσω σπίτι...
Γιατί εκνευρίζεστε;

Σου φαίνεται :smt052

Τηλέμαχος
02-09-10, 08:26
ΟΚ;)
Δεν ήθελα να ανοίξω άλλο ποστ για να σας το πω...
Λοιπόν, το κερατόφυλλό μου έχει θεριέψει (βασικά ένα κοτσανάκι τα υπόλοιπα αργούν) έχει βγάλει 4 παρακλάδια και το κεντρικό έχει γίνει 30 και βάλε εκατοστά! Έχουν απόσταση 2 εκατοστά μεταξύ τους τα κλασσικά ανοίγματα του κερατόφυλλο αλλά τώρα αρχίζουν και πυκνώνουν. Η μεγάλη απόσταση έγινε λόγω θερμοκρασίας.
Τώρα είναι στην επιφάνεια γιατί ξεφυτεύτηκε, το έπαιρνε το φίλτρο... Λυπάμαι να το κλαδέψω μήπως την πάθει πάλι και σταματήσει να ψηλώνει... Να το αφήσω για λίγες μέρες στην επιφάνεια (το παρασέρνει το φίλτρο) για να θεριέψει;
Το έβγαλα λίγο έξω και είναι μεγαλούτσικο...
Το μόνο που έχει αργή αλλά σταθερή ανάπτυξη είναι η ετζέρια...

Giannhs Pol
02-09-10, 09:40
Για το κιτρίνισμα θα χρειαστείς σίδηρο και για της τρύπες κάλιο. Τα seachem είναι από τα καλύτερα Pottasium για κάλιο και Iron για σίδηρο. Iron μπορείς να ρίχνεις την εβδομάδα δυο φορές από 1ml και potassium από 3ml..

Τηλέμαχος
02-09-10, 09:42
πόσο κοστίζουν αυτά τα ζουμιά;

maikl
02-09-10, 09:43
...με egeria και κερατοφυλλο ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει ελλειψη σε συστατικα.
Το οτι το microsorium ειναι φυτο χωρις απαιτησεις ειναι δεδομενο,αλλα αυτο δε σημαινει οτι εχει εστω και καποιες "ελαχιστες" απαιτησεις.Οταν θα εχει ελλειψη λοιπον σε καποιο συστατικο λογικο ειναι και να το εκδηλωσει.
-Ο πολλαπλασιασμος του δε, γινεται με σπόρια που εμφανιζονται στο κατω μερος του φυλλου και εκει ειναι και το σημειο που θα βγουν τα νεα φυτα.;)

Το οτι πρεπει να βαλεις φωτο ομως ειναι σιγουρο.

Τηλέμαχος
02-09-10, 09:49
δεν το κατάλαβα αυτό με το μικροσόρουμ
ανεβάζω φωτογραφίες...

το μικροσόρουμ δεν νομίζω να αναπαράγεται γιατί οι άκρες των φύλλων είναι
κάπως...
http://i53.tinypic.com/2d6jz40.jpg
ο ασθενής
http://i53.tinypic.com/o072mt.jpg
και το θηρίο
Τι ζουμιά να πάρω γενικά; Για να μην πηγαίνω 200 φορές στο πετσοπ...

Giannhs Pol
02-09-10, 09:50

Αναλόγως πόσα ml θα πάρεις τα 250ml έχουν κανένα 10euro..

Pottasium
Iron
Flourish το εχεις ειπε..
και το excel ειναι καλο αν δεν εχεις παροχη co2..

Τηλέμαχος
02-09-10, 09:55
cο2 έχω DIY...
γενική άποψη:
http://i52.tinypic.com/2zom43a.jpg
το θηρίο βρίσκεται στην άκρη στην επιφάνεια...

aquaman
02-09-10, 10:39

Για το σίδηρο, το καλύτερο είναι να αγοράσεις ζουμί, αλλά για το Κάλιο η μακράν φτηνότερη λύση είναι σκόνη θειικού καλίου (K2SO4) από μαγαζί με χημικά.
Εγώ το 1 κιλό το βρήκα 25€ πριν λίγους μήνες, και είτε θα το μοιραστείς με άλλους είτε θα σου κρατήσει χρόνια. Εμένα μου κράτησε 2 χρόνια. Υπολόγισε πόσο θα χρειαζόσουν για ζουμιά...
Παρόμοια ισχύουν και για άζωτο - βρες σκόνη ΚΝΟ3 (νιτρικό κάλιο).

Τηλέμαχος
02-09-10, 11:20
Ωραία θα ψάξω...
Το ΚΝΟ3 τί το θέλω;
Πώς βάζω τη σκόνη μέσα; Πώς τη διαλύω;

Καμία παρατήρηση για τα φυτά;

aquaman
02-09-10, 12:03
και το ΚΝΟ3 και K2SO4 μπορείς να τα κάνεις διάλυμα σε απιονισμένο νερό, ή να τα ρίχνεις σκέτα (σκόνη δηλαδή) κατευθείαν (αυτό κάνω εγώ - δε μπλέκεις με διαλύματα και μπουκαλάκια κλπ).

Κάνε αναζήτηση για DIY λιπάσματα, και ψάξε στο google για "APC fertilator" - είναι ένα εργαλείο για να υπολογίζεις δόσεις.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35354
To KNO3 είναι για να προσθέσεις νιτρικά αν χρειαστεί (τα ΝΟ3=12 που έχεις είναι μιά χαρά προς το παρόν για τα φυτά σου).

Κατά τ'άλλα εγώ θα πρόσθετα σίγουρα κάλιο προς το παρόν, και θα περίμενα. Φωσφορικά έχεις μετρήσει;

Τηλέμαχος
02-09-10, 12:08
Όχι δεν έχω μετρήσει:confused:
Θα πάρω κάλιο και iron της σαχεμ γιατι καταστημα με χημικα δεν βρισκεις εδω στα χανια

Γιαννης Μ5
02-09-10, 12:19
και το ΚΝΟ3 και K2SO4 μπορείς να τα κάνεις διάλυμα σε απιονισμένο νερό, ή να τα ρίχνεις σκέτα (σκόνη δηλαδή) κατευθείαν (αυτό κάνω εγώ - δε μπλέκεις με διαλύματα και μπουκαλάκια κλπ).
Κατά τ'άλλα εγώ θα πρόσθετα σίγουρα κάλιο προς το παρόν, και θα περίμενα. Φωσφορικά έχεις μετρήσει;

Εχω την εντυπωση πως ριχνοντας τις σκονες κατευθειαν στο ενυδρειο δεν διαλυονται.Εγω περνω ενα ποτηρι νερο απο το ενυδρειο ριχνω την σκονη εκει,ανακατευω πολυ καλα μεχρι να διαλυθει και το ριχνω σιγα σιγα.Οσο για το καλιο αν παρει λιπασματα σε σκονες,δεν χρειαζεται αφου περιεχουν οι σκονες(νιτρικο καλιο και φωσφορικο καλιο).

Για λιπασματα αν δεν βρεις σε μαγαζι με χημικα πηγαινε σε μαγαζι με γεωργικα ειδη και ζητα νητρικο καλιο και φωσφορικο καλιο(σε σκονες)

Τηλέμαχος
02-09-10, 12:24
θα πάρω τα:
seachem iron
seachem potassium
για να ξεμπερδεύω

το νερό δικτύου έχει 12.5 ppm NO3!

aquaman
02-09-10, 12:38
Εχω την εντυπωση πως ριχνοντας τις σκονες κατευθειαν στο ενυδρειο δεν διαλυονται.Εγω περνω ενα ποτηρι νερο απο το ενυδρειο ριχνω την σκονη εκει,ανακατευω πολυ καλα μεχρι να διαλυθει και το ριχνω σιγα σιγα.Οσο για το καλιο αν παρει λιπασματα σε σκονες,δεν χρειαζεται αφου περιεχουν οι σκονες(νιτρικο καλιο και φωσφορικο καλιο).

Για λιπασματα αν δεν βρεις σε μαγαζι με χημικα πηγαινε σε μαγαζι με γεωργικα ειδη και ζητα νητρικο καλιο και φωσφορικο καλιο(σε σκονες)

1) Οι σκόνες διαλύονται μιά χαρά. Μπορεί λίγη να φτάσει στο βυθό, αλλά σε λίγα λεπτά έχει εξαφανιστεί. Και το κόλπο με το ποτήρι καλό είναι, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

2) Κάλιο χρειάζεται χωριστό, γιατί ρίχνοντας ΚΝΟ3 και φωσφορικό κάλιο αυξάνει τα νιτρικά και τα φωσφορικά του. Τι γίνεται αν δεν θέλει να τα ανεβάσει άλλο, αλλά θέλει να προσθέσει κάλιο;

3) Αν πάρεις απο γεωργικά, προσοχή στην καθαρότητα του προϊόντος (στα χημικά που αγοράζω είναι 99% - στα γεωργικά πιθανόν να είναι λιγότερο - καλό είναι να ξέρεις τι είναι το "υπόλοιπο", ή να ξέρεις κάποιον που το χρησιμοποίησε χωρίς πρόβλημα σε ψάρια/φυτά).

Τηλέμαχος
02-09-10, 12:44
Για αυτό θα πάρω τα ζουμιά

aquaman
02-09-10, 13:01
...
το νερό δικτύου έχει 12.5 ppm NO3!

Αυτό τώρα το είδα! Είσαι σίγουρος; Μετράς με υγρά τεστ ή στικς;
Ελπίζω να πίνετε εμφιαλωμένο...

Τηλέμαχος
02-09-10, 13:09
Εγώ δεν καταδέχομαι να πίνω βρύσης με τίποτα...
Μυρίζει απαίσια...
Το έχω μετρήσει με υγρά ΤΕΤΡΑ 2 φορές και το ίδιο έβγαλε...
Μόνο παγάκια φτιάχνουμε με αυτο το νερό...
δεν έχουν τίποτα οι σωληνώσεις καινούριες είναι το νερό στα χανιά θεωρείται καλό αλλά εγώ δεν μπορώ να το πιώ

Γιαννης Μ5
02-09-10, 14:05
1) Οι σκόνες διαλύονται μιά χαρά. Μπορεί λίγη να φτάσει στο βυθό, αλλά σε λίγα λεπτά έχει εξαφανιστεί. Και το κόλπο με το ποτήρι καλό είναι, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

2) Κάλιο χρειάζεται χωριστό, γιατί ρίχνοντας ΚΝΟ3 και φωσφορικό κάλιο αυξάνει τα νιτρικά και τα φωσφορικά του. Τι γίνεται αν δεν θέλει να τα ανεβάσει άλλο, αλλά θέλει να προσθέσει κάλιο;

3) Αν πάρεις απο γεωργικά, προσοχή στην καθαρότητα του προϊόντος (στα χημικά που αγοράζω είναι 99% - στα γεωργικά πιθανόν να είναι λιγότερο - καλό είναι να ξέρεις τι είναι το "υπόλοιπο", ή να ξέρεις κάποιον που το χρησιμοποίησε χωρίς πρόβλημα σε ψάρια/φυτά).

Εγω σκονες εχω παρει απο γεωργικα ειδη.Δεν ξερω ποσο καθαρη ειναι(εσυ ξερεις το υπολοιπο 1% τι ειναι;)αλλα 3 μηνες δεν ειχα κανενα προβλημα.(απο περιεργεια ποσο περνεις το νιτρικο καλιο)Συμφωνω οτι αν ριχνει ξεχωριστα λιπασματα(ζουμια)χρειαζεται καλιο αλλα αν μπει σε μια ρουτινα λιπανσης τυπου EI δεν θα χρειαζεται καλιο,αφου θα το περνει απο τις σκονες.Οσο για το ποτηρι κατα την γνωμη μου ειναι προτιμοτερο να δεις οτι εχει διαλυθει η σκονη 100% σε ενα ποτηρι και μετα να την ριξεις απο το να την ριξεις απευθειας.Βεβαια αφου σου δουλευει ετσι παω πασο.

aquaman
02-09-10, 15:13
Το νιτρικό κάλιο για εργαστηριακή χρήση (99% καθαρό) είναι γύρω στο 20ευρο. Το θειικό λίγο παραπάνω, 25 νομίζω.
... για 1 κιλό εννοούσα...

Τηλέμαχος
02-09-10, 15:43
εγώ θα πάρω τα ζουμιά
η λίπανση ΕΙ τι είναι;
Τελικά τί θα κάνω με τις σκόνες;

bokostas
02-09-10, 16:41
η λίπανση ΕΙ τι είναι;

Σε πιάνω αδιάβαστο Τηλέμαχε.:)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462

Τηλέμαχος
02-09-10, 19:01
δηλαδή τι πρέπει να κάνω;
Το διάβασα...
Εγώ για να ξεμπερδεύω θα πάρω σίδηρο και κάλιο της seachem...
Οπα από ότι διάβασα 3 φορές την εβδομάδα λίπανση...

ΔΕΥΤΕΡΑ: Seachem Κάλλιο και σίδηρος λίγη παραπάνω δόση
ΤΡΙΤΗ: Seachem Flourish 2.5 mL
ΤΕΤΑΡΤΗ: Seachem Κάλλιο και σίδηρος λίγη παραπάνω δόση
ΠΕΜΠΤΗ: Seachem Flourish 2.5 mL
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Seachem Κάλλιο και σίδηρος λίγη παραπάνω δόση
ΣΑΒΒΑΤΟ: Τίποτα
ΚΥΡΙΑΚΗ: Αλλαγή νερού 50-60% και λίπανση με Seachem Flourish 2.5mL

τουλάχιστον κατάφερα και τα έκανα μαντάρα...
ΘΑ ΓΕΜΙΣΩ ΑΛΓΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ!
αλλά έχω και τις ρουφήχτρες..

Γιαννης Μ5
02-09-10, 19:26
Σιγουρα θα γεμισεις αλγες.Δεν χρειαζεται να ριχνεις καθε μερα.Μια φορα την εβδομαδα(για αρχη και το παρακολουθεις για ελλειψεις)στο μισο της αναγραφομενης δοσης(η δοση που γραφει αναφερεται σε φουλ φυτεμενα ενυδρεια)

Τηλέμαχος
03-09-10, 07:05
Οπότε
ΔΕΥΤΕΡΑ: Λίπανση Seachem Flourish 2.5 mL
TΡΙΤΗ: Κάλλιο seachem και σίδηρος μισή δόση
ΤΕΤΑΡΤΗ: Τίποτα
ΠΕΜΠΤΗ: Τίποτα (Εφόσον παρατηρηθεί έλλειψη καλλίου και σιδήρου θα γίνεται και αυτή τη μέρα λίπανση με αυτά)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Λίπανση Seachem Flourish 2.5mL
ΣΑΒΒΑΤΟ: Τίποτα
ΚΥΡΙΑΚΗ: Αλλαγή νερού 40%

...
Με το μικροσόρουμ τί γίνεται τελικά;

kingrim
03-09-10, 09:08
τηλεμαχε για δες λιγο αυτο το θεμα

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39450

andreas213
03-09-10, 11:41
εγω προτεινω να μην αρχισεις e.i. χωρισ δυνατο φωτισμο και διοξειδιο με μπουκαλα.θα γεμισεις αλγες ειναι σιγουρο αυτο.φτιαξε αυτα πρωτα.;)

Τηλέμαχος
03-09-10, 18:59
το είδα!!!
μπράβο σε όποιον το έφτιαξε!
μάλλον εσείς kingrim...
μπράβο!
δεν νομίζω να ακολουθήσω το πρόγραμμα που έχει μέσα... δεν χρειάζομαι ούτε το εξέλ μόνο σίδηρο απλό φλάρις και σίδηρο...
το flourish το διατηρώ σε ψυγείο, γιατί έτσι συστήνει η seachem. καλά κάνω;

kingrim
03-09-10, 21:07
μπορεις να το ακολουθεις μονο για τα λιπασματα που εχεις ;)

εγω δεν το εχω σε ψυγειο κακο δεν κανεις...

Τηλέμαχος
04-09-10, 07:09
είδατε κάνω και εγώ πρόοδο. Θυμήθηκα να μην σας πώ κύριο!:grin::grin::grin::smt052
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΛΙΠΑΝΣΗΣ
Δευτέρα: Flourish 2.7mL
Flourish Iron 3.2mL
Τρίτη: Flourish Iron 3.2mL
Τετάρτη: Flourish Potassium 5.3mL
Flourish Iron 3.2mL
Πέμπτη: Flourish Iron 3.2mL
Παρασκευή: Flourish Potassium 5.3mL
Flourish Iron 3.2mL
Σάββατο: Flourish 2.7mL
Flourish Iron 3.2mL
Κυριακή: Αλλαγή νερού 40-50%

Τη διαμόρφωσα ακριβώς με τις οδηγίες σας!
Μήπως ο σίδηρος είναι πολύς;

kingrim
04-09-10, 07:15
εβαλες πανω στο excel Τα λιτρα σου?

ναι ο σιδηρος ειναι πολυς αλλα αυτο λεει η seachem εγω βαζω σε ολα την μιση δοση (συντηριτικη) και δεν εχω κανενα προβλημα με αλγες.

την πρωτη εβδομαδα να βαλεις το 1/4 τις τελικης δοσης σου
την δευτερη τα 2/4
την τριτη τα 3/4
και απο εκει και μετα τα 4/4

για να προλαβει το συστημα σου να μαθει στα λιπασματα αμα το κανεις ακομα πιο αργα θα εισαι ακομα πιο σιγουρος

Τηλέμαχος
04-09-10, 07:18
Πρέπει να πάρω και excel;
Δεν ξέρω αν θα βρω... Δηλαδή να βάλω σε όλα για πάντα μισή δόση;

kingrim
04-09-10, 07:22
εγω βαζω μιση και αν δω κατι να λειπει απο τα φυτα ανεβαζω τις δοσεις

Excel ειναι το προγραμμα που ανοιγεις το αρχειο πανω πανω γραφει καθαρα λιτρα εκει να βαλεις τα λιτρα σου

Τηλέμαχος
04-09-10, 07:56
ά εγώ νομιζα το λίπασμα
έχετε βάλει συνάρτηση;
καλοοοοοοοοοο
Δυστυχώς στο λαπτοπ εχω δοκιμαστικη εκδοση και δεν μπορω να επεξεργαστω και στο σταθερο εχει παλιο εξελ...
Μηπως να το ξανακανατε σε παλιοτερη εκδοση να διευκολυνθουμε και εμεις οι ατζαμηδες;;
μααααααααααααααααααααααααα ως που θα το παει η ανουμπια! 4 νεα φυλλα σε 5 μέρες!
και το κερατόφυλλο σαν τα μαλλιά τση αδερφής μου έγινε!

kingrim
04-09-10, 09:25
στο 6 ποστ εχει και για τα παλια office

Τηλέμαχος
04-09-10, 16:28
Πήρα κάλλιο και σίδηρο!!!
Μπράβο σας που το κάνατε και μπράβο μου που σας το είπα! (<---;))
Ευτυχώς βρήκα το κάλλιο...
Την ώρα που πήγα στο μαγαζί έφερναν νέα παρτίδα ψαράκια και είχαν κάτι χρυσόψαρα... ήθελα να τα πάρω όλα αλλά κρατήθηκα!
Πόσα λίτρα βάζει το ριο 125; 100 μου είχαν πει αλλά έχω λεπτό υπόστρωμα... Βάζω 105 χεχε

syphon
05-09-10, 08:46
Πήρα κάλλιο και σίδηρο!!!
Μπράβο σας που το κάνατε και μπράβο μου που σας το είπα! (<---;))
Ευτυχώς βρήκα το κάλλιο...
Την ώρα που πήγα στο μαγαζί έφερναν νέα παρτίδα ψαράκια και είχαν κάτι χρυσόψαρα... ήθελα να τα πάρω όλα αλλά κρατήθηκα!
Πόσα λίτρα βάζει το ριο 125; 100 μου είχαν πει αλλά έχω λεπτό υπόστρωμα... Βάζω 105 χεχε

145 μεικτά οπότε αφαίρεσε την άμμο και ότι άλλο έχεις

Τηλέμαχος
05-09-10, 11:19
πόσα;

Χτές λίπανα με κάλλιο και σίδηρο και σήμερα αλλαγή γεαααααααα.

Φωτογραφίες σημερινές (η μεσαία είναι χωρίς φλας αλλά με φώτα δωματίου και ενυδρείου):
http://i53.tinypic.com/2eyb6ur.jpg
Η ετζέρια και το κερατόφυλλο μετά που άρχισα λίπανση όλα μεγαλώνουν αρκετά
http://i56.tinypic.com/2lw6ejq.jpg
Η ανούμπια ειναι κιτρινη αλλα το μικροσορουμ εκλεισε τις τρυπες. Ο σιδηρος φαινεται θα δρασει σε λιγο καιρο
http://i52.tinypic.com/2u792mc.jpg
Η βαλισνέρια την έχει καταβρεί μόνη της στη γωνία... Πάνω βλέπετε το κερατόφυλλο στην επιφάνεια. Έχει μήκος 43 εκ. και λυπάμαι να το κλαδέψω. Οι κρυπτοκορίνες όλες είναι οκ.
:D

Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η εκτύπωση του background και τα φυτά θα έρθουν μετά τις 10 Σεπτεμβρίου!:smt020

Γιώργος Κ
05-09-10, 19:21
Τελεια ... :p

Μονο Τηλεμαχε να μειωνεις την αναλυση των φωτο που βγαζεις σε 800*600 γιατι ξεχειλωνει η οθονη και δε μπορω να δω τις φωτο σου ;)

Τηλέμαχος
05-09-10, 22:13
Πώς βρίσκετε τα φυτά;
Μόλις μπορέσω θα τις μικρύνω...

Τηλέμαχος
05-09-10, 22:18
να τις και οι φώτο

Τηλέμαχος
06-09-10, 08:11
έκανα ένα απλό layout με τα φυτά που θα βάλω
http://www.theaquatools.com/content/view-your-sketch&num=13904
η egeria μου δημιουργεί πρόβλημα...

Τηλέμαχος
10-09-10, 12:36
το μικροσόρουμ γίνεται καλύτερα και όλα γίνονται καλύτερα αν εξαιρέσω την hair algae στην ανούμπια....
μπήκε και το μαύρο background... κάνει τέλεια αντίθεση! το φλας όμως αποκαλύπτει ατέλειες που δεν φαίνονται με φως ενυδρείου ή δωματίου...
Και από αύριο αρχίζει το λας λουκάνας να φέρνει φυτά:smt041:smt020
Δεν μπόρεσα τώρα να κατεβάσω ανάλυση το απογευματάκι
http://i51.tinypic.com/nw07fd.jpg
Δεξιά αποκαλύπτει κενό ας πούμε που δεν φαίνεται με φως ενυδρείου... Ε ρε φλάς...

Δεν φαίνεται τόσο ωραίο όσο είναι πραγματικά δηλαδή χωρίς φλας.... Εγώ το είδα και γούρλωσαν τα μάτια μου! Φαντάζομαι πως θα ναι όταν το γεμίσω φυτούλια... Και τελευταία, χρυσοψαράκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D :D
Σήμερα πήγα στο Βενετάκη κοντά στο Κτέλ (thanks Imichal)
και πήρα ένα apple snail και ένα ζεβράκι.... Το μηλοσαλίγκαρο κόβει βόλτες και δείχνει τα δόντια του στην βρωμιά:D... Ενώ το ζεβράκι είναι αγχωμένο και προχωράει 2 χιλιοστά στα 2 λεπτά...:rolleyes:
Πήρα και prime για να ξεμπλέκω με το ακουταν (πουφ:mad: βρωμάει) και είδα πολλά ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ:smt020
http://i52.tinypic.com/2ll2gig.jpg
http://i56.tinypic.com/dlnnnt.jpg
Το μηλοσαλίγκαρο το έβγαλα Αλέξανδρο (χωρίς παρεξήγηση κύριε raven) και το ζεμπράκι Νίκη... Χεχε έχω τους λόγους μου:grin: :D:D:D
Μου έχει σπάσει τα νεύρα ο Αλέξης όλη την ώρα τον ψάχνω πίσω από φυτά... Αγχώνομαι μήπως την κάνει από το κλειστό καπάκι... Πάντως τα τζάμια μια χαρά τα πέρασε... Γιατί δεν αγχώθηκε αυτός και η Νίκη ναι;
Πώς θα πετύχω αναπαραγωγή zebra; Να πάρω και άλλα σαλιγκαράκια αυτών των ειδών...;:smt041