Επιστροφή στο Forum : neo enydreio 8elw symvoules
ok prwta ap ola na pw ena euxaristo s osous exoun kanei ta post gia ta epipeda twn xhmikwn kai genikotera ta post gia na voh8hsoun tous neous hobistes!!
deuteron 8a h8ela na me voh8hsete na epile3w enydreio p na einai gyrw sta 300 litra dn m noiazei to xrwma kai epishs 8a h8ela mia lista e3oplismou gia auto to enydreio. gt epeidh eimai teleios asxetos kai o typos sto petshop einai mlks dn borw na to stisw monos
Καλως ηρθες!! :p:p
Πρωτα νομιζω θα πρεπει να καταληξεις σε καποιο/α ειδος/η ψαριου/ων που θελεις να φιλοξενισεις ωστε να δουμε τι εξοπλισμος θα χρειαστει!!
Μονο γραφε με Ελληνικους χαρακτηρες - εκτος των αλλων ειναι και στους κανονες του φορουμ! ;)
Harleyqueen
21-08-10, 20:36
Αφού μιλάμε για 300 λίτρα ένα καλό εξωτερικό φίλτρο σίγουρα.Αν θες τροπικά ψάρια τότε θες και θερμαντήρα.Αν θες κρύου νερού τότε δεν χρειάζεσαι.Το ενυδρείο αν δεν έχει μόνο του(που πιθανόν να έχει) χρειάζεται και λάμπες για φωτισμό.Αυτά είναι τα βασικά...τώρα ανάλογα τι θα βάλεις μέσα(ψάρια,φυτά)μπορεί να χρειαστείς και άλλα.
καλως ηρθες. παρε ιδεες απο τις παρουσιασεις ενυδρειων για να καταληξεις στο πως περιπου θα ηθελες να ειναι το δικο σου.
harris samos
21-08-10, 22:44
καλως ηρθες :D
επελεξα να αγορασω αυτο το ενυδρειο http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/aquaria-cabinets/aquaria/elite-aquariums-ef-1200.html νομιζω οτι ειναι καλο και αρκετα φτηνο θα το εκτιμουσα αν μου προτεινατε καπιο φιλτρο! επιπροσθετα θα ηθελα να βαλω μερικα ψαρια οπως galacher shark bred tailed black shark 1 emperor id shark 2 γλυφτες και ενα παπαγαλο επισης μου αρεσουν και τα tatoo και οι δισκοι αλλα δεν ξερω αν μπορουν να συνηπαρξουν ολα μαζι οποτε περιμενω να ακουσω γνωμες:)
Alex_Salonica
22-08-10, 20:05
Έχεις αρκετό διάβασμα ακόμα μπροστά σου αφού τα ψάρια που αναφέρεις είναι εντελώς ακατάλληλος συνδιασμός
Ξεκίνα κι εδω είμαστε..
Κλεόβουλος
22-08-10, 20:34
Το ενυδρείο που διάλεξες είναι μια χαρά:)
Θα χρειαστείς ένα φίλτρο με ροή 4-5 φορές τον όγκο του ενυδρείου (εγώ θα έλεγα κάτι σε eheim,αλλά υπάρχουν κι άλλα ποιοτικά φίλτρα)
Οι επιλογές των ψαριών όμως είναι λάθος(τα galacher κλπ γίνονται πάνω απο 1 μέτρο και δεν μπαίνουν σε ενυδρείο,"παπαγάλοι" και "tatoo" δεν υπάρχουν στην φύση και οι δίσκοι είναι δύσκολα ψάρια για αρχάριους)
Ρίξε λίγο διάβασμα (στο GAB υπάρχουν σχεδόν όλα όσα πρέπει να μάθεις για να ξεκινήσεις σωστά)και έχεις δυνατότητα να φιλοξενήσεις πολύ όμορφα ψάρια στο ενυδρείο σου;)
Καλή αρχή!
λοιπον πεδια για 320 λυτρα ενυδρειο το http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/filtering/external-filters/filtro-eksoteriko-2028-professional-me-ylika.html ειναι καλο γιατι δεν λεει χαρακτηριστικα στο nemoworld και θα ηθελα εσεις που τα ξερετε να μου πειτε
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.