Επιστροφή στο Forum : Fluval fx5 προβλημα?
Παιδια καλημερα....Το ενυδρειο ειναι ετοιμο 660λιτρα τελικα...Τωρα οσο αναφορα το φλουβαλ το βαζω να ξεκινηση....και ενω πανε ολα καλα μεσα σε δεκα λεπτα σταματαει αδιαζει ολο το νερο και μενει σταματιμενο για κανενα 2 λεπτο και μετα ξαναξεκηνισε χωρις να το κανω τιποτα....αυτο το εκανε χτες που το εβαλα πρωτη φορα να δουλεψει...Σημερα ενω ολη την χτεσινη μερα πηγε καλα το βλεπω παλι να σταματαει να αδιαζει ολο το νερο και να ξεκιναει ....Εχει προβλημα...?
zw
απο οτι ξερω ειναι ενα συστημα της φλουβαλ για να φευγει ολος ο αερας απο το φιλτρο.οποτε μην ανησυχεις;)
Εισαι σιγουρος...?λεω και εγω τι γινεται ολη η ατυχια πανω μου επεσε....
kwstas_original
04-08-10, 10:34
Εισαι σιγουρος...?λεω και εγω τι γινεται ολη η ατυχια πανω μου επεσε....
Κανει αυτοματη εξαερωση;)
Μην ανχωνεσαι, με αυτο το φιλτρο μπορεις να αρχισεις να ανησυχεις σε 20 χρονια λειτουργιας ισως...:cool:
δες κι εδω http://www.youtube.com/watch?v=L4y70L_LhqI στο 2:23;)
οκ παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...!!!
Οτι ειπανε οι παραπανω.Αυτοματη εξαερωση.Να βλεπουνε και να κλαινε οι eheimαδες...
:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022
kwstas_original
04-08-10, 19:20
Οτι ειπανε οι παραπανω.Αυτοματη εξαερωση.Να βλεπουνε και να κλαινε οι eheimαδες...
Aααααα τωρα αυτο δεν επρεπε να το πεις!:D
Προσπαθω να το παρω αποφαση και να ανοιξω το fx5 γιατι εχει πεσει πολυ η αποδοση του και κατι πρεπει να πεζει με τη φτερωτη.Για να γινει αυτο πρεπει να αδειασει το φιλτρο, να το γυρισεις αναποδα και να ξεβιδωσεις την αντλια η οποια βρισκεται στον πατο...
Με το 2260 (αντιστοιχης δυναμικοτητας φιλτρο)τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα εως γελοια...:rolleyes:
Ναι εδω θα συμφωνησουμε!Εκε που εχει τ κυκλοφορητη ειναι λιγο ποντιακο...Και εμενα ειχε πεσει μετα απο 6 μηνες λειτουργιας με σφουγαρια και σιποραξ μαζι.Το ανοιξα καθαρισα τ υλικα και ξανα φυσαγε το μηχανημα.Παντως εχειμ δεν ξαναπερνο ουτε στον αιωνα τον ατλαντα(φατσεας:grin:)
wheelsdeal
04-08-10, 21:05
Σιγα τ'αυγα.Και το δικο μου το Eheim εχει.Και αυτοματη ρυθμιση ροης της αντλιας οταν μπουκωνει,και λειτουργια ημερας/νυχτας και προειδοποιηση για καθαρισμο και 5-6 ακομα λειτουργιες που ουτε εχω ασχοληθει.Ααα ξεχασα και πληρη ελεγχο του φιλτρου μεσω usb απο τον υπολογιστη.Ποιος :smt089 τωρα??
Σιγα τ'αυγα.Και το δικο μου το Eheim εχει.Και αυτοματη ρυθμιση ροης της αντλιας οταν μπουκωνει,και λειτουργια ημερας/νυχτας και προειδοποιηση για καθαρισμο και 5-6 ακομα λειτουργιες που ουτε εχω ασχοληθει.Ααα ξεχασα και πληρη ελεγχο του φιλτρου μεσω usb απο τον υπολογιστη.Ποιος :smt089 τωρα??οταν λες πληρη ελεγχο???
Γιαννης Μ5
04-08-10, 21:08
Σιγα τ'αυγα.Και το δικο μου το Eheim εχει.Και αυτοματη ρυθμιση ροης της αντλιας οταν μπουκωνει,και λειτουργια ημερας/νυχτας και προειδοποιηση για καθαρισμο και 5-6 ακομα λειτουργιες που ουτε εχω ασχοληθει.Ααα ξεχασα και πληρη ελεγχο του φιλτρου μεσω usb απο τον υπολογιστη.Ποιος :smt089 τωρα??
Φιλε μου ποιο φιλτρο ειναι αυτο;
kwstas_original
04-08-10, 21:10
Φιλε μου ποιο φιλτρο ειναι αυτο;
Αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα στο φραπε που μου εφτιαξε το δικο μου.....:D
Αφου θελετε να το χοντρυνετε...:rolleyes:
wheelsdeal
04-08-10, 21:14
Εheim Pro3 Electronic 2076.Πληρη ελεγχο εννοω ολες τις λειτουργιες του και προγραματα που εχει
Γιαννης Μ5
04-08-10, 21:16
Αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα στο φραπε που μου εφτιαξε το δικο μου.....:D
Αφου θελετε να το χοντρυνετε...:rolleyes:
Μα ειπα και εγω ποτε βγηκε αυτο;Γιατι το δικο μου εχει υποδοχη για τροφη(την ριχνει μονο του),για λιπασματα(επισης),για αντιχλωριο(κανει μονο του αλλαγες γιατι εινια συνδεμενο με την βρυση)και ειναι συνδεμενο με την αποχετευση(για το νερο των αλλαγων).Απλα αυτο με το usb καπως μου ηρθε.(ξεχασα να πω οτι φιλτραρει κιολας):D:D:D
wheelsdeal
04-08-10, 21:23
Μη το γελας καθολου.To Fluval G3/G6 μονο καφε δεν φτιαχνει.
kwstas_original
04-08-10, 21:28
Μη το γελας καθολου.To Fluval G3/G6 μονο καφε δεν φτιαχνει.
Αυτο δεν ειναι φιλτρο φιλε μου...
Αυτο ειναι εργο τεχνης!!
Ολα τα αλλα ειναι για να τα κρυβεις στο ντουλαπι...αυτο ειναι να το εχεις πρωτη μουρη διπλα στο ενυδρειο!!!:D:D
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31fIw35%2BXIL._SL500_AA300_.jpg
:rolleyes:
Γιαννης Μ5
04-08-10, 21:32
Τι βγαλανε ρε παιδια;;;;Sorry αλλα δεν το γνωριζα το συγκεκριμενο φιλτρο.Πραγματικα ακουγεται απιστευτο.Τι κοστιζει ομως αυτο το φιλτρο;
wheelsdeal
04-08-10, 21:39
Καπου 460$ το G3 και 530$ το G6 απο εξωτερικο.Τωρα ποτε θα ερθει εδω και τιμες Ελλαδας αγνωστο.Απο τεχνολογια και desigh ειναι super τωρα κατα ποσο καλα φιλτραρει ειναι αλλο θεμα.Παντως πολυ περιπλοκο μου φαινεται εσωτερικα.
εγω αυτο το συγκεκριμενο το φοβαμαι.Οσο πιο πολλα ηλεκτρονικα εχει τοσο πιο επιφοβο ειναι.
kwstas_original
04-08-10, 21:47
Εχει ερθει Ελλαδα.
Μιληστε με τον αντιπροσωπο της fluval οσοι ενδιαφερεστε γιατι δεν γνωριζω και πολλα.Παντως πεζει σε λογικη τιμη, οσο και τα μεγαλα μοντελα της eheim.
Το μεγαλητερο αδερφακι του το G6 εχει παρομοια χαρακτηριστικα με το fx5 νομιζω..
Σιγουρα θα εχει ενα φοβο, τα ηλεκρονικα δεν ειναι παντα για καλο.;)
Eheim classic και ξερο ψωμι:D
wheelsdeal
04-08-10, 21:59
Eheim classic και ξερο ψωμι:D
Πεσ΄τα :smt023:smt023:smt023
kwstas_original
04-08-10, 22:10
Πεσ΄τα :smt023:smt023:smt023
Τι πες τα, εσυ pro δεν εχεις?!:rolleyes::D
Περα απο την πλακα, πιστευω πως ολη η ιδεολογια και των δυο (αξιολογων) εταιριων φενεται στα μεγαλα φιλτρα τους.
Το να συγκρινεις το 2213 με το 105 δεν θα βγαλεις και πολλα συμπερασματα...αν συγκρινεις ομως τους τιτανες της καθε εταιριας, ε τοτε θα βγαλεις πολλα....:rolleyes::cool:
wheelsdeal
04-08-10, 22:43
Τι πες τα, εσυ pro δεν εχεις?!:rolleyes::D
Εχω και 2217.30 χρονια φιλτρα και ακομα πουλανε.
Να ρωτησω και κατι ακομα σε αυτους που εχουν φλουβαλ αυτοματη εξαερωση κανει καθε μερα...?
Καθε 24 ωρες αν θυμαμαι καλα.
Γιαννης Μ5
05-08-10, 15:30
Καλη μαγκια.αλλα ποιος ο λογος που το κανει καθε 24 ωρες;;;;Απο που θα τραβηξει αερα για να χρειαζεται εξαερωση;
Το σημειο που πασχει το φιλτρο αυτο ειναι τα κλιπσακια που σφιγγουν το καπακι στον καδο.Αν τα σφιξεις πολυ θα κοπουν και περνει αερα.Εμενα εκει μου χρησιμευσε γιατι οταν επερνε αερα εκανε λιγο θορυβο μεχρι να βρω να το αντικαταστησω.
Γιαννης Μ5
05-08-10, 16:09
Το σημειο που πασχει το φιλτρο αυτο ειναι τα κλιπσακια που σφιγγουν το καπακι στον καδο.Αν τα σφιξεις πολυ θα κοπουν και περνει αερα.Εμενα εκει μου χρησιμευσε γιατι οταν επερνε αερα εκανε λιγο θορυβο μεχρι να βρω να το αντικαταστησω.
Οποτε kokos υποθετω οτι μαλλον προτιμησαν να το φτιαξουν να κανει εξαερωση καθε 24 ωρες αντι να κανουν τα κλιπς πιο γερα.Οποτε εμενα μαλλον δεν μου κανει για πλεονεκτημα αυτο....:rolleyes:(καταλαβαινεις πως το λεω)
Ναι εκει υπαρχει μεγαλη αδυναμια.Πρεπει και αυτοι να βγαλουν το ψωμι τους ομως.;)Σιγα μην τ φτιαξουν αθανατο.Εδω με τ αμαξια τα καινουργια(απο 2004 νομιζω) οταν περνας το οριο τον service αρχιζει και λαλαει....Ολο κλειδωνει ο εγκεφαλος ολο ολο ολο ολο....
Γιαννης Μ5
05-08-10, 17:16
Καλα ας μην μιλησουμε για τα αμαξια....αστα.Παντως ρε φιλε πιστευω οτι πιο φθηνα θα τους κοστιζε να διορθωσουν αυτο το ελλατωμα παρα να κανουν ολο αυτο το και καλα πλεονεκτημα...
Απλα και αυτοι πρεπει να κανονισουν οτι τουλαχιστον δυο τρεις φορες αυτοι που θα εχουν fx5 θα αλλαξουν κλιπσακια.Εκει πονταρουν αυτοι πιστευω.
kwstas_original
05-08-10, 19:14
Εχω 2 fx5.
Η μονη φαση που τα εχω δει να κανουν εξαερωση ειναι καμια ωρα μετα απο ανοιγμα-καθαρισμα και επαναλειτουργια.
Ξαφνικα δεν το εχω δει πανω απο 2-3 φορες και απο τα δυο.
Και τα τρεχω πανω απο 3 χρονια.
Περιεργο να σας το κανει τοσο συχνα.Μηπως εχετε κανει καμια ζημια στο καπακι πανω στο σφιξιμο?
Το μονο προβλημα ειναι αυτο με τη φτερωτη που ανεφερα στο 1 απο τα 2.
Κατα τα αλλα ειναι τα μονα φιλτρα της fluval που δεν εχω κανενα παραπονο.
2 μικρα της εταιριας που εχω θελω να τα φουνταρω..:rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.