Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : guppy προτήνεται μου συνδιασμούς

babis100nx
20-08-10, 21:21
καλησπερα ακομα μια απωρεία ωσ νεος με τα gourami τι ψαρακια ταιριαζουν??θελω να βαλω guppy ή neon tetra(αλλα για τετρα απ οτι διαβασα θελουν πιο μαλακο νερο οποτε παμε στα guppy) τι προτηνεται????αν δεν μπορώ να βάλω guppy με gurami μπορώ να τα γυρίσω πίσω....απλα θελω να μου πειτε διαφορους συνδιασμους με τα guppy το ενυδρειο εχει λιγο χοντρο χαλικακι,πλαστικα φυτα(ίσωσ αργότερα βάλω ''εύκολα'' αληθηνα....το ph ειναι 7 με 7,4 και τα υπόλοιπα τεστ θα τα κανω αυριο ειναι καθαρα 96λιτρα..η αμμωνια μου τωρα πρεπει να αρχιζει να μηδενίζει(εκανα σημερα με τι μεθοδο''μπολι" απο στρωμενο ενιδρειο) απο οτι καταλαβαινω απο το στικακι πεφτεί αλλα θα περιμένω να μηδενιστεί πηρως...απο εσας θα ηθελα να μου πείτε συνδιασμούσ που μπορώ να κάνω με guppy η αν εχετε κανα side να μου δωσετε που μπορω να δω...να εισται καλα και ευχαριστω για τον χρονο σας!!!:smt020

Γιαννης Μ5
20-08-10, 21:59
Με τα γκαπυ μπορεις να βαλεις και ενα χαρεμακι(1 αρσενικο,2-3 θυληκα)ξιφοφορους.Ειναι ζωοτοκα οπως και τα γκαπυ και θα τρελαθεις στις γεννες(ειναι και ευκολα ψαρακια);)

babis100nx
20-08-10, 22:08
Με τα γκαπυ μπορεις να βαλεις και ενα χαρεμακι(1 αρσενικο,2-3 θυληκα)ξιφοφορους.Ειναι ζωοτοκα οπως και τα γκαπυ και θα τρελαθεις στις γεννες(ειναι και ευκολα ψαρακια);)
τα guramiakia δηλαδη τα ξεχναω ε????και στα λιτρα μου ποσα guppakia μπορω να βάλω εαν βαλω 3ξυφοφορουσ σε χαρεμακι (2θυλικα ενα αρσενικο):smt041

Γιαννης Μ5
20-08-10, 22:10
Γνωμη μου ειναι ενα χαρεμακι γκαπυ.Μπορει να σου φαινεται αδειο απο ψαρακια στην αρχη το ενυδρειο αλλα σε λιγο καιρο θα εχεις τοσες γεννες που θα τα χαριζεις:D

Harleyqueen
20-08-10, 22:17
Απο αυτά που ξέρω τα γκουράμι θέλουν μαλακότερο νερό από τα γκάπυ...οπότε....Με γκάπυ μπορείς να βάλεις και πλάτυ που ταιριάζουν καλύτερα μαζί τους από ότι οι ξιφοφόροι μιας και είναι μικρότερα και λιγότερο επιθετικά και βολεύονται καλύτερα στα λιγότερα λίτρα;)

babis100nx
20-08-10, 22:19
Απο αυτά που ξέρω τα γκουράμι θέλουν μαλακότερο νερό από τα γκάπυ...οπότε....Με γκάπυ μπορείς να βάλεις και πλάτυ που ταιριάζουν καλύτερα μαζί τους από ότι οι ξιφοφόροι μιας και είναι μικρότερα και λιγότερο επιθετικά και βολεύονται καλύτερα στα λιγότερα λίτρα;)
εχεισ καποια φωτογραφια να μου στείλεισ να δω???είναι και αυτα ζωοτοκα???σε χαρεμάκι πανε και αυτά?:cool:

Tolis
20-08-10, 22:21
http://www.google.com/images?hl=en&num=100&lr=&ft=i&cr=&safe=off&um=1&ie=UTF-8&source=og&q=%22Xiphophorus%20maculatus%22&sa=N&tab=wi&biw=1680&bih=912

Ειναι και αυτα ζωοτοκα και πανε σε χαρεμακι.

Harleyqueen
20-08-10, 22:24
Ναι είναι ζωοτόκα και πάνε σε χαρέμι.Φωτογραφίες έχει πολλές στο google...πάτα platy και θα δεις
-------------------------
http://www.google.com/images?hl=en&num=100&lr=&ft=i&cr=&safe=off&um=1&ie=UTF-8&source=og&q=%22Xiphophorus%20maculatus%22&sa=N&tab=wi&biw=1680&bih=912

Μαζί απαντήσαμε...:)

babis100nx
20-08-10, 22:24

ο διαχωρισμοσ φιλου πωσ γινεται???γιατι αυτοι στα petshop λενε και πουλανε οτι να ειναι!:(!!οχι ολοι στην πλεωψηφία τους!

Tolis
20-08-10, 22:33
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/xiphophorus_maculatus.htm

Harleyqueen
20-08-10, 22:33
Τα αρσενικά στην κοιλιά τους αντί να έχουν το πτερύγιο που έχουν τα θηλυκά,έχουν το αναπαραγωγικό τους όργανο(γονοπόδιο) και από εκεί το ξεχωρίζεις...αν δεις και καμιά φωτο θα καταλάβεις.

Πάνος
21-08-10, 10:01
αμμωνια μου απο οτι καταλαβαινω απο το στικακι πεφτεί αλλα θα περιμένω να μηδενιστεί πηρως.
τα στικακια που ξερω δεν μετρουν αμμωνια.....εισαι σιγουρος οτι μετρα ΝΗ3?

Γιαννης Μ5
21-08-10, 10:49
τα στικακια που ξερω δεν μετρουν αμμωνια.....εισαι σιγουρος οτι μετρα ΝΗ3?

Πανο δεν εχει στικακι αλλα αμμωνια alert(αυτο με την βεντουζα που βρισκεται συνεχεια μεσα στο ενυδρειο).