PDA

Επιστροφή στο Forum : Μαραμενο κερατόφυλλο

magman
03-08-10, 06:49
Έχω εδώ και 3 μέρες κερατόφυλλο στο ενυδρείο μου, δεν έχει τίποτε άλλο μέσα και το βλέπω ότι έχει αρχίσει να καφετίζει και να μαραίνετε. Έχω 2 λάμπες 11w και η θερμοκρασία του νερού από εχθές είναι ~27C. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη μέρα η θερμοκρασία έπαιζε στους 30-31C αλλά από την Δευτέρα το βράδυ το διόρθωσα αυτό. Το καπάκι του ενυδρείου μένει τις περισσότερες ώρες ανοιχτό. Καμία ιδέα;

harris samos
03-08-10, 07:48
εγω ειχα τρελο προβλημα με το κερατοφυλο μεγαλονε ανεξελενκτα σε πολυ οξυνο νερο χωρις λυπασματα οπωτε μην πολυ ανυσηχεις σε καμια ευδομαδα θα λες χαριζετε κερατοφυλο :D

Giorgos Vrasna
03-08-10, 13:29
μην ανησηχεις , κ εμενα στην αρχη ετσι ηταν και τωρα δεν ξερω τι να το κάνω , σε λιγες μερες θα δεις να βγάζει κορυφες απο παντου.

magman
03-08-10, 13:39
Χα χα χα οκ παιδιά :)

harris samos
03-08-10, 22:46
αν το εχεις φυτεψει ξεριζοσετο ;)

Raven
04-08-10, 01:15
Μην ξεχνατε να γραφετε και τα λιτρα του ενυδρειου σας. Γιατι αν το ενυδρειο σου ειναι πχ 500 λιτρα και εχεις 11 watt τοτε καλα κανει και σε χαιρεταει το κερατοφυλλο ...

Επισης να ξαναπουμε οτι το συγκεκριμενο φυτο, ειναι πολυ ευαισθητο στο excel.

magman
04-08-10, 07:13
Raven το ενυδρείο μου είναι 97 λίτρα και έχω 2Χ11watt. Η ποσότητα του κερατοφυλλου είναι αρκετά μεγάλη, πιάνει όλη την επιφάνεια του ενυδρείου. Εχθές το "φύτεψα" στο χαλίκι στις 4 γονίες του ενυδρέίου με πολύ ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει αρκετή ποσότητα ομως στην επιφάνεια.

Αν κατάλαβα καλά το excel είναι φάρμακο για τα φυτά. Εγώ δεν βάζω μέσα κάτι.

Μήπως φταίει που έχω το καπάκι ανοιχτό; Δεν γίνεται αλλιώς όμως γιατι αν το κλείσω και δεν φυσαέι ο ανεμιστήρας η θερμοκρασία θα πάει 30-31. Τώρα το πρωί με εξωτερική θερμοκρασία 30C το νερό ήταν στους 25.5C με τον ανεμιστήρα να παίζει όλο τα βράδυ. Όταν ανάβω τι λάμπες δεν είναι ακριβώς πάνω απο το ενυδρείο, είναι λίγο πιο μαρυά. Φανταστείτε σα να έχω ανοίξει το καπάκι όπως ανοίγει το καπό του αυτοκινήτου.

harris samos
04-08-10, 08:19
αν το φυτευεις χαλαει βαλε καλε τα φωτα κανονικα μαζι με τα ανεμηστηρια χωρισ φωτα τη θα κανουν τα φυτα

magman
04-08-10, 10:25
Τα φώτα τα ανοιγω 8-10 ώρες τη μέρα. Μόνο που είναι το καπάκι ανοιχτό όπως το περιέγραψα έτσι τα φώτα δεν είναι ακριβώς απο πάνω. Αν έχω κλειστό το καπάκι και φυσάει ο ανεμιστήρας στο τζάμι θα έχει αποτέλεσμα;

harris samos
04-08-10, 19:45
οχι δε θα εχει το νερο πρεπει να φυσαει

Γιώργος Κ
05-08-10, 01:36
ΝΟ3 ποσο μετρας?? :confused:

magman
05-08-10, 06:02
Τελευταία μέτρηση ήταν 5. Λογικά σήμερα που θα βάλω μέσα ψάρια θα αρχίσει να ανεβαίνει.