Επιστροφή στο Forum : SOS ΓΕΝΝΑ!!!!!!!!
manos_samos
18-08-10, 16:46
παιδια πριν λιγο ειδα ενα μωρογκαπυ να το κυνηγαει ενα αρσενικοι.. εδιωξα το αρσενικο με το χερι μου κ αμεσως μετα το εφαγε ενα αλλο:smt073 τωρα ειδα αλλο ενα που το κυνηγαν αλλα εκανα μ το χερι ενα λακο κ μπηκε μεσα.. τωρα σπανια το κυνηγαν αλλα τα διωχνω με το χερι μου.. η θυλικια ειναι ακομα φουσκωμενη.. φυτα δεν εχω. να το βαλω σε ενα λιτρο μηπως και σωθει?????????
-------------------------
συνολο μεχρι τωρα εχω δει 5.. εβαλα καποιες μεγαλουστικες πετρες που ειχα απο τοτε που ειχα τον μονομαχο και τα 2 τα εβαλα εκει κοντα και σιγα σιγα κριφτηκαν...... τα αλλα δεν ξερω τι γινονται:sad:
Θα βάλεις μπόλικο κερατόφυλλο να επιπλέει στην επιφάνεια και τα πιο ικανά θα επιβιώνουν.Δυστυχώς,αν όλα τα γκαπάκια επιβιώνουν από κάθε γέννα,σε λίγο θα χρειαστείς μια πισίνα. :)
Γιαννης Μ5
18-08-10, 17:01
Φιλε μου αν βρεις φυτακια οπως το κερατοφυλλο θα γλυτωσουν αρκετα νεογεννητα ψαρακια.Με το χερι δεν γινεται δουλεια.;)Να σου ζησουν.:)
manos_samos
18-08-10, 20:13
γυρο στα 5 συνολικα ειδα εγω μεχρι να φυγω απο το σπιτι... τα 2 μεχρι την ωρα που εφυγα απ το σπιτι ηταν ζωντανα γιατι τα ειχα βαλει διπλα στις πετρες και εκεινα κρυφτηκαν...τωρα που γυρισα δεν τα ειδα.. υπαρχει πιθανοτητα να ειναι στις πετρες???? μου ηρθε να τα πεταξω στη λεκανη 2 απο τα αρσενικα μιας και οργωναν στην κυριολεξια το βυθο για μικραzw να ριχνω θριματισμενη τροφη να πηγαινει λιγη στον πατο σε περιπτωση που ζουν τα εχουν τροφη???:confused:
harris samos
18-08-10, 20:31
να περιμενεις
σου ειπα να παρεις φυτα και δε πηρες τωρα σε γυμνο ενυδρειο ειναι λιγες οι πυθανοτητες εκτος και φτασουν στην 3 μερα τα μωρα που οπως εχω παρατηρησει δε τα τρωνε μετα την 3 μερα
πανε στο θωδορα να παρεις κανα κλαδεμα αμεσως
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37386
manos_samos
18-08-10, 20:48
να περιμενεις
σου ειπα να παρεις φυτα και δε πηρες τωρα σε γυμνο ενυδρειο ειναι λιγες οι πυθανοτητες εκτος και φτασουν στην 3 μερα τα μωρα που οπως εχω παρατηρησει δε τα τρωνε μετα την 3 μερα
πανε στο θωδορα να παρεις κανα κλαδεμα αμεσως
ετριψα και εριξα μπολικη τροφη σε ολο το ενυδρειο και τα μικρα βγηκαν για φαι:smt041 ειναι πολυ γρηγοροτερα απο οτι ηταν το απογευμα και το αρσενικο που ειχε φαει τα αλλα 3 μπροστα μου δεν τα προλαβαινε:grin:
προς το παρων κρυβονται στο σωρο απ τις πετρες... εκλεισα εντελως ολα τα φωτα να μην τα βλεπουν...
θα στειλω τωρα πμ στο Θοδωρη για κανενα κλαδεμα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37386
πολυ κατατοπιστικο και ενδιαφερον.. τωρα το τελιωσα...αλλα αφου δεν εδωσα την ευκαιρια στα ψαρακια μου να ζησουν κατι πρεπει να κανω....
Χαρη εστειλα πμ στο Θοδωρη.. ελπιζω να ο παρει γρηγορα μηπως και τα καταφερουν τα ψαρακια...
harris samos
18-08-10, 21:08
προσεχε με την τροφη θα τα στειλεις απο αμμωνια :smt075
Γέμισε το εύκολα φυτά και θα μειωθούν κατά πάρα πολύ οι απώλειες. Τώρα που άρχισαν δε σταματάνε. Τριμένη τροφή για τα μικρά. Μην ριχνεις όμως και τεράστιες ποσότητες. Πάρε και κανένα σαλιγκαράκι να σου τρώει την τροφή που δεν προλαβαίνει να φαγωθεί και πέφτει στο βυθό.
:)
manos_samos
18-08-10, 21:20
θα προσεξω με την τροφη..
πολυ κατατοπιστικο και ενδιαφερον.. τωρα το τελιωσα...αλλα αφου δεν εδωσα την ευκαιρια στα ψαρακια μου να ζησουν κατι πρεπει να κανω....
Αυτο που κανεις, χερια μεσα στο ενυδρειο συνεχεια, σκοταδια, αλλαγη του ντεκορ καθε τρεις και λιγο, φερνει το αντιθετο αποτελεσμα, στρεσσαρει ολα τα ψαρια.
Χαλαρωσε, μην σε ενδιαφερει αν θα ζησουν τα μωρα αυτης της γεννας, βαλε με την ησυχια σου φυτα και ξυλα στο ενυδρειο ναχουν κρυψωνες, και σε λιγο καιρο δεν θα ξερεις τι να τα κανεις.
manos_samos
19-08-10, 11:00
ενα ψαρακι σημερα βγηκε λιγο εξω το πρωι στο βυθο και εφαγε... τα μεγαλα δεν του εδωσαν και τοση σημασια...
harris samos
20-08-10, 09:34
απο την 3 μερα θα δεις ;)
manos_samos
20-08-10, 14:55
μι φορα το ειδα ξανα χθες το βραδυ σε αρκετο σκοταδι να βγαινει να τσιμπαει ελαιστα και να κρυβεται ξανα.. απο τοτε αφαντο... ισως επειδη ειναι μερα ακομα...:confused:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.