PDA

Επιστροφή στο Forum : Φυτά!


vag0s
16-08-10, 20:07
Μάζεψα από μια πηγή του χωριού μου διάφορα φυτά. Μεταξύ αυτών και δύο διαφορετικές moss. Η θερμοκρασία όταν πήγα εκεί ήταν από 30-35 βαθμούς αλλά η θερμοκρασία του νερού πολύ χαμηλότερη. Τι λέτε έχουν ελπίδες για γλαστρολίμνη ή ακόμα και για ενυδρείο;

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ac8-vag0s-img_2637.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ac8-vag0s-img_2638.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ac8-vag0s-img_2639.jpg

kostas82
16-08-10, 23:02
εγώ πρόσφατα μάζεψα από λίμνη 3 είδη το ένα χάλασε τα άλλα δύο πολλαπλασιάζονται σαν τρελλά ακόμα και με αύτη τη ζέστη!!!
Οπότε λέω δοκίμασε

Πάνος
16-08-10, 23:16
υπαρχει μεγαλο ρισκο χρησιμοποιωντας ελληνικα φυτα σε τροπικα ενυδρεια.
μελος του φορουμ και φιλος...εχασε ολα σχεδον τα ψαρια και τις γαριδες του μεσα σε 24 ωρες μολις εβαλε ενα κομματι ελληνικου μυριοφυλλου στο ενυδρειο του. κανεις μας δε μπορουσε να το πιστεψει τετοια καταστροφη και τοοοοοοσο γρηγορα. δε ξερετε τι μπορει να κουβαλουν.
με απολυμανση πιθανον να αποφυγετε τον κινδυνο.

vag0s
16-08-10, 23:50
Η απολύμανση θα γίνει αύριο με χλωρίνη. Σκεφτόμουν για μια γλαστρολίμνη με κουνουπόψαρα... Τι λέτε;

maikl
17-08-10, 05:15
Η απολύμανση θα γίνει αύριο με χλωρίνη. Σκεφτόμουν για μια γλαστρολίμνη με κουνουπόψαρα... Τι λέτε;

...βουρ..:D

lucy
17-08-10, 09:37
Αν είναι να τα βάλεις σε ενυδρείο ξανασκέψου το! Είδες τι σου είπε ο Πάνος!

Σε γλαστρολίμνη με κουνουπόψαρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν είναι παραίτητη η απολύμανση.
Δεν ξέρω αν θα αντέξουν την χλωρίνη, και δεν είναι όλα για βύθισμα.

Στην πρώτη φωτο αριστερά το πτεριδόφυτο αδιάντο δεν ζει μέσα στο νερό αλλά ακριβώς πάνω από το νερό! Θέλει σκιά ή ημισκιά.

Στην γωνιά άνω δεξιά βλέπω ένα νεροδυόσμο, αυτό με τις κορφούλες που έχουν κοκκινωπά νευράκια. Αν τρίψεις το φύλλο θα μυρίσει ωραία! Αυτό μεγαλώνει πολύ κια κυριαρχεί σε ήλιο ή σκιά!

Βλέπω και μερικά φύλλα λάπαθου, φυτό που αγαπά την υγρασία αλλά δεν θα ζήσει βυθισμένο. Είναι αυτό που φαίνεται ένα μεγάλο φύλλο δίπλα στον νεροδυόσμο!

Τα μοσ αν και τα ξέρω δεν ξέρω το όνομά τους. Στην γλαστρολίμνη πρέπει να έχεις μεγάλη ροή για να μπορέσουν να μεγαλώσουν. Θέλουν δροσερό και τρεχούμενο νερό άσχετα αν είναι στον ήλιο ή στην σκιά.

Στην τελευταία φωτο είναι μια κύπερη, οι ρίζες στο νερό και το υπόλοιπο έξω από το νερό. Κάνει και στον ήλιο και στην σκιά. πολλαπλασιάζεται πολύ κια κυριαρχεί. Στην λιμνούλα μου το έβαλα σε γλάστρα που 2-3 φορές το χρόνο κλαδεύω ρίζες που "ξεχυλίζουν" από την γλάστρα.

Καλή επιτυχία κι ενημέρωνέ μας για την πορεία τους με νέες φωτο και παρατηρήσεις.