Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Άμμος θαλάσσης

george1995
17-08-10, 15:07
Γεια σας!!! Ήθελα να ρωτήσω...αμα πάρω άμμο θαλάσσης,την πλύνω καλά και αμα κάνω το τεστ με το ακουαφόρτε και δεν αφρίσει τότε θα μπορώ να την χρησιμοποιήσω για το ενυδρείο μου???????

zipo
17-08-10, 15:42
Ανάλογα με το ενυδρείο που θέλεις να κάνεις.Στα ενυδρεία με σκληρό νερό προτιμάται η ασβεστολιθική άμμος (αφρίζει με ακουαφόρτε) για να ανεβάσει τις σκληρότητες.Σε ενυδρεία με πιο μαλακό νερό προτιμάται η μη ασβεστολιθική άμμος (δεν αφρίζει με το ακουαφόρτε) για να μην ανεβάσει τις σκληρότητες.

Σε κάθε περίπτωση η άμμος από παραλίες πρέπει να έχει μαζευτεί από ένα σημείο όσο το δυνατόν καθαρότερο για να αποφύγουμε τα ενδεχόμενα προβλήματα.Πρέπει να πλυθεί καλά.Στις περισσότερες περιπτώσεις,η άμμος από τις παραλίες της Ελλάδας είναι ασβεστολιθική.Ανεβάζει,δηλαδή,τις σκληρότητες. ;)

george1995
17-08-10, 15:44
Σκεφτόμουν να βάλω στο ενυδρείο μου ένα μονομάχο. Αμα πάω στο πετ σοπ τι αμμο-χαλίκι πρεπει να ζητήσω???

zipo
17-08-10, 15:54
Σκεφτόμουν να βάλω στο ενυδρείο μου ένα μονομάχο. Αμα πάω στο πετ σοπ τι αμμο-χαλίκι πρεπει να ζητήσω???

Μάλλον θα πρέπει να βρεις μη ασβεστολιθική άμμο/χαλίκι.

imichal
17-08-10, 20:37
δεν εχει σημασια αν ειναι αμμος ή χαλικι μια και ο μονομαχος δεν ασχολειται πολύ με το βυθο του ενυδρειου..... Αρκει οτι βαλεις να ειναι ουδετερο......
Ακομα και στο πετ σοπ να κανεις ελεγχο με ακουαφορτε γιατι πολλες φορες δεν ξερουν και τι δινουν.....

sakura-chan
25-08-10, 01:04
εγω που εχω υπερβολικα μαλακο νερο (λιγοτερο απο 5ppm το νερο της βρυσης), μπορω να βαλω αμμο απο την θαλασσα/ασβεστολιθικη στο ενυδρειο μου με το χρυσοψαρο; Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω το equilibrium για να ανεβασω το gH και πρεπει να κανω συνεχεια τεστ γιατι επηρεαζεται και το kH και πρεπει να χρησιμοποιω buffers για να το ελεγχω. Μηπως μια τετοια αμμος να ηταν καλυτερη ιδεα;

kalaxan
25-08-10, 01:14
εγω που εχω υπερβολικα μαλακο νερο (λιγοτερο απο 5ppm το νερο της βρυσης), μπορω να βαλω αμμο απο την θαλασσα/ασβεστολιθικη στο ενυδρειο μου με το χρυσοψαρο; Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω το equilibrium για να ανεβασω το gH και πρεπει να κανω συνεχεια τεστ γιατι επηρεαζεται και το kH και πρεπει να χρησιμοποιω buffers για να το ελεγχω. Μηπως μια τετοια αμμος να ηταν καλυτερη ιδεα;

Δεν υπάρχει λόγος να ανεβάζεις τη σκληρότητα..το χρυσόψαρο προτιμά το υδέτερο και ζει άνετα και σε ελαφρώς μαλακό και σε ελαφρώς σκληρό..

Μη μπλέκεις με αυτά τα equilibrium και τα buffers..αξιοποίησε αλλού τα χρήμματα σου..
5 gh σε νερό βρύσης στην Ελλάδα λίγο δύσκολο πάντως να εχεις..

sakura-chan
25-08-10, 02:45
δεν μενω ελλαδα αλλα βανκουβερ και το νερο της βρυσης σε μοναδες dH ειναι περιπου 0.3 (5 σε ppm). Ειναι σχεδον σαν απεσταγμενο αφου προερχεται απο παγους και λιωμενο χιονι :( Πριν χρησιμοποιησω το equilibrium, το gH ηταν στα 40ppm (2.24dH). Επειδη εγω το μετραω σε ppm και δεν γνωριζω σε τι μοναδες το μετρατε εκει, εδω (http://www.hagen.com/usa/aquatic/gh_kh_conv_cal.cfm) μπορειτε να το μετατρεψετε και να δειτε ποσο μαλακο ειναι το νερο απο την βρυση μου :(