Επιστροφή στο Forum : αλγη στα διακοσμητικα μου
ειχε εμφανιστει αλγη στο ενυδρειο μου κ κ την καθαρισα κανοντας κ αλλαγη νερου μαζι, μετα απο 4 μερες ξαναεμφανιστηκε, την αλγη που ειχε κολλησει πανω στα πλαστικα δεντρακια κ τα αντικειμενα την ετριψα σε με λεκανη με νερο ενδρειου οσο μπορουσα αλλα δεν εφυγε εντελως, πως θα την απομακρυνω απο τα πλαστικα δεντρακια κ τα διακοσμητικα?το χρωμα τησ αλγης στα τζαμια πανω ηταν πρασινο ανοικτο κ ανοιγε προς το κιτρινο κ στα αντικειμενα πανω ηταν μαυρη
Το ενυδρείο δεν έχει μέσα ζωντανά φυτά?
Με μια παλια οδοντοβουρτσα.
μηπως θα επρεπε να τα πεταξεις???? και κατα συνεπεια να φυγει και η αλγη?
και να πας να παρεισ ευκολα φυτακια που δεν χρειαζοντε πολλα πραγματα?
και πολυ πιο ομορφα αισθητικα θα γινει το ενυδριο σου και καλυτερη ποιοτητα ζωης θα εχουνε τα ψαρακια σου... για σκεψου το...;);)
μηπως θα επρεπε να τα πεταξεις???? και κατα συνεπεια να φυγει και η αλγη?
και να πας να παρεισ ευκολα φυτακια που δεν χρειαζοντε πολλα πραγματα?
και πολυ πιο ομορφα αισθητικα θα γινει το ενυδριο σου και καλυτερη ποιοτητα ζωης θα εχουνε τα ψαρακια σου... για σκεψου το...;);)
:smt038 Και τα αληθινά φυτά θα βοηθήσουν στο να επέλθει μια ισορροπία στο ενυδρείο σου,ώστε να αποτραπεί η επανεμφάνιση άλγης.
εδω θα μπορεσεις να αναγνωρισεις την αλγη και πιθανον και την αιτια της. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816 ;)
αλλαγες νερου καθε ποτε κανεις?
Ποσο φως και ποσες ωρες ?
Ποσα λιτρα ενυδρειο?
το βλεπει φυσικο φως?
μετρησεις αμμωνιας εχεις?
δεν εχω αληθινα φυτα,μονο πλαστικα,τα διακοσμητικα τα καθαρισα με μια παλια οδοντοβουρτσα αλλα η αλγη δεν λεει να φυγει,δεν θελω να τα πεταξω με τιποτα ειναι αρκετα κ κοστιζουν κ πολυ!ειναι πιθανον αν τα ξανατοποθετησω μεσα στο ενυδρειο να μεταφερθει η αλγη παλι?100 λιτρα ειναι το ενυδρειο με απλη 18w λαμπα το ειχα αρκετεσ ωρεσ ανοικτο τον φωτισμο (πανω απο δεκα ωρες) τωρα το εχω περιορισει,ειχε πεσει αρκετη τροφη κ ειμαι με 20%αλλαγεσ νερου καθε εβδομαδα!τροφη τιν εχω σταματισει,εναν γλυφτη εχω μεσα μονο.μετρησεις δεν ξερω πωσ να κανω,πειτε μου τον τροπο.νομιζω πωσ ειμαι στην καφε αλγη απο το λινκ που μου στειλατε!ποια ψαρια βοηθανε στιν αντιμετωπιση της αλγης?
η αλγη ειναι σημαδι μη καλης ισσοροπιας στο συστημα σου.
η καφε αλγη θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει αφου εχεις αλλαξει την ρουτινα σου
βαλε και κανα applesnail
για τις μετρησεις θελεις τεστ για το νερο που μπορεις να αγορασεις απο πετσοπ
η βασικες μετρησεις ειναι
Ph
Nh3/Nh4
No2
No3
ο γλυφτης θελει και μια φορα καθε 7μερες λιγο αγγουρακι, καροτακι, μαρουλακι
εκτος απο γλυφτη κ σαλιγκαρι τι αλλα ψαρακια να βαλω για την αλγη?στον γλυφτη λιγο μαρουλακι,καροτο η αγγουρι πως δινεται???
Sae, Amano, η λυση δεν ειναι αλγοφαγα ψαρια αλλα η λυση στον παραγωντα που σου φερνει αλγες
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.