PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή νερού και ΝΟ3

magman
09-08-10, 13:19
Η αλλαγή του νερού εκτός του οτι κατεβάζει τα ΝΟ3 εξυπηρετεί σε κάτι άλλο; Είναι δηλαδή απαραίτητη κάθε εβδομάδα έστω και αν τα ΝΟ3 κυμαίνονται απο 10-15;

zipo
09-08-10, 13:40
Πέρα από τον έλεγχο των νιτρικών που προσφέρει η αλλαγή νερού,μας προσφέρει και ανανέωση των στοιχείων που περιέχει το νερό που είναι χρήσιμα για τη ζωή στο ενυδρείο,ιδιαίτερα στην περίπτωση των φυτεμένων.Επιπλέον,σε περίπτωση λίπανσης στη στήλη του νερού μειώνει τις συγκεντρώσεις των λιπασμάτων και συμβάλλει στην καταπολέμηση της άλγης.Προσωπικά,κάνω μια εβδομαδιαία αλλαγή νερού 30% ακόμα και αν τα νιτρικά μου είναι χαμηλά.

giannisaek
09-08-10, 14:46
Χωρίς ιχνοστοιχεία στο νερό δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα ψάρι, και το φρέσκο νερό τα έχει.

magman
09-08-10, 14:48
Πέρα από τον έλεγχο των νιτρικών που προσφέρει η αλλαγή νερού,μας προσφέρει και ανανέωση των στοιχείων που περιέχει το νερό που είναι χρήσιμα για τη ζωή στο ενυδρείο,ιδιαίτερα στην περίπτωση των φυτεμένων.Επιπλέον,σε περίπτωση λίπανσης στη στήλη του νερού μειώνει τις συγκεντρώσεις των λιπασμάτων και συμβάλλει στην καταπολέμηση της άλγης.Προσωπικά,κάνω μια εβδομαδιαία αλλαγή νερού 30% ακόμα και αν τα νιτρικά μου είναι χαμηλά.

Φαντάζομαι τα λιπάσματα τρέφουν και την άλγη;

Τηλέμαχος
09-08-10, 14:49
Με τις αλλαγές νερού όπως σου είπαν και παραπάνω, και κατεβάζεις και ΝΟ3 (ας πούμε εγώ έχω πάντα 12.5 ppm), ανανεώνεις τα ιχνοστοιχεία, κατεβάζεις την αλατότητα αν βάλεις απιονισμένο νερό, απομακρύνεις σκουπιδάκια που επιβαρύνουν το νερό και ανανεώνεις το οξυγόνο.
και πολλά άλλα...

magman
09-08-10, 14:50
Θα προτείνατε αλλαγές νερού συχνότερες απο εβδομαδιαίες ή σε μεγαλύερες του 30% ;

zipo
09-08-10, 14:56
Θα προτείνατε αλλαγές νερού συχνότερες απο εβδομαδιαίες ή σε μεγαλύερες του 30% ;

Όταν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος -όπως η καταπολέμηση κάποιου είδους άλγης- δεν είναι απαραίτητες οι πιο συχνές αλλαγές.Το 30% βολεύει για να μη μεταβάλλονται απότομα οι συνθήκες του νερού και στρεσάρονται τα ζωντανά.