Επιστροφή στο Forum : Σωστό τάισμα
dimitrisemm
17-08-10, 15:21
Ποιος ειναι κατα τη γνωμη σας ο σωστοτερος τροπος ταισματος;;(Ποσοτητα- ώρα ημερας)
Εγώ συνήθως ρίχνω τροφή 2 φορές την ημέρα.Μια το πρωί και μια το βράδυ.Μια ημέρα της εβδομάδας δε ρίχνω τροφή.Η ρουτίνα αυτή δουλεύει μια χαρά.
Ποιος ειναι κατα τη γνωμη σας ο σωστοτερος τροπος ταισματος;;(Ποσοτητα- ώρα ημερας)
Ποσα ψαρια εχεις;Τι ψαρια εχεις;
dimitrisemm
18-08-10, 11:34
Ποσα ψαρια εχεις;Τι ψαρια εχεις;
Εχω 4 σκαλαρια,3 ραμιρεζι,4 κορυντορακια,14 ροδοστομους κ ενα πλεκο:p
Μια φορα την ημερα,ταμπλετες βυθου(4 περιπου) για πλεκο ,κορυντορας και επιπλεουσα τροφη (τρια-τεσσερα φυλλαρακια) για τα υπολοιπα. Δεν τα ταιζω μια φορα την εβδομαδα.
dimitrisemm
18-08-10, 12:18
Μια φορα την ημερα,ταμπλετες βυθου(4 περιπου) για πλεκο ,κορυντορας και επιπλεουσα τροφη (τρια-τεσσερα φυλλαρακια) για τα υπολοιπα. Δεν τα ταιζω μια φορα την εβδομαδα.
Για 20 ψαρακια μονο 3-4 φυλλαρακια;Δεν ειναι λιγα;;:confused::confused:
Γενικά,καλό είναι η τροφή που ρίχνεις να καταναλώνεται μέσα σε 2-3 λεπτάκια από τη στιγμή που πέφτει στο ενυδρείο.Με αυτό το κριτήριο θα βρεις πόσο πρέπει να ρίχνεις.Καλύτερα πάντως να πέσει λιγότερη τροφή και όχι περισσότερη.
dimitrisemm
18-08-10, 13:08
Γενικά,καλό είναι η τροφή που ρίχνεις να καταναλώνεται μέσα σε 2-3 λεπτάκια από τη στιγμή που πέφτει στο ενυδρείο.Με αυτό το κριτήριο θα βρεις πόσο πρέπει να ρίχνεις.Καλύτερα πάντως να πέσει λιγότερη τροφή και όχι περισσότερη.
Ναι,αυτο εχω διαβασει αλλα σε 2-3 λεπτα αυτα μπορουν ν φανε 20 φυλλαρακια!!!:p:p:p:p
Δεν το διατυπωσα σωστα,3-4 φυλλαρακια για καθε ψαρι.:)
dimitrisemm
18-08-10, 13:32
Δεν το διατυπωσα σωστα,3-4 φυλλαρακια για καθε ψαρι.:)
A ok!!:):) Ευχαριστω για τις απαντησεις!!
...Δημητρη τον πλεκο τον ταιζεις οταν τα φωτα ειναι σβηστα(αλλωστε ειναι νυκτοβιος "τυπος":D),τα cory σου και με αναμμενα φωτα παλι θα βοσκησουν.;)
Για τα σκαλαρια κ.λ.π το πρωτο ταισμα λιγο μετα το αναμα των φωτων(ξημερωνει γι αυτα -> αρχιζει και "θεριζει":D...) και το δευτερο αναλογα την φωτοπεριοδο σου,αν δηλαδη εχεις 8ωρο αναμενα τα φωτα τοτε στις 7 ωρες ειναι καλα νομιζω ;)
dimitrisemm
18-08-10, 14:50
...Δημητρη τον πλεκο τον ταιζεις οταν τα φωτα ειναι σβηστα(αλλωστε ειναι νυκτοβιος "τυπος":D),τα cory σου και με αναμμενα φωτα παλι θα βοσκησουν.;)
Για τα σκαλαρια κ.λ.π το πρωτο ταισμα λιγο μετα το αναμα των φωτων(ξημερωνει γι αυτα -> αρχιζει και "θεριζει":D...) και το δευτερο αναλογα την φωτοπεριοδο σου,αν δηλαδη εχεις 8ωρο αναμενα τα φωτα τοτε στις 7 ωρες ειναι καλα νομιζω ;)
Σε ευχαριστω Μιχαλη!:):)Μεχρι τωρα ταιζα μια φορα,θα παω στις 2 απο αυριο...!
ας μην ξεχναμε ποσο σημαντικοτερος παραγοντας ειναι η ποικιλια στη διατροφη παρα οι ωρες και η συχνοτητα.
πολλοι αναλυουν τις ωρες του φαγητου και λησμονουν να εχουν γκαμα τροφης των ενοικων του ενυδρειου τους.
;)
harris samos
19-08-10, 08:10
βεβαια πολυ συμαντικο ειναι και το τη ψαρια εχει ο καθε ενας εγω τους δισκους τους ταιζα 6 φωρες τη μερα μεχρι 12 εκ τωρα εχω πεσει στης 4 και κατεβαινω σιγα σιγα:smt025 ασε που δε συμφερουν αφου σκεφτομε να τους δινω λεφτα να τρωνε εξω :grin::grin::grin::grin::grin::grin:
dimitrisemm
20-08-10, 14:11
ασε που δε συμφερουν αφου σκεφτομε να τους δινω λεφτα να τρωνε εξω :grin::grin::grin::grin::grin::grin:
:D:D:D:D:D:D:D!!!!!!!!!
Καλημερα..χμμ σαν νεο μελος εδω κ γενικα με το θεμα ενυδρειο κ ψαρακια...θα ηθελα να ρωτησω εσας που ξερετε καλυτερα τις ταμπλετες βυθου εμενα δν τις τρωνε...δλδ εχει τυχει πολλες φορες να το παρακολουθησω οτι λιωνουν χωρις να υπαρχει η απαιτουμενη ορεξη απο τα ψαρακια μου..αυτο γτ γινεται ? μηπως θα πρεπει να τις σπαω σε μικροτερες ποσοτητες κ οχι στην μεση οπως κανω..ε?:rolleyes:
Καλως ηρθες γειτονακι Kristi21. Τι ψαρακια εχεις στο ενυδρειο σου;
kalws sas brika!! To loipon pros to paron exw 4 skalaria, 2 gatopsara clown, 2 rainbow shark, 4 mikra pou dn thumamai pws legontai xexe :p, 2 kokkina tigrakia k enan "glufti".... :p:grin:
Sugnwmi gia to greeklish alla to kin m dn exei elliniko menou..
κριστι...κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου σου συμφωνα με τη φορμα...καλυτερα και με φωτο των ειδων...γιατι μαλλον το προβλημα δεν ειναι μονο γιατι δεν τρωνε τις ταμπλετες...
κριστι...κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου σου συμφωνα με τη φορμα...καλυτερα και με φωτο των ειδων...γιατι μαλλον το προβλημα δεν ειναι μονο γιατι δεν τρωνε τις ταμπλετες...
:confused::confused:
τι εννοεις???? χμμμ δηλαδη ποιο μπορει να ειναι το προβλημα ??
:confused::confused:
τι εννοεις???? χμμμ δηλαδη ποιο μπορει να ειναι το προβλημα ??
Το οτι εχεις μαλλον πολλα ψαρακια που εχουν διαφορετικες απαιτησεις ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.