PDA

Επιστροφή στο Forum : Παρουσίαση 250l θαλασσινό ενυδρείο, μέσα από τα μάτια ενός ερασιτέχνη


pitsfitili
25-08-10, 22:02
Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά... Αν δεν διαθέτετε τουλάχιστον 2500 ευρώ στην άκρη για τα πρώτα πρώτα έξοδα, καλύτερα να το σκέφτειτε ξανά... Επίσης αν δεν έχετε γνωστό που πραγματικά να ξέρει και να μπορεί να σας βοηθήσει καθ' όλη τη διάρκεια του στησήματος του ενυδρείου, καλύτερα το προαναφερθέν χρηματικό ποσό να το κάνετε ταξίδι στη Βαρκελώνη που τα σπάει κάθε εποχή! Όσο τραγικό και αν ακούγεται, όλα τα μαγαζιά με είδη ενυδρείων κοιτάζουν να πουλήσουν και όχι να κάνουν αναγκαστηκά και την καλύτερη δυνατή δουλειά, ενώ στα foroums, ναι μεν γράφουν κάποιοι που ξέρουν, αλλά δεν σταματά να υφίσταται και τρομερή παπαντζολογία...
Ως καθαρά άσχετη λοιπόν και εγώ, μετά απο 3 ενυδρεία γλυκού νερού, αποφάσισα να τσεκάρω τιμές για θαλασσινό! Επί 2 εβδομάδες έτρεχα σε όλη την Αθήνα (είμαι φοιτήτρια και έχω πολύ ελεύθερο χρόνο) για να κάνω μια ολοκληρωμένη έρευνα. Πήγα σε 11 διαφορετικά μαγαζιά, ένα εκ των οποίων μεγάλη αλυσίδα pet shop, το οποίο ήταν και το τραγικότερο όλων, και πριν από την τελική επιλογή μπήκα σε όλα τα γνωστά foroum για να δω μήπως μου διαφεύγει κάτι... Πράγματι λοιπόν, στις 3 Ιουλίου 2010 αγόρασα ένα ενυδρείο 250l, που θεωρητικά τα είχε όλα ενσωματωμένα και δεν θα χρειαζόταν να αγοράσω κάτι, πέρα από αραγωνίτη και βράχο! Το ενυδρείο είναι REDSEA MAX και πάει μαζί με το έπιπλό του περίπου 1600 ευρώ... Μπορεί να ακούγεται πανάκριβο, αλλά εκτός από την καμπίνα και το, πραγματικά, βολικότατο και ντιζανιάρικο ντουλαπάκι, περιέχει 4 κυκλοφορητές, το skimmer, 6 λάμπες άκρως κατάλληλες για reef, θερμοστάτη, 2 χρόνια εγγύηση και το σημαντικότερο είναι ότι στην ουσία δεν μπλέκονται και δεν φαίνονται πουθενά καλώδια (όσοι μένετε με γιαγιάδες καταλαβαίνετε τη σημασία αυτού του στοιχείου).
Όπως προανέφερα ήμουν τελείως άσχετη όσον αφορά θαλασσινά ενυδρεία... Φαντάζεστε, λοιπόν, πώς πήγε περίπατο όλη η χαρά του καινούριου μου αποκτήματος όταν μου έφεραν στο σπίτι 2 μεγάλα κουτιά και μου είπαν απλά "μεγειά" και έφυγαν... Μόνο για το επιπλάκι έκανα 3 ώρες να το στήσω, και άλλο ένα τεταρτάκι για να τα βάλω όλα στη θέση τους, όπου εκεί κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα είχαν μείνει στην άκρη όλα τα εξαρτήματα, αφού δεν είχα ιδέα ποια ήταν η σωστή θέση για να μπουν και πως να τα βάλω και να τα συνδέσω! Πελάγωσα, τα παράτησα όλα όπως ήταν και άρχισα να κοιτάω μήπως βρω κάτι σε κάποιο foroum... Τίποτα...
Εδώ, θέλω να αναφερθώ στο ένα και μοναδικό καλό που έχει κάνει το facebook... Όταν έγραψα ότι πήρα ενυδρείο ένας από τους άσχετους φίλους (του poker συγκεκριμένα) μου έπιασε την κουβέντα και έμαθα πως έχει ενυδρεία και ασχολείται επαγγελματικά με αυτό... Να ναι καλά λοιπόν το φατσοβιβλίο... οφείλω να παραδεχτώ ότι ακόμα δεν θα είχα βγάλει άκρη...! Πράγματι, αυτός ο φίλος με βοήθησε παααρα πολύ, και αυτή τη στιγμή περιμένω να μπει ο Σεπτέμβρης να βάλω ψαράκια...
Προς όλους τους ερασιτέχνες (άσχετους) που σκοπεύουν να επενδήσουν στο ενυδρειing, απ' όποια τιμή σας πουν, να σκέφτεστε κοντά άλλα 600-800 ευρώ, μέχρι το σημείο που θα βάλετε το πρώτο ψάράκι... Για αρχή πρέπει εκτός από το ενυδρείο αυτό καθ' αυτό και τα συμπράγκαλά του (που θα σας τα πουν όλοι) πρέπει να υπολογίζετε: αλάτι, βράχο (10%-95% των καθαρών λίτρων), αραγωνίτη, μηχανηματάκι αντίστροφης όσμωσης, βαρέλι στο οποίο θα βάζετε το καθαρό πλέον νεράκι, extra κυκλοφορητή για να μεταφέρετε το καθαρό αυτό νεράκι στο ενυδρείο (εκτός και αν σας αρέσει να παιδεύεστε με μπουκαλάκια, κανατούλες και κουβαδάκια), ένα ψυκτικό μηχάνημα για να μην βράσουν τα ψάρια το καλοκαίρι, μια βαλίτσα test για το νερό και οπωσδήποτε ένα ρεφρακτόμετρο για να τσεκάρετε την αλατότητα! Επίσης, να έχετε υπ' όψιν ότι ο βράχος έχει μια μεγάλη διαδικασία δεσήματος (μονο του θα πάρει περίπου 3-4 ώρες) όπου και παίρνει την τελειωτική του μορφή!
Παρακάτω επισυνάπτω και κάποιες φωτογραφίες...



http://img824.imageshack.us/img824/3812/dsc00035sf.th.jpg (http://img824.imageshack.us/i/dsc00035sf.jpg/)

http://img716.imageshack.us/img716/5369/dsc00037p.th.jpg (http://img716.imageshack.us/i/dsc00037p.jpg/)

http://img829.imageshack.us/img829/1126/dsc00054g.th.jpg (http://img829.imageshack.us/i/dsc00054g.jpg/)

http://img201.imageshack.us/img201/4278/dsc00056hp.th.jpg (http://img201.imageshack.us/i/dsc00056hp.jpg/)

http://img201.imageshack.us/img201/2615/dsc00058bb.th.jpg (http://img201.imageshack.us/i/dsc00058bb.jpg/)

Γιαννης Μ5
25-08-10, 22:35
Καλως ορισες στην παρεα μας και καλοριζικο το ενυδρειο σου με τον εξοπλισμο του.Ωραιο το ενυδρειο σου και τυχερη που βρηκες φιλο που γνωριζει.Λιγο πολυ ολοι εχουμε καποιο γνωστο που ασχολειτε και γνωριζει περισσοτερα,αλλα σαν το gab κανενας.Ναι μεν γραφεται και παπαντζολογια οπως ειπες,αλλα αν διαβαζεις μπορεις να την διακρινεις και να την αγνοησεις.Καλη επιτυχια στο ενυδρειο σου και περιμενουμε και αλλες φωτο καθως ωριμαζει.Τα υπολοιπα οι reefαδες.Και παλι καλως ορισες:smt039:):)

pitsfitili
25-08-10, 22:45
Ευχαριστώ πολύ... Καλώς σας βρήκα... Με το που θα μπει ψαράκι θα ανεβάσω φωτογραφίες...

6981giwrgos
25-08-10, 23:03
καλως ηρθες...:smt041:smt041:smt041
πολυ ωραιο το ενυδρειο. θα περιμενω να δω τιν εξελιξη του.

εδω θα βρεις οση βοιθεια θες. οπως βρικανε και πολλα αλλα ατομα.
και παλι καλως ηρθες..

Πάνος
26-08-10, 04:18
καλως ηρθες pitsfitili.
πολυ ωραιο το red sea max αλλα για να το αποκτησεις πρεπει να βαλεις πολυυυ βαθια το χερι στην τσεπη...
επισης ειχα την απορια αφου ολα ειναι φιξ,....τι γινεται αν χαλασει ενα εξαρτημα?? π.χ. το σκιμμερ?? πρεπει να βρεις υποθετω το ιδιο απο την εταιρεια...που θα ειναι εξισου ακριβο??:confused:
παντως επειδη το εχω δει και απο κοντα απο δεινο reefa στη θεσσαλονικη το ενυδρειο ειναι υπεροχο.
καλη συνεχεια.

pitsfitili
26-08-10, 10:05
Καλημέρα Πάνο,
να σου πω την αλήθεια δεν θέλω ιδιαίτερα να σκέφτομαι οτι υπάρχει η πιθανότητα να χαλάσει κάτι, κυρίως γιατί όπως είπες σε τέτοια περίπτωση θα μπει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη... Το καλό είναι ότι για 2 χρόνια δεν θα χρειάζεται να ανησυχήσω ιδιαίτερα! :smt073

λατσε τζενη
26-08-10, 11:01
ωραιο το ενυδρειο σου ,θα περιμενω την εξελιξη του,και καλως ηρθες στο gab :smt041:smt041

enzo
26-08-10, 13:14
καλωσηρθες στην μαγεια της θαλασσας..:grin:
μεσα σε μολις 2 εβδομαδες εκανες ολοκληρωμενη ερευνα, εμενα μου πηρε σχεδον ενα χρονο..:grin::smt120
επισης μου κανει εντυπωση που δεν βρηκες πληροφορηση απο τα forum, υπαρχουν πολλα παιδια γνωστες στον χωρο που θεωρω οτι θα ηταν προθυμα να σε οδηγησουν σε αυτα τα πρωτα δυσκολα βηματα..:rolleyes:
οπως και να χει σου ευχομαι καλη αρχη, σε οτι αποριες μην διστασεις..;)
υγ. το aquascape πολυ καλο..

thanasisg
26-08-10, 13:46
Καλώς ήρθες και από μένα!!

freakasso
28-08-10, 21:55
Πολύ καλή προσπάθεια! Είναι φοβερό το πως αποκτά ζωή ο βράχος μέσα στο θαλασσινό! Με τι ψαράκια σκέφτεσαι να ξεκινήσεις?

pitsfitili
29-08-10, 19:54
Αυτό είναι salaria fasciatus... πιθανότατα θα ξεκινήσω με αυτό, καθώς είναι αλγοφάγο και βασικά τα κάνει όλα και συμφέρει, και με ένα ζευγάρι "νέμο"! Όσον αφορά το βράχο, μου πήρε συνολικά 3 εβδομάδες μέχρι να φτάσουμε στην τελική του μορφή... και ενώ φοβόμουν ότι μόλις θα έπιανε άλγη θα χάλαγε η όψη του (η δεξιά μεριά, φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία, μου μοιάζει πάρα πολύ με τον Barbosa από τους "Πειρατές της Καραϊβικής"), τελικά έχει απλά φτιάξει ένα απίθανο χρώμα!

pitsfitili
29-08-10, 20:00
Ο barbosa σε κοντινό... Πραγματικά, δεν του μοιάζει!?

6981giwrgos
29-08-10, 20:33
του μιαζει λιγο.
βασικα μιαζει γενικα με πιρατη.πολυ ωραιο δεν το ειχα παρατιρισει ποιο πριν.

pitsfitili
10-09-10, 22:45
Καλησπέρα και να με συγχωρείτε που άργησα τόσο πολύ να σας ενημερώσω για την εξέληξη, αλλά έχω εξεταστική :mad:
Λοιπόν, μέσα σε όλα αυτά τα οποία ανέφερα στο ξεκίνημα της παρουσίασης, ξέχασα ένα πολύ σημαντικό και για αρχή καθημερινό θέμα:
ΤΑ ΤΕΣΤ:
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να νιώσετε μικρός χημικός... 2 σταγόνες από το ένα, 4 από το άλλο και με προσοχή γιατί κάθε σταγόνα κάνει τη διαφορά... Αλλάζουν χρώματα -όλα καλά, δεν αλλάζουν -μπαίνεις σε σκέψεις... είναι όλα καλά και είμαι τελικά στις επιθυμητές τιμές, ή έκανα λάθος το τεστ και πρέπει να το ξανακάνω όλο πάλι από την αρχή?! Και ειναι και πολλά τα άτιμα! Ωραίο παιχνίδι όμως για πιτσιρίκια... παγίδα ηρεμίας μέσα στο σπίτι για την οποία θα σας ευγνωμονούν όλοι! Αν είστε γονιός, κάντε το με τα παιδιά σας, αν είστε θείος-θεία με τα ανήψια σας, αν έχετε μικρά αδέλφια κάντε το μαζί, αν δεν έχετε τίποτα από αυτά είστε τυχεροί και σας ζηλεύω... Προς Θεού, μην το προσπαθήσετε με το amore... Είναι σίγουρο ότι θα τα κάνει λάθος (όσο σωστά και αν τα κάνει στην πραγματικότητα) γιατί... "δεν ξέρει αυτός/ή" και το γνωρίζετε από την αρχή ότι εκεί θα καταλήξετε, οπότε μην το κουράζετε!!!!
Τα τεστ λοιπόν λένε ότι...
Nitrite: 0
Nitrate: <1
Ammonia: <0.01
Calcium: 440
Magnesium: 1410
Alkalinity: 7dKH
Phosphorus: 0-0.03
και η αλατότητα στο 1027
Τα οποία σημαίνουν ότι γενικά είμαστε σε καλό δρόμο...

Γιατί είναι θέμα μετά από σχεδόν 3 μήνες με τον φίλο-ειδικό "περίμενε-για-να-κάνεις-μια-αργή-αλλά-σταθερή-και-καλή-δουλειά-χωρίς-να-βιάζεσαι", να είσαι σε καλό δρόμο. Αν μη τι άλλο, έχεις περάσει από διάφορα στάδια κατά τη διάρκεια της... "συνεργασίας" σας:


Τον βρίζεις λιγουλάκι κάθε φορά που σου λέει να περιμένεις
Τον ρωτάς δήθεν από απλή περιέργεια, χωρίς να σε νοιάζει πραγματικά, πότε θα έρθει επιτέλους η αποφράδα η ώρα που θα βάλεις ψαράκι (εννοείται ότι τον ξαναβρίζεις λίγο αν δεν σου απαντήσει "αύριο")
Είσαι όλον αυτό τον καιρό στο internet ψάχνοντας όλα τα ζώα και τα κοράλια που θες να χωρέσεις οπωσδήποτε σε 250l ενυδρείο, και του τα στέλνεις με mail, μέχρι την στιγμή που θα σε πάρει τηλ. να σου υπενθυμίσει ότι έχεις μόνο 250l ενυδρείο, με το οποίο εσύ φυσικά συμφωνείς και συμορφώνεσαι (ενώ ταυτόχρονα ψιλομουτζώνεις το τηλέφωνο και ρίχνεις και 2-3 άηχα γλυκά καντηλάκια κλείνοντας)

Τελικά, εκεί που κάνεις πάλι την κλασική ερώτηση "εγώ ψάρι πότε θα βάλω?!" (σε στυλ "εγώ πότε θα γίνω μάνα") και έχεις ήδη ανοίξει παλάμη και ετοιμάζεσαι... παίρνεις την πολυπόθητη απάντηση... "θα έρθω αύριο να κάνουμε μαζί μια αλλαγή για να μάθεις, και θα σου φέρω και ένα αλγοφάγο για αρχή να δούμε πως θα πάει..." (1ο εγγεφαλικό=αλλαγή/ 2ο εγγεφαλικό= ΨΑΡΙ) "... Α, θα σου φέρω και 2 κοραλάκια απο κλάδεμα του δικού μου ενυδρείου(:confused: τα κλαδεύουμε τα κοράλια?!) και άλλο ένα που θα σ' αρέσει πολύ" (3ο εγγεφαλικό= ΚΟΡΑΛΙΑ). Και έρχεται και σου τα δίχνει και όλα βαίνουν καλώς...

Απλά, εδώ θέλω να πω ένα ευχαριστώ, έστω και μέσα από το φόρουμ, γιατί την πρώτη μέρα των ψαρο-κοραλιών μου είχα ένα μικρό προβληματάκι στις 2 το πρωί, και πέρα από τα αστεία, ο Θπάιρους με βοήθησε πολύ, σε μια στιγμή, που όσο και αν συμπαθώ τα φορουμς, δεν θα μπορούσαν να με βοηθήσουν άμεσα (κυρίως γιατί δεν μπορούσα να τα παρατήσω όλα για να κάτσω να γράψω το πρόβλημά μου και να περιμένω πάνω από το pc για απάντηση, πόσο μάλλον τέτοια ώρα) οπότε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΠΑΙΡΟΥΣ!!!!

Το ενυδρείο μου έχει αρχίσει και γίνεται απίθανο και σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια... Καλή επιτυχία σε όσους ξεκινάτε και καλά κουράγια! Οι φωτογραφίες είναι σημερινές! (το πρώτο κοράλι είναι το καμάρι μου!!!!!!!)

giannisqq
11-09-10, 02:57
:D:D:D:Dωραια τα λες:D:D:D αντε κουραγιο κ καλη συνεχεια!στο τελος σιγουρα θα δικαιοθεις...

Κλεόβουλος
11-09-10, 08:59
Καλή συνέχεια!
Μ΄αρέσει η γλαφυρή :)παρουσίαση σου και την παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Είναι και πολύ σπάνιο να βρεις γυναίκα να ασχολείται με το θαλασσινό.

6981giwrgos
11-09-10, 09:34
Καλή συνέχεια!
Μ΄αρέσει η γλαφυρή :)παρουσίαση σου και την παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Είναι και πολύ σπάνιο να βρεις γυναίκα να ασχολείται με το θαλασσινό.
+10000
εγω πρωτη φορα βλεπω γυναικα να ασχολιτε με θαλασσινο.
συγχαριτιρια και καλ συνεχεια.

Πάνος
11-09-10, 10:15
πιτς-φυτιλι.....το κειμενο σου ειναι απολαυση!:p
η ευφηλια ειναι το αγαπημενο μου κοραλι ;)
καλη συνεχεια!!!

υ.γ. αυξησε το kH σου. οχι κατω απο 8..καλυτερα 9-10..και ριξε λιγο και την αλατοτητα...1025 ειναι ιδανικα ;)

pitsfitili
13-09-10, 01:15
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

υ.γ. αυξησε το kH σου. οχι κατω απο 8..καλυτερα 9-10..και ριξε λιγο και την αλατοτητα...1025 ειναι ιδανικα ;)
Και ναι, λοιπόν, τα κατάφερα!!! μετά απο 3 μέρεσ το alkalinity είναι στα 8,12dkH :smt031 και η αλατότητα, μετά απο μια αναπλήρωση, είναι λιγο πάνω από 1026 :smt043

Αλέξης6
13-09-10, 01:29
Πάρα πολύ ωραίο είναι το ενυδρείο σου...

Μου άρεσε πάρα πολύ!!!

pitsfitili
02-10-10, 01:19
Εκεί λοιπόν που, όπως έλεγα στο προηγούμενο update, περνάς ήδη τον δεύτερο μήνα βλέποντας νερό και βράχο και κάνεις κάθε μέρα τεστάκια, κάποια στιγμή σε παίρνει αυτός ο καλός φίλος και σου λέει ότι θα σου φέρει ένα ψάρι για αρχή, "να δούμε και πως θα πάει"! Σε αυτό το σημείο, όταν σας ρωτήσει, γιατί θα σας ρωτήσει και θα σας τα πει και με τα επιστημονικά ονόματα (γιατί αυτός τα ξέρει έτσι, άρα και εσείς πρέπει να καταλάβετε τι λέει :rolleyes:) ποιο ψάρι (αλγοφάγο για αρχή) θέλετε...: αυτό το κίτρινο, που κολυμπάει κανονικά αλλά μεγαλώνει αρκετά για το ενυδρείο σου οπότε θα πρέπει να το βγάλουμε μετά από κάποιο καιρό (lo vulpinus), ή, το άλλο το γκρι, που είναι λίγο ασχημούλι, αλλά τρώει πολύ και θα σου φτιάχνει και τον αραγωνίτη σε όλο το ενυδρείο και μπορείς να τον κρατήσεις κανονικά αν σου ζήσει χωρίς να χρειαστεί να τον βγάλεις (salaria fasciatus), μην απαντήσετε αμέσως... Έχετε 2-3 μέρες να τα googlάρετε και τα 2 και να αποφασίσετε το πρώτο! Μην σας πιάνουν συναισθηματισμοί του στυλ "θα το έχω συνηθίσει και θα λυπηθώ να το βγάλω μετά" ή "είναι όμορφο αλλά το άλλο το κάνει όλα και συμφέρει, και απ' ότι κατάλαβα από τον τόνο του φίλου το άλλο πρέπει να πάρω"! Μπούρδες... γιατί αν κάνετε το λάθος να πάρετε το όχι-και-τόσο-ωραίο-που-τα-κάνει-όλα, δεν θα το βλέπετε σχεδόν ποτέ γιατί είναι λίγο μουλωχτός και κρυψίνους και δεν θα το ταΐζετε κιόλας και δεν θα το χαίρεστε ιδιαίτερα και θα είστε όλη μέρα μπροστά από το ενυδρείο περιμένοντας να βγει 2 λεπτάκια... Οπότε που καταλήγουμε...!? Στην ουσία έχετε πάλι μόνο νερό και βράχο να βλέπετε... για όσο ακόμα θα περιμένετε! Άρα, να βάλετε ότι ποιο κινητικό βρείτε... και μεγάλο! Όταν θα είναι να το βγάλετε θα έχετε άλλα και θα το ξεπεράσετε εύκολα!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ : Αν έχετε ξεκινήσει με τη λογική να κάνετε reef, ξέρετε από πριν ότι θέλει πολλά λεφτά γενικά... Πριν το αποφασίσετε λοιπόν, ρωτήστε πόσο πάει το νεφρό στη μαύρη αγορά... Μακροπρόθεσμα θα σας φανεί πολύ χρήσιμη πληροφορία! Οι γυναίκες θα πρέπει να αισθάνεστε τυχερές... Μπορείτε να πουλήσετε τα ωάρια σας... και ευτυχώς για σας... δεν έχετε μόνο ένα spare:smt117
Πέρασαν αισίως 3 μήνες με εμένα στην προαναφερθείσα κατάσταση, πάνω από ένα ενυδρείο με ένα ψάρι, μέχρι που την προηγούμενη Κυριακή, κάποιος (ο οποίος προφανώς δεν είχε άλλο νεφρό να πουλήσει) ξέστησε το ενυδρείο του και καρπώθηκα με ψάρια... Έχουμε και λέμε: 2 percula clownfish (αν το λέω σωστά) που ερωτοτροπούν νυχθημερόν στην euphyllia, 1 yellow watchman goby που δεν βγαίνει καθόλου οπότε αν καταφέρω να το βγάλω φωτογραφία κάποια στιγμή, θα ανάψω και μια λαμπάδα στον Θεό των ενυδρείων, 3 nemateleotris decora που στην αρχή θα είχα τέσσερα αλλά το ένα δεν μπήκε ποτέ στον κουβά της μετακόμισης, 1 royal gramma (μετονομάστηκε κατευθείαν σε HARRY POTTER λόγω του κεραυνού στο μάτι του!) και ένας ερημίτης.
Μέχρι στιγμής ζούνε όλα και τρώνε το καταπέτασμα! Τα clownfish κάθε φορά που κάποιος περνάει από μπροστά πάνε στο τζάμι για τσαλιμάκια, σε αντίθεση με το royal gramma που θέλει να κρατάει αποστάσεις (Είναι ψάρι με αρχές!), ενώ από τα 3 nemateleotris, μόνο τα 2 είναι μαζί όλη την ώρα... Το άλλο κάθεται δεξιά στο ενυδρείο και συνήθως ενοχλεί τον ερημίτη όταν σκαρφαλώνει!
Και επειδή update χωρίς φωτογραφίες δεν γίνεται...

6981giwrgos
02-10-10, 01:28
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου. και η παρουσιαση που κανεις καθε φορα με κανει να μν θελω να χασω τν συνεχεια.
καλη συνεχεια..:smt041:smt041:smt041

Crazy_Beaver
02-10-10, 10:57
Φοβερό το ενυδρείο και η παρουσίαση .Keep up the good work!!!!!!!!

Πάνος
02-10-10, 10:58
νομιζω πως εχεις τα occelaris και οχι τα percula ;)

almost
02-10-10, 11:36
νομιζω πως εχεις τα occelaris και οχι τα percula ;)

+1

Και δεν είναι τόσο εύκολο να βγάλεις ένα ψάρι από το ενυδρείο.;)
(Άσε που η σαλιάρα έχει χαρακτήρα, είναι φατσούλα και όταν σε συνηθίσει θα σε κοιτάει στα μάτια).

6981giwrgos
07-11-10, 10:18
καλμερα πως παει το reef σου?

pitsfitili
24-11-10, 18:11
Καλησπέρα...
Λυπάμαι που άργησα να γράψω, αλλά τη μια δεν είχα υπολογιστή, μετά πέθανε το internet και όταν όλα έφτιαξαν έτρεχα για μια εποχιακή δουλειά που δεν μου άφηνε χρόνο να μπω να γράψω και μετά... ΈΒΡΕΞΕ!!! Και όταν λέμε έβρεξε, εννοούμε ότι πραγματικά μας πλημμύρισε! και έριξε και 3 βαρβάτους κεραυνούς... και φυσικά θρηνήσαμε 2 θύματα: 1ο. κάηκε ο υπολογιστής μου, και 2ο. κάηκε και το router μου!
Καταλαβαίνετε ότι μετά από αυτό έπρεπε να προβώ σε 2 διαφορετικές ενέργειες...
1. Πήγα και πήρα laptop! Με γεια μου, γιατί είναι πολύ ωραίο και μπλε! Και τρέχω στα flocafe (να ναι καλά για το free wifi) και ενίοτε και έξω από αυτά μέσα στο τουτού μου (τραγικό?!) για τα βασικά!
2. Έπρεπε να πάρω λίγο χρόνο για να εισχωρήσω εις βάθος στο γενεαλογικό μου δέντρο, μήπως και βρω κάποια (έστω και μακρινή) συγγένεια με τον Μητσοτάκη, για να μπορέσω να αποδώσω κάπου όλη αυτή την γκαντεμιά! Δυστυχώς ή ευτυχώς (μάλλον ευτυχώς) δεν κατέληξα σε κάποια συγγένεια!
Στο μεσοδιάστημα λοιπόν, ανάμεσα σε αυτό και το προηγούμενο post συνέβησαν και καλά και κακά πράγματα! Για να ξεκινήσουμε από τα άσχημα...
Μια ωραία πρωία που είμαι σε τρέξιμο (πολεοδομίες, εφορίες και λοιπές αργόσχολες δημόσιες υπηρεσίες) με παίρνει έντρομη η γιαγιά μου (με την οποία συγκατοικώ και να σημειωθεί ότι δεν ήθελε να βάλω ενυδρείο στο σαλόνι της!) και μου λέει: "Το ψάρι σου αυτό που μοιάζει με πινέζα και είναι 3 σύνολο παθαίνει! Έλα γρήγορα!" Πράγματι λοιπόν, πάω σπίτι και είναι το καημένο το ένα nemateleotris decora του θανατά στα πατώματα να αργοπεθαίνει! Για να μην το κουράσω ιδιαίτερα, πήρα την τσιμπίδα μου και με πόνο ψυχής το έβγαλα! Το έκλαψα, το ξενύχτησα, το διάβασα και το πέταξα στην τουαλέτα τελικά! Μου είπαν ότι πιθανότατα έχω κάποιο καβούρι μέσα και μου το έφαγε! Έκατσα 2 βραδιές σαν τον Sherlok Holmes με το φακό μου πάνω από το ενυδρείο μπας και βρω τον μαλακοκάβουρα, αλλά τίποτα! Εφ' όσον λοιπόν δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα είπα να βάλω άλλο ένα ψαράκι! προστέθηκε λοιπόν και ένα boxfish το οποίο επειδή έμοιαζε σε όλους σαν διαστημόπλοιο, ονομάστηκε NASA! Μια μέρα το είδα και το χάρηκα! Μετά χάθηκε! 3 μέρες μετά μου πέθανε και άλλο ένα nemateleotris :-( Άλλαξα νερά, πήρα τεστ,το σταύρωσα, το ξεμάτιασα, πήρα και ματάκι για να μην το ξαναπιάσει το μάτι, και 2 μέρες μετά έρχεται ο φίλος (ο γνωστός φίλος γνώστης των πάντων περί ενυδρείου) και με το που κοιτάει το ενυδρείο μου, μου λέει: "το βλέπεις αυτό?" Ε ναι... Ήταν σε μια μικρή τριπούλα μια δαγκάνα που προεξήχε!
1. Με εντυπωσίασε το έμπειρο μάτι του
2. Τον διαολόστειλα λιγάκι για το έμπειρο μάτι του
3. Καταράστηκα τον μαλακοκάβουρα σε αργό και επώδυνο θάνατο
4. ΠΈΤΥΧΕ!!!!
Όντας αδύνατον να τον πιάσουμε από την δαγκάνα, τον κοπανήσαμε μέσα στην τρύπα του! Λίγες μέρες μετά είδα τη δαγκάνα του στον αραγωνίτη μου! Εννοείται ότι το άφησα εκεί το τρόπαιο!
Και τώρα το καλό!
Τα κλουνόψαρά μου γέννησαν! Η πρώτη τους γέννα απέτυχε αλλά από το Σάββατο έχω και νέα γέννα και πάει πολύ καλά! Ήδη διαφαίνονται κάτι μαύρες κουκίδες στην κορυφή... τα μάτια τους... Είναι σε αρκετά καλό σημείο, οπότε κατάφερα και έβγαλα και μερικές (εκατοντάδες φωτογραφίες)!
Για την ώρα αυτά... το επόμενο Σάββατο έχω γενέθλια, οπότε έχω βγάλει κουμπαρά υπέρ ενυδρείου και θα πάρω καινούρια ψαράκια και γαρίδες... Για κοράλλια δεν με βλέπω ακόμα! Έχετε υπ' όψιν ότι το κόλπο του κουμπαρά πιάνει!!!!! Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Όσον αφορά τις φωτογραφίες, τα αυγά είναι από προχθές, σήμερα είναι ήδη μεγαλύτερα, και επίσης παραθέτω και κάποιες του ερημίτη μου, ο οποίος τη βρίσκει να πηγαίνει να κάθεται μπροστά στον κυκλοφορητή και να τρέμει σαν απόλυτο junkie! μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και το βιντεάκι!

6981giwrgos
24-11-10, 19:55
λιπαμε για τα ψαρακια σου :(:(:( καλα να παθει ο καβουρας σου :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
και πολλα μπραβο για τα ψαρακια σου να σου ζισουν....:smt041:smt041:smt041
και φτου φτου φτου μηην στα ματιασω....:D:D:D

Crazy_Beaver
24-11-10, 23:29
Παρλα τις δυσκολίες συνεχίζεις δυναμικά!!!!!!!!Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου!!!!!!Και μεγάλο μπράβο για την περιγραφή σου! Γύρνα το στην αρθογραφία!!!!!!!!!:D:D:D

pitsfitili
25-11-10, 11:28
Έκατσε επιτέλους το yellow wathcman gobby μου να το βγάλω φωτογραφία! Οι δεήσεις μου έπιασαν τόπο επιτέλους! Βέβαια, επειδή έκανε guest εμφάνιση, κατάφερα να το βγάλω μόνο αυτές τις φωτογραφίες και δεν είναι και πολύ καλές! Έβγαλα και 2-3 τη σαλιάρα μου που έκατσε έξω λιγάκι! Η οποία σαλιάρα πηγαίνει μονίμως απειλητικά προς τα αυγά, αλλά τον τσιμπάει συνέχεια η θυληκιά κλόουν και δεν του κάθεται η λιχουδιά!

giannisqq
25-11-10, 11:30
πολυ ωραια τα ψαρακια σου!!!πολυ μικρο κειμενο...μην μας το χαλας αλλιως μας εμαθες...:D:D:D

Πάνος
26-11-10, 03:59
ποια συγγενεια!!! αφου σου γεννησαν και οι κλοουν..ουτε ματι θελεις ουτε σκορδα ουτε τιποτα...;)

λατσε τζενη
29-11-10, 13:23
Τελικα θελει πολυ υπομονη..και τα καταφερες μια χαρα,πολυ ωραιο το ενυδρειο σου μπραβο:smt041και τα ψαρακια πολυ ομορφα,ζηλευω ενα ρεεφ αμα το αποφασησω θα σε ρωτησω για διαφορα

pitsfitili
09-02-11, 23:58
Όταν έχεις χρόνο δεν έχεις λεφτά... Και όταν έχεις λεφτά δεν έχεις χρόνο... λόγω έλλειψης χρόνου λοιπόν, το ενυδρείο πάει για φούντο... αγγελία έχει ήδη μπει και θα μείνει on για 2 εβδομάδες σύνολο... Τhx για όλη τη βοήθεια...!

Πάνος
10-02-11, 00:20
:(:(:(
.......εσυ να εισαι γερη! ;)

QS-Plan
10-02-11, 08:40
εσύ να είσαι γερή και πάλι εδώ είμαστε...

περιττό να σου πω, πως τα κείμενα σου τα σπάνε....

pitsfitili
11-02-11, 23:01
περιττό να σου πω, πως τα κείμενα σου τα σπάνε....

Ευχαριστώ πολύ!

nikman
20-03-11, 17:16
Κρίμα γιατί το είχες. Κάτι άλλο μάλλον σπατάλησε την ενέργεια σου και τον χρόνο σου. Ελπίζω να άξιζε το κόπο. :D

ARIS1983
20-03-11, 18:14
Πολυ ωραιο ολο το ενυδρειο. Κριμα που το δινεις! Υγεια και ολα τ' αλλα ερχονται...

Billy T
20-03-11, 21:39
τελεια ολα