PDA

Επιστροφή στο Forum : Γαριδες Sulawesi


Raven
03-08-10, 03:02
Ηδη καποια ειδη εχουν φτασει και στην Ελλαδα και επειδη προβλεπω στο μελλον να διαδιδονται ακομα περισσοτερο καλο ειναι να ενημερωνεστε, γιατι βλεπω τελευταια πολλους που θα ηθελαν να τις αποκτησουν αλλα δεν γνωριζουν τιποτα για τις απαιτησεις τους.

Για τους λατρεις λοιπον αυτων των δυσκολων και δυσευρετων γαριδων, σας εχω 2 δωρακια.
Ειναι τα πληρεστερα αυτη τη στιγμη και λενε τα παντα , απο τιμες νερου στην καθε μια απο τις αρχαιες λιμνες του νησιου, παραμετροι,. θερμοκρασια νερου, μετρησεις, βιοτοπος, συγκατοικοι, τοποθεσια οπου βρεθηκε το καθε ειδος κλπ

Και τα 2 ειναι σε μορφη pdf και μπορειτε να τα αποθηκευσετε στον υπολογιστη σας.

Το πρωτο ειναι αυτο:http://www.garnelenhaus.de/pageflip/sulawesi-2008/reisebericht-sulawesi.pdf
Πολυ ενδιαφερουσες ειναι και οι φωτογραφιες των βιοτοπων, καθως και οι υποβρυχιες. Δυστυχως αυτο ειναι στα γερμανικα και ειναι πολυ μεγαλο για να το μεταφρασω αλλα και να προσπαθουσα, θα επρεπε να παρω την συγκαταθεση τους.

Το δευτερο ειναι αυτο: http://rmbr.nus.edu.sg/rbz/biblio/57/57rbz343-452.pdf
Ειναι πανεπιστημιακη μελετη και ειναι ενα πολυ μεγαλο pdf με πολλες αχρηστες για εμας πληροφοριες, αλλα αναμεσα τους υπαρχουν και μοναδικες πληροφοριες ζωτικης σημασιας για ολα τα ειδη που εχουν περιγραφει απο τα 2 συμπλεγματα λιμνων του νησιου, καθως και πολλες εικονες για οφθαλμολουτρο.

Καλη αναγνωση !!

Eric
03-08-10, 09:05
Πολυ ενδιαφερον ποστ Αλεξ ;) Πολυ ομορφες φωτο και απιστευτη αναλυση για ολα στο δευτερο αρχειο! Με την βοηθεια του google translator μπορει να καταλαβει καποιος τι λεει περιπου.Εχουμε πολυ βιαβασμα!:D

oko
03-08-10, 23:00
Ευχαριστουμε για αλλη μια φορα Αλεξανδρε.

oko
04-08-10, 23:05
Φιλε Αλεξανδρε μου επιτρεπειςνα προσθεσω κι αυτες:
http://equator.web.fc2.com/indonesia-sulawesi-danaoposo.htm
http://equator.web.fc2.com/indonesia-sulawesi-danao.htm
http://equator.web.fc2.com/indonesia-sulawesi-danaomatano.htm