Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αλλαγη απο τ8 σε λαμπες οικονομίας 220V αξιζει???

kingrim
24-08-10, 15:08
Καλησπέρα
Τις τελευταίες μέρες σκέπτομαι να βάλω λάμπες οικονομίας 220V στο ενυδρείο μου για τους εξής λογούς
Α) χαμηλό κόστος αλλαγής όλων των λαμπτήρων
Β) Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
Γ) Λίγα καλώδια
Δ) περισσότερα watt με μικρότερες λάμπες

Τα αρνητικά που σκέπτομαι είναι:
Α) μεγάλη θερμοκρασία
Β) επικινδυνότητα σε περίπτωση που πάει νερό
Γ) μήπως ραγίσει κανένα τζάμι από την μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας

Οι λύσεις για τα αρνητικά:
Α) ένα ή και δυο αναμηστηρακια να ανακυκλώνουν τον αέρα στο τμήμα του φωτιστικού
Β) το ενυδρείο μου έχει στο πίσω μέρος ένα κουτί από τζάμια για τις λάμπες με ελάχιστες τροποποιήσεις μπορεί να γίνει στεγανό
Γ) να μπει μια βάση ώστε να μην ακουμπάν η λάμπες πάνω στο τζάμι αλλά να υπάρχει ένα κενό

Το έχει δοκιμάσει κανένας σε φουλ φυτεμένο και με τι αποτελέσματα???
Σκέπτεστε κάτι άλλο που μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό??

exelix
24-08-10, 15:19
Για τι είδους λάμπες μιλάς; Για led σε μορφή σποτ;

lion
24-08-10, 15:29
Συνήθως οι λάμπες οικονομίας είναι φθορισμού σε άλλο σχήμα με ενσωματωμένο μικρό μπαλλαστ και πολύ ακριβότερες από τις T8.
Δεν καταλαβαίνω τι θα κερδίσεις.

kingrim
24-08-10, 15:35
για λαμπες 220v τωρα αν θα ειναι λεντ ή οχι ειναι θεμα που θα συζητηθει εδω και αναλογα με το κοστος φυσικα

αυτην την στιγμη εχω 4 Τ8 λαμπες των 30w και δεν χωραει αλλες.

εαν θελω να βαλω πιο πολυ φως πρεπει ή να παω σε Τ5 και να κερδισω μια ακομα λαμπα ή να παω σε αυτες που λεω που υπολογιζω οτι χωρανε καμια 6λαμπες απο 50w ονομαστικη τιμη

lion
24-08-10, 15:44
Τ5: δοκιμασμένη λύση και σχετικά οικονομική.

kingrim
24-08-10, 15:47
ok lion

posidwnas
24-08-10, 17:04
Για τα led ξέχνατο, στα είπα και από κοντά

aquaman
24-08-10, 17:11
Κι εγω θα σου πρότεινα Τ5. Είναι οικονομικές (3-5€) αν δεν αγοράσεις απο ενυδρειακό μαγαζί. Και έχεις επιλογές σε φάσμα/χρωματισμούς κλπ.

bokostas
24-08-10, 18:42
Γιάννη εδώ κι ένα χρόνο χρησιμοποιώ ένα φωτιστικό με 4 απλές λάμπες οικονομίας (όχι λεντ) από αυτές που βιδώνουν στα ντουί στο ταβάνι.
Τα φυτά (εύκολα όμως) πηγαίνουν καλά και δεν σηκώνει θερμοκρασία, αλλά είναι στο ψηλό ενυδρείο, με ύψος 80 εκατοστά από τον βυθό.

kingrim
24-08-10, 23:08
κωστα το ιδιο θεμα εχω και εγω ειναι 60εκ υψος το ενυδρειο και ο χωρος που εχω δεν αρκει για λαμπες φθοριου.

κανενας ρε παιδια που εχει δοκιμασει και σε δυσκολα φυτα cuba klp klp