PDA

Επιστροφή στο Forum : Χρυσόψαρο σε 30 λίτρα

george1995
10-08-10, 12:21
Γεία σας! Έχω ένα ενυδρείο 30 λίτρα και σκέφτομαι να βάλω ένα χρυσόψαρο! Ξέρω ότι ειναι πολύ μικρό γι'αυτό σκέφτομαι να βάλω μόνο ένα. Έσείς τι λέτε???

Τηλέμαχος
10-08-10, 12:22
Γεία σου!
Χρυσόψαρο σε 30 λίτρα δε θα σου σύστηνα γιατί δεν θα το κρατήσει πολύ.
50 λίτρα και πάνω αλλιώς στα 30 λίτρα κανένα μονομάχο με ανούμπιες και φυτούλια.

manos_samos
10-08-10, 13:43
μπορεις να βαλεις γαριδες αν θες....

mak
10-08-10, 14:16
εγω πιστευω οτι με το χρυσοψαρο εισαι πολυ ωριακα...αλλα με ενα ωραιο μονομαχο με 2-3γαριδουλες και κανενα σαλιγκαρακι ενα ξυλαρακι και 2 ανουμπιες θα ησουν μια χαρα!!!!!!

george1995
10-08-10, 15:35
είναι απαραίτητα τα αληθινά φυτά??? Εγώ σκεφτόμουν να βάλω πλαστικά.

manos_samos
10-08-10, 15:45
εγω πιστευω οτι με το χρυσοψαρο εισαι πολυ ωριακα...αλλα με ενα ωραιο μονομαχο με 2-3γαριδουλες και κανενα σαλιγκαρακι ενα ξυλαρακι και 2 ανουμπιες θα ησουν μια χαρα!!!!!!
οι γαριδες ειναι καλυτερα να ειναι πανω απο 5 για να νιωθουν ασφαλεια...
-------------------------
είναι απαραίτητα τα αληθινά φυτά??? Εγώ σκεφτόμουν να βάλω πλαστικά.

αν ειναι για πλαστικα καλυτερα μην βαλεις καθολου.. θα κοβεται συνεχεια ο μονομαχος πανω τους... ζητησε κανενα κλαδεμα απο συνχομπιστα στην περιοχη σου....

Τηλέμαχος
10-08-10, 15:55
ο μονομάχος είναι πολύ καλή επιλογή ;)

βάλε αγγελία για κλαδέματα τύπου ανούμπια ετζέρια κερατόφυλλο κρυπτοκορίνα κτλ κτλ

kalaxan
10-08-10, 16:00
Μη βάλεις γαρίδες.

Οι γαρίδες θέλουν ενυδρείο που να φιλοξενεί ψάρια τουλάχιστον 2-3 μήνες ωστε να ωριμάσει λίγο ο βυθός.Επίσης θέλουν εμπειρία.

Σου προτείνω να βάλεις αγγελία ζητώντας λίγα γκαπάκια.Κατα προτίμηση αρσενικά ή θυληκά ωστε να αποφύγεις τις αναπαραγωγές..Αλλιώς ένα χαρεμάκι(1 αρσενικό-2 θηλυκά)

Αλλιώς έναν μονομάχο

manos_samos
10-08-10, 16:07
Μη βάλεις γαρίδες.

Οι γαρίδες θέλουν ενυδρείο που να φιλοξενεί ψάρια τουλάχιστον 2-3 μήνες ωστε να ωριμάσει λίγο ο βυθός.Επίσης θέλουν εμπειρία.

Σου προτείνω να βάλεις αγγελία ζητώντας λίγα γκαπάκια.Κατα προτίμηση αρσενικά ή θυληκά ωστε να αποφύγεις τις αναπαραγωγές..Αλλιώς ένα χαρεμάκι(1 αρσενικό-2 θηλυκά)

Αλλιώς έναν μονομάχο

τα γκαπυ ειναι η χεροτερη επιλογη για αυτο το ενυδρειο... αν βαλει χαρεμι θα γεννα συνεχεια...μονο αρσενικα θα ειναι δυστυχισμενα γιατι θα θελουν να διεωνισουν το ειδος και δεν θα μπορουν...αλωστε θελουν μεγαλη επιφανεια για να κολυμπουν..... η καλυτερη λυση για τοσα λιτρα ειναι μονομαχος και αν το καλοφυτεψεις κιολας θα ειναι βασιλιας.. και οχι μονομαχος:wink:

kalaxan
10-08-10, 16:23
τα γκαπυ ειναι η χεροτερη επιλογη για αυτο το ενυδρειο... αν βαλει χαρεμι θα γεννα συνεχεια...μονο αρσενικα θα ειναι δυστυχισμενα γιατι θα θελουν να διεωνισουν το ειδος και δεν θα μπορουν...αλωστε θελουν μεγαλη επιφανεια για να κολυμπουν..... η καλυτερη λυση για τοσα λιτρα ειναι μονομαχος και αν το καλοφυτεψεις κιολας θα ειναι βασιλιας.. και οχι μονομαχος:wink:

και για το μονομαχουλη που θα ειναι μονος του χωρις καθολου θηλυκια δεν ειναι και οτι καλυτερο..
Τεσπα ειπα την αποψη μου,που μετα το μονομαχο ειναι η αμεσως καλυτερη επιλογη για αρχαριο.

Υγ ο μονομαχος ομως θελει μαλακο νερο-ουδετερο πχ ενω τα γκαπυ ζουν σε νερο δικτυου

manos_samos
10-08-10, 16:30
και για το μονομαχουλη που θα ειναι μονος του χωρις καθολου θηλυκια δεν ειναι και οτι καλυτερο..
Τεσπα ειπα την αποψη μου,που μετα το μονομαχο ειναι η αμεσως καλυτερη επιλογη για αρχαριο.

Υγ ο μονομαχος ομως θελει μαλακο νερο-ουδετερο πχ ενω τα γκαπυ ζουν σε νερο δικτυου

για δοκιμασε να βαλεις θυλικια στο μονομαχο.. και 99% θα την σκοτωσει.. μονο οταν θελουμε να ζευγαρωσουν τους βαζουμε θυλικες και αυτο μονο για λιγο γιατι δεν θα την γλιτωσει η θυλικια αν μενει..αρα δεν θα εχει προβλημα να ειναι μονος... και με λιγο απιονισμενο και κανενα ξυλο το φερνεις το πεχα εκει που πρεπει:wink:
οντος ειναι η καλιστη επιλογη για αρχαριο αλλα τα λιτρα του ειναι λιγα...

Τηλέμαχος
10-08-10, 16:37
ο μονομάχος ούτε με τον εαυτό του στον καθρέφτη δεν τα βγάζει πέρα

αν το καλοφυτέψεις θα είναι βασιλιάς πραγματικός

kalaxan
10-08-10, 16:37
για δοκιμασε να βαλεις θυλικια στο μονομαχο.. και 99% θα την σκοτωσει.. μονο οταν θελουμε να ζευγαρωσουν τους βαζουμε θυλικες και αυτο μονο για λιγο γιατι δεν θα την γλιτωσει η θυλικια αν μενει..αρα δεν θα εχει προβλημα να ειναι μονος... και με λιγο απιονισμενο και κανενα ξυλο το φερνεις το πεχα εκει που πρεπει:wink:
οντος ειναι η καλιστη επιλογη για αρχαριο αλλα τα λιτρα του ειναι λιγα...

δε διαφωνω,αυτο ενοουσα οτι οταν κανει φουσκιτσες και θελει θυληκια και αυτος καταπιεζεται..

παντως σε εναν αρχαριο πιο πιθανο ειναι να του ζησουν περισσοτερο τα 2-3 γκαπακια(ας πάρει έφηβα) που θα παρει παρα ο μονομαχος που ειναι πολυ ευαισθητο και ταλαιπωρημένο ψαράκιι..

manos_samos
10-08-10, 16:42
οτι και να λεμε εμεις εκεινος θα επιλεξει...και περιμενω να τοποθετηθει και να μας πει τι θελει....

Dimis
10-08-10, 17:00
Χρυσοψαρο οχι,ειναι λιγα τα λιτρα σου.
Μονομαχος ευχαριστως.
Γκαπυ πολυ οριακο αλλα αν ελεγχεις τις γεννες τους ειναι οκ.Αν ειναι η πρωτη σου αποπειρα με ενυδρειο καλυτερα αστο,θα ταλαιπωρηθεις να πιανεις τα μικρα και ισως εχεις και σοβαρες απωλειες.
Εντλερακια,απλα λιγο καλυτερα (ειναι εμφανως μικροτερα και την παλευουν καλυτερα στα 30 λιτρα) απο τα γκαπακια,αλλα το ιδιο προβλημα με τον ελεγχο του πληθυσμου.
Badis badis,μια καλη λυση για 2-3 ψαρακια.
Γαριδουλες red cherry,σε 2 μηνες που θα εχει στρωσει καλα το ενυδρειο ειναι μια χαρα να βαλεις 5-6.
Σαλιγκαρια,apple snail,neritina snail,μπορεις να βαλεις.

george1995
10-08-10, 17:26
Εγώ σκεφτόμουν μικρά ψαράκια όπως τα γκάμπυ. Βέβαια στο pet shop της γειτονιας μου μόνο χρυσόψαρα και μονομάχους μπορούσα να βρω γι'αυτο είχα και χρυσόψαρα παλιά στο ενυδρειο αλλά τώρα θέλω να βάλω τροπικά ψαράκια. Όσο για τον μονομάχο,μικρος που είχα αγοράσει έναν και τον είχα σε γυάλα και είχε αντεξει 5 μήνες περίπου. Φαντάζομαι στο ενυδρειο με φίλτρο και υπόλοιπο εξοπλισμό θα είναι μια χαρά. Όσο για να φυτά θέλουν καποια ιδιαίτερη φροντιδα και υπόστρωμα????

manos_samos
10-08-10, 22:01
απο οσο ξερω υπαρχουν αρκετα ''ευκολα'' φυτα που δεν χρειαζονται ειδηκο υποστρωμα....

Singha
10-08-10, 22:10
υπαρχουν ευκολα φυτα. που δεν χρειαζονται τιποτα. για μενα τα καλητερα για να αρχησει καποιος ειναι κερατοφυλο και ανουμπια. αποτι βλεπω μενεις αθηνα. κοψε καμια βολτα και σε αλλα μαγαζια. μπορει να βρεις μονομαχους σε τρελα χρωματα.

exelix
10-08-10, 22:14
Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
Στοργή και προδέρμ θέλουν μόνο!:p

Πολλά από αυτά μπορείς να τα βρεις δωρεάν στις αγγελίες από κλαδέματα άλλων!

doudou
26-09-10, 20:31
Εγω πάλι πιστέυω εαν είσαι τυπικός στην συντηριση ενυδρειου όλα γίνοντε!
Κράτησα 4 χρυσόψαρα σε 40λιτρα για 6 χρόνια μέχρι που βαρέθηκα και τα χάρισα. Δύο ζούν ακόμα μάλιστα και τα αλλα δυο,χαθηκαν απο λάθος συντηριση. :smt120

Τηλέμαχος
26-09-10, 20:39
Φίλε doudou αυτά τα είπαμε και στο goldfish επιμένεις σε 120 λ ενυδρείο να έχεις 4

4 χρυσόψαρα ΔΕΝ ζουν σε 40 λίτρα!
Γιατί να τα ταλαιπωρούμε;:smt084

6981giwrgos
26-09-10, 21:01
δεν χρειαζετε να ανεβαινου οι εντασεις μπορειτε να τα πειτε και μεσο πμ αν θελετε.
καλως ηρθες...:smt041:smt041:smt041
θα συμφωνισω με τα παιδια τα χρυσοψαρα θελουν παραπανω λιτρα.
ο μονομαχος ειναι μια πολυ καλ επιλογη ισως και η καλιτερη..:):):)
βαζεις και ευκολα φυτακια και θα εισαι μια χαρα και εσυ και το ψαρακι σου ..;););)
μπωρεις να βαλεις και κανενα σαλιγκαρι..
μωλης οριμασει και ο βυθος βαζεις και καμια γαριδα και ολα καλα.
ελπιζω να βοηθησα..

manos_samos
26-09-10, 21:28
Εγω πάλι πιστέυω εαν είσαι τυπικός στην συντηριση ενυδρειου όλα γίνοντε!
Κράτησα 4 χρυσόψαρα σε 40λιτρα για 6 χρόνια μέχρι που βαρέθηκα και τα χάρισα. Δύο ζούν ακόμα μάλιστα και τα αλλα δυο,χαθηκαν απο λάθος συντηριση. :smt120
και εσενα αμα σε κρατησουν μαζι με αλλους 3 σε 4 τετραγονικα για εξι χρονια με φαγητο και νερο θα ζησεις αυτο σημαινει οτι θα εισαι ευτυχισμενος η απλως οτι θα ''επιβιωνεις''????:smt120

maikl
26-09-10, 21:34
και εσενα αμα σε κρατησουν μαζι με αλλους 3 σε 4 τετραγονικα για εξι χρονια με φαγητο και νερο θα ζησεις αυτο σημαινει οτι θα εισαι ευτυχισμενος η απλως οτι θα ''επιβιωνεις''????:smt120

...αν αλλαζες το προσωπο (αλλους -> αλλες) ισως κατι να γινοτανε στο θεμα ευτυχια...:smt033

Πάνος
26-09-10, 21:36
:D:D:D

manos_samos
26-09-10, 21:57
...αν αλλαζες το προσωπο (αλλους -> αλλες) ισως κατι να γινοτανε στο θεμα ευτυχια...:smt033
Χαχαχα!
Αμα ελεγα αλλες ολοι θα το εβλεπαν ως κατι καλο και τα 40 λιτρα θα γεμιζαν με χρυσοψαρα :-P

in the pond
26-09-10, 22:19
Εκτός από το θέμα των λίτρων που προαναφέρθηκε πολύ σωστά, να προσθέσω και κάτι άλλο σχετικά με τη διατήρηση χρυσόψαρου/ων σε ενυδρείο. Είναι πολύ κοινωνικά ψάρια, επωμένως είναι καλύτερα να τους παρέχεται μεγάλο ενυδρείο και πάντα σαν ομαδούλα, στην χειρότερη περίπτωση των 2,3...και άνω!

george1995
27-09-10, 13:56
Το θέμα μπορει να κλείσει. Αγόρασα τελικά μονομάχο.