Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ποια η γνώμη σας για τα led???

karajohnnick
28-07-10, 19:31
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα 280 με 2x39 λάμπες φθοριου τ8 εδω και 8 μηνες και σκέφτομαι να βάλω led. Έχω βρει λοιπόν ταινία led 72watt 5m και θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις εμπειρίες σας. Η ταινία είναι φτηνή από eBay αλλά είναι dimmable αδιαβροχη και εξαιρετικά φωτεινή όπως επίσης και rgb. Παρακαλώ κύριοι και κυρίες τα φώτα σας!!!! Ευχαριστώ παρά πολύ.

giannisaek
29-07-10, 00:31
Το ενυδρείο σου είναι φυτεμένο, και αν ναι με φυτά υψηλών ή χαμηλών απαιτήσεων;
Γράψε για τι ενυδρείο τα θέλεις να σου απαντήσουν οι ποιο ειδικοί.
Καλώς ήρθες.

Γιαννης Μ5
29-07-10, 09:19
Οι περισσοτεροι που χρησιμοποιουν led αναφερουν πως μετα απο λιγο καιρο χανουν την ενταση τους.(οχι ολοι ομως,ισως πιο ακριβα συστηματα led να μην εχουν αυτο το προβλημα).Κανε μια αναζητηση για led στην αναζητηση του φορουμ και αποφασιζεις μονος σου.Παντως γνωμη μου ειναι πως αν θελεις να κανεις αναβαθμιση στον φωτισμο σου πηγαινε σε τ5.

karajohnnick
29-07-10, 13:48
εκανα λαθος, τελικα εχω τ5 στο ενυδρειο το οποιο ειναι φυτεμενο anubias barteri, aponogeton madagascariensis, echinodorus, bolbitis heudeldoti και μια valisneria ........αλλα με τα φθορια ανεβαζει θερμοκρασια το ενυδρειο και εψαχνα κατι πιο ψυχρο!!!!!!!!δεν θελω να βαλω chiller γιατι πιανει πολυ χωρο.
δηλαδη εχω μια σκαρα 45-50 βαθμους πανω απο το ενυδρειο 12 ωρες τη μερα!!!!!!!
εγω πιο πολυ ενδιαφερομαι να μαθω ποιες ειναι οι γνωμες σας για τα led και την αναπτυξη των φυτων τα μηκη κυμματος που εχουν καποιοι δουλεψει!!!!!!!
Κάθε γνωμη ευπροσδεκτη!!!!!!!